Dešavanja u Srbiji

Post Reply
jugasvili

#8651 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jugasvili »

pici wrote:

„Srpskoj javnosti je neophodno da razume da mi nismo ni bombardovani, niti da je Kosovo od nas odcjepljeno iz čista mira i na pravdi boga, već da je tome prethodilo ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava i prekomjerna upotreba sile od strane vojske i policije. Niko Srbiju ne bi krivio da je protiv terorista iz UČK krenula sa normalnom i legitimnom količinom sile. Međutim, broj civila i način na koji su ti civili stradali, i kako su oni završili u tim masovnim grobnicama, u jezerima i cementarama, je zaista nedopustiv, i međunarodna zajednica je jednostavno morala da reaguje“.

„Mislim da je to takođe dobar potez. Da se naša javnost polako priprema da možda to izjašnjavanje suda neće biti onako pozitivno, kako bi čovjek stekao utisak da hoće na osnovu svih energičnih izjava našeg ministra spoljnih poslova“.

NVO sektor trpi(o) nevjerovatan pritisak

Direktorka Centra za evroatlantske studije izražava nadu da otkrivanje ove masovne grobnice može pokrenuti dalje razgovore Beograda i Prištine o rješavanju sudbine svih nestalih na Kosovu. „Takva vrsta dijaloga i saradnje, upravo na ovako komplikovanoj i složenoj temi, mislim da bi bila najbolji dokaz predstavnicima Evropske unije o sazrijevanju društva, i njihovih političara naravno, i u Srbiji i na Kosovu“, kaže Jelena Milić.

Sada se, na žalost, potvrđuje da su tvrdnje predstavnika civilnog društva da su masovne grobnice rasijane po Srbiji istinite, primjećuje Milićeva. Predstavnici nevladinih organizacija su zbog toga svih ovih godina, čak i nakon oktobarskih promjena 2000. godine, trpili nevjerovatan stepen pritisaka i diskvalifikacija.
koliko toga ima boga pitaj :shock: u jednoj europskoj zemlji koja njeguje demokratsku tradiciju :(

ti evroatlanci pravi humanisti , gdje god dodju odmah procvjeta . irak , afganistan , vijetnam a o palestini da ne pricamo , svakodnevno salju humanitarnu pomoc izraelcima da se jadni zastite .

tacno mi se gade te prodane duse , u mojim ocima su na istom nivou kao ti zlocinci sto pobise te ljude . sve je to uradjeno zbog koristi i licnog interesa . kudos srbijanskoj vladi na otkrivanju zlocina .
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8652 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Krstić zatražio konzularnu zaštitu Srbije
Zamjenica ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić rekla je Srni da se haški osuđenik - penzionisani general Vojske Republike Srpske (RS) Radislav Krstić - izjasnio da traži konzularnu zaštitu Srbije u slučaju bilo kakvih neprijatnih situacija koje se mogu desiti dok je na odsluženju zatvorske kazne u Velikoj Britaniji.

Ona je istakla da su se i Krstić i bivši predsjednik Narodne skupštine RS Momčilo Krajišnik, koji se takođe nalazi na odsluženju kazne u ovoj državi, izjasnili da žele da imaju konzularnu zaštitu Srbije, a ne BiH.

Trišić-Babić je pojasnila da osuđenici po dolasku na odsluženje kazne dobiju formular u kome se nalazi i pitanje od koga traže konzularnu zaštitu u slučaju ovakvih situacija, kakva se desila generalu Krstiću.

Ona je navela da je Ambasada BiH u Velikoj Britaniji u kontaktu sa Ambasadom Srbije, te da konzul Srbije, s vremena na vrijeme, informiše Ambasadu BiH o situaciji u zatvorima.

Trojica muslimanskih zatvorenika napali su Krstića u petak, 7. maja, u britanskom zatvoru "Vejkfild", koga su - kako prenose britanski mediji - posjekli žiletom po vratu i umalo mu nisu prerezali arteriju, a potom su ga pretukli.

Iako je bio u kritičnom stanju, ljekari su rekli da Krstić nije životno ugrožen, prenose britanski mediji.

Izvor iz zatvora "Vejkfild" rekao je listu "Dejli mejl" da je riječ o dobro planiranoj i izvedenoj zasjedi i napadu zbog osvete.

Mladen Đurković, zet generala Krstića, rekao je da ovo nije bio prvi napad islamista, ali da su u prethodnim takvim situacijama bezbjednosne službe zatvora blagovremeno reagovale.

General Krstić u zatvoru "Vejkfild" služi zatvorsku kaznu od 35 godina, koliko ga je osudio Haški tribunal zbog, kako je navedeno u presudi, pomaganja i podržavanja genocida u Srebrenici 1995. godine.
(SRNA)
uHapsiše ga mrske SAS-Navy SEAL jedinice :x :evil: i to izvukoše iz auta nisu mu ni vrata otvorili veĆ kroz okno prozorsko na kolima ....užas :oops:

evo pomozte jednom od "junaka"......a i ti islamisti napadaju nevine zatvorenike koji nebi ni mrava zgazili :shock: šHejtan ih odnio :evil:

On July 19 the following conversation between Krstić and Deputy Commander of the 1st Zvornik Infantry Brigade General Dragan Obrenović was intercepted:

RK: Is that you, Obrenović?
DO: Yes.
RK: Krstić here.
DO: How are you General, sir?
RK: I'm great, and you?
DO: Thanks to you I am too.
RK: Way to go, Chief. And how's you're health?
DO: It's fine, thank God, it's fine.
RK: Are you working down there?
DO: Of course we're working.
RK: Good.
DO: We've managed to catch a few more, either by gunpoint or in mines.
RK: Kill them all. God damn it.
DO: Everything, everything is going according to plan. Yes.
RK: Not a single one must be left alive.
DO: Everything is going according to plan. Everything.
RK: Way to go, Chief. The Turks are probably listening to us. Let them listen, the motherfuckers.
DO: Yeah, let them.

In August 1995, Krstić went to Zvornik and joined Obrenović in a review of the right flank of the 7th battalion trenches. A Srebrenica Massacre survivor was heard on a soldier's transistor radio giving an account over the radio broadcast from Tuzla. Krstić ordered that the radio be switched off, with the admonition that they should not listen to enemy radio. He then asked Obrenović if he had issued orders that enemy radio should not be listened to and Obrenović said that he had not. Krstić refused to discuss the executions further.

Krstić was relieved of his duties as Corps Commander on November 21, 1995 and he was sent to the National Defense School in Belgrade. He returned to the Main Staff of the VRS in September 1996 for further deployment, and was appointed to the post of the Chief of Inspection for Combat Readiness of the VRS. He was appointed the Commander of the 5th Corps in April 1998.
kiky

#8653 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ma kakvi su to robijaši po tim zatvorima kad nedaju da ih zajebaje meki srbijanski ratni zločinac ...
koji je, eto, mlavio žene i djecu po istočnoj bosni ...
đe je sad 'erojstvo & junaštvo srpskijeh vitezova ...
:D
pici

#8654 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

a izaĆi Će on iz stacionara kadli-tadli :dance: :mrgreen:
pici

#8655 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

Rodjen ko gosn od Australiju a šHubara od Srbiju.....Image....a žišku onog s od kišabranu šHo se ufuro da je Englez :mrgreen: .....jaaoooo koji krkanluk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kiky

#8656 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

đe su im kame ...
to se nesmije po australiji nosat ...
vidividi

#8657 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vidividi »

Bramerc: Saradnja Srbije profesionalna
Tanjug

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić i glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc konstatovali su danas da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u arhive državnih organa i svim drugim tehničkim aspektima odvija kontinuirano, profesionalo i bez ikakvih poteškoća.

Na sastanku je zaključeno da nema nijednog zahteva Tužilaštva Tribunala na koji nije odgovoreno u predviđenom roku ili na odgovarajući način, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom.

Kako je navedeno, današnji sastanak predstavlja potvrdu činjenice da se saradnja Srbije s Tribunalom nesmetano odvija u kontinuitetu, s ozbirom na to da je Bramerc u izveštaju iz juna prošle godine pozvao Vladu Srbije da u ovim oblastima saradnje održi dostignuti nivo, dok je u izveštaju iz decembra 2009. naveo da nema nerešenih zahteva.

Stav Nacionalnog saveta je da postoji odlična saradnja sa Tužilaštvom Tribunala i da postoji potpuno međusobno poverenje između Srbije i Tužilaštva, i Nacionalni savet je, zajedno sa svim ostalim državnim organima uključenim u proces saradnje, u potpunosti opredeljen da se ovakav nivo saradnje održi i u budućnosti, zaključuje se u saopštenju.

Posle sastanka sa Ljajićem, Bramerc je u zgradi Vlade Srbije razgovarao i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, a kasnije u toku dana sastaće se i sa specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Bramerc je posetu započeo juče višečasovnim sastankom sa predstavnicima Bezbednosno-informativne agencije i članovima akcionog tima za potragu za haškim beguncima, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.
Poseta Beogradu prethodi izveštaju o saradnji Srbije sa sudom u Hagu, koji će Bramerc predati Savetu bezbednosti UN u drugoj polovini juna.
Od tog izveštaja zavisi dalji tok evrointegracija Srbije. Holandija insistira na tome da, pre odluke o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) između EU i Srbije, Srbija uhapsi preostalu dvojicu haških optuženika ili da Bramerc saradnju Srbije oceni kao pozitivnu.
kiky

#8658 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

vidividi wrote:
Bramerc: Saradnja Srbije profesionalna
Tanjug

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić i glavni tužilac Tribunala Serž Bramerc konstatovali su danas da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u oblasti dostavljanja dokumentacije, uvida u arhive državnih organa i svim drugim tehničkim aspektima odvija kontinuirano, profesionalo i bez ikakvih poteškoća.

Na sastanku je zaključeno da nema nijednog zahteva Tužilaštva Tribunala na koji nije odgovoreno u predviđenom roku ili na odgovarajući način, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom.

Kako je navedeno, današnji sastanak predstavlja potvrdu činjenice da se saradnja Srbije s Tribunalom nesmetano odvija u kontinuitetu, s ozbirom na to da je Bramerc u izveštaju iz juna prošle godine pozvao Vladu Srbije da u ovim oblastima saradnje održi dostignuti nivo, dok je u izveštaju iz decembra 2009. naveo da nema nerešenih zahteva.

Stav Nacionalnog saveta je da postoji odlična saradnja sa Tužilaštvom Tribunala i da postoji potpuno međusobno poverenje između Srbije i Tužilaštva, i Nacionalni savet je, zajedno sa svim ostalim državnim organima uključenim u proces saradnje, u potpunosti opredeljen da se ovakav nivo saradnje održi i u budućnosti, zaključuje se u saopštenju.

Posle sastanka sa Ljajićem, Bramerc je u zgradi Vlade Srbije razgovarao i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, a kasnije u toku dana sastaće se i sa specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Bramerc je posetu započeo juče višečasovnim sastankom sa predstavnicima Bezbednosno-informativne agencije i članovima akcionog tima za potragu za haškim beguncima, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.
Poseta Beogradu prethodi izveštaju o saradnji Srbije sa sudom u Hagu, koji će Bramerc predati Savetu bezbednosti UN u drugoj polovini juna.
Od tog izveštaja zavisi dalji tok evrointegracija Srbije. Holandija insistira na tome da, pre odluke o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP) između EU i Srbije, Srbija uhapsi preostalu dvojicu haških optuženika ili da Bramerc saradnju Srbije oceni kao pozitivnu.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8659 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

pici wrote:a izaĆi Će on iz stacionara kadli-tadli :dance: :mrgreen:
sa "pet kilo vazeljina"...da paksu ne trpi. :dance: :D
pici

#8660 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

hebaiJga jopet se vidi ko ima srce i damu.........e begeš,begeš doklen Ćeš bitnut seoska varoš raznoraznim provincijalcima,idiJotima,"patriJotima" i SANU kvazimozgovima......

Regija
Sarajlije poručuju Beograđanima: Obnovimo pokidane veze

Image

U okviru priprema za festival Dani Sarajeva u Beogradu, koji će biti održan od 19. do 23. maja, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava BiH organizovali su u četvrtak uličnu akciju u kojoj su građani Sarajeva na majicama pisali svoje poruke za građane Beograda.

Sarajlije su ispisale poruke na 200 majica koje će biti prosljeđene građanima Beograda. Cilj akcije je obnoviti, te unaprijediti kontakte između građana ova dva grada.

Poruke su slijedeće:

- „'Za prijatelje Beograđane od prijatelja iz Sarajeva'. Mislim da je krajnje vrijeme da izgradimo mirne odnose između ova dva grada.“

- „Napisala sam da volim ljude u Beogradu. U maju sam bila u Beogradu i stvarno mi se svidjelo kako mladi ljudi uživaju.“

- „Ja bih željela da to bude kao nekad. Da bude ljubavi, slobodne, a ne mržnje.“

Image

- „Zapisala sam 'Budite nam sretni i veseli – dođite nam u Sarajevo'.“

- „Mislim da je malo pogrešna slika oko rata stvorena o Sarajlijama i Beograđanima.“

- „Pozdrav Beograđankama, najljepšim djevojkama na svijetu. Ovo je jedan odličan korak naprijed u razvoju međusobnog poštovanja.“

Ulična akcija je uvod za predstojeći festival Dani Sarajeva u Beogradu. Tradicionalno, Festival se održava u maju (od 19. do 23.), kao simbolično podsjećanje na mjesec u kojem je 1992. godine počela opsada Sarajeva.

Ovo je četvrti put kako nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje ovu manifestaciju, kao način da se kulturna produkcija Sarajeva predstavi beogradskoj publici.

Pored toga, organizatori kažu da dani Sarajeva stvaraju prostor za preispitivanje zajedničke prošlosti, ali i otvaranje dijaloga o promeni sadašnjosti kako bi se izgradila bolje regionalna budućnost.

http://www.slobodnaevropa.org/content/d ... 41379.html
vrhbosna

#8661 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vrhbosna »

pici wrote:hebaiJga jopet se vidi ko ima srce i damu.........e begeš,begeš doklen Ćeš bitnut seoska varoš raznoraznim provincijalcima,idiJotima,"patriJotima" i SANU kvazimozgovima......

Regija

Image

U okviru priprema za festival Dani Sarajeva u Beogradu, koji će biti održan od 19. do 23. maja, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava BiH organizovali su u četvrtak uličnu akciju u kojoj su građani Sarajeva na majicama pisali svoje poruke za građane Beograda.

Sarajlije su ispisale poruke na 200 majica koje će biti prosljeđene građanima Beograda. Cilj akcije je obnoviti, te unaprijediti kontakte između građana ova dva grada.

Poruke su slijedeće:

- „'Za prijatelje Beograđane od prijatelja iz Sarajeva'. Mislim da je krajnje vrijeme da izgradimo mirne odnose između ova dva grada.“

- „Napisala sam da volim ljude u Beogradu. U maju sam bila u Beogradu i stvarno mi se svidjelo kako mladi ljudi uživaju.“

- „Ja bih željela da to bude kao nekad. Da bude ljubavi, slobodne, a ne mržnje.“

Image

- „Mislim da je malo pogrešna slika oko rata stvorena o Sarajlijama i Beograđanima.“

- „Pozdrav Beograđankama, najljepšim djevojkama na svijetu. Ovo je jedan odličan korak naprijed u razvoju međusobnog poštovanja.“

Ulična akcija je uvod za predstojeći festival Dani Sarajeva u Beogradu. Tradicionalno, Festival se održava u maju (od 19. do 23.), kao simbolično podsjećanje na mjesec u kojem je 1992. godine počela opsada Sarajeva.

Ovo je četvrti put kako nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje ovu manifestaciju, kao način da se kulturna produkcija Sarajeva predstavi beogradskoj publici.

Pored toga, organizatori kažu da dani Sarajeva stvaraju prostor za preispitivanje zajedničke prošlosti, ali i otvaranje dijaloga o promeni sadašnjosti kako bi se izgradila bolje regionalna budućnost.

begeš "seoska varoš" a ove "rodžene sarajlije" iz Gusinja,Plava,Rožaja... fgr :lol:
pici

#8662 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

vrhbosna wrote:
pici wrote:hebaiJga jopet se vidi ko ima srce i damu.........e begeš,begeš doklen Ćeš bitnut seoska varoš raznoraznim provincijalcima,idiJotima,"patriJotima" i SANU kvazimozgovima......

Regija

Image

Poruke su slijedeće:

Image

begeš "seoska varoš" a ove "rodžene sarajlije" iz Gusinja,Plava,Rožaja... fgr :lol:
sam se ti "smej" kokošaru....Jopet ovi kako veliš iz Gusinja,Plava,Rožaja šalju poruke mira i ruku pomirenja.....za razliku od takviJeH ko ti.....Image
vrhbosna

#8663 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vrhbosna »

Moj "pici",pored tebe živa ova Emina bi "detaljisala" uz čevape :lol:
vidividi

#8664 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vidividi »

pici wrote:
Regija

Image

Poruke su slijedeće:

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Super inicijativa
Kad bi to uradili i sa Novim Sadom, ja bi volontirao na štandu :)

Mada, živo me zanima kako bi prošli da dijele beogradske majice po Sarajevu :D
LaBomba

#8665 Re: Desavanja u Srbiji

Post by LaBomba »

Ja neznam ko ispira mozak ovoj omladini. :? Bolje im je da se pitaju sto ne mogu u svojoj sopstvenoj zemlji da upoznaju ljude iz drugih gradova, i upoznaju same gradove. Meni se povraca od ovoga, prosto povraca.
LaBomba

#8666 Re: Desavanja u Srbiji

Post by LaBomba »

LaBomba wrote:Ja neznam ko ispira mozak ovoj omladini. :? Bolje im je da se pitaju sto ne mogu u svojoj sopstvenoj zemlji da upoznaju ljude iz drugih gradova, i upoznaju same gradove, a i zasto ne mogu da uzivaju u svojoj zemlji? Meni se povraca od ovoga, prosto povraca.
pici

#8667 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

vidividi wrote:
pici wrote:
Regija

Image

Poruke su slijedeće:

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Super inicijativa
Kad bi to uradili i sa Novim Sadom, ja bi volontirao na štandu :)

Mada, živo me zanima kako bi prošli da dijele beogradske majice po Sarajevu :D
šta bi bilo ...ništa....samo kad bi htjeli beogradjani il novosadjani takvu inicijativu .....čast pojedincima...dosad bezbroj kulturoloških manifestacija iz raznih gradova srbije u sarajevu pa nikom nije falila dlaka s glave što muzičkih što pozorišnih .....e jedino sportski ništa da valja kad se nadju skakači s tribina na svim stranama i poČnu svoj kuČni odgoj manifestovat kroz sportske dogadaje....naroČito nogometne-fudbalske.....

13.05.2010.
Ulična akcija u Sarajevu: pisanje poruka za građane Beograda
Categories: PRESS CLIPPING, VESTI

Izvor: Radio Sarajevo, 13.5.2010.

Sada već tradicionalna manifestacija Dani Sarajeva u Beogradu, ove godine će se održati od 19. do 23. maja,.

Kao što smo već najavili, veliki broj sarajevskih muzičara svoje će koncerte održati u glavnom gradu Srbije, o čemu opširnije možete čitati ovdje.

Povodom ove manifestacije, aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava BiH (YIHR BH) će u četvrtak, 13.maja od 11 do 15 sati na Trgu Alije Izetbegovića (plato ispred Ekonomskog fakulteta) održati uličnu akciju. U tom periodu, prolaznici će imati priliku da na majicama napišu svoje poruke za građane i građanke Beograda.

„Prošle godine organizirali smo sličnu akciju, i tom prilikom su građani Sarajeva u roku od 2 sata poslali preko 1000 razglednica Sarajeva sa pozitivnim porukama, koje su imale za cilj da unaprijede kontakte između građana ova dva grada. Razglednice su u Beogradu naišle na više nego pozitivan odziv, što nam je bio motiv da i ove godine napravimo sličnu akciju.“, istakla je Alma Mašić, direktorica YIHR BiH.

U nedjelju 16.maja, aktivisti Inicijative će tokom ulične akcije u Beogradu poklanjati ove posebno kreirane majice građankama i građanima Beograda.

Cilj festivala je uspostavljanje novih veza i podsticanje razvoja komunikacije mladih iz Bosne i Hercegovine i Srbije, zasnovane na razumijevanju i prihvatanju bliske prošlosti, navodi se u saoćenju YIHR BH.

Tradicionalno, Festival se održava u maju, kao simbolično podsjećanje na mjesec u kojem je 1992. počela opsada Sarajeva. Festival okuplja mlade, uspješne i građanski angažirane ljude, koji nalaze najrazličitije načine komunikacije da to izraze – muzičare, glumce, reditelje, intelektualce, aktiviste, i sve one koji svojim javnim djelovanjem ne zaziru od toga da stvari nazovu pravim imenom, te da se hrabro suoče sa prošlošću.

Ove godine, Beograd će ugostiti oko 250 gostiju iz Sarajeva, koji će se predstaviti kroz pet festivalskih segmenata. Među njima biti će i novinarke RadioSarajeva koje će nas izvještavati o događajima.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8668 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

prosle godine razglednice
ove godine majice
a beograd nista
zar je ovi beges ovakva fukara
il kontaju da je dosta sto sarajevu salju sandzaklije

:D :D :D
PokerasQW

#8669 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PokerasQW »

Toto wrote:prosle godine razglednice
ove godine majice
a beograd nista

I ti i Pici mogli bi malo bolje da citate citirani clanak, ovo je samo uvod u "dane Sarajeva u Beogradu" 19-23.5.2010, koje organizuju beogradjani, i to ne prvi put, bilo je i prosle godine:

Image
kiky

#8670 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

nešto lijepo i na ovoj temi da se pročita ...
pici

#8671 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

PokerasQW wrote:
Toto wrote:prosle godine razglednice
ove godine majice
a beograd nista

I ti i Pici mogli bi malo bolje da citate citirani clanak, ovo je samo uvod u "dane Sarajeva u Beogradu" 19-23.5.2010, koje organizuju beogradjani, i to ne prvi put, bilo je i prosle godine:

Image

e ako si se samo zbog toga rego....bolje da nisi......sam sam tebe Čeko da se regaš i javiš sa stupidnošČu :mrgreen: pa bolan nebiJo ne organizuje grad ko grad veĆ NVO organizacije....

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1389396
„Dani Sarajeva” od 19. do 23. maja u Beogradu

Festival „Dani Sarajeva” održaće se po četvrti put od 19. do 23. maja u Beogradu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

Danko Runić, direktor Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju, izrazio je zadovoljstvo što grad Beograd drugu godinu zaredom učestvuje u organizaciji ove manifestacije.

– „Dani Sarajeva” postaju manifestacija koja zauzima značajno mesto na kalendaru kulture glavnog grada. Kulturni centar Beograda, naša pozorišta, galerije otvoriće vrata sarajevskim umetnicima, a značajnu pomoć organizaciji pružiće i brojne druge gradske institucije. Podrška ovoj inicijativi jeste naša obaveza i odgovornost, imajući u vidu da Sarajevo i Beograd dele jedinstveni kulturni prostor, a ova manifestacija je idealna prilika za upoznavanje i iniciranje zajedničkih projekata, naglasio je Runić.

„Dane Sarajeva” organizuju Agencija za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju i NVO Inicijativa mladih za ljudska prava.

Festival okuplja mlade, uspešne i građanski angažovane ljude – muzičare, glumce, reditelje, intelektualce, aktiviste i predstavlja važno mesto susreta mladih iz Sarajeva i Beograda, od kojih će mnogi po prvi put upoznati svoje vršnjake iz susedne zemlje. Na ovogodišnjem festivalu Beograđani će imati priliku da uživaju u pozorišnim predstavama, koncertima, filmovima i izložbama umetnika iz Sarajeva.

Prošle godine „Dane Sarajeva” je posetilo više od pet hiljada ljudi, a u Beogradu je boravilo 250 gostiju iz Sarajeva.

znaČi BEOGRAD UČESTVUJE a NEORGANIZUJE ovo.....na žalost al i ovo je nešto.....mada ima u čemu uveliko UČESTVUJE .... :mrgreen:

http://rtrs.tv/foto/galerija.php?id=571
Спасовдан - Слава града Бањалуке и Београда

13. МАЈ, БЕОГРАД - Бања Лука и Београд данас обиљежавају славу Вазнесење господње – Спасовдан. Крсну славу Спасовдан обиљежавају и општине Источно Ново Сарајево и Невесиње.
PokerasQW

#8672 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PokerasQW »

Drzava i gradske vlasti i ne treba da organizuju ovakve stvari neformalnog karaktera, to organizuju inicijative mladih, mnogo sarajlija dolazi u BG, i to treba pozdraviti, a ne da to sluzi za sprdanje.
kiky

#8673 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

za dvadeset do trideset godina možda i bude kao nekad ...
pici

#8674 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

PokerasQW wrote:Drzava i gradske vlasti i ne treba da organizuju ovakve stvari neformalnog karaktera, to organizuju inicijative mladih, mnogo sarajlija dolazi u BG, i to treba pozdraviti, a ne da to sluzi za sprdanje.

kakvo bolan sprdanje dje ti vidiš da se Šprdam .....ovo je super ...ne super veĆ ekstra ....mada i sam priznaš da je NEFORMALNOG karaktera tako da došo ne došo ....a trebalo bi to biti formalno al kako kad su radikali suvereni vladari srbije ;-)
PokerasQW

#8675 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PokerasQW »

kiky wrote:za dvadeset do trideset godina možda i bude kao nekad ...
Komunjaro :D
Post Reply