Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- i agree
#8651 Re: Xiaomi mobiteli
Sjedim juce na kafi sa jaranom i onako kroz pricu on ima s7 samsung ja redmi 6 xiaomi,kaze on meni daj da vidimo cija je kamera bolja,kad je vidio sliku na mom telefonu poceo me muntat da se mjenjamo 
- shape of despair
#8652 Re: Xiaomi mobiteli
Ništa dok se na komjuter ne prebaci pa pogleda, tu se fino vidi pixelacija, mutnoća/oštrina, boje i sl. Jebo poređenje na 5" ekrančiću.i agree wrote:Sjedim juce na kafi sa jaranom i onako kroz pricu on ima s7 samsung ja redmi 6 xiaomi,kaze on meni daj da vidimo cija je kamera bolja,kad je vidio sliku na mom telefonu poceo me muntat da se mjenjamo
-
EvoMeneJopet
#8653 Re: Xiaomi mobiteli
A 99% slika ostane na tom 5" ekranu...
- i agree
#8654 Re: Xiaomi mobiteli
Pogledalo se kasnije,mnogo ostrija je na mom i kad se zumira na kompu...shape of despair wrote:Ništa dok se na komjuter ne prebaci pa pogleda, tu se fino vidi pixelacija, mutnoća/oštrina, boje i sl. Jebo poređenje na 5" ekrančiću.i agree wrote:Sjedim juce na kafi sa jaranom i onako kroz pricu on ima s7 samsung ja redmi 6 xiaomi,kaze on meni daj da vidimo cija je kamera bolja,kad je vidio sliku na mom telefonu poceo me muntat da se mjenjamo
-
zippoo87
#8655 Re: Xiaomi mobiteli
ovakve usporedbe nemaju veze sa vezom (ne mislim konkretno natvoj post) ali dok sam radio sa prodajom mobitela,desavalo mi se da ljudi slikaju nesto na potpuno dva razlicita tipa displaya i onda se zale kako im je kamera na telefonu losa i da ima neki problem...a ne mozes objasniti,kada ne znaju ni osnovei agree wrote:Sjedim juce na kafi sa jaranom i onako kroz pricu on ima s7 samsung ja redmi 6 xiaomi,kaze on meni daj da vidimo cija je kamera bolja,kad je vidio sliku na mom telefonu poceo me muntat da se mjenjamo
drugaciji su tipovi ekrana...SAMOLED vs LCD i odmah prikaz slike ne moze biti isti
moglo bi da obje slike prebacite na oba uredjaja pa da gledate ali opet na malom ekranu ce slika biti prilicno ostra i bez suma...kada se zumira pocinju se javljati problemi
problem kod xiaomija je sto ne znaju napraviti toliko dobar algoritam za kameru,ubacuju iste senzore kao i jaci brendovi a slike im losije...procesor slike nije na nivou najjacih konkurenata
googlov algoritam na istim telefonima pravi 10 puta bolje slike
- i agree
#8656 Re: Xiaomi mobiteli
Vidis da slike sa gugl kamerom na xiaomiju daju dosta bolje rezultate nego sa njihovom.Imaju razna poređenja na internetu,navedoh ovaj svoj primjer jer sam se ugodno iznenadio.Telefon kosta i vise od duplo a kamera losija.Doduse s7 je mnogo i stariji...
- bersK
#8657 Re: Xiaomi mobiteli
https://ibb.co/FVS52CT
Nije toliko spektakularna slika, ali jedna od mojih dražih.
A zna se nekad i umjetnička opaliti.
https://ibb.co/R9nTs2w
Google Cam + RN5
Nije toliko spektakularna slika, ali jedna od mojih dražih.
A zna se nekad i umjetnička opaliti.
https://ibb.co/R9nTs2w
Google Cam + RN5
- i agree
#8658 Re: Xiaomi mobiteli
Jedino do sad sto zamjeram xiaomiju je to sto se korisnik mora ispeglat da bi ukljucio camera 2 api.Cekas 15 dana na otkljucavanje bootloadera onda twrp i ostale zajebancije...
Izgleda da su skontali da su zajebali pa se bez ikakvih peripetija na redmi note 7 moze instalirat gcam.
Izgleda da su skontali da su zajebali pa se bez ikakvih peripetija na redmi note 7 moze instalirat gcam.
-
zposao
#8659 Re: Xiaomi mobiteli
Da. Meni se cini da je to bilo zakljucano samo na MIUI uređajima. Kokiko sam uspio vidjeti, Android One linija Xiaomi uređaja vrlo lako možeš otkljicati bootloader bez čekanja...i agree wrote:Jedino do sad sto zamjeram xiaomiju je to sto se korisnik mora ispeglat da bi ukljucio camera 2 api.Cekas 15 dana na otkljucavanje bootloadera onda twrp i ostale zajebancije...
- shape of despair
#8660 Re: Xiaomi mobiteli
Ček malo, a šta je ovo.
https://www.thecustomdroid.com/google-c ... mi-mix-2s/
Na linku se nalazi APK file od gcama, samo instaliram i gotovo. Je li to to, nikakvog čeprkanja po telefonu nemam
Na linku se nalazi APK file od gcama, samo instaliram i gotovo. Je li to to, nikakvog čeprkanja po telefonu nemam
-
zposao
#8661 Re: Xiaomi mobiteli
Nije problem skinuti apk file na telefon i instalirati. Problem je što kod dosta mobitela sa tim ništa nećeš dobiti ako ne otključaš neke duboko zakopane opcije koje je proizvođač zaključao.shape of despair wrote:Ček malo, a šta je ovo.
Zavisi koji mobitel imaš, na nekim mobitelima možeš samo instalirati i sve će raditi, na drugima se treba malo pomučiti da proradi.
P.s. instaliraj "manual camera test" sa google play trgovine i pokreneš test koji će ti pokazati je li sve otključano za gcam ili nije.
- shape of despair
#8662 Re: Xiaomi mobiteli
Hvala. MOze link od manual camera test, ima neka aplikacija ali se nemože skinuti
-
zposao
#8663 Re: Xiaomi mobiteli
Nešto se ne može spojiti na Google Play, kaže server error.shape of despair wrote:Hvala. MOze link od manual camera test, ima neka aplikacija ali se nemože skinuti
Pa evo ti link te iste aplikacije sa drugog mjesta:
https://m.apkpure.com/manual-camera-com ... ility_test
Kada instaliras i pokrenes aplikaciju, ako ti pokaže zelene štrihire, znači da ti je otključan camera2api na telefonu i da mozes pokrenuti gcam bez problema.
A ako se crveni...e onda moras obilaznim putem
- shape of despair
#8664 Re: Xiaomi mobiteli
Sve mi kvačice zelene
-
probook
#8665 Re: Xiaomi mobiteli
Ovaj Redmi Note 7 je stbarno zanimljiv uredjaj. Sta mislite kakav je u odnosu na Honor 10? Honor skupji 200 KM tacno, a u praksi ne bih rekao da je vrijedan tih para
Ekran vidim da ima dobar, procesor ok, kamera uz gcam app se cini kao da je dosta skuplji tel?
Ekran vidim da ima dobar, procesor ok, kamera uz gcam app se cini kao da je dosta skuplji tel?
- purgatorio
#8666 Re: Xiaomi mobiteli
Honor 10 >Redmi Note 7 > Honor 10 Liteprobook wrote:Ovaj Redmi Note 7 je stbarno zanimljiv uredjaj. Sta mislite kakav je u odnosu na Honor 10? Honor skupji 200 KM tacno, a u praksi ne bih rekao da je vrijedan tih para![]()
-
probook
#8667 Re: Xiaomi mobiteli
A kakva je kamera na RN 7 koristeci Gcam? Da li moze parirati skupljim modelima kao sto po netu pisu?
-
exampLe.
#8668 Re: Xiaomi mobiteli
Al’ je perverzija ovaj K20 Pro.
-
corei3
#8669 Re: Xiaomi mobiteli
Sta kupiti?
Mi A2 ili note 7.
Mi A2 ili note 7.
-
EvoMeneJopet
#8670 Re: Xiaomi mobiteli
Za evropu mi 9t, kazu bice i pro verzija.exampLe. wrote:Al’ je perverzija ovaj K20 Pro.
-
exampLe.
#8671 Re: Xiaomi mobiteli
Neki ga zovu i Pocophone F2...uglavnom zvijer za male pare u odnosu na ostale.EvoMeneJopet wrote:Za evropu mi 9t, kazu bice i pro verzija.exampLe. wrote:Al’ je perverzija ovaj K20 Pro.
- banjaluka078
#8672 Re: Xiaomi mobiteli
Mene na kraju ovoga, sa svim zelenim štrihiranim, odvede na play store na aplikaciju koja se plaća neka 3 dolara. Pretpostavljam da to nije to. Kako do gcam za Redmi note 7, ali verzija "for dummies", jer ga imam tek dva dana.zposao wrote:Nešto se ne može spojiti na Google Play, kaže server error.shape of despair wrote:Hvala. MOze link od manual camera test, ima neka aplikacija ali se nemože skinuti
Kada instaliras i pokrenes aplikaciju, ako ti pokaže zelene štrihire, znači da ti je otključan camera2api na telefonu i da mozes pokrenuti gcam bez problema.
Mada, meni ni ova kamera nije nimalo loša, koliko sam juče uspjela škljocati.
-
zposao
#8673 Re: Xiaomi mobiteli
Mobitel Redmi Note 7 nema nikakvih problema sa Gcam, jer su mu tvornički otkljičane sve te opcije.banjaluka078 wrote:Mene na kraju ovoga, sa svim zelenim štrihiranim, odvede na play store na aplikaciju koja se plaća neka 3 dolara. Pretpostavljam da to nije to. Kako do gcam za Redmi note 7, ali verzija "for dummies", jer ga imam tek dva dana.zposao wrote:Nešto se ne može spojiti na Google Play, kaže server error.shape of despair wrote:Hvala. MOze link od manual camera test, ima neka aplikacija ali se nemože skinuti
Ti samo trebaš skinuti sa interneta neku Google Cameru i instalirati, ništa više.
Samo ima milijun verzija pa možda isprve nađeš onu koja najbolje radi, a možda se budeš trebao pomučiti tražeći najbolju verziju.
- banjaluka078
#8674 Re: Xiaomi mobiteli
Mobitel Redmi Note 7 nema nikakvih problema sa Gcam, jer su mu tvornički otkljičane sve te opcije.zposao wrote:
Mene na kraju ovoga, sa svim zelenim štrihiranim, odvede na play store na aplikaciju koja se plaća neka 3 dolara. Pretpostavljam da to nije to. Kako do gcam za Redmi note 7, ali verzija "for dummies", jer ga imam tek dva dana.
Ti samo trebaš skinuti sa interneta neku Google Cameru i instalirati, ništa više.
Samo ima milijun verzija pa možda isprve nađeš onu koja najbolje radi, a možda se budeš trebao pomučiti tražeći najbolju verziju.[/quote]

Niš' ne kontam.
-
zposao
#8675 Re: Xiaomi mobiteli
Ma jok. Google camera se ne skida sa Google Play Storea. To je samo za Pixele i mozda jos koji čisti android.banjaluka078 wrote:
Niš' ne kontam.
Za ostale mobitele postoje portane Gcam verzije koje se skidaju sa interneta. To treba zahvaliti programerima entuzijastima koji modificiraju originalne Google Camere i prilagođavaju ih za određene mobitele.
Evo ti link na forum za Redmi Note 7 gdje se raspravlja baš o kameri:
https://forum.xda-developers.com/redmi- ... 4-t3924784
I evo ti stranica na kojoj su skupljene sve google camera verzije:
https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... suggested/