Sirija

Locked
udrch

#8676 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Pojačanja terorista za Alepo. Pogledajte samo ta, mahom nesirijska lica. Plus, izostanak bilo kakvog entuzijazma, a zapazio sam da nemali broj njih krije lica od kamere.

Ah, da... Planiraju kontraofanzivu u Alepu.
tek sad skontah zašto si zabrinut i pričaš nepovezano..
Chisum

#8677 Re: Sirija

Post by Chisum »

Challenger__ wrote:Pojačanja terorista za Alepo. Pogledajte samo ta, mahom nesirijska lica. Plus, izostanak bilo kakvog entuzijazma, a zapazio sam da nemali broj njih krije lica od kamere.

Ah, da... Planiraju kontraofanzivu u Alepu.
Dolaze sa svih meridijana...

Image

Image

:lol:

Nego, nesto k'o posrani na ovom videu. Tihi.

Ili su se dogovorili da vise ne tekbiraju previse, jer, je l' pocnu da tekbiraju, pogodi ih zolja u oko, ili se greskom sami raznesu, neprijatelju otkriju poziciju na kojoj se nalaze, odrezu glavu svom liku i tako te neke stvari... :lol:
Kakvi imbecili.
Last edited by Chisum on 14/11/2013 15:04, edited 1 time in total.
madner

#8678 Re: Sirija

Post by madner »

Bice gusto, dzip lose reaguje na tenkovske projektile.
udrch

#8679 Re: Sirija

Post by udrch »

ovo je Nusra, ljudi su prešli hiljadu kilometara, idu u rat, ne na utakmicu, tako da ne kontam što izmišljate te neke grimase, obješene face, strana lica i slično..
vidjećemo o kakvim borcima se radi, čuće se ovih dana..
Chisum

#8680 Re: Sirija

Post by Chisum »

Pa nije jedan video bio kad ovi majmuni idu u boj ponasajuci se k'o pomahnitali geto. Tako da ovo definitivno izgleda tise nego obicno.

A da ce se cuti ovih dana, cuce se, itekako... evo vec dan za danom se cuje. Zandaraju ih gdje god stignu.

Zali boze spaljene i opustosene zemlje, zrtava i beznadja koje ce tek nakon ovog rata da uzme svoj danak, ali, s ovim ljudskim otpadom nema kompromisa.

Image
Last edited by Chisum on 14/11/2013 15:12, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#8681 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Ako sam dobro skontao, jedinica FSA iz koje je bio onaj tip koga su ISIS-ovci greskom obezglavili izdala wanted poternicu za clanovima ISIS-a koji su to uradili.

Image

Videcemo kako ce Al-Nusra biti prihvacena od ostatka FSA.
udrch

#8682 Re: Sirija

Post by udrch »

pa Nusra se već nalazi u Alepu, ovo je samo pojačanje..
AleksoMKD

#8683 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Hvala, nisam znao.
Valjda jer su vjesti bile najvise o ISIS-u.

Al oni se nevole bas najvise jel? ISIS i Al-Nusra mislim.

4 zaracene strane u jednom gradu, jadni ljudi.
udrch

#8684 Re: Sirija

Post by udrch »

većina ovih videa kojim se hrabrite pripadaju ISIS-u..
ja njima odavno želim nestanak i u Siriji i u Iraku..ako su im isti finansijeri za ovo oružje kojim se bore protiv Bašara i za bobme koje postavljaju u Iraku želim im da nestanu kao formacija..
uspjesi SAA ovih dana u Sefiri i ostalim selima može se pripisati više njima nego zločinačkoj armiji..
AleksoMKD

#8685 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

udrch wrote:većina ovih videa kojim se hrabrite pripadaju ISIS-u..
ja njima odavno želim nestanak i u Siriji i u Iraku..ako su im isti finansijeri za ovo oružje kojim se bore protiv Bašara i za bobme koje postavljaju u Iraku želim im da nestanu kao formacija..
uspjesi SAA ovih dana u Sefiri i ostalim selima može se pripisati više njima nego zločinačkoj armiji..
Ne hrabrim se ja, samo se gadim.
Ne mogu navijat za nikog, ni za Assada ni za ove bolesnike, mogu samo zalit normalne ljude koji su izmedju dve gadne opcije.

Assad na vlasti koji ubija sve koji nisu bili uz njega ili Taliban style vlast koja kolje sve koji nisu uz njih i to tacno kako oni zele.

Fakticki (i nazalost) najrealnija opcija je drzava ko Irak sada, 100% podeljeni na etnicke/vjerske enklave sa svakodnevnim bombama po trznicama i kidnapiranjem i seckanjem clanova porodica onih "drugih".

Jedini ce prosperirati Black & Deckker.
udrch

#8686 Re: Sirija

Post by udrch »

sarajevoxxxx wrote:
Aleks, šta misliš o ovoj formaciji, jesu li i ovo strani plaćenici i ostala bagra ili ti ipak liče na sasvim prosječne Sirijce?
AleksoMKD

#8687 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

udrch wrote: Aleks, šta misliš o ovoj formaciji, jesu li i ovo strani plaćenici i ostala bagra ili ti ipak liče na sasvim prosječne Sirijce?
Ovo su Sirijci ako sam dobro razumeo, FSA jedinica iz koje je onaj tip sto su mu ISIS budale odsjekle glavu.

To je problem i zato kazem da u Alepu ima 4 zaracene strane a u Siriji 5

SAA (tu stavljam i Heziche i Iranske trupe jer su na istoj strani i ne kolju se medjusobno)
FSA (Sirijska)
ISIS
Al-Nusra
Kurdi

FSA sama nece postici nista, jer su podeljeni ko i svi Arapi tamo.
Vecina FSA jedinica su fakticki plemenske milicije koje cuvaju teritoriju svoga klana i dobar deo njih ce bez borbe prici strani koja ima najvise sanse da pobedi ili strani koja im u tom momentu odgovara. Momentalno strazare oko svoje teritorije i ne mesaju se nigde.

FSA jedinice koje se stvarno bore za ujedinjenu Siriju bez Assada su pod vatrom i SAA i Nusre i ISIS-a pa i Kurda ponekad.
Bez strane intervencije nece nista uraditi.

Al-Nusra i ISIS........................sta da ti kazem kad znas moje misljenje o njima.
Ako eventualno neka od njih uspije u svojoj zamisli (Sirija pod sherijatom Talibanskog stila) ode zemlja putem Avganistana, gde ce djeca umirati od bolesti, kamenovanja ce biti glavna zabava, intelektualci, doktori i inzinjeri ce kipobeci iz zemlje a nebom ce zujati Americki dronovi koji ce rokati gladni narod.
dječak sa šibicama

#8688 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Sakhur u Aleppu pod zestokim napadima SAA, nakon zauzimanja susjednog Hanana, SAA je vrlo blizu deblokadi bolnice Kindi... ako to uspiju, a pred njima je tek Ard al-Hamra distrikt, to bi znacilo da su bradonje u totalnom okruzenju u istocnom Aleppu.

Ne pomazu im ni pojacanja, zracni napadi SAA traju 24/7. Mrtvih vehabosa je na stotine. Oni su priznali 80 poginulih na bazi 80. brigade, ali front je puno veci od te baze.

Borbe se vode i u centru Aleppa, u starom gradu, kod Bab Antakya (vrata, ulazak u stari grad, nesto kao Pile u Dubrovniku) odmah ispod Citadele.
Last edited by dječak sa šibicama on 14/11/2013 16:28, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8689 Re: Sirija

Post by Truba »

AleksoMKD wrote: Al-Nusra i ISIS........................sta da ti kazem kad znas moje misljenje o njima.
Ako eventualno neka od njih uspije u svojoj zamisli (Sirija pod sherijatom Talibanskog stila) ode zemlja putem Avganistana, gde ce djeca umirati od bolesti, kamenovanja ce biti glavna zabava, intelektualci, doktori i inzinjeri ce kipobeci iz zemlje a nebom ce zujati Americki dronovi koji ce rokati gladni narod.
odgovori molim te zašto je ovo izraelu prihvatljivije od režima
AleksoMKD

#8690 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Black swan wrote: odgovori molim te zašto je ovo izraelu prihvatljivije od režima
Puno prihvatljivije je ovo. Barem da sam ja Izraelac ovo bi bilo bolje.

1. nece vise biti podrske za Hezbolah.
2. nece biti organizirane drzave koja ima tajnu sluzbu i koja suradjuje sa drugim drzavama.
3. lakse je sa propagandne strane bombardovat Talibane nego drzavu gdje se mladi setaju drzeci za ruke i slusaju muziku.
4. u toj drzavi glavni akcent ce biti na sprovodjenje sherijata Talibanskog stila tako da Izrael nema sta da se zamara.
5. cak ce i Iran i Rusija da budu protiv te drzave.
6. i najglavnije je da nece biti proxy rata vec ima sanse da se budale navuku u otvoreni rat sa Izraelom gde ce ih ovi vratiti za par stoljeca u nazad.

Ovako sa proxijima ko Hezici mogu da ih hebu decenijama, ako je drzava Talibanska lako ce ih isprovocirati da krenu na Golan i u "samoodbrani" da izbombardiraju Siriju u kameno vreme.
Ako ostane sta posle ovog rata.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8691 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Herr Flick wrote:Pa normalno da ima zlocina i negativaca u SAA.Nisu ni oni svi anđeli,sta je tu toliko cudno
čuj to
ja u to ne vjerujem ... zelenismajli
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8692 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

kakve laži i konstrukcije
bandar bin sultan ne postoji on je fatamorgana duh strašilo
link
Herr Flick

#8693 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

japin_mutapi wrote:
Herr Flick wrote:Pa normalno da ima zlocina i negativaca u SAA.Nisu ni oni svi anđeli,sta je tu toliko cudno
čuj to
ja u to ne vjerujem ... zelenismajli
Gdje si japine kuco stara neomalterisana :mrgreen: :kakoste:
udrch

#8694 Re: Sirija

Post by udrch »

AleksoMKD wrote:
Black swan wrote: odgovori molim te zašto je ovo izraelu prihvatljivije od režima
Puno prihvatljivije je ovo. Barem da sam ja Izraelac ovo bi bilo bolje.

1. nece vise biti podrske za Hezbolah.
2. nece biti organizirane drzave koja ima tajnu sluzbu i koja suradjuje sa drugim drzavama.
3. lakse je sa propagandne strane bombardovat Talibane nego drzavu gdje se mladi setaju drzeci za ruke i slusaju muziku.
4. u toj drzavi glavni akcent ce biti na sprovodjenje sherijata Talibanskog stila tako da Izrael nema sta da se zamara.
5. cak ce i Iran i Rusija da budu protiv te drzave.
6. i najglavnije je da nece biti proxy rata vec ima sanse da se budale navuku u otvoreni rat sa Izraelom gde ce ih ovi vratiti za par stoljeca u nazad.

Ovako sa proxijima ko Hezici mogu da ih hebu decenijama, ako je drzava Talibanska lako ce ih isprovocirati da krenu na Golan i u "samoodbrani" da izbombardiraju Siriju u kameno vreme.
Ako ostane sta posle ovog rata.
svi argumenti ti se svode pod tačkom 4..a tu ti je glavni promašaj..
u Siriji nikad neće postojati država slična talibanskom Afganistanu, jer to jednostavno nije cilj..oni su sekularniji od svih ostalih arapskih država, osim Libana..osim toga tu je skoro 1/4 stanovnika koji skoro da nemaju ništa sa Islamom..

jedini cilj u Siriji je srušiti alawitsku prćiju..onaj ko to ne vidi pravi se blesav, pa sve proglašava vehabijama..
porodica Assad je nametnula vladavinu uske grupe ljudi, davajući privilegije i običnim alawitima kroz službe u bolje plaćenim državnim strukturama: vojsci, policiji, tajnim službama, ali i u administraciji, poštama, telekomima, EP i naftnoj industriji..
decenije takve vladavine su dovele do ogromnog amoniziteta prema alawitima kao grupaciji, iako je nebrojen broj primjera normalnih komšijskih odnosa, ali oni se uglavnom odnose na ona područja gdje su stoljećima živjeli jedni pored drugih..u samom Damasku su alawitske četvrti potpuno odvojene..
osim Assada u Siriji se bore i protiv svih klanova koji su bliski njemu i koji ga sad finansiraju..
AleksoMKD

#8695 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

udrch wrote: svi argumenti ti se svode pod tačkom 4..a tu ti je glavni promašaj..
u Siriji nikad neće postojati država slična talibanskom Afganistanu, jer to jednostavno nije cilj..oni su sekularniji od svih ostalih arapskih država, osim Libana..osim toga tu je skoro 1/4 stanovnika koji skoro da nemaju ništa sa Islamom..

jedini cilj u Siriji je srušiti alawitsku prćiju..onaj ko to ne vidi pravi se blesav, pa sve proglašava vehabijama..
porodica Assad je nametnula vladavinu uske grupe ljudi, davajući privilegije i običnim alawitima kroz službe u bolje plaćenim državnim strukturama: vojsci, policiji, tajnim službama, ali i u administraciji, poštama, telekomima, EP i naftnoj industriji..
decenije takve vladavine su dovele do ogromnog amoniziteta prema alawitima kao grupaciji, iako je nebrojen broj primjera normalnih komšijskih odnosa, ali oni se uglavnom odnose na ona područja gdje su stoljećima živjeli jedni pored drugih..u samom Damasku su alawitske četvrti potpuno odvojene..
osim Assada u Siriji se bore i protiv svih klanova koji su bliski njemu i koji ga sad finansiraju..
Ne kolega, pogresno si razumeo sta pisem.
Ovo sto sam napisao sa tackama je u odgovoru na pitanje sta ako pobjede ISIS ili Al-Nusra teoretski a za sta mislim da Izraelci navijaju. Te dve grupe ce dati sve od sebe da "Talibanizuju" Siriju u slucaju svoje pobede (nedao Odin) i u tom slucaju je to relevantno

Ovo sto ti pises zeli FSA (Siriska) o kojoj smo pisali na predhodnoj strani. Ako pobjede oni onda je drugi scenario, ko u Libanu (najbolji slucaj) ili Iraku (najgori slucaj) dok je u opciji i podela zemlje jer ih sigurno gorenavedene psihopate nece ostaviti na miru da naprave drzavu.
Ali isto tako sam napisao na predhodnoj strani zasto je od svih zaracenih stran FSA (Siriska) u najgoroj situaciji. Tuce se sa svima a ne podrzava je niko izvana.

Pisem FSA (Siriska) jer ne znam kako da inace klasifikujem jedinice FSA koje se bore za ujedinjenu Siriju ravnopravnih gradjana a koje moram da razlikujem od drugih FSA jedinica koje su samo klanovska milicija koja ce okrenuti na stranu kako im odgovara kao sto smo videli u nekoliko primera da su bez borbe presli na stranu SAA.

Al-Nusru i ISIS vise ne mogu da svrstam u FSA.

EDIT: Inace ja licno mislim da ce se sve zavrsiti posle jos 2-3 godine rata i 10-15 godina nemira da bi se na kraju sastavila nekakva vlast ko sada u Libanu gde ce svaka grupa/sekta/vjera/etnikum imati 100% cista geta + srusenu drzavu.
sarajevoxxxx

#8696 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: Snage sirijske opozicije zauzele selo Ubejde kod Hanasira. 18 režimskih vojnika poginulo !
sarajevoxxxx

#8697 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Uništen režimski vojni konvoj koji se kretao iz pravca Hame prema Halebu. Oko 60 poginulih režimskih vojnika !
sarajevoxxxx

#8698 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Pala brigada 80. u potpunosti, preko 100 poginulih režimskih vojnika !!!
sarajevoxxxx

#8699 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ahrar Šam potvrdio ubistvo i masakriranje jednog njihovog vojnika !
sarajevoxxxx

#8700 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Izgleda da su im uletitli u međunarodni aerodromu u Halebu...
Locked