Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JThomas

#8651 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

može l' šta drugo osim stepena korupcije javnih zvaničnika biti k'o u italiji...

sa svih strana, iz svih sistema, iz svih podneblja - samo najgore...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8652 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

sheilak wrote:a ona fontana kod elektroprivrede, ona velika, poput vodopada, veselo sipa vodu u sred grada bez vode...
mozda se u njoj vrti uvijek istih 100l vode :)
sheilak

#8653 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sheilak »

bitanga_sa_otesa wrote:
sheilak wrote:a ona fontana kod elektroprivrede, ona velika, poput vodopada, veselo sipa vodu u sred grada bez vode...
mozda se u njoj vrti uvijek istih 100l vode :)
nisam znala. nisam je ni primijetila dosad. :D ali ne izgleda lijepo kad je grad bez vode. sorry.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8654 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

sheilak wrote: ali ne izgleda lijepo kad je grad bez vode. sorry.
grad odavno ne izgleda lijepo poyyy
SmokingMan

#8655 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Od 23:00-06:00 i od 09:00 do16:00. :mastakazes:
sheilak

#8656 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sheilak »

bitanga_sa_otesa wrote:
ma grad je u nekom stanju konstantnog raspada, a nikako da se raspadne do kraja, od vode, zraka, betona, saobracaja, prijevoza. vrlo skup, a vrlo ruzan i neugodan grad. meni je cudno da bilo sta funkcionira, iznenadila sam se kad sam vidjela da uredjuju neku zelenu povrsinu na Presernovom trgu. a ovo sa fontanom mi se cini licemjernim i bezobraznim, barem na nekoj simbolicnoj razini cini se kao pljuska gradjanima. samo moje misljenje. Poyyy :D
sole2mio

#8657 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sole2mio »

Jebem im sve im jebem, dodjes iz grada ili sa posla ne bitno, ne mozes se posrat, ne mozes oprat zube ako si zaboravio nasut vode, ne mozes se istusirat ako ne dodjes prije 23.00, ko da zivimo u nekoj vukojebini, ajde da ovo traje par dana pa i nekako al svaki dan, nepodnosljivo :run:
Kaligrafija

#8658 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

sheilak wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
ma grad je u nekom stanju konstantnog raspada, a nikako da se raspadne do kraja, od vode, zraka, betona, saobracaja, prijevoza. vrlo skup, a vrlo ruzan i neugodan grad. meni je cudno da bilo sta funkcionira, iznenadila sam se kad sam vidjela da uredjuju neku zelenu povrsinu na Presernovom trgu. a ovo sa fontanom mi se cini licemjernim i bezobraznim, barem na nekoj simbolicnoj razini cini se kao pljuska gradjanima. samo moje misljenje. Poyyy :D
Makar te fontane sluze necemu, napiju ptice, pse macke...itd...Da ih je bogdo vise...
bumerangss

#8659 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bumerangss »

Pola je sedam a voda u Boljakovom ko konac! :mastakazes:

Ima nas koji radimo od pola osam pa moramo ranije krenuti na posao pa bi da se okupamo i operemo guzicu ali nemožemo jer na tuš voda ne ide :oops:
nepass1

#8660 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by nepass1 »

svaku vecer nestane u 21h vode pa dodje iza 22h pa zavrnu u 23h.
sinoc nestalo u 21h i ne dodje vise.
od ponedeljka kad god dodjem sa posla nema vode, tek iza 17h dodje.
dva jutra je bilo dva nije pa se umivam iz kanistera a na poslu se sredim kako treba.
i nazovem jucer reko hoce li biti vise te vode, zvao iza 17h kaze strpite se malo.
tako da nekim danima mogu vodu koristiti od 17h do 21h. mozda je bude dok sam na poslu ali koji ce mi qrac tad.
Alternativac1

#8661 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Alternativac1 »

Uostalom ja ne znam šta se žalite više, pa zamislite da ste u srednjem vijeku, valjalo je otić po vodu, nasut, nije ni bilo česme ni tuša, koja je to patnja bila...
A nama malo redukcije uvedu i plač na sve strane... :D
Dozer

#8662 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ili, zamislite da ste u pustinjskim vukojebinama i da se mozete napiti i malo "podaprati" tek kad nabasate na kakvu oazu :D

Ma, ovo oni privlace arapske turiste iz pustinja... Da im bude "k'o kod kuce" :D
Roccohljup

#8663 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Dozer wrote:Ili, zamislite da ste u pustinjskim vukojebinama i da se mozete napiti i malo "podaprati" tek kad nabasate na kakvu oazu :D

Ma, ovo oni privlace arapske turiste iz pustinja... Da im bude "k'o kod kuce" :D
Znaci d aocekujemo da ulice zatrapavju pjeskom a taksisti na kamile da se prebace.....
Dozer

#8664 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Nista nas ne smije iznenaditi....
Mozda se premijer sad vrati s nekim najnovijim uvidima i idejama o funkcionisanju svijeta. I grada.
Roccohljup

#8665 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Dozer wrote:Nista nas ne smije iznenaditi....
Mozda se premijer sad vrati s nekim najnovijim uvidima i idejama o funkcionisanju svijeta. I grada.
Misliš Hadži Kifla Premijer......molim malo poštovanja :)

Mozda je imao kakvu viziju strejtt from dženet :)
Filter

#8666 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Filter »

Roccohljup wrote:
Dozer wrote:Ili, zamislite da ste u pustinjskim vukojebinama i da se mozete napiti i malo "podaprati" tek kad nabasate na kakvu oazu :D

Znaci d aocekujemo da ulice zatrapavju pjeskom a taksisti na kamile da se prebace.....

cuj kamile... a ovoliko nezaposlenog svijeta ccc
Dozer

#8667 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Vala bas... Mozda se ugledamo na Kineze i uvedemo rikše...
Roccohljup

#8668 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Roccohljup »

Dozer wrote:Vala bas... Mozda se ugledamo na Kineze i uvedemo rikše...
Ni govora....kamile manje vode troše :D:D
megaman4

#8669 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by megaman4 »

Dok nije bilo zasjedanja ove kvazi vlade bilo je vode. Cim su poceli sastanci, niti kisa a bogami niti vode.
silver_testelone

#8670 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by silver_testelone »

Rijad ima vodu 24/7 :D
smijesni_ste

#8671 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by smijesni_ste »

Nema trenutno vode na Čengić Vili, a prije toga oslabljen pritisak bio... :run:
black

#8672 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by black »

Dozer wrote:
Alternativac1 wrote: Baš ti je romantičan pogled na te demonstracije 2014.
Tu je izašla masa bez mozga, bez plana i cilja i naravno da je veoma lako sve to ispolitizirat i potplatit...
Plus ne može se ništa demonstracijama postić jer je tako lako tu masu bez mozga spinovat na nacionalnu osnovu i eto ti belaja...
Nije romantican pogled, nego cinjenicno stanje tih momenata.
A da je masu lako spoinovat - jeste. Slazem se. Pogotovo ovu ovdje masu mozga ispranog etno-klerikalnim nacionalizmom.
drugi profil wrote:Ma nista od protesta. Ovdje moze samo dvije stvari da se ucine. Da se na svakim izborima potpuno mijenja vlast, sto bi blo najbolje, jer bi se tako natjerali da se bore za novi mandat, a ne ovako da znaju da ce ga dobit sta god da rade i ne rade.
Druga vraijanta je krv do koljena. Vjesala i masakr po Poljinama... a to mada potajno prizeljkujem, znam da bi mi se obilo o glavu i da bi i na kraju i mene jad i čemer dokačio. ovdje kad krv poteče, nikad ne znaš na šta će izaći.

Zato molim vas, zagovarajte, tjerajte ljude oko sebe da glasaju i da glasaju PROTIV vlasti. Nebitno za koga, samo da niko od ovih ne dobije novi mandat. Krv nam ne treba, a na tom smo putu.
S ovim se apsolutno slazem. Iako su protesti, a i demonstracije, sasvim legitiman nacin promjene vlasti i skidanja postojecih rezima, izbori su takodjer odlican alat.
Medjutim, ono u sta ja iskreno sumnjam jeste da bi izborni rezultati ovdje mogli nesto promijeniti. Ovi ionako pokradu svake izbore, i to na vrlo malim razlikama u glasovima, a kada bi se desila izlaznost od 70-80% i kada bi rezultati bili totalno porazni po njih, tada bi nastao opsti haos i oni bi bili spremni pokrenuti i nerede, a nisam siguran da ne bi pokrenuli i novi rat.

Radi toga je kombinacija izbori-demonstracije vjerovatno najbolja varijanta, pogotovo jer je javna tajna da se svi oni najvise boje upravo ovog drugog, tj. demonstracija, tj. "desavanja naroda". Svjesni su da su tu totalno nemocni i da im nikakva policija tu ne moze pomoci. I ovo smo sasvim lijepo mogli vidjeti upravo na onim demonstracijama 2014.
slazem se sa boldiranim, ovo sto @Dozer kaze je, trenutno, jedini nacin, samo od izbora nesto ocekivati mislim da je naivno jer evo prodjose godine i nista, jel treba i ostatak zivota da provedemo nadajuci se da ce samo izbori nesto promjenuti, probali smo sve, stranka, pojedinci bla bla i na kraju kurac od ovce opet ista marva na vlasti, valjamo se u govnima (jos malo pa ce zbog vode biti bukvalno tako), razni klosari i krimosi nam diktiraju koje auto cemo uzeti, jeb ga moramo voditi racuna koja se kradu koja ne, stanove smo pretvorili u vlastite zatvore i trezore, zene vise ne smiju na ulici pronosati nakit, po centru grada se bodu, pucaju, maltretiraju djecu po skolama, gaze autima itd. itd. a mi se stalno nadamo da ce sljedeci izbori donijeti neku promjenu, da ce se pojaviti neko, nece, sve je do nas i nije mi jasno sto to treba jos da se desi pa da se probudimo
djetelina_

#8673 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by djetelina_ »

smijesni_ste wrote:Nema trenutno vode na Čengić Vili, a prije toga oslabljen pritisak bio... :run:
+ Grbavica

Mamu im
uglavnomja

#8674 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by uglavnomja »

djetelina_ wrote:
smijesni_ste wrote:Nema trenutno vode na Čengić Vili, a prije toga oslabljen pritisak bio... :run:
+ Grbavica

Mamu im

skenderija :twisted:
Haris033

#8675 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris033 »

+Stup :twisted:
Post Reply