pici wrote:koliko toga ima boga pitaj
„Srpskoj javnosti je neophodno da razume da mi nismo ni bombardovani, niti da je Kosovo od nas odcjepljeno iz čista mira i na pravdi boga, već da je tome prethodilo ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava i prekomjerna upotreba sile od strane vojske i policije. Niko Srbiju ne bi krivio da je protiv terorista iz UČK krenula sa normalnom i legitimnom količinom sile. Međutim, broj civila i način na koji su ti civili stradali, i kako su oni završili u tim masovnim grobnicama, u jezerima i cementarama, je zaista nedopustiv, i međunarodna zajednica je jednostavno morala da reaguje“.
„Mislim da je to takođe dobar potez. Da se naša javnost polako priprema da možda to izjašnjavanje suda neće biti onako pozitivno, kako bi čovjek stekao utisak da hoće na osnovu svih energičnih izjava našeg ministra spoljnih poslova“.
NVO sektor trpi(o) nevjerovatan pritisak
Direktorka Centra za evroatlantske studije izražava nadu da otkrivanje ove masovne grobnice može pokrenuti dalje razgovore Beograda i Prištine o rješavanju sudbine svih nestalih na Kosovu. „Takva vrsta dijaloga i saradnje, upravo na ovako komplikovanoj i složenoj temi, mislim da bi bila najbolji dokaz predstavnicima Evropske unije o sazrijevanju društva, i njihovih političara naravno, i u Srbiji i na Kosovu“, kaže Jelena Milić.
Sada se, na žalost, potvrđuje da su tvrdnje predstavnika civilnog društva da su masovne grobnice rasijane po Srbiji istinite, primjećuje Milićeva. Predstavnici nevladinih organizacija su zbog toga svih ovih godina, čak i nakon oktobarskih promjena 2000. godine, trpili nevjerovatan stepen pritisaka i diskvalifikacija.u jednoj europskoj zemlji koja njeguje demokratsku tradiciju
ti evroatlanci pravi humanisti , gdje god dodju odmah procvjeta . irak , afganistan , vijetnam a o palestini da ne pricamo , svakodnevno salju humanitarnu pomoc izraelcima da se jadni zastite .
tacno mi se gade te prodane duse , u mojim ocima su na istom nivou kao ti zlocinci sto pobise te ljude . sve je to uradjeno zbog koristi i licnog interesa . kudos srbijanskoj vladi na otkrivanju zlocina .

....a žišku onog s od kišabranu šHo se ufuro da je Englez