Desavanja u Hrvatskoj
- JohnnyS
#8651 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Iako pozdravljam svako prcanje ADZovaca i katolibana, moram priznati da ni ja baš ne kontam ovu "umjetnost" Let 3. Vjerojatno je to pokušaj da ostanu relevantni na neki drugi način s obzirom da su muzički nebitni nekih 15 godina...
- dječak sa šibicama
#8652 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Let3, jesu to oni sto je Aco zbog njih prekinuo emisiju, ispaljuju cepove iz guzice?
Umjetnost
Umjetnost
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#8653 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Koriste starohrvatske dijelove nosnje...dječak sa šibicama wrote:Let3, jesu to oni sto je Aco zbog njih prekinuo emisiju, ispaljuju cepove iz guzice?
Umjetnost
Nakurnjake kao sastavni dio scenskog nastupa.
- gospodja profiterka
#8654 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Odlični!
@JohnnyS, nije riječ o muzici, ni sada ni prije 15 godina.
- JBT
#8655 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kako nebitni?
https://www.youtube.com/watch?v=XNSKKOaHVFY
Ako ovo nije umjetnost, onda ne znam sta je.
Ako nekog interesuje zasto je umjetnost, rado cu mu pojasniti.
- mayab
#8656 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zakuhalo se, izgleda
Policija je blokirala prostor oko Markova trga gdje su se u prijepodnevnim satima okupili branitelji koji traže da ih primi premijer Zoran Milanović. Zbog neprijavljivanja prosvjeda dobili su prekršajne prijave, a ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da prosvjednici na Markovom trgu smiju ostati do 22 sata. Na pitanje znači li to da će policija ukloniti prosvjednike, Ostojić je kazao "naravno!".
23:05 Prosvjednici ispred Ministarstva branitelja blokirali Savsku, neki donijeli i plinske boce
22: 51 Izašao svećenik koji je smirio policiju. Sad pokušava zatvoriti vrata crkve.
Josip Klemm kazao u telefonskom razgovoru za N1 televiziju kako nikada nije mislio da će policija krenuti na branitelje. Dodao je kako dobivaju potporu branitelja iz drugih gradova.
Prema nekim izvještajima, branitelji iz cijele Hrvatske ponovno su se krenuli okupljati u Savskoj. U Slavonskom Brodu ih je večeras na ulice izašlo stotinjak, te su, navodno, krenuli autobusima za Zagreb.
22:47 Interventna je pokušala privesti branitelje koji se nalaze na ulazu u crkvu. Došlo je do naguravanja.
Branitelji na Markovom trgu
22:40 Policija s Markova trga odnosi sunocobrane, klupe i ostalo što su branitelji tijekom dana donijeli na trg. Iz crkve se čuje molitva.
22: 35 Branitelj je ipak sišao s krova. Pridružio se ostalim prosvjednicima u crkvi svetog Marka.
22:30 Jedan branitelj popeo sa na krov Gradskog poglavarstva. Klemm ga je putem megafona pozvao da siđe.
22:27 Novinarka Telegram.hr-a javlja da je došlo do naguravanja između branitelja i policije, kao i verbalnog okršaja. Izašao je svećenik koji pokušava smiriti situaciju smiriti. Jedan od onih koji sudjeluje u verbalnom okršaju je Klemm. Specijalci su postrojeni u dva reda i čekaju zapovijed.
22: 25 I preostali prosvjednici u crkvi, interventna je pred ulazom.
22:20 Posljednje upozorenje, policija upozorila prosvjednike da se maknu s ulaza u crkvu, inače će primjeniti silu.
22:15 Jedan od prosvjednika popeo se na krov pored zgrade Vlade u Ćirilometodskoj ulici i viče policajcima da ne dira branitelje i pjeva domoljubne pjesme.
22:10 Policija je formirala kordon te naredila preostalim prosvjednicima da se raziđu
22:00 Tek nekolicina prosvjednika je ostala ispred ulaza crkve, policija je spremna. Braniteljima su prije toga dostavljene deke.
21:55 HDZ se napokon oglasio priopćenjem u kojem poručuju da SDP za svoju nesposobnost u rješavanju problema pokušava optužiti druge. Ističu da ne stoje iza braniteljskog prosvjeda. Priopćenje pročitajte ovdje.
- JohnnyS
#8657 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ako je umjetnost, onda je umjetnost Šabana Šaulića. Ne možemo reći da je plagijat u pitanju s obzirom da su ga pošteno potpisali. Hoćemo li i njihovu inačicu "Era s onoga svijeta" isto smatrati relevantnom umjetnošću?JBT wrote:Kako nebitni?
- It_is_a_Leclerc
#8658 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Države poput Hrvatske i BiH koje šačici ološa, poput tzv. branitelja iz Savske, dozvoli da izvede čin ustavnog nasilja, suspenzije zakona i uvede anarhiju; država koja dozvoli da nepoznata lica u vojnim uniformama nepoznatog porijekla hodaju ulicama naoružani plinskim bocama, prijete da će "očistiti Hrvatsku", jednostavno ne zaslužuje da bude u društvu civilizovanih evropskih društava.
Balkane, Balkane, Balkane, moj..
Balkane, Balkane, Balkane, moj..
- JBT
#8659 Re: Desavanja u Hrvatskoj
JohnnyS wrote:Ako je umjetnost, onda je umjetnost Šabana Šaulića. Ne možemo reći da je plagijat u pitanju s obzirom da su ga pošteno potpisali. Hoćemo li i njihovu inačicu "Era s onoga svijeta" isto smatrati relevantnom umjetnošću?JBT wrote:Kako nebitni?
Kich nije umjetnost, ali se od kicha, kao od materijala, moze napraviti umjetnost.
Momci su savim lijepo prikazali dolazak demokracije u nashe krajeve koja je ostvarila karijeru prostitutke i usla u brak sa mafijom i kroz tranziciju rodila dijete sa imenom Recesija ciju alimentaciju placa sve mnogobrojnija sirotinja, dok mafija sa parama od alimentacije ide na ljetovanje na Maldive. Kao sav normalan i bogat svijet.
Umjetnicko djelo par excellence.
- forzamilan
#8660 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jedan moj osvrt... Po nekim stvarima kada je politička scena Hrvatske u pitanju ona ne zaostaje mnogo za BIH čak naprotiv. Dovoljno je pogledati plejadu nesposobnih političara i sve je jasno. Milanovićeva vlada prilično nesposobna da se napravi pomak. Ekonomija pokazuje neka sitna poboljšanja ali i to u najboljem slučaju znači recesija. Sve se više spominje Grčki scenarij. S druge strane beskrupulozni Karamarko meni jako smiješan lik ali s druge strane ibretim se kako toliko medijskog prostora i moći može dobiti ovakva karikatura od čovjeka... Iz HDZ-a koriste sva moguća oružja kako bi minirali Milanovićevu vladu i zaista ne biraju sredstva. Ne bih se čudio da su oni zakuhali ovo sa ovim 'braniteljima' i da je sve ovo dio predizborne kampanje. Slikovito je to kolega It_is_a_Leclerc objasnio. Specijalci imaju svako legitimno pravo da uzvrate silom i ispendreče one koji ruše ustav države. Da i ne spominjem kako su se ti 'branitelji' uhljebili sa pozamašnim penzijama koje premašuju 3 puta invalidsku penziju moga oca koji je u Hr proveo čitav svoj radni vijek i ostavio svoje zdravlje. Nedavno se Karamarko obraća nesposobnom Milanoviću i u pismu piše poštovani predsjedniče SDP-a... Koliko samo nepoštovanje ipak je čovjek kakav takav šef vlade a ne u svojstvu predsjednika partije. Užasan je taj dijalog među političarima kao i u BIH npr. ništa bolji to garantujem. Kakva ironija da se HDZ-ovci bore za bolji standard i dobrobit građana a kriminalac im je bivši predsjednik stranke Sanader koji je u zatvoru pokrao i prodao pola države, inače sitna riba kakvi su drugi bili.
Kolinda je ispucala već 100 dana mandata i ništa nije napravila osim što je skinula Titinu bistu bez kojeg danas Hrvatska bi u najboljem slučaju bila barem upola manja, zatim posjetila Blajburg i što neprestano kao njen stranački kolega Crni Marko koristi retoriku i mlati praznu slamu. Žalosno je što pola stanovništva živi na rubu siromaštva kopa po kontejnerima dok se kriminalci u foteljama prepucavaju i čekaju novi mandat.
Imam neki mučan osjećaj u stomaku da se politika 90ih vraća na velika vrata u Hrvata.

Kolinda je ispucala već 100 dana mandata i ništa nije napravila osim što je skinula Titinu bistu bez kojeg danas Hrvatska bi u najboljem slučaju bila barem upola manja, zatim posjetila Blajburg i što neprestano kao njen stranački kolega Crni Marko koristi retoriku i mlati praznu slamu. Žalosno je što pola stanovništva živi na rubu siromaštva kopa po kontejnerima dok se kriminalci u foteljama prepucavaju i čekaju novi mandat.
Imam neki mučan osjećaj u stomaku da se politika 90ih vraća na velika vrata u Hrvata.

- JohnnyS
#8661 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Teško je tu biti pametan, ko zna što bi ovi pomahnitali desničari mogli uraditi ako policija uradi ono što bi trebala - da upadne i nadegenči sve. Po meni je sretnije rješenje, da s obzirom da su sve snimili službenom kamerom, jednog dana kad ovo završi identificirati, locirati i pohapsiti, daleko od kamera, u miru i tišini.
-
backizagrestuphaseja
#8662 Re: Desavanja u Hrvatskoj
HČSPDanašnja slika s Markova trga 2015 neodoljivo podsjeća na sliku Širokog Brijega 1945 kada su na pragu crkve partizanski opančarski divljaci i krvnici poubijali nevine fratre
-
emillio estevez
#8663 Re: Desavanja u Hrvatskoj
forzamilan wrote:Jedan moj osvrt... Po nekim stvarima kada je politička scena Hrvatske u pitanju ona ne zaostaje mnogo za BIH čak naprotiv. Dovoljno je pogledati plejadu nesposobnih političara i sve je jasno. Milanovićeva vlada prilično nesposobna da se napravi pomak. Ekonomija pokazuje neka sitna poboljšanja ali i to u najboljem slučaju znači recesija. Sve se više spominje Grčki scenarij. S druge strane beskrupulozni Karamarko meni jako smiješan lik ali s druge strane ibretim se kako toliko medijskog prostora i moći može dobiti ovakva karikatura od čovjeka... Iz HDZ-a koriste sva moguća oružja kako bi minirali Milanovićevu vladu i zaista ne biraju sredstva. Ne bih se čudio da su oni zakuhali ovo sa ovim 'braniteljima' i da je sve ovo dio predizborne kampanje. Slikovito je to kolega It_is_a_Leclerc objasnio. Specijalci imaju svako legitimno pravo da uzvrate silom i ispendreče one koji ruše ustav države. Da i ne spominjem kako su se ti 'branitelji' uhljebili sa pozamašnim penzijama koje premašuju 3 puta invalidsku penziju moga oca koji je u Hr proveo čitav svoj radni vijek i ostavio svoje zdravlje. Nedavno se Karamarko obraća nesposobnom Milanoviću i u pismu piše poštovani predsjedniče SDP-a... Koliko samo nepoštovanje ipak je čovjek kakav takav šef vlade a ne u svojstvu predsjednika partije. Užasan je taj dijalog među političarima kao i u BIH npr. ništa bolji to garantujem. Kakva ironija da se HDZ-ovci bore za bolji standard i dobrobit građana a kriminalac im je bivši predsjednik stranke Sanader koji je u zatvoru pokrao i prodao pola države, inače sitna riba kakvi su drugi bili.
Djelomicno se slazem .
Kolinda i ne moze nista napraviti.
U samome pocetku sam podupirao branitelje , ali vise ne.
Osobno sam RVI , ali mi moral nije dao da se uhljebim sa mirovinom.
Masa danasnjih vojnih umirovljenika ne ratnih invalida su pod pritiskom , skoro pod prisilom
Posalni u mirovinu sa puno manjim iznosima mirovine.
Pljunem u lice mome bivsem poznaniku , koji ima cca 4500 kuna mirovinu ,radi na crno .
Dignuo lanjske godine kredit dao ga za podizanje invaliditeta ,oso u ludaru.
Ali
- annoy
#8664 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nisam ni ja na početku imala ništa protiv braniteljskog prosvjeda, često sam znala proći kraj šatora u Savskoj, makar uvijek uz pomisao kao su našarali po njemu gluposti, i svaki put bi pristojno pozdravili, i ono, generalno sam imala neko neutralno mišljenje, ali ovo sad više nema nikakvog smisla i pretvorilo se u cirkus, čitam vijesti i ne vjerujem šta se sve dozvoljava u ovoj državi.
Imam branitelja u rodbini, i svi se muče i rade i nitko ne koristi nikakve beneficije, i nitko od njih ne podržava ovaj cirkus.
Generalno podržavam prosvjedovanje i izazivanje nezadovoljstva, ali ovi si previše dopuštaju, pa već 6 mjeseci ilegalno provode svoje "spontano okupljanje" u savskoj, sad namjerno krše opet zakone RH i onda kmeče o policijskoj represiji
Čitam i da se poziva policija da otkaže poslušnosti
pa jesmo li mi normalni
Imam branitelja u rodbini, i svi se muče i rade i nitko ne koristi nikakve beneficije, i nitko od njih ne podržava ovaj cirkus.
Generalno podržavam prosvjedovanje i izazivanje nezadovoljstva, ali ovi si previše dopuštaju, pa već 6 mjeseci ilegalno provode svoje "spontano okupljanje" u savskoj, sad namjerno krše opet zakone RH i onda kmeče o policijskoj represiji
Čitam i da se poziva policija da otkaže poslušnosti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
backizagrestuphaseja
#8666 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sada ce i Papa Franjo biti prepoznatljiv u Svetom dresu...Neopisivo! Hvala ti predsjednice i branitelji, sada smo slobodni ljudi.Black swan wrote:

Last edited by backizagrestuphaseja on 29/05/2015 18:55, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#8667 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jel ove prosvjednike predvodi onaj klemm (vlasnik zaštitarske agencije) što je išao na sahrane dosada svim ubijenim kontroverznim poduzetnicima u zagrebu i kojeg terete za privredni kriminal ?
jel se radi o istoj osobi ?
jel se radi o istoj osobi ?
- Truba
#8668 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Živjela HRVATSKA!!!!!!!!!!!!!!backizagrestuphaseja wrote:Sada ce i Papa Franjo biti prepoznatljiv u Svetom dresu...Neopisivo! Hvaka ti predsjednice i branitelji, sada smo slobodni ljudi.Black swan wrote:
-
backizagrestuphaseja
#8669 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://m.youtube.com/watch?v=bUEDedSvho8Black swan wrote:Živjela HRVATSKA!!!!!!!!!!!!!!backizagrestuphaseja wrote:Sada ce i Papa Franjo biti prepoznatljiv u Svetom dresu...Neopisivo! Hvala ti predsjednice i branitelji, sada smo slobodni ljudi.Black swan wrote:
-
backizagrestuphaseja
#8671 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To se moze nazvati glupo naslucivanje, sramotno glupo, kako je moguce toliko stupidno objaviti?mayab wrote:
- asurbanipal
#8672 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Black swan wrote:Živjela HRVATSKA!!!!!!!!!!!!!!backizagrestuphaseja wrote:Sada ce i Papa Franjo biti prepoznatljiv u Svetom dresu...Neopisivo! Hvaka ti predsjednice i branitelji, sada smo slobodni ljudi.Black swan wrote:
-
VjecitiStudent
#8673 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Policija improviziranom kladionicom mami branitelje da izađu iz crkve na Markovom trgu
Policija je već pokušala izvući branitelje janjetinom, toaletnim papirom i gajbom pive, ali bezuspješno.
Jučerašnji braniteljski pokušaj razgovora s premijerom Zoranom Milanovićem i njihov prosvjed na Markovu trgu sinoć je završio intervencijom policije koja je počela nakon 22 sata. Branitelji su se navečer sklonili u crkvu Svetog Marka gdje su dočekali jutro, a policija ima novi plan kako ih namamiti van crkve.
- Postavili smo improviziranu kladionicu kod Banskih dvora. Sad samo treba strpljivo čekati, ne stvarati preveliku buku, da ne preplašimo plahe prosvjednike – poručio je ministar Ostojić.
Branitelji još nisu pali na trik, pošto su dobro upoznati sa policijskim metodama. Za sada još nisu provirili iz crkve.
- To su amaterski pokušaji. Pa mi znamo sve njihove smicalice. Mi smo se dobro pripremili za ovaj spontani prosvjed. Ja imam uplaćenih listića za cijeli tjedan – potvrdio je Đuro Glogoški.
-
emillio estevez
#8674 Re: Desavanja u Hrvatskoj
VjecitiStudent wrote:Policija improviziranom kladionicom mami branitelje da izađu iz crkve na Markovom trgu
Policija je već pokušala izvući branitelje janjetinom, toaletnim papirom i gajbom pive, ali bezuspješno.
Jučerašnji braniteljski pokušaj razgovora s premijerom Zoranom Milanovićem i njihov prosvjed na Markovu trgu sinoć je završio intervencijom policije koja je počela nakon 22 sata. Branitelji su se navečer sklonili u crkvu Svetog Marka gdje su dočekali jutro, a policija ima novi plan kako ih namamiti van crkve.
- Postavili smo improviziranu kladionicu kod Banskih dvora. Sad samo treba strpljivo čekati, ne stvarati preveliku buku, da ne preplašimo plahe prosvjednike – poručio je ministar Ostojić.
Branitelji još nisu pali na trik, pošto su dobro upoznati sa policijskim metodama. Za sada još nisu provirili iz crkve.
- To su amaterski pokušaji. Pa mi znamo sve njihove smicalice. Mi smo se dobro pripremili za ovaj spontani prosvjed. Ja imam uplaćenih listića za cijeli tjedan – potvrdio je Đuro Glogoški.
Dobar .
Jucer probali jos sa poklanjanjem automobila od vlade.
Nije proslo jer nemaju minimalno 300 ks i nisu sva vozila automatik.
- Truba
#8675 Re: Desavanja u Hrvatskoj
imam mini internu kladionicu
vidim prijatelja...poznanika nebitno
i u drustvu suptilno kazem joj jesi vidio one branitelje
i predvidjam sta ce ko reci
tocno mogu predvidjeti na osnovu stranackih preferencija ali i osobne filozofije onog koga poznajem
neko ne voli hrvatsku zato sto nije ko francuska ne zato sto nije dio recimo sfrj
i pljuje po braniteljima
neko zaista ne voli hrvatsku
neko vise voli jugu
nekom je hrvatska sinonim za zaostalost duha
nezalospenost
oplkackali
sta hoce imaju mirovine
bla bla
naravno svi ispitani su hrvati
tudje misljenje me ne zanima 
vidim prijatelja...poznanika nebitno
i u drustvu suptilno kazem joj jesi vidio one branitelje
i predvidjam sta ce ko reci
tocno mogu predvidjeti na osnovu stranackih preferencija ali i osobne filozofije onog koga poznajem
neko ne voli hrvatsku zato sto nije ko francuska ne zato sto nije dio recimo sfrj
i pljuje po braniteljima
neko zaista ne voli hrvatsku
neko vise voli jugu
nekom je hrvatska sinonim za zaostalost duha
nezalospenost
oplkackali
sta hoce imaju mirovine
bla bla
naravno svi ispitani su hrvati