Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8651 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

The BEN10 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Dirljivo je kako se ovi iz SDA ljute na svoje nekada najdraže dijete.
P r e d o b r o!!!!! Ne spavaju ljudi radi FahrA, al bukvalno. Priviđa im se Avaz i Avazovci
Kate, griješiš u procjeni - možda pobrojani ne spavaju radi FahrA, ali ne zato što ga se boje, već što su namirisali priliku da ga se riješe na duže staze.
Misliš da i jedni i drugi nisu svjesni da je Fahro izgubio 25% glasova za samo 2 godine, da je prodaja Ava3a dramatično opala (znam recimo da više nema besplatne jutarnje kahve u redakcijama po terenu), lani su im se osula tijela na TK i još ne znam ono gdje, a evo su i ptice na grani shvatile koliko je nj. krivice u udaru na praktično državu?
I jedni i drugi su svjesni da je Fahrin politički projekat gotov, bit će beznačajan nakon izbora 2014. :razz:
Vidjeti i osjetiti paniku, strah i nesigurnost u očima i potezima naših dvadesetogodišnjih tiranina, koji se zaklinju u pravnu državu, ali nisu jednaki pred zakonom kao ja, koji čizmom gaze svako ljudsko i građansko pravo i koji bi na prvi glas, krik, spomen istog odmah najradije predložili eutanaziju da nije MZ i MMF-a, je, za mene N E P R O C J E N LJ I V O
B O G A T S T V O

Da li ima taj osjećaj kreira Fahro ili nik KK sa foruma, svejedno je.
KatarinaKosaca

#8652 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Havatar wrote:neko ko je za promjene a u isto vrijeme nista ne promijeniti ili napraviti neke kozmeticke promjene.
To što su dijaspoti "kozmetičke" promjene, jer se mogu igrati Deytona i gledati rat na CNN, to je nama kruh naš svakidašnji. Ali, da ne prebacujemo jednu temu na drugu.
Havatar

#8653 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:
Havatar wrote:neko ko je za promjene a u isto vrijeme nista ne promijeniti ili napraviti neke kozmeticke promjene.
To što su dijaspoti "kozmetičke" promjene, jer se mogu igrati Deytona i gledati rat na CNN, to je nama kruh naš svakidašnji. Ali, da ne prebacujemo jednu temu na drugu.
To su svugdje kozmeticke promjene posto nisu nista bitno promijenili niti ce bilo ko od gradjana osjetiti da se nesto mijenja posto se ni ne mijenja nego se samo zamazuju oci biracima pred izbore i tu nema nikakve razlike u odnosu na prosle izborne cikluse.
KatarinaKosaca

#8654 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Ali, da ne prebacujemo jednu temu na drugu.
hellue

#8655 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:
Havatar wrote:Ona je upala u zamku da brani one koji su rusili i palili i kad god neko prica o njima i ona se osjeca pogodjena iako nema razloga ali to je razumljivo posto se na svim tim masovnim okupljanjima razvije osjecaj povezanosti kao da su svi jedno i otud ta potreba kod nje da brani piromane .
Naravno "Ta će Kazaz", evo nam analitara. DakleN da ponovim. Jedini ko priznaje paljevinu je vlast, jer dok nije pao prvi kamen vlast se nije počela miješati u svoj posao. Sad odjednom može i agencija za reviziju rpivatizacije, i krivične prijave i inspektori na terenu, i razgovori oko pokretanja proizvodnje i aktiviranje naplata prekršaja. Kako to da odjednom može a 3,5 godine nije moglo? Ko onda brani nasilje, KK sa foruma ili vlast? Opet se petljariš u ono što ne razumiješ, kao kad sarajijama pričaš ko je Slobodan K?

@BEN 10, znam da nisi mislio na mene, zato u mojim replikama i nema citata tvog posta ili dijela njega. Moja je diskusija krenula od Ganića kad je mrtvo hladno napisano da nije ratni profiter. Pozdrav :thumbup:
VjecitiStudent wrote:Dirljivo je kako se ovi iz SDA ljute na svoje nekada najdraže dijete.
:D :D P r e d o b r o!!!!! Ne spavaju ljudi radi FahrA, al bukvalno. Priviđa im se Avaz i Avazovci :lol: :lol:
Kazaz je prije 4 godine u Avazu dobio naslov "zadah pivare"a danas je glavni Avazov analiticar :-) :-) :-)
Izvjesni Enver Kazaz, neznalica opceg smjera koja se okolo predstavlja kao profesor knjizevnosti na sarajevskom Filozofskom fakulte-tu, ponovo je u pivarskom biltenu pruzio ponjavu osobnih frustracijai mrznje prema “Avazu” i uglednom filozofu Ugi Vlaisavljevicu. Nista novo i nista cudno od bivseg gorljivog funkcionera SDA i armijskog “moraliste” koji je samarao i prevaspitavao politicki“neosvijescene” borce u rovovima.Poput limenog pijevca na krovu,Enver Kazaz u zivotu se okretao ka-ko vjetar puse. Bez imalo srama imoralne nelagode on je za posljednjih petnaestak godina preskocio ideolosku provaliju izmezju milita-ntnog desni~ara pod zastavom SDAi ljevi~ara revolucionara spremnogda ljude {alje na vje{ala samo zato{to misle drugacije i to u vrijeme politickog pluralizma ne pristaju na teror ateistikog jednoumlja.Kazaz, naravno, ne zeli niti moze pomiriti te dvije krajnosti. Njega samo uzasno razljuti kada se nekoprisjeti da je danasnji vjerni papagaj Ivana Lovrenovica i ostalih islamofoba nekada drzao vatrenegovore u cast i slavu SDA i Alije Izetbegovica.Zato mu, izmedju ostalog, smetaju i “Avaz” i Ugo Vlaisavljevic i svi koji se usude upozoriti javnost da Enver Kazaz ima hronicni kvazispisateljski proliv i dabi za mentalno zdravlje akade-mske zajednice bilo bolje da onostane tamo gdje mu je i mjesto sa ostalim pacovima u “Pivarinoj”kanalizaciji, odakle, kad god otvori usta, viri zadah laznog morala i stvarnog kriminala svojih nalogodavaca.
F. MANDal
KatarinaKosaca

#8656 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

hellue wrote:Kazaz je prije 4 godine u Avazu dobio naslov "zadah pivare"a danas je glavni Avazov analiticar :-) :-) :-)
Izvjesni Enver Kazaz, neznalica opceg smjera koja se okolo predstavlja kao profesor knjizevnosti na sarajevskom Filozofskom fakulte-tu, ponovo je u pivarskom biltenu pruzio ponjavu osobnih frustracijai mrznje prema “Avazu” i uglednom filozofu Ugi Vlaisavljevicu. Nista novo i nista cudno od bivseg gorljivog funkcionera SDA i armijskog “moraliste” koji je samarao i prevaspitavao politicki“neosvijescene” borce u rovovima.Poput limenog pijevca na krovu,Enver Kazaz u zivotu se okretao ka-ko vjetar puse. Bez imalo srama imoralne nelagode on je za posljednjih petnaestak godina preskocio ideolosku provaliju izmezju milita-ntnog desni~ara pod zastavom SDAi ljevi~ara revolucionara spremnogda ljude {alje na vje{ala samo zato{to misle drugacije i to u vrijeme politickog pluralizma ne pristaju na teror ateistikog jednoumlja.Kazaz, naravno, ne zeli niti moze pomiriti te dvije krajnosti. Njega samo uzasno razljuti kada se nekoprisjeti da je danasnji vjerni papagaj Ivana Lovrenovica i ostalih islamofoba nekada drzao vatrenegovore u cast i slavu SDA i Alije Izetbegovica.Zato mu, izmedju ostalog, smetaju i “Avaz” i Ugo Vlaisavljevic i svi koji se usude upozoriti javnost da Enver Kazaz ima hronicni kvazispisateljski proliv i dabi za mentalno zdravlje akade-mske zajednice bilo bolje da onostane tamo gdje mu je i mjesto sa ostalim pacovima u “Pivarinoj”kanalizaciji, odakle, kad god otvori usta, viri zadah laznog morala i stvarnog kriminala svojih nalogodavaca.
F. MANDal
Što se tiče zadaha pivare, :D pa kome noramalnom ne smeta da dok je bio u rovu, na hladnoći, gladi, nosio vodu, smrzavao se, da je netko ko je van Sarajeva kupio pivaru? Kojem to poštenom čovjeku ne može smetati? I kakve to veze ima sa Fahrom?
Što se tiče Kazaza, najbolje je kad mu intelekt i pismenost spočitavaju pobačaji u pismenosti i intelektu :D

Kako, kažem, N E P R O C J E N LJ I V O
nikad_vise

#8657 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

Ustamujić: Zatvorske kazne do 10 godina za one koji oštete budžet

Klub poslanika Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputio je jučer u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopunama krivičnog zakona FBiH. Poslanici SBB-a traže da se u postojeći krivični zakon, uvrsti i odredba o novčanim, zatvorskim i drugim sankcijama, za sve one za koje se utvrdi da su nesavjesno trošili budžetska sredstva.

Investicija za budućnost

Mirza Ustamujić, poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta,na konferenciji za novinare jučer u Sarajevu pojasnio je da dopune zakona predviđaju novčane i kazne zatvora i do 10 godina za odgovorne osobe za koje se dokaže da su oštetile budžet.

- Ukoliko naš prijedlog bude usvojen, odgovorne osobe za koje se utvrdi da su nesavjesnim trošenjem napravile budžetsku štetu do 10.000 KM, snosit će novčanu kaznu ili kaznu zatvora od tri mjeseca do pet godina. A, za one za koje se utvrdi da su budžet oštetili iznosom iznad 100.000 KM, predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora – kazao je Ustamujić.

Novina koju predlažu federalni poslanici SBB-a u Krivičnom zakonu FBiH , kazao je Ustamujić, je i ta što bi zakon ubuduće striktno zabranio vršenje određenog poziva, djelatnosti ili dužnosti svima onima za koje bude utvrđeno da su nesavjesno trošili budžetski novac, što do sada nije bio slučaj.

Iza rešetaka

- Da smo imali ovakve zakone i odredbe u posljednjih 15 godina i tužilaštva koja bi postupala po njima, danas ne bi imali nagrađivanje pojedinaca koji su oštetili budžet čak i funkcijama u izvršnoj vlasti, nego bi oni bili u zatvoru gdje im je i mjesto, a društvo bi bilo oslobođeno takvih ljudi koji su nam nanijeli ogromnu štetu. Zato su dopune ovog zakona investicija za budućnost - kazao je Ustamujić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, da li SBB očekuje podršku klubova drugih stranaka u Parlamentu FBiH za usvajanje predloženih dopuna Ustamujić je bio optimističan.

- Ko može biti protiv toga da se onaj ko je nanio milionsku štetu ne nađe konačno u zatvoru? Mislim da će se upravo na spremnosti usvajanja dopuna ovog zakona moći vidjeti ko misli iskreno ispoštovati zahtjeve građana koji su jasno rekli da sve koji su nanijeli štetu FBiH i bavili se kriminalom i korupcijom žele vidjeti iza rešetaka – kazao je Ustamujić.

Odgovornost za talgo vozove

Odgovarajući na novinarsko pitanje o načinu primjene ovog zakona, ukoliko dopune budu usvojene, Ustamujić je kazao da su brojni slučajevi na koje će se novi član u Krivičnom zakonu direktno odnositi.

- Među brojnim primjerima, imamo slučaj “Talgo” vozova koji su top tema ovih dana, a za štetu nastalu njihovom nabavkom za koja su sredstva utrošena nenamjenski niko nije odgovarao. Konkretno u tom slučaju, sve osobe umiješane u to vjerovatno bi bile kažnjene s 10 godina zatvora, jer se radi o nenamjenskom trošenju budžetskih sredstava u iznosu većem od 100 miliona KM – pojasnio je Ustamujić.
Samo vi nastavite sa pljuvanjem po simpatizerima SBB-a,Fahri,pa malo seruckajte o Sandzaku,malo o KOS-u.
Radi Fahro i Fahrina stranka i vidjet cemo ko moze biti protiv ovog zakona.To sto ga je inicirao Fahrudin nije uopste bitno jer bi i on i njegovi clanovi kao i svi drzavni sluzbenici bili isto tretirani pred ovim zakonom. :bih: :bih:

Ajd sad bratijo moja slatka nastavite o KOS-u,Sandzaku,drzavnom udaru,Keljmendiju :lol: :lol:
Jbte covjece lik vam sve argumente poizbijao iz dzepa,dokle je doslo da mu se vec demantovane budalestine spocitavaju.
Zbog prozivanja o KOS-u dobio parnicu na sudu,prica o drzavnom udaru se vec i ofucala i svi znaju da je to bio narodni bunt a ne neko organizovanje drzavnog udara,Keljmendi u zatvoru.

Radnicima ne uplacuje staz :lol:

Zar je toliko tesko pohvaliti ovaj prijedlog a da se ne pljune po Fahdudinu?
Da je ovo HDZ predlozio ja bi pohvalio a ne neke otrcane fraze o Sandzaku i slicno.
Ja zaista nemam problema sa normalnim ljudima na ovom forumu i nikom ne namecem da glasa za SBB ni bilo koju drugu stranku.Jednostavno realno gledam na politicku sitvaciju u BiH.

Pohvalno je vidjeti i korisnika Katarina_Kosaca.Jako odmjeren forumas koji uopste nije clan SBB-a a sasvim informisana,nacitana i kulturna osoba.Od takvih bi osoba recimo kritika i natjerala na razmisljanje jer prica jako argumentovano ali ovi huelle,artici,danakneiskustva,ben10(vjerovatno njegov omiljeni crtani) i ostala mnogobrojna familija i prijatelji su smijesni i ofirni. :thumbup:

p.s.Onaj @drzava je prica za sebe. :lol:

Prevalite vala preko usta "svaka cast SBB-u sto je inicirao nesto ovako" :lol:
kakavdanakneiskustvu

#8658 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by kakavdanakneiskustvu »

@nikad više,svega ti kako znaš da neko ko piše pod nickom @Katarina Kosača nije član SBB?
KatarinaKosaca

#8659 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:@nikad više,svega ti kako znaš da neko ko piše pod nickom @Katarina Kosača nije član SBB?
Pa, ako uzimamo ono što je napisano na forumu onda je logično, jer sam napisala da neću ni glasati SBB. SAd, naravno da tastatura trpi sve.
kakavdanakneiskustvu

#8660 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

na forumu niko ne piše potpisan imenom i prezimenom,tako da je teško znati da li je bilo koji član foruma član bilo kakve organizacije
KatarinaKosaca

#8661 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:na forumu niko ne piše potpisan imenom i prezimenom,tako da je teško znati da li je bilo koji član foruma član bilo kakve organizacije
Naravno da jeste, i najveći trollovi kažu da nisu. Samo sam ti pojasnila da je referenca njenoj (njegovoj) zaključku vjerojatno bila moja napisana rečenica.
kakavdanakneiskustvu

#8662 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

ja mogu napisati na forumu da neću nikad u životu glasati za SBB,niko neće znati da sam slagao,niko,niko neće znati da sam to ja napisao
The BEN10

#8664 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by The BEN10 »

Ma sumLJiva mi je Kate nešto u zadnje vrijeme... :D
KatarinaKosaca

#8665 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja mogu napisati na forumu da neću nikad u životu glasati za SBB,niko neće znati da sam slagao,niko,niko neće znati da sam to ja napisao
ti fakat sad u beskonačnost sa tamburanjem. Pa, naravno da tastatura trpi da se napiše da si kraljica Katarina lično, ali obično se na formu kao džentlmenski ili potez lijepog ponašanja uzima ono napisano. Hoš ti bit zadovoljan ako ja kažem da imam knjižicu? Eto, imam. I šta sad? Jel šta zabranjeno? Zašto je dozvoljeno imati onu SDA, SDP, a nije onu SBB? Ili ćeš i ti kao onaj @hallou da dijeliš na Bošnjake i neBOšnjake, i javno propagiraš da što je Bošnjacima dozvoljeno Srbima nije?

Ponekad fakat mislim da je prije jedno 6 mjeseci netko ušao u tvoj account, jer to nije onaj nik @kakavdananeiskustvu koji je uvijek zračio pozitivno. Sad kao čangrizava baba.
I da dugujem ti jednu pp, glede jedne rasprave o cukama.
kakavdanakneiskustvu

#8666 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

KatarinaKosaca wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja mogu napisati na forumu da neću nikad u životu glasati za SBB,niko neće znati da sam slagao,niko,niko neće znati da sam to ja napisao
ti fakat sad u beskonačnost sa tamburanjem. Pa, naravno da tastatura trpi da se napiše da si kraljica Katarina lično, ali obično se na formu kao džentlmenski ili potez lijepog ponašanja uzima ono napisano. Hoš ti bit zadovoljan ako ja kažem da imam knjižicu? Eto, imam. I šta sad? Jel šta zabranjeno? Zašto je dozvoljeno imati onu SDA, SDP, a nije onu SBB? Ili ćeš i ti kao onaj @hallou da dijeliš na Bošnjake i neBOšnjake, i javno propagiraš da što je Bošnjacima dozvoljeno Srbima nije?

Ponekad fakat mislim da je prije jedno 6 mjeseci netko ušao u tvoj account, jer to nije onaj nik @kakavdananeiskustvu koji je uvijek zračio pozitivno. Sad kao čangrizava baba.
I da dugujem ti jednu pp, glede jedne rasprave o cukama.

ne bih da ulazim u raspravu s tobom,ima jedan davni razlog
The BEN10

#8667 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by The BEN10 »

KatarinaKosaca wrote: Vidjeti i osjetiti paniku, strah i nesigurnost u očima i potezima naših dvadesetogodišnjih tiranina...
Kao što rekoh, opasno grijesis.
Koliko se ko boji pokazuje obracanje OO SBB Srebrenica u Ava3u da se ne dira Utemeljitelj. ;)
KatarinaKosaca

#8668 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne bih da ulazim u raspravu s tobom,ima jedan davni razlog
Ni ja sa tobom, vjeruj mi. Znamo se ovdje godinama, i sad neki stranački trollovi za svoj groš i stranački interes dođu i ti se primiš kao sućut i kao papagaj možda imaš knjižicu, možda imaš knjižicu. . I da imam šta? Samo ipak, postoji ovdje godinama da se koliko toliko znamo, ti na primjer da napišeš da nemaš knjižicu ja bih tebi vjerovala.
Što ja neću da kamenujem Fahru sad, kad me kriminalci koje čeka Zenica govore da sam terorista, uličarka, plaćenik, narkoman, diler i huligan, neću, pa nek crknu od muke svi u Mehmeda Spahe.
NIkad nisam imala niti jednu člansku kartu, ali ova histerija oko Fahre, koje je ništa drugo nego puki strah od KP doma u tvom gradu, me možda i odvede po knjižicu. Jer inat je jak motiv u mom životu, ne pametan ni racionalan, ali me puno pokreće.
Pozdrav tebi @kakavdanakneiskustvu. i nadam se vratiti naše stare forumske dane bez kostiju koje nam bacaju plaćenici.
KatarinaKosaca

#8669 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

The BEN10 wrote:
KatarinaKosaca wrote: Vidjeti i osjetiti paniku, strah i nesigurnost u očima i potezima naših dvadesetogodišnjih tiranina...
Kao što rekoh, opasno grijesis.
Koliko se ko boji pokazuje obracanje OO SBB Srebrenica u Ava3u da se ne dira Utemeljitelj. ;)
MNa, neću ga bolan dirat, uz inat vama. Pa neka vam Tihiću još narastu uši, neka Bakir počne trajno mucati, neka se Sarajlić više u deblja. Nego duguješ jedan citat na drugoj temi, gdje lažeš, podmećeš i klevećeš.
Styling

#8670 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Styling »

nikad_vise wrote:
Ustamujić: Zatvorske kazne do 10 godina za one koji oštete budžet

Samo vi nastavite sa pljuvanjem po simpatizerima SBB-a,Fahri,pa malo seruckajte o Sandzaku,malo o KOS-u.
Radi Fahro i Fahrina stranka i vidjet cemo ko moze biti protiv ovog zakona.To sto ga je inicirao Fahrudin nije uopste bitno jer bi i on i njegovi clanovi kao i svi drzavni sluzbenici bili isto tretirani pred ovim zakonom. :bih: :bih:

Ajd sad bratijo moja slatka nastavite o KOS-u,Sandzaku,drzavnom udaru,Keljmendiju :lol: :lol:
Jbte covjece lik vam sve argumente poizbijao iz dzepa,dokle je doslo da mu se vec demantovane budalestine spocitavaju.
Zbog prozivanja o KOS-u dobio parnicu na sudu,prica o drzavnom udaru se vec i ofucala i svi znaju da je to bio narodni bunt a ne neko organizovanje drzavnog udara,Keljmendi u zatvoru.

Radnicima ne uplacuje staz :lol:

Zar je toliko tesko pohvaliti ovaj prijedlog a da se ne pljune po Fahdudinu?
Da je ovo HDZ predlozio ja bi pohvalio a ne neke otrcane fraze o Sandzaku i slicno.
Ja zaista nemam problema sa normalnim ljudima na ovom forumu i nikom ne namecem da glasa za SBB ni bilo koju drugu stranku.Jednostavno realno gledam na politicku sitvaciju u BiH.

Pohvalno je vidjeti i korisnika Katarina_Kosaca.Jako odmjeren forumas koji uopste nije clan SBB-a a sasvim informisana,nacitana i kulturna osoba.Od takvih bi osoba recimo kritika i natjerala na razmisljanje jer prica jako argumentovano ali ovi huelle,artici,danakneiskustva,ben10(vjerovatno njegov omiljeni crtani) i ostala mnogobrojna familija i prijatelji su smijesni i ofirni. :thumbup:

p.s.Onaj @drzava je prica za sebe. :lol:

Prevalite vala preko usta "svaka cast SBB-u sto je inicirao nesto ovako" :lol:
Kad budu glasali za set antikoruptivnih zakona, mozda im nesto i povjerujem. Ovako, nece moci.
miop

#8671 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by miop »

BETONSKO RUGLO U CENTRU SARAJEVA: Bankrotirao Al Shiddi, prestaju radovi na najvećem shopping centru u BiH
23.04.2012. - 08:27:45

Image
Po svemu sudeći, u dogledno vrijeme nije izgledan nastavak radova na planiranom najvećem tržnom, kongresnom, stambenom i hotelsko-ugostiteljskom centru u Bosni i Hercegovini, kojeg je kompanija Al Shiddi iz Saudijske Arabije počela graditi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu – na Marin Dvoru, u blizini zgrade zajedničkih institucija BiH, hotela Holiday inn i dr.

Umjesto luskuznog i blještavog objekta očito će i dalje ostati nedovršeno netonsko ruglo, pa se na neki način ponavlja sudbina kontroverznog projekta Bosmal, također u Sarajevu, samo u naselju Hrasno.

Bankrot u Riyadhu

Naime, kako doznaje sarajevski “Dnevni avaz”, pozivajući se na navodno pouzdane izvore, kompanija Al Shiddi, koja je investitor projekta na Marin Dvoru, bankrotirala je i u svom sjedištu u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji. Avaz ovu informaciju prenosi prilično pompezno, tvrdeći da su njegovi novinari još prije više godina otkrili da je kapital Al Shiddija u Riyadhu “težak” samo 2,5 miliona dolara i da tako slab investitor neće moći finansirati objekt u Sarajevu i ispuniti zakonske obaveze.

- Al Shiddi je preko svog direktora u BiH, odnosno čovjeka koji je držao malu pijacu u unutrašnjosti srednje Bosne, obećao 114 miliona KM investicija u objekt od 32.000 metara kvadratnih i potpisao da će uplatiti 2,5 miliona KM radnicima “Magrosa” i zaposliti više od 200 ljudi. U međuvremenu, uvjeti tendera kriminalno su promijenjeni nakon njegovog okončanja i tobožnjim Saudijcima je dozvoljeno da grade objekt od 82.000 metara kvadratnih. Ni tu nije bio kraj, već su sve obaveze prema Kantonalnoj agenciji za privatizaciju u Sarajevu, kriminalnim aneksima ugovora, također, odgađane do besmisla. Uglavnom, uz dugovanja domaćim izvođačima radova, Al Shiddi je počeo s betonskim radovima, koji su prije više mjeseci stali – piše Avaz, navodeći da iza pogodovanja kompaniji stoji sadašnji član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Podsjetimo da je i medijski tajkun, vlasnik Avaza, Fahrudin Radončić, bio “u igri” za dobivanje atraktivne lokacije.

Pročitajte što Dnevni avaz piše u ovom slučaju. Prenosimo tekst iz sarajevskog dnevnika:

Pokrivanje kriminala?

Prema našim informacijama, razlog tome je što formalni vlasnik “Al Shiddija” u Rijadu više nije imao interesa da pokriva kriminal suštinskih vlasnika “Al Shiddija” u BiH. Medijske špekulacije tvrde da je “Al Shiddi” u vlasničkim rukama Bakira Izetbegovića, Hasana Čengića i Harisa Silajdžića, preko kojeg je trebalo oprati više stotina miliona maraka otetog donatorskog novca.

No, zapadne zemlje i SAD u međuvremenu su počeli temeljito pratiti finansijske tokove porijeklom iz arapskih zemalja i račune pojedinaca povezanih s islamskim radikalima. Zbog toga spomenuti plan nije mogao biti realiziran i sve je dovelo do toga da finansijske injekcije pranjem ukradenog i prljavog novca više nisu bile moguće.

Prestanak radova neminovno će otvoriti i pitanje sudbine objekta u centru Sarajeva. Laži da je gradnja stala zbog novog projektiranja i namjene prostora više niko ne shvata ozbiljno, te je više nego jasno da nadležna tužilaštva trebaju početi raditi svoj posao, utvrditi krivičnu odgovornost i početi procesuiranje velikog korupcijskog skandala u Sarajevu.

Također, Agencija za privatizaciju treba objekt vratiti sebi, što je, prema sadašnjim zakonima, vrlo jednostavno i izvedivo pod jednim uvjetom – da crveno-zelena koalicija ne izmišlja nove zakone i ne traži izgovore da tolerira korupciju vrha SDA.

Prošireni interesni trokut

Ekonomskim padom “Al Shiddija” ostaje dilema šta će biti s pljačkom hotela “Bristol”. On je ponuđen na tenderu i prvi je ponuđač u korupcijskoj režiji povukao svoju ponudu od deset miliona KM, te je hotel, u koji je Bakir Izetbegović prethodno uložio više miliona maraka za adaptaciju putem svog Zavoda za izgradnju Kantona, pripao drugoplasiranom “Al Shiddiju” za samo pet miliona maraka.

U istom trokutu treba posmatrati i igre sa “BBI bankom” i “BBI Consultingom”, gdje su mladomuslimanski krugovi napravili ideološko-feudalni finansijski krug oko centra Sarajeva, jer su najbolje lokacije brutalno opljačkane za sitne novce.

Posebna je priča što taj trokut strateški isplanirano dodatnu ekonomsku i političku moć pravi dugogodišnjim usisavanjem “BH Telecoma” i drugih državnih kompanija. Prije toga, Bakir Izetbegović omogućio je Hilmi Selimoviću da bez ijedne marke državi otme zlatnu koku “Sarajevsku pivaru” i nakon toga još stotinjak najuspješnijih bh. kompanija, gdje se opet pretpostavlja da je Izetbegović stvarni suvlasnik Selimovićeve urušene imperije koja duguje desetine miliona maraka poreza državi.

“Al Shiddi” nastao u Istanbulu

Kako tvrde pojedini međunarodni izvori, strateški dogovor o formiranju “Al Shiddija” s vlasničkom maskom u Rijadu, svojevremeno je napravljen u Istanbulu. Indikativan može biti i podatak da je za direktora “Al Shiddija” u Sarajevu bila postavljena sestra Harisa Silajdžića!?

Putem “Al Shiddija” u BiH je trebalo kao njihov novac ubaciti donatorske pare koje su dobili građani BiH u ratu, a trojka prisvojila na svoje račune.

Također, trokut BBI – “Al Shiddi” – “Bristol” trebao je postati kadrovska baza za djecu mladomuslimanskih sinova koji su tokom rata bili izvučeni u Maleziju.

Interno, njihove ideološke vođe tada su im rekle: “Neka ginu seljačka i radnička djeca, a vi se spremajte da nakon rata upravljate državom.”

Zašto su ubijeni Ugljen i Leutar?

Dobri znanci političkih likvidacija u režiji bošnjačke državne mafije i danas tvrde da Nedžad Ugljen nije ubijen jer je, kako je govorio Bakir Izetbegović, Ćeli Delaliću “bio izdajnik”, već je počeo službeno istraživati porijeklo novca o kojem se pričalo u Istanbulu i koji se skriva iza “Al Shiddija”. Prema istoj verziji, iz istovjetnih razloga likvidiran je i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jozo Leutar, koji se drznuo da isti kriminal pokuša policijski dokumentirati i procesuirati.
Danguba

#8672 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Danguba »

Styling wrote: Kad budu glasali za set antikoruptivnih zakona, mozda im nesto i povjerujem. Ovako, nece moci.
kako ce glasati kada svaku sijednicu napuste prije nego li pocne...a jos nisu ni u vlasti :D
klixo

#8673 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by klixo »

miop wrote:
BETONSKO RUGLO U CENTRU SARAJEVA: Bankrotirao Al Shiddi, prestaju radovi na najvećem shopping centru u BiH
23.04.2012. - 08:27:45

Image
Po svemu sudeći, u dogledno vrijeme nije izgledan nastavak radova na planiranom najvećem tržnom, kongresnom, stambenom i hotelsko-ugostiteljskom centru u Bosni i Hercegovini, kojeg je kompanija Al Shiddi iz Saudijske Arabije počela graditi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Sarajevu – na Marin Dvoru, u blizini zgrade zajedničkih institucija BiH, hotela Holiday inn i dr.

Umjesto luskuznog i blještavog objekta očito će i dalje ostati nedovršeno netonsko ruglo, pa se na neki način ponavlja sudbina kontroverznog projekta Bosmal, također u Sarajevu, samo u naselju Hrasno.

Bankrot u Riyadhu

Naime, kako doznaje sarajevski “Dnevni avaz”, pozivajući se na navodno pouzdane izvore, kompanija Al Shiddi, koja je investitor projekta na Marin Dvoru, bankrotirala je i u svom sjedištu u Riyadhu, u Saudijskoj Arabiji. Avaz ovu informaciju prenosi prilično pompezno, tvrdeći da su njegovi novinari još prije više godina otkrili da je kapital Al Shiddija u Riyadhu “težak” samo 2,5 miliona dolara i da tako slab investitor neće moći finansirati objekt u Sarajevu i ispuniti zakonske obaveze.

- Al Shiddi je preko svog direktora u BiH, odnosno čovjeka koji je držao malu pijacu u unutrašnjosti srednje Bosne, obećao 114 miliona KM investicija u objekt od 32.000 metara kvadratnih i potpisao da će uplatiti 2,5 miliona KM radnicima “Magrosa” i zaposliti više od 200 ljudi. U međuvremenu, uvjeti tendera kriminalno su promijenjeni nakon njegovog okončanja i tobožnjim Saudijcima je dozvoljeno da grade objekt od 82.000 metara kvadratnih. Ni tu nije bio kraj, već su sve obaveze prema Kantonalnoj agenciji za privatizaciju u Sarajevu, kriminalnim aneksima ugovora, također, odgađane do besmisla. Uglavnom, uz dugovanja domaćim izvođačima radova, Al Shiddi je počeo s betonskim radovima, koji su prije više mjeseci stali – piše Avaz, navodeći da iza pogodovanja kompaniji stoji sadašnji član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Podsjetimo da je i medijski tajkun, vlasnik Avaza, Fahrudin Radončić, bio “u igri” za dobivanje atraktivne lokacije.

Pročitajte što Dnevni avaz piše u ovom slučaju. Prenosimo tekst iz sarajevskog dnevnika:

Pokrivanje kriminala?

Prema našim informacijama, razlog tome je što formalni vlasnik “Al Shiddija” u Rijadu više nije imao interesa da pokriva kriminal suštinskih vlasnika “Al Shiddija” u BiH. Medijske špekulacije tvrde da je “Al Shiddi” u vlasničkim rukama Bakira Izetbegovića, Hasana Čengića i Harisa Silajdžića, preko kojeg je trebalo oprati više stotina miliona maraka otetog donatorskog novca.

No, zapadne zemlje i SAD u međuvremenu su počeli temeljito pratiti finansijske tokove porijeklom iz arapskih zemalja i račune pojedinaca povezanih s islamskim radikalima. Zbog toga spomenuti plan nije mogao biti realiziran i sve je dovelo do toga da finansijske injekcije pranjem ukradenog i prljavog novca više nisu bile moguće.

Prestanak radova neminovno će otvoriti i pitanje sudbine objekta u centru Sarajeva. Laži da je gradnja stala zbog novog projektiranja i namjene prostora više niko ne shvata ozbiljno, te je više nego jasno da nadležna tužilaštva trebaju početi raditi svoj posao, utvrditi krivičnu odgovornost i početi procesuiranje velikog korupcijskog skandala u Sarajevu.

Također, Agencija za privatizaciju treba objekt vratiti sebi, što je, prema sadašnjim zakonima, vrlo jednostavno i izvedivo pod jednim uvjetom – da crveno-zelena koalicija ne izmišlja nove zakone i ne traži izgovore da tolerira korupciju vrha SDA.

Prošireni interesni trokut

Ekonomskim padom “Al Shiddija” ostaje dilema šta će biti s pljačkom hotela “Bristol”. On je ponuđen na tenderu i prvi je ponuđač u korupcijskoj režiji povukao svoju ponudu od deset miliona KM, te je hotel, u koji je Bakir Izetbegović prethodno uložio više miliona maraka za adaptaciju putem svog Zavoda za izgradnju Kantona, pripao drugoplasiranom “Al Shiddiju” za samo pet miliona maraka.

U istom trokutu treba posmatrati i igre sa “BBI bankom” i “BBI Consultingom”, gdje su mladomuslimanski krugovi napravili ideološko-feudalni finansijski krug oko centra Sarajeva, jer su najbolje lokacije brutalno opljačkane za sitne novce.

Posebna je priča što taj trokut strateški isplanirano dodatnu ekonomsku i političku moć pravi dugogodišnjim usisavanjem “BH Telecoma” i drugih državnih kompanija. Prije toga, Bakir Izetbegović omogućio je Hilmi Selimoviću da bez ijedne marke državi otme zlatnu koku “Sarajevsku pivaru” i nakon toga još stotinjak najuspješnijih bh. kompanija, gdje se opet pretpostavlja da je Izetbegović stvarni suvlasnik Selimovićeve urušene imperije koja duguje desetine miliona maraka poreza državi.

“Al Shiddi” nastao u Istanbulu

Kako tvrde pojedini međunarodni izvori, strateški dogovor o formiranju “Al Shiddija” s vlasničkom maskom u Rijadu, svojevremeno je napravljen u Istanbulu. Indikativan može biti i podatak da je za direktora “Al Shiddija” u Sarajevu bila postavljena sestra Harisa Silajdžića!?

Putem “Al Shiddija” u BiH je trebalo kao njihov novac ubaciti donatorske pare koje su dobili građani BiH u ratu, a trojka prisvojila na svoje račune.

Također, trokut BBI – “Al Shiddi” – “Bristol” trebao je postati kadrovska baza za djecu mladomuslimanskih sinova koji su tokom rata bili izvučeni u Maleziju.

Interno, njihove ideološke vođe tada su im rekle: “Neka ginu seljačka i radnička djeca, a vi se spremajte da nakon rata upravljate državom.”

Zašto su ubijeni Ugljen i Leutar?

Dobri znanci političkih likvidacija u režiji bošnjačke državne mafije i danas tvrde da Nedžad Ugljen nije ubijen jer je, kako je govorio Bakir Izetbegović, Ćeli Delaliću “bio izdajnik”, već je počeo službeno istraživati porijeklo novca o kojem se pričalo u Istanbulu i koji se skriva iza “Al Shiddija”. Prema istoj verziji, iz istovjetnih razloga likvidiran je i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Jozo Leutar, koji se drznuo da isti kriminal pokuša policijski dokumentirati i procesuirati.
Tko o cemu kurva o postenju, njegovi tornjevi su izgradjeni na temeljima kokaina i heroina... Ja stvarno ne znam tko su savjetnici Fahrudina Radoncica... Definitivno najzasluzniji za ponovno uzdizanje SDA.
hellue

#8674 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by hellue »

KatarinaKosaca wrote:
hellue wrote:Kazaz je prije 4 godine u Avazu dobio naslov "zadah pivare"a danas je glavni Avazov analiticar :-) :-) :-)
F. MANDal
Što se tiče zadaha pivare, :D pa kome noramalnom ne smeta da dok je bio u rovu, na hladnoći, gladi, nosio vodu, smrzavao se, da je netko ko je van Sarajeva kupio pivaru? Kojem to poštenom čovjeku ne može smetati? I kakve to veze ima sa Fahrom?
Što se tiče Kazaza, najbolje je kad mu intelekt i pismenost spočitavaju pobačaji u pismenosti i intelektu :D

Kako, kažem, N E P R O C J E N LJ I V O
Vaznije je pitanje zasto je nakon 10 godina prestalo pisanje o tome, nema vize kriminalne hobotnice u Avazu, sada je ta privatizacija sasvim ok
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8675 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sabina1 »

KatarinaKosaca wrote:
P r e d o b r o!!!!! Ne spavaju ljudi radi FahrA, al bukvalno. Priviđa im se Avaz i Avazovci
:-D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply