Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- medjutim
#8651 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Fifa 14 igram na PS3 i fakat meni se cini da su se fino potrudili. Kao sto Chmoljo da napravis pas moras se pomucit, a uz to svidja mi se sto su izjednacili brzine igraca u odnosu na Fifa 13. Sve u svemu beton igra, najvise igram FUT 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8652 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
bogati, pusti šuplju. igrao sam PES od trice. dakle sve i jedan do 2013.
u čemu je EA u prednosti? licence. i to je sve. a kada sam rekao "sadržajnije" uopšte nisam mislio na to... nego način na koji su treninzi izvedeni, način na koji možeš naučiti koristiti kontrole, kao i fakin meni.
neki dan sam čitao recenziju u Info-u i 100% se slažem u tome da je jadno kako u KONAMI-ju nisu bili u stanje napraviti pristojan meni, nego naprave jedan dizajn i guslaju ga u pet nastavaka. tu izgovor nisu licence, jer dok je gejmplej bio ispred fifinog, nikome od nas nije smetalo što je North London Arsenal.
na kraju krajeva, moderi su to brzo rješavali.
tek sam počeo igrati, moguće da će biti nekih nelogičnosti, glitcheva, bugova i u FIFA, ali... jednostavno je punokrvnija, bolje je urađena, završena, saigrači dodaju loptu kad treba (govorim kada se igra sa jednim igračem), nekoliko puta su me doveli u sjajne prilike kad to nisam očekivao, i neke akcije su bile... hebiga, realistične u najmanju ruku
da ti budem iskren, bio sam jaaaaako skeptičan, pogotovo jer ti rekoh otkad igram PES. i sam sam se iznenadio...
što se i vidi iz moje reakcije
u čemu je EA u prednosti? licence. i to je sve. a kada sam rekao "sadržajnije" uopšte nisam mislio na to... nego način na koji su treninzi izvedeni, način na koji možeš naučiti koristiti kontrole, kao i fakin meni.
neki dan sam čitao recenziju u Info-u i 100% se slažem u tome da je jadno kako u KONAMI-ju nisu bili u stanje napraviti pristojan meni, nego naprave jedan dizajn i guslaju ga u pet nastavaka. tu izgovor nisu licence, jer dok je gejmplej bio ispred fifinog, nikome od nas nije smetalo što je North London Arsenal.
na kraju krajeva, moderi su to brzo rješavali.
tek sam počeo igrati, moguće da će biti nekih nelogičnosti, glitcheva, bugova i u FIFA, ali... jednostavno je punokrvnija, bolje je urađena, završena, saigrači dodaju loptu kad treba (govorim kada se igra sa jednim igračem), nekoliko puta su me doveli u sjajne prilike kad to nisam očekivao, i neke akcije su bile... hebiga, realistične u najmanju ruku
da ti budem iskren, bio sam jaaaaako skeptičan, pogotovo jer ti rekoh otkad igram PES. i sam sam se iznenadio...
što se i vidi iz moje reakcije
-
Madrid
#8653 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma meni igraci u PES-u izgledaju kao balvani (barem u starijim od 14-ke, ovaj zadnji sam odigrao samo 2-3 utakmice), u fifi bukvalno vidis i osjetis svaki potez igraca, nevazno jel dribling, primanje lopte, dodavanje, sut...
Nekima to kao ni ne odgovara, govore da su igraci preveliki u odnosu na stadion. Moze bit da je i istina, ali igrace niposto ne treba smanjit, jedino teren povecat
Nekima to kao ni ne odgovara, govore da su igraci preveliki u odnosu na stadion. Moze bit da je i istina, ali igrace niposto ne treba smanjit, jedino teren povecat
- cincilator2012
#8654 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imas li "zdrav" link za 14-ku?
Madrid wrote:Ma meni igraci u PES-u izgledaju kao balvani (barem u starijim od 14-ke, ovaj zadnji sam odigrao samo 2-3 utakmice), u fifi bukvalno vidis i osjetis svaki potez igraca, nevazno jel dribling, primanje lopte, dodavanje, sut...
-
Vertig0
#8655 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dosli meni haveri u subotu i haj ne da nam se vani reko da iznajmimo PS3... Medjutim nismo imali Fife, pa reko hajde da igramo mali PES2014
Znaci odigrali smo jednu utakmicu i jednostavno nam se vise nije dalo. Igra je toliko losa da je to neopsivio. Btw igro sam je na PC-u vec, ali izgleda da sam zaboravio koliko je losa
I ja sam igrao PES uvijek, jos od PS1 i ISS3, medjutim od 2011 sam presao na Fifu. Fifa je izmsilila fudbal za PES, samo cu to reci.
Znaci odigrali smo jednu utakmicu i jednostavno nam se vise nije dalo. Igra je toliko losa da je to neopsivio. Btw igro sam je na PC-u vec, ali izgleda da sam zaboravio koliko je losa
I ja sam igrao PES uvijek, jos od PS1 i ISS3, medjutim od 2011 sam presao na Fifu. Fifa je izmsilila fudbal za PES, samo cu to reci.
- Averus
#8656 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prva nogometna igra koju sam igrao je bio Nintendo World Cup na Nintendu (onom najstarijem).
Poslije toga je bio onaj nogomet na Super Nintendu na kojem se golman baci i ostane u zraku nakon penala
Zatim su me raja upoznala sa PS1 i Soccerom... Isprva mi se nije svidio, bio sam mlad i ocigledno glup da shvatim kontrole.
Nakon nekog vremena smo vec redovno igrali "soke" i bila je odlicna igra (pogotovo meni, poslije Nintendo igara).
Prodje neko vrijeme, ja sve vise okrenut PC-u, pa nabavim sebi FIFA 98 RTWC. Ljubav na prvi pogled: Ima naša repka, ima mali nogomet!
Izađe PES (ne sjećam se više koji je tad bio po redu, mislim da je još uvijek bio neki ISS) i ja zaigram i njega. I eto tako počeo igrati te dvije igre uporedo. Bukvalno sam igrao dan ovu, dan onu. Uvijek sam sanjao o tome da neko iskombinuje najbolje iz obje igre, pa da ugođaj bude baš potpun.
I tako kroz godine, izlaze nove FIFE i novi PESovi, a ja šutam. Naravno, u neke sam se razočarao (FIFA 2005, 2011, Soccer 11), a neke su me oduševile (PES 4, 6, FIFA 99, 2000).
I tako, do prošle godine, ja šutao dvije simulacije nogometa. Znao sam se zbuniti nekad pa se zajebem kod trčanja, nabacivanja itd., ali sve u svemu - uživao sam u obje.
Kad je izašla FIFA 13, nisam je mislio instalirati. Sjećam se da mi se F12 nije svidjela iz nekog razloga, pa sam prešao na PES...
Međutim, od dosade, uzmem FIFA 13, instaliram i zaboravim na PES. Potpuno. Evo ni sad ne mogu da se sjetim zašto sam prestao igrati PES tada, ali eto do danas ga nisam više zaigrao. Tu i tamo s rajom šutnem PES 6 malo, radi rekreacije...
Eh sad, izašla FIFA 14 i ja vidim ovdje podijeljena mišljenja (kao i uvijek), pa pogledah malo šta ljudi na netu pričaju. Naravno - FIFA je ista kao i prethodna, samo malo drugačija i novi transferi, a Soccer samo nema original imena i licence, ali je bolji, pa sam se dvoumio šta da činim...
Instalirao sam FIFA 14 prije par dana. PES mi ne pada na pamet jer je FIFA 14 nešto što je najbliže prišlo onoj mojoj želji da se u jednoj igri sastanu svi najbolji fazoni iz obje. Igrači su "pametniji", igra dinamična, grafika lijepa, imena prava, navijači famozni, a doživljaj pobjede, gubitka, osvajanja titule itd. su daleko srčaniji nego što su u PES-u ikad bili. Ne kudim novi PES. Nemam pravo jer ga nisam ni probao. Ali defintivno bih preporučio FIFA 14 svakome ko voli nogomet igrati i gledati.
Trenutno šutam Player Career modus i ne mogu da vjerujem koliko realistično djeluje svaki pas, faul, prodor, umaranje, kretnje igrača...
Neka svako igra šta želi i šta više voli. Ja se držim Fife dok me opet ne razočaraju. A kako su krenuli, teško da će se to uskoro desiti...
Poslije toga je bio onaj nogomet na Super Nintendu na kojem se golman baci i ostane u zraku nakon penala
Zatim su me raja upoznala sa PS1 i Soccerom... Isprva mi se nije svidio, bio sam mlad i ocigledno glup da shvatim kontrole.
Nakon nekog vremena smo vec redovno igrali "soke" i bila je odlicna igra (pogotovo meni, poslije Nintendo igara).
Prodje neko vrijeme, ja sve vise okrenut PC-u, pa nabavim sebi FIFA 98 RTWC. Ljubav na prvi pogled: Ima naša repka, ima mali nogomet!
Izađe PES (ne sjećam se više koji je tad bio po redu, mislim da je još uvijek bio neki ISS) i ja zaigram i njega. I eto tako počeo igrati te dvije igre uporedo. Bukvalno sam igrao dan ovu, dan onu. Uvijek sam sanjao o tome da neko iskombinuje najbolje iz obje igre, pa da ugođaj bude baš potpun.
I tako kroz godine, izlaze nove FIFE i novi PESovi, a ja šutam. Naravno, u neke sam se razočarao (FIFA 2005, 2011, Soccer 11), a neke su me oduševile (PES 4, 6, FIFA 99, 2000).
I tako, do prošle godine, ja šutao dvije simulacije nogometa. Znao sam se zbuniti nekad pa se zajebem kod trčanja, nabacivanja itd., ali sve u svemu - uživao sam u obje.
Kad je izašla FIFA 13, nisam je mislio instalirati. Sjećam se da mi se F12 nije svidjela iz nekog razloga, pa sam prešao na PES...
Međutim, od dosade, uzmem FIFA 13, instaliram i zaboravim na PES. Potpuno. Evo ni sad ne mogu da se sjetim zašto sam prestao igrati PES tada, ali eto do danas ga nisam više zaigrao. Tu i tamo s rajom šutnem PES 6 malo, radi rekreacije...
Eh sad, izašla FIFA 14 i ja vidim ovdje podijeljena mišljenja (kao i uvijek), pa pogledah malo šta ljudi na netu pričaju. Naravno - FIFA je ista kao i prethodna, samo malo drugačija i novi transferi, a Soccer samo nema original imena i licence, ali je bolji, pa sam se dvoumio šta da činim...
Instalirao sam FIFA 14 prije par dana. PES mi ne pada na pamet jer je FIFA 14 nešto što je najbliže prišlo onoj mojoj želji da se u jednoj igri sastanu svi najbolji fazoni iz obje. Igrači su "pametniji", igra dinamična, grafika lijepa, imena prava, navijači famozni, a doživljaj pobjede, gubitka, osvajanja titule itd. su daleko srčaniji nego što su u PES-u ikad bili. Ne kudim novi PES. Nemam pravo jer ga nisam ni probao. Ali defintivno bih preporučio FIFA 14 svakome ko voli nogomet igrati i gledati.
Trenutno šutam Player Career modus i ne mogu da vjerujem koliko realistično djeluje svaki pas, faul, prodor, umaranje, kretnje igrača...
Neka svako igra šta želi i šta više voli. Ja se držim Fife dok me opet ne razočaraju. A kako su krenuli, teško da će se to uskoro desiti...
-
Madrid
#8657 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa kako ti nije valjala fifa 11 kad je od nje i poceo preporod?
Ovo ostalo je ustvari samo nadograđivanje na Fifu 11...
@ cincilator fifu 14 sam igrao samo demo, imam fifu 13 original pa nju rokam online kad stignem, da imam vise vremena kupio bih i 14-ku, jer nakon sto probas online na single se tesko vraca...
A PES sam davno skinuo i obrisao, pojma nemam ni ja koji link, valjda neki sa gusarebay
Ovo ostalo je ustvari samo nadograđivanje na Fifu 11...
@ cincilator fifu 14 sam igrao samo demo, imam fifu 13 original pa nju rokam online kad stignem, da imam vise vremena kupio bih i 14-ku, jer nakon sto probas online na single se tesko vraca...
A PES sam davno skinuo i obrisao, pojma nemam ni ja koji link, valjda neki sa gusarebay
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#8658 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad se sjetim ovoga po cijeli dan sa burazom na snesu,ovo i nba jam...BOOMSHAKALAKA !Averus wrote:Prva nogometna igra koju sam igrao je bio Nintendo World Cup na Nintendu (onom najstarijem).
Poslije toga je bio onaj nogomet na Super Nintendu na kojem se golman baci i ostane u zraku nakon penala![]()
Prodje neko vrijeme, ja sve vise okrenut PC-u, pa nabavim sebi FIFA 98 RTWC. Ljubav na prvi pogled: Ima naša repka, ima mali nogomet!![]()
- Averus
#8659 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hahahah provodili su se sati i sati na ovim dobrim starim gajbama 
- Maharadza
#8660 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
VRH! Bolja igra od "običnog" FarCry3! Iako je teški "over the top" ali sam se ismijao pošteno na komentare i gestikulaciju u određenim momentima! A gdje ćeš dalje kada glavnom liku glas posuđuje onaj Biehn što je glumio u prvom terminatoru!
-
GoodTaste
#8661 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakva su ovo imena kada se pocne igrati FM14, sve nesta lijevo ...

- Herr Flick
#8662 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne valja reloaded verzija,skini nosTeam ili Skidrow i sve ce ti ferceratGoodTaste wrote:Kakva su ovo imena kada se pocne igrati FM14, sve nesta lijevo ...![]()
-
GoodTaste
#8663 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel treba jos sta sem toga, nekakav crack ili sta vec ? ovaj Nos skidam ... 
-
Bosnian Dragon1
#8664 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
dajte dosta vise sa fifom i pes napravite temu FIFA VS PES
- Herr Flick
#8665 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
skini jos patch 14.1.3GoodTaste wrote:Jel treba jos sta sem toga, nekakav crack ili sta vec ? ovaj Nos skidam ...
- Bluesman
#8666 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel radi poslije januara ta verzija ? Na nos mislim ?
Igrao sam do novembra i dobio otkaz u unitedu xD Sad planiram novu igru,pa da ne pocinjem djabe ako ne moze
Igrao sam do novembra i dobio otkaz u unitedu xD Sad planiram novu igru,pa da ne pocinjem djabe ako ne moze
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#8667 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
stvarno,kad dodjem u jutro,dvije nove stranice,sve o pesu ili fifi..napravite sebi topicBosnian Dragon1 wrote:dajte dosta vise sa fifom i pes napravite temu FIFA VS PES
- Stjui
#8668 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
može neko da mi preporuči neku đabnu multiplayer pucačinu? CoD-ove ,koji su se mogli igrati bez orga sam prekuco (7000 h na xf) samo nemojte CS preporučit 
- Industrialyzer
#8669 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako naci validan kod za aktivaciju PES 2011? Instalirao sam igricu ali kad je pokrenem trazi mi da kopiram aktivacijski kod koji kad kopiram on mi izbaci error a kad kopiram kod na ovu stranicu https://support.securom.com/PAunlock/in ... p_serial=1 pise da kod nije validan iako sam ga kopirao sa PES-a 
-
Mustang1
#8670 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jarane ili instaliraj pes 6 ili pes 14 sta ce ti 11Industrialyzer wrote:Kako naci validan kod za aktivaciju PES 2011? Instalirao sam igricu ali kad je pokrenem trazi mi da kopiram aktivacijski kod koji kad kopiram on mi izbaci error a kad kopiram kod na ovu stranicu https://support.securom.com/PAunlock/in ... p_serial=1 pise da kod nije validan iako sam ga kopirao sa PES-a
- Industrialyzer
#8671 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Navika... znam da je 6 najbolji al to nije tema nase danasnje emisije 
- Averus
#8672 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ratne:Stjui wrote:može neko da mi preporuči neku đabnu multiplayer pucačinu? CoD-ove ,koji su se mogli igrati bez orga sam prekuco (7000 h na xf) samo nemojte CS preporučit
Battlefield 1942 je sad besplatan na Originu
Battlefield Heroes takođe
Timske (Capture the Flag, Domination, Deathmatch):
Team Fortress 2
Toliko od mene
-
Mustang1
#8673 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma znam ali nemas razloga za 11.kuIndustrialyzer wrote:Navika... znam da je 6 najbolji al to nije tema nase danasnje emisije
- Layne
#8674 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I Black Flag 23 gige. Ne igram više igrice.
- Industrialyzer
#8675 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mustang1 wrote:Ma znam ali nemas razloga za 11.kuIndustrialyzer wrote:Navika... znam da je 6 najbolji al to nije tema nase danasnje emisije6.ica je klasika a svi iza njega su isti tako ako vec hoces neki poslije uzmi najnovije smece
Ima li 6 neki patch sa transferima od prije godine-dvije? Necu da mi Dzeko bude u Zelji