Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
archi_a

#8651 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, kasarna Rajlovac

Image

Image

Image

Image
muha_sa

#8652 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by muha_sa »

archi_a wrote: 14/04/2023 14:17 OS BiH, kasarna Rajlovac

Image

Image

Image

Image
Ovdje sam hljeb zaradjivAo :D na prvoj slici se vidi probna stanica--probali se avionski motori--pred reintergaciju sve uništili-ostadesamo sjeban objekat :-)
tramvajtrojka

#8653 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

Image
Image

Gledaj jada od vojske i pocasnog voda neobrijani , sa stomacima i polovina ih ne zna nositi sljemove a tek borbeni remen preko uniforme samo mi i srbijanci ovu nakaradu nosimo ovako :-) :-)

Mene bi bila sramota doci neobrijan na ovakvu svecanost a zoves se vojnikom :-) :-)
archi_a

#8654 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Zato ti nećeš doći i nema sramote.
Lutaš bebo. NeUroza drma. :pisnuo:
tramvajtrojka

#8655 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

archi_a wrote: 14/04/2023 16:03 Zato ti nećeš doći i nema sramote.
Lutaš bebo. NeUroza drma. :pisnuo:
Kakva nervoza samo konstatacija da nam oruzane snage izgledaju kao raspuštena banda :-) :-)
archi_a

#8656 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Miško, skačeš s teme na temu i pokušavaš da budeš zanimljiv. A nezanimljiv. :wink:
Eto konstatovo si. Ovo je naša vojska. Pa banda, banda. Važno je da ćemo imati odgovor prema banditima, što banditi nikako ne mogu da prihvate.
Brada i brkovi dopušteni, nisu mogli blokirati oni što su se upinjali, oni što se boje "vehabija". :lol: Standard, zapadni, šta da kažem.
archi_a

#8657 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Narodno pozorište Sarajevo

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by archi_a on 29/04/2023 22:46, edited 1 time in total.
HelaS

#8658 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HelaS »

archi_a wrote: 14/04/2023 19:33 OS BiH, Narodno pozorište Sarajevo

Image
Nek' mu neko kaže da ovakve seremonije nisu manekenske piste, da se treba odijevati u skladu sa običajima za ovakve situacije :-)
PM72

#8659 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

tramvajtrojka wrote: 14/04/2023 15:58 Image
Image

Gledaj jada od vojske i pocasnog voda neobrijani , sa stomacima i polovina ih ne zna nositi sljemove a tek borbeni remen preko uniforme samo mi i srbijanci ovu nakaradu nosimo ovako :-) :-)

Mene bi bila sramota doci neobrijan na ovakvu svecanost a zoves se vojnikom :-) :-)
Nisu u stanju pronaći 20 istih vojnika i uniformi...jad i bijeda
tramvajtrojka

#8660 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 14/04/2023 19:44
Image

ma ocajno je vidjeti ove neobrijane likove na ovim manifestacijama gdje bi sve trebalo biti kao pod konac jer sami sebi se pljujemo u obraz i omalovazavano ovaj praznik

tacno se vidi da su ih nafatali u kasarni sa koca i konopca i dovukli na mezarje
HelaS

#8661 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HelaS »

Image

:thumbup:

Kao da su ih sa ulice pokupili, platili po 10 maraka da obuku uniforme i postave red da se slikaju :(

Ako nam je ovo reprezentacija vojske, dižem ruku da se sutra rasformira Vojska BiH. Da se ne troše džaba pare, ne treba nam ovakav jad :(
muha_sa

#8662 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by muha_sa »

Image

:thumbup:

Dovoljno je na ulici u prolazu srest nekog oficira u uniformi i sažalit se :-)
Kad se sjetim Tiletovih oficira muka mi bude na šta ovi naši lice :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8663 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Bobi »

HelaS wrote: 14/04/2023 19:39 da se treba odijevati u skladu sa običajima za ovakve situacije
Kakav je običaj?
HelaS

#8664 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HelaS »

Bobi wrote: 14/04/2023 19:52
HelaS wrote: 14/04/2023 19:39 da se treba odijevati u skladu sa običajima za ovakve situacije
Kakav je običaj?
Da, crvena košulja, svijetloplavi mantil na žutom sakou...

Običaj je tamna odjeća, bez bijelih čarapa :D
erotica

#8665 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by erotica »

Image

Uskoro će nova oprema pa ćemo vidjeti šta će se onda pljuvati.
Piaty

#8666 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Piaty »

Image

Bogati se ne glupiraj sa tim "neobrijani".

Evo ne zamjeri, govorim ti ko bratu, jaranu i slicno.

Izguglaj sve vojske osim Koreje, Srbije i Turske pa kada izgiglas onda reci "vidi neobrijanih Amerikanaca, Austrijanaca, Nijemaca, Slovaka itd".
Da samo mozes vidjeti vojnike Danske i Svedske, sta bi tek onda govorio? Da su vehabije?
PM72

#8667 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Za počasni vod biraju se mladi vojnici,nove uniforme,šljemovi,čizme i puške.Jedino su kod nas u "počasnom" vodu trbavi vojnici sa još par godina do penzije u raspar uniformama-ko da su ih iskupili nakon termina u malom fudbalu.
U gardijskoj brigadi JNA za počasnu stražu birani su mladi vojnici koji nisu imali ispod 180 cm,izbrijani,ošišani,počasna uniforma i kožne čizme do koljena koje su svakodnevno glancane.
Nemamo mi ni smisla ni iskustva u tome.U istoj uniformi idu na teren,kući i u počasnu stražu.To nema ni u vojsci Sijera Leonea.
Piaty

#8668 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Piaty »

Mozda su to vojnici koji su bili na raspolaganju, i tramvajtrojka je govorio o remenovima preko uniforme kao i ti o izblijedjelim uniformama i sve je to o.k, sranje je sto se toga tice...

...ali te price opet o "izbrijanosti"... pa nemamo namjeru biti JNA, zar ne?
Mozda su ovi momci obicna pjesadija koja je taj dan bila na raspolaganju pa su stali u stroj. Hocu reci, oni i nisu primarno pocasni vod vec se angaziraju po potrebi za ovakve manifestacije.

Eto tako.

Sretan vam Dan Armije BiH
archi_a

#8669 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Ovo nije osnovna počasna jedinica Oružanih snaga BiH, ovo je jedinica naredbom nadređene komande formirana od vojnika iz bataljona i dodijeljena PUK-u da izvrši svečano postrojavanje po zahtjevu PUK-a koji organizuje ovaj događaj prema kalendaru događaja. Bar se informišite prije nego što uključite mode "sve mi smeta". A, kao što znamo PUK-ovi su male organizacione jedinice, koje nemaju nikakvu komandnu ulogu, oni su zaduženi za praćenje, organizaciju i obilježavanje značajnijih datuma iz historije koju baštine etnosi u Bosni i Hercegovini. :bih:
Dakle tri PUK-a su tu, organizaciono formirani po iskustvima iz nekih zapadnih armija, upravo služe održavanju tradicije i obilježavanju nekih datuma koje određeni narodi baštine, imaju nadležnost za formiranje muzeja i izdavanje brošura, obilježavanje vjerskih praznika i nikakvu drugu funkciju nemaju, niti nadležnosti.
Last edited by archi_a on 14/04/2023 21:09, edited 2 times in total.
PM72

#8670 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

Srećom da si bolje informisan pa si nas obavjestio da ovo nije neka počasna jedinica nego desetina na brzinu skupljenih dokonih vojnika pred penziju što se vidi iz njihovih izraza lica i stava,pogotovo onaj krajnji desni- ubio se za parada i svečanosti...
archi_a

#8671 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Ništa, ne moraš se zahvaljivati. :wink:
Ti, saborče, bio si u ratu, valjda bi trebao da znaš da ne ubija ni brada, ni poderana tena, ni izderana uniforma, već srce, spremnost i želja osobe, makar ona i u pidžami bila, da odbrani sebe, porodicu, komšiluk, grad i državu i da loje pošalje u tri PM. Dakle, ne ubija pidžama, a daleko od toga da su ovi naši vojnici u pidžamama. Ipak imaju malo više, nego što su naši heroji 92-95 imali, bar što se opreme tiče, a za voljni momenat ćemo vidjeti ako bude trebalo vidjeti. :wink:
PM72

#8672 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

archi_a wrote: 14/04/2023 21:09 Ništa, ne moraš se zahvaljivati. :wink:
Ti, saborče, bio si u ratu, valjda bi trebao da znaš da ne ubija ni brada, ni poderana tena, ni izderana uniforma, već srce, spremnost i želja osobe, makar ona i u pidžami bila, da odbrani sebe, porodicu, komšiluk, grad i državu i da loje pošalje u tri PM. Dakle, ne ubija pidžama, a daleko od toga da su ovi naši vojnici u pidžamama. Ipak imaju malo više, nego što su naši heroji 92-95 imali. :wink:
Ma sve ok ali se brukamo na sitnicama.Ne može me Bog ubjedit da taj PUK koji baštini tekovine Armije BiH ne može naći deset novih uniformi,šljemova,čizama i pušaka i probrati dvadeset vojnika koji liče na prave vojnike.
Prije par dana na Bistriku pred komandom vidio sam patrolu vojne policije,četiri mlada vojnika,nove uniforme,kape,jurišni prsluci i pištolji-milina za vidjet.Tačno sam se okrenuo za njima i čestitao u sebi i njima i njihovoj komandi.
Dakle,može se...ali neće.
archi_a

#8673 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

5. Pbr OS BiH je po zahtjevu 2. PUK-a.danas na bar 10 lokacija po cijeloj Bosni i Hercegovini izdvojila po ovoliko ljudstva koje je formiralo počasne strojeve da bi obilježili dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. 🇧🇦
Može se i biće još bolje. Proces je nezaustavljiv.
PM72

#8674 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by PM72 »

archi_a wrote: 14/04/2023 21:22 5. Pbr OS BiH je po zahtjevu 2. PUK-a.danas na bar 10 lokacija po cijeloj Bosni i Hercegovini izdvojila ovoliko ljudstva koje je formiralo počasne strojeve da bi obilježili dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. 🇧🇦
Može se i biće još bolje. Proces je nezaustavljiv.
Već danas treba razmišljati o proslavi sljedeće godine i planirati nabavku nove opreme,nisu to neka golema sredstva.
tramvajtrojka

#8675 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 14/04/2023 21:16
archi_a wrote: 14/04/2023 21:09 Ništa, ne moraš se zahvaljivati. :wink:
Ti, saborče, bio si u ratu, valjda bi trebao da znaš da ne ubija ni brada, ni poderana tena, ni izderana uniforma, već srce, spremnost i želja osobe, makar ona i u pidžami bila, da odbrani sebe, porodicu, komšiluk, grad i državu i da loje pošalje u tri PM. Dakle, ne ubija pidžama, a daleko od toga da su ovi naši vojnici u pidžamama. Ipak imaju malo više, nego što su naši heroji 92-95 imali. :wink:
Ma sve ok ali se brukamo na sitnicama.Ne može me Bog ubjedit da taj PUK koji baštini tekovine Armije BiH ne može naći deset novih uniformi,šljemova,čizama i pušaka i probrati dvadeset vojnika koji liče na prave vojnike.
Prije par dana na Bistriku pred komandom vidio sam patrolu vojne policije,četiri mlada vojnika,nove uniforme,kape,jurišni prsluci i pištolji-milina za vidjet.Tačno sam se okrenuo za njima i čestitao u sebi i njima i njihovoj komandi.
Dakle,može se...ali neće.
Pa to je ono najgore malo im treba da izgledaju kao ljudi, beze se brukamo na ovakav praznik

Image

Ispadamo debili kao ovi srbijanski bijednici kojima svi vojnici imaju vece uniforme , koji nose ove borbene pojase preko stomaka u svim prilikama, gdje se radi masakr sa svakom kragnom i gdje beretka vise izgleda kao oval za mezu. Jednostavno o nekim stvarima se mora voditi računa nije im nista falilo da izgledaju kao ti momci is VP samo je nadredjeni trebao uraditi svoj posao , a ne voditi se onom ma haj dobro je i ovako :roll:
Post Reply