SDP

Post Reply
JThomas

#8651 Re: SDP

Post by JThomas »

Nisam nikakav fan Avdica ali da je to bila laz 100% bi se na to odma reagovalo tuzbama i slicno!
u kojem to svijetu?

da SVI o kojima je nekad izašla neka laž tuže? i to u roku munja čim nešto izađe? smiješna ideja, k'o i font kojim pišeš.
disney

#8652 Re: SDP

Post by disney »

desperate housewife wrote:
Baudelaire wrote:
desperate housewife wrote:
A koji to vi izvor informacija koristite ako nisu mediji? Da slucajno ne znate Suljagica licno?

Summary:

1. Avdic: "Suljagic premlatio zenu".
2. 5 dana sutnja.
3. Suljagic: "Demant" (navodno, nisam vidio nigdje ali tako mi saopstise)
4. Par mjeseci sutnje...
5. Suljagic: Prijete mu!
6. Suljagic: Daje ostavku...

Nigdje u medijima nisam procitao niti sam igdje cuo iodkoga da je Suljagic rekao, najavio da ce tuziti ili da je vec tuzio Avdica.

Ako jeste, i ako to ima, molim vas daj te mi gdje to da potrazim jer evidentno da ne znam onda i da nisam upravu. Samo daj neki url, dan jeni podatak.

To sto se ti bojis da ja nisam upravu nije nikakav argument vec eto onako, ti u prolazu nesto dobacio.
Zašto po defaultu vjeruješ Avdiću? Zar nije mali iskompleksirani pokušaj od novinara bezbroj puta dokazao da je lažov? Mislim, i ja sam nekad bio fan FTV-a, ali kad neko upadne u njihovu mašineriju pogažen će izaći, a ako se pokuša braniti, još će više biti popljuvan, a pljuvanje ide uglavnom na ličnoj osnovi.
Nisam nikakav fan Avdica ali da je to bila laz 100% bi se na to odma reagovalo tuzbama i slicno!

Smjesno mi je pretiti razvoj dogadjaja i kad vidim da ljudi kazu "on je puno uradio" iako ne znaju reci sta i smjesno mi je kada vidim isti scenarij kao sto je bio u slucaju Bakira H. i slicno...

+ Ljude koji kazu "bojim se da se varas". Ja nisam prepotentna ali smatram da sam dovoljno obrazovana da znam sta je zakljucak, sta je izjava, sta je stav, sta je misljenje, sta je dokaz, sta je pokazatelj itd... i sasvim sam dovoljno intelektualno sposobna da kazem da je recenica tipa "bojim se da se varas" besmislene konstrukcije koja nista niti dokazuje, niti potvrdjuje, niti ima ikakvu argumentacijsku tezinu... Jedino se moze zakljuciti da je doticni siromasnog poimanja jezika i siromasnog intelekta...

Moras biti bas glup da to svaris kao cinjenice.
smanji boje i dozivljaje. i vrijedjanje je najnizi oblik duhovnosti :wink: koronologija ti je, takodjer, klimava. avdic objavio u cetvrtak, isti dan demanti, slikom i rijecima.
a o misljenjima, stavovima, izjavama, dokazima bavit ce se sud. strpi se, kucanice.
HAVANA

#8653 Re: SDP

Post by HAVANA »

Opetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati. :)

Poserem im se na tijelo,uslovno receno...
Banksy

#8654 Re: SDP

Post by Banksy »

disney wrote:
ne znam da li mu se kancelarija grije manje ili nikako, ali pozovi u ured ujutro u osam, zatim u pet poslije podne, ministar sjedi vnutri.

VJENCANA /ako je to relevantno/ mu ne sjedi takodjer kod kuce. ide na posao, sredjena, namirisana, sarmantna :)
:mrgreen:
ultima_palabra

#8655 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Opetja033 wrote:Nakon ove odluke, sada vec bivseg, ministra treba biti jasno svim simpatizerima, clanovima i glasacima uslovno receno desnih stranaka unutar bosnjackog glasackog tijela - da se nemaju razloga brinuti. Ko god da je na vlasti, zna se ko iz sjene vuce sve konce. Jos da je samo ove iz NS u saff natjerati. :)
I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš klonirati :roll:
hadzinicasa

#8656 Re: SDP

Post by hadzinicasa »

disney wrote:
adnan.mujcic wrote:Vratio se Valter, Rejs mu j....o mater!

Mozda je ministar dao ostavku iz straha! Vjerovatno ga je strah ovog ovolikog snijega, sad jos kad se pocne topiti i padati sa krovova i streha, vjerovatno ga je strah da ga gdje ne zakaci prilikom prizemljenja istog! Ili ga je mozda strah da ne uleti u putu do posla u kakvu raju koja se grudvaju, pa da ga nebi izgrudvali, ova nasa fina djecica koja jos jednu sedmicu nece ici u skolu, pa se lagano igraju i uzivaju u zimskim radostima, ili ga je mozda strah ovih minusa, da se ne smrzne slucajno, grijanje slabije radi, pa se tako slabije grije i kancelarija, mada je najvjerovatnije doslo do zabrane da ide na posao, zena (nevjencana) mu zabranila da se odvaja od nje, dosadno joj kad on nije kuci, pa da ne mora nadoknadjavati propusteno tokom dana, da je moze onako s merakom i tabijatom po citav dan!!! Garant je ovo!
adnanemujcicu, ti posalji svoju djecu u skolu, ukalkuliraj golemu mogucnost da ih pokosi neko na prilazu tramvajskom stajalistu kozjom stazom opasanom metrom snijega, ja svoju necu. a ako se to, nedajboze, dogodi, potrci pozvati ministra sto nije obustavio nastavu pod ovakvim vremenskim uvjetima.

ne znam da li mu se kancelarija grije manje ili nikako, ali pozovi u ured ujutro u osam, zatim u pet poslije podne, ministar sjedi vnutri.

VJENCANA /ako je to relevantno/ mu ne sjedi takodjer kod kuce. ide na posao, sredjena, namirisana, sarmantna :)
ministar bidne i prije 7 u kanc, a kad izađe to zvijezde znaju i poneki mjeces :D
manki

#8657 Re: SDP

Post by manki »

Ovo je SRAMOTA! Ne mogu da vjerujem, ko da zivimo u Zanzibaru, a ne nekoj evropskoj drzavi! Fuj sramota me sto sam Bosanac, i sto sam iz Bosne, sta uradiste od covjeka! (mislim na ove prijetnje smrcu i konstantna sikaniranja ministra)
HAVANA

#8658 Re: SDP

Post by HAVANA »

ultima_palabra wrote:
I šta je sad poenta, da dobiješ 50 histeričnih odgovora na post? Nije ni čudo što se stalno moraš klonirati :roll:

Ma lani nesta i produzi dalje,dismr. :D
nosara

#8659 Re: SDP

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
Od mene ce dobit nehistericno slaganje sa sustinom, jer je, namjerno ili slicajno, u par rijeci objasnio trenutni politicki i ne samo politicki odnos snaga medju pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH...
Opetja033

#8660 Re: SDP

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:
Fakat ne razumijem zasto je ovo sto sam napisao problematicno ili vrijedno opomene a kamoli Banovica? Niti sam koga vrijedjao, niti sam psovao, niti sam odlutao od teme. Na kraju krajeva, tu je administracija da me upozori ili sankcionise - valjda ne trebaju tvoju pomoc.
Isto tako barem desetak ljudi je ovdje, bas na ovoj temi, u zadnja 24 sata napisala gotovo istu stvar a ti si se meni nasao pametovati.
agent_001

#8661 Re: SDP

Post by agent_001 »

Baš me zanima tekst grupe autora malog Miškovića sutra, kakav je to kao navodni sukob unutar sdp-a pa onda i koalicije, atomska epiteta če da eksplodira...
Last edited by agent_001 on 10/02/2012 14:21, edited 2 times in total.
Akibh

#8662 Re: SDP

Post by Akibh »

madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.

I naravno da znamo licno Suljagica, ipak je to forumas :D
Da se ne lazemo, covjek nista nije uradio, 0 - nula.
Sve u svemu, jedan ublehas, kompleksas i nasilnik manje
Sasvim_Obican

#8663 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.

Takve prakse se ne primjenjuju ni u Siera Leoneu, Malaviju ili nekom drugom bastionu demokratije !
Baudelaire

#8664 Re: SDP

Post by Baudelaire »

Akibh wrote:
madner wrote:Veliki gubitak za kanton, uradio je vise za nepunu godinu nego prijasnji sazivi od rata.

Da se ne lazemo, covjek nista nije uradio, 0 - nula.
Sve u svemu, jedan ublehas, kompleksas i nasilnik manje
Da li bi imao isto mišljenje da Cerić odstupi sa funkcije?
klixober

#8665 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote:

daj nam pet konkretnih stvari koje je on uradio. ja znam vise od pet koje je neuspjesno pokusao, ali ne vidim konkretan rezultat, pa bih volio da me prosvijetlis s pet konkretnih stvari, samo pet...

p.s. koliko god se neslag'o s brojnim stvarima koje je uradio i na los nacin pokusao, mogu reci da je ovo totalni poraz socijaldemokratije na ovim prostorima, i dokaz rigidne politike koju vodi Zlayoglu sa svojom ispostavom KP Koreje... kakav god da je bio, bio je jedini koji je smio reci i iznijeti stav koji se ne slaze s Borgom, i sad vidimo kako prolaze oni koji se nisu do kraja predali borgu...
Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Pa vi koji ste Suljagića prozivali nasilnikom, ti lično koji si pisao kako je ilegalno prisluškivao itd., sad ovo prozivaš porazom socijaldemokratije. Valjda je, sudeći po vašim utiscima o Suljagiću, ovo dobitak za socijaldemokratiju?

Ali ne...sad je Suljagić ponovo ok, nije nasilnik, nije ilegalno prisluškivo, ovo je strašan gubitak SDP-a. :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8666 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Sasvim_Obican wrote:Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.

Takve prakse se ne primjenjuju ni u Siera Leoneu, Malaviju ili nekom drugom bastionu demokratije !
Ljudi moji za čovjeka postoji zapisnik u policiji da je davio ženu. U svakoj normalnoj državi bi na funkciji bio do 8.30 narednog jutra. A sad ćemo svi šmrc, šmrc za kantonalnim ministrom koji će vjerojatno na zavod za zapošljavanje i dobivaće nekih 8 mjeseci 300KM pomoći.. :-) :-)
Svi smo mi deklarativno za pravnu državu, ali nemoj da zakoni vrijede za mene i moje. Svi smo protiv kućnog nasilja, a kada o tome postoje dokazi i svjedoci, nije baš tako i zatvaramo oči ...
Ako je SDP savjetovao minitru da da ostavku, a zbog nasilja u porodici... dobar potez sa njihove strane. Ako je to sam odlučio.. opet dobar potez. A ako je nasilje u porodici ovdje nebitno... loša navika koju imamo kao društvo.
Corto Maltese

#8667 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
S druge strane, pak, saznajemo, da su ostavci prethodila i neslaganja sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i nekoliko drugih članova te stranke.
ako ne mashes iz Zlajine guze, neces mahat' nikako

stara prica
Priča se da je članovima GO SDP BiH stigao nalog da ispišu imena i prezimena na džonove cipela u kojim dolaze po mišljenje. Kada ih pomoćno osoblje vadi iz Zlajinih guzova, da ne lutaju.
Optimus Prime

#8668 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

komeba wrote:
Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Pa vi koji ste Suljagića prozivali nasilnikom, ti lično koji si pisao kako je ilegalno prisluškivao itd., sad ovo prozivaš porazom socijaldemokratije. Valjda je, sudeći po vašim utiscima o Suljagiću, ovo dobitak za socijaldemokratiju?

Ali ne...sad je Suljagić ponovo ok, nije nasilnik, nije ilegalno prisluškivo, ovo je strašan gubitak SDP-a. :-)
Sta drugo ocekivati od vrhovnog spin doktora.
Last edited by Optimus Prime on 10/02/2012 14:27, edited 1 time in total.
osrbih_do_groba

#8669 Re: SDP

Post by osrbih_do_groba »

Ma pitanje je i sta je uradio. Jakosam nesretan sto je doslo do prijetnji po zivot gosp Suljagica, ali dajte, sta je taj covjek uradio da bi ova ostavka bila katastrofa za BiH. Uozbiljite se.
I da, on jeste nasilnik i jako netolerantan covjek. Smijnio je onog glupana od direktora ne zato sto je covjek govrio rjecnikom neprimjerenim za direktora skole vec sto je zaboga vrijedjao gosp Ministra. A sto gosp Ministar ima vokabular, e to je posebna prica.
agent_001

#8670 Re: SDP

Post by agent_001 »

godinu dana po prestanku vršenja trenutne funkcije če primati čini mi se punu platu, a drugu godinu 70% iste, takav je propis za sve vrste ministara u zemlji...
Last edited by agent_001 on 10/02/2012 14:28, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#8671 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Opetja033 wrote:
ultima_palabra wrote:
Fakat ne razumijem zasto je ovo sto sam napisao problematicno ili vrijedno opomene a kamoli Banovica? Niti sam koga vrijedjao, niti sam psovao, niti sam odlutao od teme. Na kraju krajeva, tu je administracija da me upozori ili sankcionise - valjda ne trebaju tvoju pomoc.
Isto tako barem desetak ljudi je ovdje, bas na ovoj temi, u zadnja 24 sata napisala gotovo istu stvar a ti si se meni nasao pametovati.
Jesu, ali jedini ti to vidiš kao nešto dobro.

Daleko od toga da tražim neke banove, samo konstatujem šta će se desiti sa temom. Sam Suljagić nije zaslužio ni likovanja, ni patetična oplakivanja... biće mu bolje nego većini nas, a i dalje će nam promicati puno važnije stvari pred nosom.
Sasvim_Obican

#8672 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

KatarinaKosaca wrote:
Sasvim_Obican wrote:Zbog čega raspravljate o tome šta je ministar uradio ?! Prava tema je - zbog čega mnistar mora otići ? Ljudi moji, kakav god bio, šta god radio, čovjek je legalno i legitimno izabran na funkciju s koje mora otići zbog hajdučkih prijetnji i šikaniranja.

Ljudi moji za čovjeka postoji zapisnik u policiji da je davio ženu. U svakoj normalnoj državi bi na funkciji bio do 8.30 narednog jutra. A sad ćemo svi šmrc, šmrc za kantonalnim ministrom koji će vjerojatno na zavod za zapošljavanje i dobivaće nekih 8 mjeseci 300KM pomoći.. :-) :-)
Svi smo mi deklarativno za pravnu državu, ali nemoj da zakoni vrijede za mene i moje. Svi smo protiv kućnog nasilja, a kada o tome postoje dokazi i svjedoci, nije baš tako i zatvaramo oči ...
Ako je SDP savjetovao minitru da da ostavku, a zbog nasilja u porodici... dobar potez sa njihove strane. Ako je to sam odlučio.. opet dobar potez. A ako je nasilje u porodici ovdje nebitno... loša navika koju imamo kao društvo.
Dobro. Znači, slanje prijetećih pisama sa bojevim mecima je - opravdan i legitiman način da se ministar pozove na odgovornost. :thumbup:
Banksy

#8673 Re: SDP

Post by Banksy »

nosara wrote:
ultima_palabra wrote:
Od mene ce dobit nehistericno slaganje sa sustinom, jer je, namjerno ili slicajno, u par rijeci objasnio trenutni politicki i ne samo politicki odnos snaga medju pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH...
To je tačno. Zna se ko se pita i čija je zadnja i kod koga se ide po amin.
S tim da ova ostavka nema nikakve veze s tim.
Suljagić je lažov, nestabilan, osvetoljubiv, agresivan, konfliktan lik, koji uprkos ovladavanju političkim vještinama, u smislu uvlačenja onome kome treba kad treba - od Terzinog savjetnika, preko Lagumdžijine uvlakačke knjige, do ministarske pozicije, nije u stanju da ovlada svojim temperamentom i karakterom. Takav, vrlo problematičan i vrlo nepredvidiv, vrlo lako postaje teret kojeg se treba što prije rješavati.
Koja god da je stranka u pitanju, cijela ova priča zapravo ima veze samo s njegovom naravi i karakterom.
Dobro je da odlazi. Da je ostao, ko zna u šta bi se sve ovo izrodilo ...
Last edited by Banksy on 10/02/2012 14:28, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#8674 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
ultima_palabra wrote:
Sustina politike bivseg SDP-a se ogleda ovdje
U Federaciji je 2011. godine vjerskim institucijama dodijeljeno 20 miliona KM, 3,5 miliona vise nego 2010.

FEDERACIJA BiH
(od ukupno 90 budžeta, opštinskih, kantonalnih i entitetskog, obrađeno je za 2010. godinu 10 kantonalnih, 61 opštinskih i entitetski, a za 2011. godinu 8 kantonalnih, 67 opštinskih i entitetski)

2010. godina
Vjerske zajednice: 2.794.829 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 1.686.458,74 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 14.575.158 KM

2011. godina
Vjerske zajednice: 2.587.697 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 5.645.000 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 12.676.567 KM
http://www.zurnal tacka info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=11823:za-vjeru-godinje-25-miliona-maraka&catid=18:istraga&Itemid=27
Last edited by VjecitiStudent on 10/02/2012 14:28, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#8675 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

CaCO3 wrote:
Na kraju ce ostati poznat samo po tom da je isutirao zenu :-?
To mu je najbolje išlo od ruke
Post Reply