Republika Turska
- karanana
#8651 Re: Republika Turska
joj levata ovog libanonca novinara na hrt-u
-
prof.
#8652 Re: Republika Turska
vojska je generalan pojam, ja uopšte ne sumnjam da postoje krugovi unutar vojske kojima se to nimalo ne bi svidjelo. pogotovo jer bi to značilo ulazak u sukob i sa rusijom i dodatno komplikovanje kursdkog pitanja.insomnia78 wrote:Ne, naravno da ne mislim da je avion oboren bez njegovog znanjaprof. wrote:
ovo je ključna stvar. mislim da erdoganu ne dogovara rasplet situacije u siriji, američko-ruski dogovori su već javna tajna a za odluku da pošalješ vojsku u drugu zemlju moraš imati vojsku pod punom kontrolom.
stvarno misliš da je avion oboren bez njegovog znanja? takve se stvari ne rade bez da se doooobro isplaniraju. da je bio protiv napravio bi tada čistku i odmah izgladio s putinom.
volio bih da griješim ali mislim da ćemo u narednim mjesecima biti svjedoci novoj eskalaciji u siriji. pred nama je, opet kažem volio bih da nisam upravu.
Nego kolega pokusa prikazati situaciju kao, on bi u Siriju a vojska nece
S moje sokoćalo
naravno ne tvrdim da je ovo sad neka erdoganova zavjera da očisti vojsku, prevelika je to stvar da se isplanira i proba odradit a da se ne sazna ali da će iskoristiti priliku da ojača svoj pokret to je valjda svima jasno.
- insomnia78
#8653 Republika Turska
Pogresan citatinsomnia78 wrote:Mislio sam da je ekipa koja malo vise obitava po vanjsko politickim temama i/ili prati slicne dogadjaje po svijetu do sad vec navikla na ovakve stvari. Mediji, cak i oni najveci, cesto i nenamjerno i zelji za eksluzivom i klikom vise prenesu stvari koje bas i ne provjere. Ali eto, kod nekih proradi navijacki duh pa zaborave na to
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 16/07/2016 21:57, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#8654 Re: Republika Turska
Gulen je njihov joker, pomocu njega uvijek Erdu imaju na kratkoj uzici. Nemaju razloga ga dirati.[/quote]ultima_palabra wrote:Hoce i to vrlo uskorokamen spoticanja wrote:![]()
![]()
Zivi se pojedoše zbog te karakterizacije...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan- ... /160716112
Gulen vise kao faktor ne postoji
a drzati proglasenog "teroristu" pod svojom zastitom pravi geopoliticku stetu jenkijima...a bez ikakve koristi
- insomnia78
#8655 Re: Republika Turska
Slazem seprof. wrote:vojska je generalan pojam, ja uopšte ne sumnjam da postoje krugovi unutar vojske kojima se to nimalo ne bi svidjelo. pogotovo jer bi to značilo ulazak u sukob i sa rusijom i dodatno komplikovanje kursdkog pitanja.insomnia78 wrote:Ne, naravno da ne mislim da je avion oboren bez njegovog znanjaprof. wrote:
ovo je ključna stvar. mislim da erdoganu ne dogovara rasplet situacije u siriji, američko-ruski dogovori su već javna tajna a za odluku da pošalješ vojsku u drugu zemlju moraš imati vojsku pod punom kontrolom.
stvarno misliš da je avion oboren bez njegovog znanja? takve se stvari ne rade bez da se doooobro isplaniraju. da je bio protiv napravio bi tada čistku i odmah izgladio s putinom.
volio bih da griješim ali mislim da ćemo u narednim mjesecima biti svjedoci novoj eskalaciji u siriji. pred nama je, opet kažem volio bih da nisam upravu.
Nego kolega pokusa prikazati situaciju kao, on bi u Siriju a vojska nece
S moje sokoćalo
naravno ne tvrdim da je ovo sad neka erdoganova zavjera da očisti vojsku, prevelika je to stvar da se isplanira i proba odradit a da se ne sazna ali da će iskoristiti priliku da ojača svoj pokret to je valjda svima jasno.
S moje sokoćalo
- kamen spoticanja
#8656 Re: Republika Turska
i ti si puko mensciniinsomnia78 wrote:Slazem seinsomnia78 wrote:Mislio sam da je ekipa koja malo vise obitava po vanjsko politickim temama i/ili prati slicne dogadjaje po svijetu do sad vec navikla na ovakve stvari. Mediji, cak i oni najveci, cesto i nenamjerno i zelji za eksluzivom i klikom vise prenesu stvari koje bas i ne provjere. Ali eto, kod nekih proradi navijacki duh pa zaborave na to
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
btw kakve su ovo karikature u studiju HRT-a
- eltroxin
#8657 Re: Republika Turska
Sam sa sobom?insomnia78 wrote:Pogresan citatinsomnia78 wrote:Mislio sam da je ekipa koja malo vise obitava po vanjsko politickim temama i/ili prati slicne dogadjaje po svijetu do sad vec navikla na ovakve stvari. Mediji, cak i oni najveci, cesto i nenamjerno i zelji za eksluzivom i klikom vise prenesu stvari koje bas i ne provjere. Ali eto, kod nekih proradi navijacki duh pa zaborave na to
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- insomnia78
#8658 Re: Republika Turska
Ma htjedoh onaj post iznadkamen spoticanja wrote:i ti si puko mensciniinsomnia78 wrote:Slazem seinsomnia78 wrote:Mislio sam da je ekipa koja malo vise obitava po vanjsko politickim temama i/ili prati slicne dogadjaje po svijetu do sad vec navikla na ovakve stvari. Mediji, cak i oni najveci, cesto i nenamjerno i zelji za eksluzivom i klikom vise prenesu stvari koje bas i ne provjere. Ali eto, kod nekih proradi navijacki duh pa zaborave na to
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo![]()
btw kakve su ovo karikature u studiju HRT-a
Sad ce me optuziti da imam dva profila
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#8659 Re: Republika Turska
Razlika koju ti ne vidiš je u tome što je taj čovjek koji "krši ljudska prava i slobodu govora" legalno i legitimno izabran na izborima za razliku od pučista koji snagom tenkovskih motora dolaze na vlast. Ako ovu razliku ne vidiš i ne kontaš onda nema potrebe da raspravljamo argumentima već možemo preći na lični nivo.kamberovica polje wrote:Borci za ljudska prava i demokratiju koji podržavaju čovjeka koji krši ljudska prava i slobodu govora.Zgoljo wrote:Borci za ljudska prava koji podrzavaju vojne udare
- kamberovica polje
#8660 Re: Republika Turska
Nije Bosna u pitanju, SAD je koji ima vojni budžet veći od svih svojih saveznika zajedno. Ovaj pojam koji si napisao za njih ne postoji.kamen spoticanja wrote: a drzati proglasenog "teroristu" pod svojom zastitom pravi geopoliticku stetu jenkijima...a bez ikakve koristi
-
155_mm
#8661 Re: Republika Turska
mario001 wrote:
Slika koju su svi huškački mediji i zapadne spin televizije prikazale danas,a gdje je navodno obezglavljen vojnik koji je je ucestvovao u vojnom udaru je slika iz 2006.godine,a radi se o saobracajnoj nesreci u kojoj je ucestvovalo vojno vozilo i poginuo jedan vojnik,a dva ranjena.
a ovdje pe'eset stranica o ovom zlocinu civila nad vojskom.
p.s. malo cudno zvuci "zlocin civila nad vojskom".
- kamen spoticanja
#8662 Re: Republika Turska
Za njih najvise postojikamberovica polje wrote:Nije Bosna u pitanju, SAD je koji ima vojni budžet veći od svih svojih saveznika zajedno. Ovaj pojam koji si napisao za njih ne postoji.kamen spoticanja wrote: a drzati proglasenog "teroristu" pod svojom zastitom pravi geopoliticku stetu jenkijima...a bez ikakve koristi
-
Zgoljo
#8663 Re: Republika Turska
Ma sta njega briga za legitimitetom,vazno je da bude onako kako njemu licno odgovara.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Razlika koju ti ne vidiš je u tome što je taj čovjek koji "krši ljudska prava i slobodu govora" legalno i legitimno izabran na izborima za razliku od pučista koji snagom tenkovskih motora dolaze na vlast. Ako ovu razliku ne vidiš i ne kontaš onda nema potrebe da raspravljamo argumentima već možemo preći na lični nivo.kamberovica polje wrote:Borci za ljudska prava i demokratiju koji podržavaju čovjeka koji krši ljudska prava i slobodu govora.Zgoljo wrote:Borci za ljudska prava koji podrzavaju vojne udare
- Drvosjeca iz Dejcica
#8664 Re: Republika Turska
Ili ti ga "civilni zločin nad paravojnim formacijama", kakva debilna formulacija i akrobacija.155_mm wrote:mario001 wrote:
Slika koju su svi huškački mediji i zapadne spin televizije prikazale danas,a gdje je navodno obezglavljen vojnik koji je je ucestvovao u vojnom udaru je slika iz 2006.godine,a radi se o saobracajnoj nesreci u kojoj je ucestvovalo vojno vozilo i poginuo jedan vojnik,a dva ranjena.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a ovdje pe'eset stranica o ovom zlocinu civila nad vojskom.
p.s. malo cudno zvuci "zlocin civila nad vojskom".
- ultima_palabra
#8665 Re: Republika Turska
Turska kaze da je terorista, USA kaze da nije... cija je jaca?kamen spoticanja wrote: Gulen vise kao faktor ne postoji![]()
a drzati proglasenog "teroristu" pod svojom zastitom pravi geopoliticku stetu jenkijima...a bez ikakve koristi
Cak i da ociste sve njegove sljedbenike u Turskoj, frajer ima jaku mrezu po drugim zemljama i jos moze biti koristan Amerima.
-
155_mm
#8666 Re: Republika Turska
ustvari to im je sve u politici. al``hajd` to objasni nekom na podrucju gdje je dostupan signal RTRS-a.kamen spoticanja wrote:Za njih najvise postojikamberovica polje wrote:Nije Bosna u pitanju, SAD je koji ima vojni budžet veći od svih svojih saveznika zajedno. Ovaj pojam koji si napisao za njih ne postoji.kamen spoticanja wrote: a drzati proglasenog "teroristu" pod svojom zastitom pravi geopoliticku stetu jenkijima...a bez ikakve koristi
- Drvosjeca iz Dejcica
#8667 Re: Republika Turska
Ma dobro to je bitka protiv vjetrenjača. USA i ako preda Gulena naplati će ga masno.ultima_palabra wrote:Turska kaze da je terorista, USA kaze da nije... cija je jaca?kamen spoticanja wrote: Gulen vise kao faktor ne postoji![]()
Cak i da ociste sve njegove sljedbenike u Turskoj, frajer ima jaku mrezu po drugim zemljama i jos moze biti koristan Amerima.
- insomnia78
#8668 Re: Republika Turska
ImaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Hm...ima li neki originalan link. Fakat danas trebaš provjeriti da li je vani dan kada to objave mainstream mediji.mario001 wrote:
Slika koju su svi huškački mediji i zapadne spin televizije prikazale danas,a gdje je navodno obezglavljen vojnik koji je je ucestvovao u vojnom udaru je slika iz 2006.godine,a radi se o saobracajnoj nesreci u kojoj je ucestvovalo vojno vozilo i poginuo jedan vojnik,a dva ranjena.
Upises CNN Turk i datum sa slike u google
S moje sokoćalo
-
Zgoljo
#8669 Re: Republika Turska
Zlocin civila nad vojskom,borci za ljudska prava koji podrzavaju vojne udare.
Svasta cemo mi jos nauciti.
- kamen spoticanja
#8670 Re: Republika Turska
Sad smo vec napravili par istih krugovaultima_palabra wrote:Turska kaze da je terorista, USA kaze da nije... cija je jaca?kamen spoticanja wrote: Gulen vise kao faktor ne postoji![]()
budemo vidjeli
Pa platis kilu masnog kod gojka kad krenem prema doljanima...od mene salata
- Matzan
#8671 Re: Republika Turska
mario001 wrote:
(ne smijem se čovjekovoj smrti)
Gdje je sad onaj što ponavlja sliku da dobro zapamtimo?
- kamberovica polje
#8672 Re: Republika Turska
Dostupan je u čitavoj državi genijalac ali dobar pokušaj da mi uvališ da sam Srbin i Dodin četnik. To je inače taktika vas SDA fanatika kad se neko ne slaže s mišljenjem trezorskog princa i njegove bande.155_mm wrote: ustvari to im je sve u politici. al``hajd` to objasni nekom na podrucju gdje je dostupan signal RTRS-a.
-
155_mm
#8673 Re: Republika Turska
vucic i dodik predlazu da se u `agu osnuje sud za civilne zlocine nad necivilima u ratu u BiH devedesetih. imaju podatak da su 50.11% stanovnistva BiH zlocinci.Zgoljo wrote:Zlocin civila nad vojskom,borci za ljudska prava koji podrzavaju vojne udare.
-
prof.
#8674 Re: Republika Turska
meni izbaci ovaj naslov na CNN turk ali nema slike?insomnia78 wrote:ImaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Hm...ima li neki originalan link. Fakat danas trebaš provjeriti da li je vani dan kada to objave mainstream mediji.
Upises CNN Turk i datum sa slike u google
S moje sokoćalo
BTW sta bi sa onom informacijom o isključenju struje američkoj bazi? ne vidim nigdje da se o tome piše?
Last edited by prof. on 16/07/2016 22:13, edited 1 time in total.
-
Zgoljo
#8675 Re: Republika Turska
Ne vjerujem ja da je Gulen organizovao puc,bar ne samostalno i bez pomoci zemlje domacina.
Isto tako ne vjerujem da Erdogan ne zna ko je organizator.
Nabasao sam u bespucima svemrezja na jednu vrlo interesantnu stvar koja je prosla onako neopazeno a koja kaze da je Francuska dana 13.07,dakle u srijedu,zatvorila svoju ambasadu u Ankari
Isto tako ne vjerujem da Erdogan ne zna ko je organizator.
Nabasao sam u bespucima svemrezja na jednu vrlo interesantnu stvar koja je prosla onako neopazeno a koja kaze da je Francuska dana 13.07,dakle u srijedu,zatvorila svoju ambasadu u Ankari
Last edited by Zgoljo on 16/07/2016 22:13, edited 1 time in total.