u kojem to svijetu?Nisam nikakav fan Avdica ali da je to bila laz 100% bi se na to odma reagovalo tuzbama i slicno!
da SVI o kojima je nekad izašla neka laž tuže? i to u roku munja čim nešto izađe? smiješna ideja, k'o i font kojim pišeš.
u kojem to svijetu?Nisam nikakav fan Avdica ali da je to bila laz 100% bi se na to odma reagovalo tuzbama i slicno!
smanji boje i dozivljaje. i vrijedjanje je najnizi oblik duhovnostidesperate housewife wrote:Nisam nikakav fan Avdica ali da je to bila laz 100% bi se na to odma reagovalo tuzbama i slicno!Baudelaire wrote:Zašto po defaultu vjeruješ Avdiću? Zar nije mali iskompleksirani pokušaj od novinara bezbroj puta dokazao da je lažov? Mislim, i ja sam nekad bio fan FTV-a, ali kad neko upadne u njihovu mašineriju pogažen će izaći, a ako se pokuša braniti, još će više biti popljuvan, a pljuvanje ide uglavnom na ličnoj osnovi.desperate housewife wrote:
A koji to vi izvor informacija koristite ako nisu mediji? Da slucajno ne znate Suljagica licno?
Summary:
1. Avdic: "Suljagic premlatio zenu".
2. 5 dana sutnja.
3. Suljagic: "Demant" (navodno, nisam vidio nigdje ali tako mi saopstise)
4. Par mjeseci sutnje...
5. Suljagic: Prijete mu!
6. Suljagic: Daje ostavku...
Nigdje u medijima nisam procitao niti sam igdje cuo iodkoga da je Suljagic rekao, najavio da ce tuziti ili da je vec tuzio Avdica.
Ako jeste, i ako to ima, molim vas daj te mi gdje to da potrazim jer evidentno da ne znam onda i da nisam upravu. Samo daj neki url, dan jeni podatak.
To sto se ti bojis da ja nisam upravu nije nikakav argument vec eto onako, ti u prolazu nesto dobacio.
Smjesno mi je pretiti razvoj dogadjaja i kad vidim da ljudi kazu "on je puno uradio" iako ne znaju reci sta i smjesno mi je kada vidim isti scenarij kao sto je bio u slucaju Bakira H. i slicno...
+ Ljude koji kazu "bojim se da se varas". Ja nisam prepotentna ali smatram da sam dovoljno obrazovana da znam sta je zakljucak, sta je izjava, sta je stav, sta je misljenje, sta je dokaz, sta je pokazatelj itd... i sasvim sam dovoljno intelektualno sposobna da kazem da je recenica tipa "bojim se da se varas" besmislene konstrukcije koja nista niti dokazuje, niti potvrdjuje, niti ima ikakvu argumentacijsku tezinu... Jedino se moze zakljuciti da je doticni siromasnog poimanja jezika i siromasnog intelekta...
Moras biti bas glup da to svaris kao cinjenice.
Opetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
disney wrote:
ne znam da li mu se kancelarija grije manje ili nikako, ali pozovi u ured ujutro u osam, zatim u pet poslije podne, ministar sjedi vnutri.
VJENCANA /ako je to relevantno/ mu ne sjedi takodjer kod kuce. ide na posao, sredjena, namirisana, sarmantna
I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
ministar bidne i prije 7 u kanc, a kad izađe to zvijezde znaju i poneki mjecesdisney wrote:adnanemujcicu, ti posalji svoju djecu u skolu, ukalkuliraj golemu mogucnost da ih pokosi neko na prilazu tramvajskom stajalistu kozjom stazom opasanom metrom snijega, ja svoju necu. a ako se to, nedajboze, dogodi, potrci pozvati ministra sto nije obustavio nastavu pod ovakvim vremenskim uvjetima.adnan.mujcic wrote:Vratio se Valter, Rejs mu j....o mater!
Mozda je ministar dao ostavku iz straha! Vjerovatno ga je strah ovog ovolikog snijega, sad jos kad se pocne topiti i padati sa krovova i streha, vjerovatno ga je strah da ga gdje ne zakaci prilikom prizemljenja istog! Ili ga je mozda strah da ne uleti u putu do posla u kakvu raju koja se grudvaju, pa da ga nebi izgrudvali, ova nasa fina djecica koja jos jednu sedmicu nece ici u skolu, pa se lagano igraju i uzivaju u zimskim radostima, ili ga je mozda strah ovih minusa, da se ne smrzne slucajno, grijanje slabije radi, pa se tako slabije grije i kancelarija, mada je najvjerovatnije doslo do zabrane da ide na posao, zena (nevjencana) mu zabranila da se odvaja od nje, dosadno joj kad on nije kuci, pa da ne mora nadoknadjavati propusteno tokom dana, da je moze onako s merakom i tabijatom po citav dan!!! Garant je ovo!
ne znam da li mu se kancelarija grije manje ili nikako, ali pozovi u ured ujutro u osam, zatim u pet poslije podne, ministar sjedi vnutri.
VJENCANA /ako je to relevantno/ mu ne sjedi takodjer kod kuce. ide na posao, sredjena, namirisana, sarmantna
ultima_palabra wrote:I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
Od mene ce dobit nehistericno slaganje sa sustinom, jer je, namjerno ili slicajno, u par rijeci objasnio trenutni politicki i ne samo politicki odnos snaga medju pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH...ultima_palabra wrote:I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
Fakat ne razumijem zasto je ovo sto sam napisao problematicno ili vrijedno opomene a kamoli Banovica? Niti sam koga vrijedjao, niti sam psovao, niti sam odlutao od teme. Na kraju krajeva, tu je administracija da me upozori ili sankcionise - valjda ne trebaju tvoju pomoc.ultima_palabra wrote:I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
Da se ne lazemo, covjek nista nije uradio, 0 - nula.madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.
I naravno da znamo licno Suljagica, ipak je to forumas
Da li bi imao isto mišljenje da Cerić odstupi sa funkcije?Akibh wrote:Da se ne lazemo, covjek nista nije uradio, 0 - nula.madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.
Sve u svemu, jedan ublehas, kompleksas i nasilnik manje
Da nije žalosno bilo bi smiješno.stochar wrote:daj nam pet konkretnih stvari koje je on uradio. ja znam vise od pet koje je neuspjesno pokusao, ali ne vidim konkretan rezultat, pa bih volio da me prosvijetlis s pet konkretnih stvari, samo pet...madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.
p.s. koliko god se neslag'o s brojnim stvarima koje je uradio i na los nacin pokusao, mogu reci da je ovo totalni poraz socijaldemokratije na ovim prostorima, i dokaz rigidne politike koju vodi Zlayoglu sa svojom ispostavom KP Koreje... kakav god da je bio, bio je jedini koji je smio reci i iznijeti stav koji se ne slaze s Borgom, i sad vidimo kako prolaze oni koji se nisu do kraja predali borgu...
Ljudi moji za čovjeka postoji zapisnik u policiji da je davio ženu. U svakoj normalnoj državi bi na funkciji bio do 8.30 narednog jutra. A sad ćemo svi šmrc, šmrc za kantonalnim ministrom koji će vjerojatno na zavod za zapošljavanje i dobivaće nekih 8 mjeseci 300KM pomoći..Sasvim_Obican wrote:Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.
Takve prakse se ne primjenjuju ni u Siera Leoneu, Malaviju ili nekom drugom bastionu demokratije !
Priča se da je članovima GO SDP BiH stigao nalog da ispišu imena i prezimena na džonove cipela u kojim dolaze po mišljenje. Kada ih pomoćno osoblje vadi iz Zlajinih guzova, da ne lutaju.plain vanilla wrote:ako ne mashes iz Zlajine guze, neces mahat' nikakoS druge strane, pak, saznajemo, da su ostavci prethodila i neslaganja sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i nekoliko drugih članova te stranke.
stara prica
Sta drugo ocekivati od vrhovnog spin doktora.komeba wrote:
Da nije žalosno bilo bi smiješno.
Pa vi koji ste Suljagića prozivali nasilnikom, ti lično koji si pisao kako je ilegalno prisluškivao itd., sad ovo prozivaš porazom socijaldemokratije. Valjda je, sudeći po vašim utiscima o Suljagiću, ovo dobitak za socijaldemokratiju?
Ali ne...sad je Suljagić ponovo ok, nije nasilnik, nije ilegalno prisluškivo, ovo je strašan gubitak SDP-a.
Jesu, ali jedini ti to vidiš kao nešto dobro.Opetja033 wrote:Fakat ne razumijem zasto je ovo sto sam napisao problematicno ili vrijedno opomene a kamoli Banovica? Niti sam koga vrijedjao, niti sam psovao, niti sam odlutao od teme. Na kraju krajeva, tu je administracija da me upozori ili sankcionise - valjda ne trebaju tvoju pomoc.ultima_palabra wrote:I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
Isto tako barem desetak ljudi je ovdje, bas na ovoj temi, u zadnja 24 sata napisala gotovo istu stvar a ti si se meni nasao pametovati.
Dobro. Znači, slanje prijetećih pisama sa bojevim mecima je - opravdan i legitiman način da se ministar pozove na odgovornost.KatarinaKosaca wrote:Ljudi moji za čovjeka postoji zapisnik u policiji da je davio ženu. U svakoj normalnoj državi bi na funkciji bio do 8.30 narednog jutra. A sad ćemo svi šmrc, šmrc za kantonalnim ministrom koji će vjerojatno na zavod za zapošljavanje i dobivaće nekih 8 mjeseci 300KM pomoći..Sasvim_Obican wrote:Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.
Takve prakse se ne primjenjuju ni u Siera Leoneu, Malaviju ili nekom drugom bastionu demokratije !![]()
![]()
Svi smo mi deklarativno za pravnu državu, ali nemoj da zakoni vrijede za mene i moje. Svi smo protiv kućnog nasilja, a kada o tome postoje dokazi i svjedoci, nije baš tako i zatvaramo oči ...
Ako je SDP savjetovao minitru da da ostavku, a zbog nasilja u porodici... dobar potez sa njihove strane. Ako je to sam odlučio.. opet dobar potez. A ako je nasilje u porodici ovdje nebitno... loša navika koju imamo kao društvo.
To je tačno. Zna se ko se pita i čija je zadnja i kod koga se ide po amin.nosara wrote:Od mene ce dobit nehistericno slaganje sa sustinom, jer je, namjerno ili slicajno, u par rijeci objasnio trenutni politicki i ne samo politicki odnos snaga medju pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH...ultima_palabra wrote:I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
Sustina politike bivseg SDP-a se ogleda ovdjenosara wrote:Od mene ce dobit nehistericno slaganje sa sustinom, jer je, namjerno ili slicajno, u par rijeci objasnio trenutni politicki i ne samo politicki odnos snaga medju pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH...ultima_palabra wrote:I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš kloniratiOpetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati.
U Federaciji je 2011. godine vjerskim institucijama dodijeljeno 20 miliona KM, 3,5 miliona vise nego 2010.
FEDERACIJA BiH
(od ukupno 90 budžeta, opštinskih, kantonalnih i entitetskog, obrađeno je za 2010. godinu 10 kantonalnih, 61 opštinskih i entitetski, a za 2011. godinu 8 kantonalnih, 67 opštinskih i entitetski)
2010. godina
Vjerske zajednice: 2.794.829 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 1.686.458,74 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 14.575.158 KM
2011. godina
Vjerske zajednice: 2.587.697 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 5.645.000 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 12.676.567 KM
http://www.zurnal tacka info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=11823:za-vjeru-godinje-25-miliona-maraka&catid=18:istraga&Itemid=27
To mu je najbolje išlo od rukeCaCO3 wrote:
Na kraju ce ostati poznat samo po tom da je isutirao zenu![]()