statixx wrote:Komsije su, u pokusaju kulturnog dodvoravanja Zapadu, podcijenile klero-nacionalisticki potencijal vlastitog drustva sto im se odbilo od glavu. Mi bar znamo kakvih budala imamo, pa smo se potrudili da klikcu i poskakuju pod snajperima.

Ne postoji tu nikakva razlika između BiH, Srbije ili Hrvatske.
U sve tri zemlje postoje radikalno-desničarski anty-gey pokreti koji se zalažu za "tradicionalnu" porodicu, konzervativni elementi koji ulaže posljednje elemente snage u borbi za "tradicionalne vrijednosti", i , naravno, cio spektar populističkih partija koje budno stoje na grudobranu domovine čuvajući njenu "čast".
Meni nikako nije jasno kako javnost kod ovih, koji zagovaraju "tradicionalnu porodicu", ne računajući režimske medije, naravno, nije detektovala nivo bolesnih i sumanutih "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom
"Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.
Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.