UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pulse460

#8676 Re: UEFA Champions League

Post by Pulse460 »

Sta reci vise poslije onog sinoc. U prvoj utakmici je Real bio bolji, u drugoj Bayern. Vidalovi problemi sa disciplinom su puno kostali Bayern. Moglo je biti drugacije, ali nije. Sta je tu je, idemo dalje.
p206

#8677 Re: UEFA Champions League

Post by p206 »

Kako neki pišu još će ispasti da je Real pokraden. Casemiro je zaslužio 3 žuta kartona a ne 2. Da je s druge strane bio Atletico a ne Real davno bi isti letio vani.
strong69

#8678 Re: UEFA Champions League

Post by strong69 »

Necu vise nikad reci nijednu ruznu rijec za BH sudije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8679 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Najglasniji nesto ovi sto za Barsu navijaju.
Imacete i vi rijec veceras, polahko :mrgreen:
strong69

#8680 Re: UEFA Champions League

Post by strong69 »

Ja ne navijam ni za jedne ni za druge. To mi je pomalo neshvatljivo, to navijanje za strane timove ali svakom svoje. Ja sam zapeo na Sarajevu i ne mogu da se maknem.
poostar

#8681 Re: UEFA Champions League

Post by poostar »

Ne kontam zasto glavni i linijske sudije moraju biti iz iste vukojebine ?
Ne moze jedan linijski sudija koji svakodnevno trckara po njivama madjarske izdrzati visoki tempo 90+ minuta jedne 1/4 finalne utakmice ls.

Kad vec biras najbolje glavne sudije za velike utakmice zasto ne i izabrati linijske po istim kriterijama ?
breuer

#8682 Re: UEFA Champions League

Post by breuer »

strong69 wrote:Ja ne navijam ni za jedne ni za druge. To mi je pomalo neshvatljivo, to navijanje za strane timove ali svakom svoje. Ja sam zapeo na Sarajevu i ne mogu da se maknem.
:thumbup:

pitam neki dan jarana za koga navija dok smo gledali Ligu prvaka, naviknut da svako ima neki "svoj" strani tim, lik me pogleda u oči i hladno reče, za Želju!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8683 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

poostar wrote:Ne kontam zasto glavni i linijske sudije moraju biti iz iste vukojebine ?
Ne moze jedan linijski sudija koji svakodnevno trckara po njivama madjarske izdrzati visoki tempo 90+ minuta jedne 1/4 finalne utakmice ls.

Kad vec biras najbolje glavne sudije za velike utakmice zasto ne i izabrati linijske po istim kriterijama ?
jer su 'uigran' tim.

Čak i kada naše sudije sude internacionalne tekme, vazda ide ista trojka :mrgreen:
mario001

#8684 Re: UEFA Champions League

Post by mario001 »

SSemir wrote:Uhvatili se nezasluzenog crvenog a cinjenica je da je vidal davno zasluzio drugi zuti. Tj onaj start na casemiru. Isto kao sto je cinjenica fa je tral bio bolji u obje utakmice. Ne kmecite dzaba
I to ide u prilog katastrofalnom sudjenju
Tomahawk11
Globalni moderator

#8685 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Evo kako to gospoda komentarise:
"Ponosan sam na svoje igrače. Dali su zaista sve od sebe. Sve je bilo kako treba, osim suđenja. U suprotnom bi ovo bila savršena nogometna večer. Ne mislim da je Real imao utjecaja na sudije, oni su jednostavno griješili. Nikada nisam bio zagovornik videotehnologije, ali moram priznat da mi je ova utakmica promijenila mišljenje", rekao je Ancelotti.

Italijanski stručnjak je dodao da se ne može o polufinalu Lige prvaka odlučivati na ovakav način.

"Poslije utakmice pričao sam sa Zidaneom. Složio se sa mnom da suđenje nikako nije bilo na razini ove utakmice. To se ne smije događati na utakmicama ove razine. Vjerujem da će se videotehnologija uvesti što prije, podvukao je Ancelotti.
sumirprimus

#8686 Re: UEFA Champions League

Post by sumirprimus »

et jesam vam reko da je bajern čučno :lol: :lol:
Nadzorna_ploca

#8687 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

Pa niko nije rekao da Real kupuje sudije, ali ocigledno da ima neki uticaj kad igras protiv njih pogotovo na njihovom terenu.
Realu nije trebala ova pomoc sinoc, jer su djelovali racunajuci i prvu utakmicu da su za dlaku bolja ekipa. Ovako stvarno neke su odluke direktno isle na stetu Bayerna, taj crveni karton je bas rijesio utakmicu. Vidal je bolestan lik i nije mi ni malo jasno kako ga Carlo nije vadio na poluvremenu.
Thorgerson

#8688 Re: UEFA Champions League

Post by Thorgerson »

Od likova koji su vatreni navijaci stranih klubova, gori su mi samo likovi koji im pametuju kako to ne moze, da se voli strani klub.

Sta nekoga briga za koga ko navija, jel ide na tekme ili ne ide. Ima fanatika ovdje koji obovazaju strane klubove, bili mozda na jednoj ili nijednoj utakmici. Ali i na tu jednu kad su otisli protiv nekog zklj kluba svrsavali na tribinama 90'. Znam lika koji navija za Borusiju od 96. Uspio skuckati love da ode na dvije utakmice, prosle godine, pa bolan njegovoj sreci nije bilo kraja...i to ovu jednu tekmu igrali kuci protiv ne znam ni ja ba, neki klub s dna kace.

A ovdje imas likove koji odu na derbi i eventualno na jos 2-3 tekme i oni se uvijek nadju pametni i prigovaraju kako se ne moze biti navijac stranog kluba, bla bla...

On topic. Bez obzira na greske sudija, Real je zasluzio da prodje. Drugi gol za Bayern je cista sreca. Mislim jesu osteceni na kraju, to je definitivno, ali bi ispali i da nije bilo sudija. Ne sipmatisem ni jedne ni druge.
kakotakonikako

#8689 Re: UEFA Champions League

Post by kakotakonikako »

Zar je nekome ovo cudno. Sudije uvijek poguraju Real, ali je ovaj Kassai bas pretjerao. Direktno utjecao na rezultat.
wickerman

#8690 Re: UEFA Champions League

Post by wickerman »

Necemo mi vise Kassaia vidjeti, sad moze lagano q da svira.
Logovan

#8691 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

strong69 wrote:Necu vise nikad reci nijednu ruznu rijec za BH sudije.
Ni ja. :D
Ovim putem im se izvinjavam. :oops:
r_faruk

#8692 Re: UEFA Champions League

Post by r_faruk »

Tomahawk11 wrote:Evo kako to gospoda komentarise:
"Ponosan sam na svoje igrače. Dali su zaista sve od sebe. Sve je bilo kako treba, osim suđenja. U suprotnom bi ovo bila savršena nogometna večer. Ne mislim da je Real imao utjecaja na sudije, oni su jednostavno griješili. Nikada nisam bio zagovornik videotehnologije, ali moram priznat da mi je ova utakmica promijenila mišljenje", rekao je Ancelotti.

Italijanski stručnjak je dodao da se ne može o polufinalu Lige prvaka odlučivati na ovakav način.

"Poslije utakmice pričao sam sa Zidaneom. Složio se sa mnom da suđenje nikako nije bilo na razini ove utakmice. To se ne smije događati na utakmicama ove razine. Vjerujem da će se videotehnologija uvesti što prije, podvukao je Ancelotti.
pa i mi to isto kazemo.... niko ne govori da je real kupio sudije.... no da su izuzetno uticali na tok utakmice.... utakmica je bila odlicna dok su se ganjali i napadali. sut robena, marcelo na liniji, odbrane noera... fakat je prvih 60-tak minuta bilo dobro. onda ide preseravanje.... realu ne treba pomoc sudija. real je fenomenalan klub sa nevjerovatno dobrim igracima. mogu na kraj izaci sa svakim, vjerovatno bi slomili i bayern pred sami kraj, a slomili bi ih definitivno u produzecima i da je bayern imao svih jedanaest na terenu.... ne znam odakle im onolika snaga. trce ljudi u 115-oj minuti kao da su tek izasli na teren....

da je sudija bio normalan, sinoc bi svi uzivali bez obzira na pobjednika.... ovako ti se pokaki u cejf, ni hurmasice nisam mogao pojest (maksuz nana napravila), izas'o otrest snijeg....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8693 Re: UEFA Champions League

Post by _BataZiv_0809 »

Za razliku od Zidanea :roll:

" Zidane nakon utakmice mrtav-hladan ispaljuje: "Cristiano je možda zabio iz ofsajda, ali to ništa ne znači."
AmiĐa_Idriz

#8694 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Vi bi video tehnologiju jel, pa kako onda da mafija u UEFI i FIFI nastavi zaradjivati prljavi novac, kako? :run:
Idemedosumom

#8695 Re: UEFA Champions League

Post by Idemedosumom »

Baš me zanima, da li sudije za utakmicu Barca - Juve osjećaju imalo veći pritisak nakon sinoćnje katastrofe.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8696 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

ide petobanka na prolaz Barce hladno. večeras ću il' kukat' ili biti sretan :mrgreen:
MOSALJOZE

#8697 Re: UEFA Champions League

Post by MOSALJOZE »

Idemedosumom wrote:Baš me zanima, da li sudije za utakmicu Barca - Juve osjećaju imalo veći pritisak nakon sinoćnje katastrofe.
Puca im kita,svakako će suditi iduće sezone kako god prodje večeras.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8698 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

_BataZiv_0809 wrote:

Za razliku od Zidanea :roll:

" Zidane nakon utakmice mrtav-hladan ispaljuje: "Cristiano je možda zabio iz ofsajda, ali to ništa ne znači."
Pa vidis da je i sam rekao da sudjenje nije bilo na nivou.
Nije nista slagao ni ovom recenicom sto ti postavi. U ovom momentu - to vise nista ne znaci.
Logovan

#8699 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Idemedosumom wrote:Baš me zanima, da li sudije za utakmicu Barca - Juve osjećaju imalo veći pritisak nakon sinoćnje katastrofe.
Ma osjećaju, ali malo sutra. Mogli bi i večeras gledati sudijske greške. :oops:
cvrčak_na_hedonizmu

#8700 Re: UEFA Champions League

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Real i Barselona, trenutno, su najisplativije ekipe što se tiče zarade u zavrsnicama LS i to je to.

Hajde što je nepravda da nema, jasnog, ograničenja trošenja novca za plate i transfere pa 99% ekipa automatski nema nikakve šanse da osvoji LS nego se moraš boriti i protiv sudija. Takva situacija automatski gubi smisao fudbala, osim kod navijača Reala i Barselone :oops:

UEFA "namjerno" ne želi da uvede video tehnologiju, jer joj ista ne odgovara. Da hoće da uravnoteze fudbal lijepo bi uveli porez na transfere preko određenog iznosa ( koji je realan - tipa dvadesetak miliona € ), a sve preko što plaćaš ide duplo pri čemu se novac dijeli "siromasnim" ekipama iz lige u kojoj nastupas. Hoćeš da nekoga kupiš za 80 € , može, nema problema to je 160 € I'd cega se skoro polovina dijeli ekipama iz tvoje lige. Što više ulazes time jacas ostatak lige ili neka slična varijanta i problem riješen.

Al' jebiga, para vrti gdje burgija ne može. Zato više i ne gledam ovo smeće od LS. Jednostavno me ne zanima deset uzastopnih 1/2 ( karikiram, al sam blizu ) u kojima igraju Real o Barselona :skoljka:
Post Reply