Bošnjačko Zavičajno udruženje Zlatni Ljiljan Siegen (Njemačka).
Pomoć Bosni.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Havatar
#8676 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
todd_smith
#8677 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa sta te tu cudi?emmir1 wrote:Željka Cvijanović za Kurir
Suosjećam se sa žrtvama poplava u republici Srpskoj i Srbiji
- vatrogasac
#8678 Re: Poplave u cijeloj BiH
PROIZVOĐAČI U TURSKOJ POKRENULI KAMPANJU "100 ŠLEPERA NAMJEŠTAJA ZA BIH“
http://www.akos.ba/vijesti-iz-zemlje/pr ... aja-za-bih
http://www.akos.ba/vijesti-iz-zemlje/pr ... aja-za-bih
- guber90
#8679 Re: Poplave u cijeloj BiH
Objelodaniti, JAVNO, ime i prezime vlasnika skladista. Cim je vlasnik nekog skladista, vlasnik je i neke firme, trebaju ga sada svi redom bojkotovati, a vjerujem da ce se i ostvariti ona prica, koju je neko pricao da ce navijaci razrijesiti tu situaciju.
Nisam za to da se pravda uzima u svoje ruke, ali je ovo stoka kakva nema na planeti zemlji, ocito.
- It_is_a_Leclerc
#8680 Re: Poplave u cijeloj BiH
@dječak
Nisam baš siguran da je ovo zvanično obavještenje GP-a. Ja bih pričekao, jer su mnogo uzjebali, kad moral tako reći, sa carinjenjem pomoći. Zvali su me ljudi iz Švicarske jučer, isprepadani, ne znaju da li smiju uopšte kretati, ali kažu da je, iako je primjenjivana "stroža kontrola", na GP-u su prošli bez ikakvih problema, samo sa darovnim listom.
@Not My Idea - Pošto si bila na terenu, gdje zapinje s tom podjelom pomoći ? U Maglaj se slilo bukvalno 20-tak tona hrane i još toliko pića, ako nije i više. Prosto je nevjerovatno da neko ne dobije hranu, a toliko je ima.
Nisam baš siguran da je ovo zvanično obavještenje GP-a. Ja bih pričekao, jer su mnogo uzjebali, kad moral tako reći, sa carinjenjem pomoći. Zvali su me ljudi iz Švicarske jučer, isprepadani, ne znaju da li smiju uopšte kretati, ali kažu da je, iako je primjenjivana "stroža kontrola", na GP-u su prošli bez ikakvih problema, samo sa darovnim listom.
@Not My Idea - Pošto si bila na terenu, gdje zapinje s tom podjelom pomoći ? U Maglaj se slilo bukvalno 20-tak tona hrane i još toliko pića, ako nije i više. Prosto je nevjerovatno da neko ne dobije hranu, a toliko je ima.
- dječak sa šibicama
#8681 Re: Poplave u cijeloj BiH

The biggest natural disaster – historical floods hit Serbia and Bosnia and Herzegovina these days. Damage will be measured in billions, many people lost their lives, which is the enough reason that international humanitarion actions get bigger dimension.
World’s No.2 in tennis – Novak Djokovic gave 600.000 euro through his foundation to the areas with the biggest damage, but also many other sports teams worldwide making efforts to help.
Macedonian teams RK Metalurg and RK Vardar joined action. RK Metalurg and RK Metalurg Junior will play their home matches on Thursday in Skopje, and whole sum from the tickets will be donated to Serbia and Bosnia and Herzegovina. Also, humanitarian stand in RK Metalurg’s hall “Autokomanda” will collect food, water, hygiene products, clothes, and other things necessary in this kind of situation…
Players of RK Vardar and ZRK Vardar have already bought the tickets for the humanitarian concert, which will take place in Skopje next week, but also made campaign for donations, which was already collected last weeekend in Skopje.
Lino legendo
- graue_maus
#8682 Re: Poplave u cijeloj BiH
treba li to jos sa apostilama opececeno biti ........ i opet udri po ovom jadnom narodudječak sa šibicama wrote:
-
SirokiB
#8683 Re: Poplave u cijeloj BiH
jesam li ja rekao da nisu pomagali?? ja samo kacio slike i vijesti iz hercegovine jer te portale citam, odnosno kacio sam one vijesti o ovim akcijama koje su izlazile na portalima koje inače čitam...Fact wrote:Ništa ja ne kažem,neka ste vi pomogli,ali pomogli su i svi drugi krajevi BiH.SirokiB wrote:
kao prvo priča je bila o tome kako samo negativnosti po portalima se provlače i najviše pažnje dobiju i ovaj jedan je naveo primjer za široki brijeg koliko su ljudi pomogli i angažirali se iz tako malog grada..on naveo, ja se nadovezao sa primjerima...
zna se i iz medija? kojih medija? prosvjetli nas..
nisam ni rekao da si o čapljini nešto loše napisao nego sam ukazao da nisam isticao samo široki nego skoro sve što sam našao a da je vezano za hercegovinu..
Pravdaš,govoriš eto ipak nisu širokobriježani kakvi se prikazuju u medijima
zar jesu? da su takvi kakvima ih se prikazuje kurcem nitko ne bi mrdnuo u ovim humanitarnim akcijama tako da to možeš mačku o rep..naravno da ima i u širokom nacionalista i svakakvih, kao i u mostaru i odakle si i ti (što i potvrđujes)..ali zar takvih nema i u sarajevu? doboju? bijeljini? zenici? itd
Pokvaren sam možda,ipak su mi vlastiti interesi najpreči.
ne znam onda što se javljaš šta li komentiraš, kome li prigovaraš?
ja znam da ja nisam nacionalist, znam masu još ljudi, više i bolje nego ti..šta sad?
ako su nacionalnisti onih 7 momaka što je otišlo u šamac pomagat....NEKA SU..al barem su ljudi..
Evo iz kojih medija.Jedan od primjera:
http://www.24sata.hr/nogomet/zastava-197467
i još jedan:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-ruse ... /130506054
Ima dobrih,ima loših ljudi svagdje.Generalna slika ostatka BiH o Širokom je negativna i to se neće promijeniti skoro.
Ima i u Sarajevu,naravno,oni me ne interesuju ni malo,a o RS i njihovom nacionalizmu i da ne govorim.
Mogu biti loša osoba,a i dalje biti u pravu i baratati činjenicama.![]()
Dobro ti nisi,nisu ni ta sedmorica.
prvi link: nacistička zastava koju su donijeli neki pojedinci iz hrvatske, a par maloumnika je okačilo..uklonjena je u roku 30 sec kad su skuzili ostali..nemoj generalizirat
drugi link: kačiš link sdp oglašavanja oko rušenja spomenika nekog u širokom..joj lika..
kao prvo vidi se da ne znas zasto si to zakacio niti znas o cemu se radi kad je spomenik taj u pitanju..čovječe bozji procitaj malo zasto je srusen..ispod njega su kosti ljudi koji su ubijeni zločinački i radit ce se utvrđivanje identiteta čije su to kosti, a kasnije će biti prebačeno sve na groblje..
malo se informiraj i citaj pa onda barataj činjenicamaPo završetku rata, koji je i sam bio krvav, Titova komunistička vojska je počinila masovni ratni zločin masakra protivničkih snaga i njihovih obitelji, te civila koji su se povlačili s poraženim snagama.
Podatci o tako ubijenim vojnicima i civilima variraju, i kreću se od 80.000 do 250.000.
Takodje ne zaboraviti:
Partizani i njihovi pomagači nakon oslobođenja spomenutih gradova, u odmazdi su ubili hercegovačkog provincijala Lea Petrovića i još 65 franjevaca. Pokolj hercegovačkih fratara se dogodio u Mostarskom Gracu, Gornjem Gracu, Donjem Gracu, Gostuši, Širokom Brijegu, Mostaru, Ljubuškom, Vrgorcu, Čapljini, Međugorju, Čitluku, Izbičnom, Kočerinu, Velikoj Gorici, Zagrebu, Macelju, Krapini i Bleiburgu. Najviše franjevaca je ubijeno 7. i 8. veljače 1945. godine na Širokom Brijegu te 14. veljače 1945. godine.
Spomen obiljezja Titu u ovim mjestima vam dodju kao kad bi spomenik Karadzicu stajao na sred Potocara.Budite realni.Zlocin ostaje je zlocin ma koliko star bio.
a generalna slika o širokom će i ostat negativna zahvaljujući medijima..kao što sam rekao..humanitarna akcija hkk širokog gdje je prihod za pomoć bosni se i ne spominje u izvještaju klix-a, a stavlja se da su neki tamo navijači reala okačili transparent za bosnu i srbiju, a nisu, nego je fotomontaza..al vidi se odmah šta je važnije tu..
uopće nije bitno ko je što uradio i koliko je ko dao ili pomogao..
neka ostane slika širokog i dalje negativna, a neka ljudi i dalje pomazu koliko mogu i kome god mogu..vazno je da se covjek u sebi osjeca zadovoljno i sretno zbog toga sto je napravio...
necu vise na ovu temu
- Not My Idea
#8684 Re: Poplave u cijeloj BiH
Problem je sto se sva pomoc istovara na ulici. Ljudi se bukvalno otimaju. A ima bolesnih ljudi koji ne.mogu izac iz kuce I njima niko ne nosi. Ljudi se otimaju a haman najvise oni koji vec imaju. Culi.smo da su nekI napunili pune sobe hrane a neki nemaju sta jest. Uzimaju I ljudi do.kojih poplava nije ni dosla. Ne.mozes vjerovat dok ne vidis svojim.ocima.a.mi smo.vidjeli
- dječak sa šibicama
#8685 Re: Poplave u cijeloj BiH

Beograd.
dobra ideja i za nase ljubitelje grafita.... napravite nesto slicno
- eluna
#8686 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zdk-u-pr ... /140521120
bravo za stanovništvo koje je javilo, ali konačno i bravo za inspekciju
- Havatar
#8687 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pomoc iz Oberhausen-a ( Njemacka)
- It_is_a_Leclerc
#8688 Re: Poplave u cijeloj BiH
Fuj.Not My Idea wrote:Problem je sto se sva pomoc istovara na ulici. Ljudi se bukvalno otimaju. A ima bolesnih ljudi koji ne.mogu izac iz kuce I njima niko ne nosi. Ljudi se otimaju a haman najvise oni koji vec imaju. Culi.smo da su nekI napunili pune sobe hrane a neki nemaju sta jest. Uzimaju I ljudi do.kojih poplava nije ni dosla. Ne.mozes vjerovat dok ne vidis svojim.ocima.a.mi smo.vidjeli
Pomognu li studenti kad odu da tim što nemaju ništa istovare nešto ? Ili su samo zaduženi za pomoć u čišćenju ?
- Not My Idea
#8689 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mi.smo vidjeli jedan bus iz sarajeva,haman da su studenti. Otrcali su za njim. De nadji moj post od sinoc,tu sam sve napisala
-
Max Bunker
#8690 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:@dječak
Pa juče je na tv-u bilo da svaki konvoj koji vozi humanitarnu pomoc u BiH ima pravo prvenstva i da ce biti pregledan po hitnoj ali i redovnoj proceduri. Znaci, dodjes na GP, ides prije sviju na carinu a na carini te normalno pregledaju i puste u BiH.
- Janjicar
#8691 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hvala Bogu, konacno da se nesto preduzme a trgovcima zabraniti poslovanje dozivotno.eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zdk-u-pr ... /140521120
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Havatar
#8692 Re: Poplave u cijeloj BiH
pomoć za jedno povratnićko selo blizu doboja pridjel se zove tamo su stvarno ugrozeni dobivam informacije onako se malo oporavili od rata i sada opet sve izgubili tak da trebaju intenzivnu pomoć to znaći hrana higenske artikle roba , lopate sredstvo protiv infekcije (Sprej) svaka pomoć je dobro došla de objavi hvala ti od srca !!!!"
- skafiskafsnjak
#8693 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ako neko zna cije je ovo, da se ime objavi.Janjicar wrote:Hvala Bogu, konacno da se nesto preduzme a trgovcima zabraniti poslovanje dozivotno.eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zdk-u-pr ... /140521120
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da mu se mame najebemo kad god stignemo. NOge polomiti necovjeku
jojjjjjjjjjj ne mogu da vjerujem da postoje takve zivotinje..to su zivotinje, nisu ljudi
- Bosnianman
#8694 Re: Poplave u cijeloj BiH
skafiskafsnjak wrote:Ako neko zna cije je ovo, da se ime objavi.Janjicar wrote:Hvala Bogu, konacno da se nesto preduzme a trgovcima zabraniti poslovanje dozivotno.eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zdk-u-pr ... /140521120
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da mu se mame najebemo kad god stignemo. NOge polomiti necovjeku![]()
![]()
![]()
jojjjjjjjjjj ne mogu da vjerujem da postoje takve zivotinje..to su zivotinje, nisu ljudi
Necemo vrijedati zivotinje, u mnogo situacija su se ponijeli bolje nego ljudi!
- snaga_znanja
#8695 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gledo, vidio i cudio se. Mene najvise boli kad mudonja sa treceg sprata gleda kako se dole radi.Not My Idea wrote:Problem je sto se sva pomoc istovara na ulici. Ljudi se bukvalno otimaju. A ima bolesnih ljudi koji ne.mogu izac iz kuce I njima niko ne nosi. Ljudi se otimaju a haman najvise oni koji vec imaju. Culi.smo da su nekI napunili pune sobe hrane a neki nemaju sta jest. Uzimaju I ljudi do.kojih poplava nije ni dosla. Ne.mozes vjerovat dok ne vidis svojim.ocima.a.mi smo.vidjeli
- snaga_znanja
#8696 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja bi i platio. Ne bi vise od 15 ljudi na forumu ostalo.Not My Idea wrote:devito wrote:Cuo sam da je u Maglaju Sars poceo ili antraks nisam siguran.
Zato ko ide zastititi sebe sto je vise moguce.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
...
Joj chmoljo daj.mi da budem.mod samo na par sati,zivota ti
-
krater
#8697 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo i sergija u Turskoj 
- Ned071
#8698 Re: Poplave u cijeloj BiH
apel za pomoc
ako iko ide ka maglaju, i ako moze, neka ponese makar pet litara nafte u prihvatni centar u begovom hanu. tamo su ljudi iz zeljeznog polja, hrane imaju jos za koji dan ali fali nafte za prevoz traktorima i motokultivatorima. hvala
ako iko ide ka maglaju, i ako moze, neka ponese makar pet litara nafte u prihvatni centar u begovom hanu. tamo su ljudi iz zeljeznog polja, hrane imaju jos za koji dan ali fali nafte za prevoz traktorima i motokultivatorima. hvala
- Havatar
#8699 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bosanski Klub iz Aachena (Njemačka) takodjer skuplja, svaki dan nam stižu sve više i više pomoćnika!
- Janjicar
#8700 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/proizvod ... /140521114
Konkretna akcija i nadam se da ce uspjeti (Y)
Konkretna akcija i nadam se da ce uspjeti (Y)