Nisu u stanju pronaći 20 istih vojnika i uniformi...jad i bijedatramvajtrojka wrote: ↑14/04/2023 15:58
Gledaj jada od vojske i pocasnog voda neobrijani , sa stomacima i polovina ih ne zna nositi sljemove a tek borbeni remen preko uniforme samo mi i srbijanci ovu nakaradu nosimo ovako![]()
Mene bi bila sramota doci neobrijan na ovakvu svecanost a zoves se vojnikom![]()
![]()
ma ocajno je vidjeti ove neobrijane likove na ovim manifestacijama gdje bi sve trebalo biti kao pod konac jer sami sebi se pljujemo u obraz i omalovazavano ovaj praznikPM72 wrote: ↑14/04/2023 19:44Nisu u stanju pronaći 20 istih vojnika i uniformi...jad i bijedatramvajtrojka wrote: ↑14/04/2023 15:58
Gledaj jada od vojske i pocasnog voda neobrijani , sa stomacima i polovina ih ne zna nositi sljemove a tek borbeni remen preko uniforme samo mi i srbijanci ovu nakaradu nosimo ovako![]()
Mene bi bila sramota doci neobrijan na ovakvu svecanost a zoves se vojnikom![]()
![]()
PM72 wrote: ↑14/04/2023 19:44Nisu u stanju pronaći 20 istih vojnika i uniformi...jad i bijedatramvajtrojka wrote: ↑14/04/2023 15:58
![]()
PM72 wrote: ↑14/04/2023 19:44Nisu u stanju pronaći 20 istih vojnika i uniformi...jad i bijedatramvajtrojka wrote: ↑14/04/2023 15:58
![]()
Uskoro će nova oprema pa ćemo vidjeti šta će se onda pljuvati.PM72 wrote: ↑14/04/2023 19:44Nisu u stanju pronaći 20 istih vojnika i uniformi...jad i bijedatramvajtrojka wrote: ↑14/04/2023 15:58
![]()
Bogati se ne glupiraj sa tim "neobrijani".tramvajtrojka wrote: ↑14/04/2023 15:58
![]()
Ma sve ok ali se brukamo na sitnicama.Ne može me Bog ubjedit da taj PUK koji baštini tekovine Armije BiH ne može naći deset novih uniformi,šljemova,čizama i pušaka i probrati dvadeset vojnika koji liče na prave vojnike.archi_a wrote: ↑14/04/2023 21:09 Ništa, ne moraš se zahvaljivati.
Ti, saborče, bio si u ratu, valjda bi trebao da znaš da ne ubija ni brada, ni poderana tena, ni izderana uniforma, već srce, spremnost i želja osobe, makar ona i u pidžami bila, da odbrani sebe, porodicu, komšiluk, grad i državu i da loje pošalje u tri PM. Dakle, ne ubija pidžama, a daleko od toga da su ovi naši vojnici u pidžamama. Ipak imaju malo više, nego što su naši heroji 92-95 imali.![]()
Već danas treba razmišljati o proslavi sljedeće godine i planirati nabavku nove opreme,nisu to neka golema sredstva.
Pa to je ono najgore malo im treba da izgledaju kao ljudi, beze se brukamo na ovakav praznikPM72 wrote: ↑14/04/2023 21:16Ma sve ok ali se brukamo na sitnicama.Ne može me Bog ubjedit da taj PUK koji baštini tekovine Armije BiH ne može naći deset novih uniformi,šljemova,čizama i pušaka i probrati dvadeset vojnika koji liče na prave vojnike.archi_a wrote: ↑14/04/2023 21:09 Ništa, ne moraš se zahvaljivati.
Ti, saborče, bio si u ratu, valjda bi trebao da znaš da ne ubija ni brada, ni poderana tena, ni izderana uniforma, već srce, spremnost i želja osobe, makar ona i u pidžami bila, da odbrani sebe, porodicu, komšiluk, grad i državu i da loje pošalje u tri PM. Dakle, ne ubija pidžama, a daleko od toga da su ovi naši vojnici u pidžamama. Ipak imaju malo više, nego što su naši heroji 92-95 imali.![]()
Prije par dana na Bistriku pred komandom vidio sam patrolu vojne policije,četiri mlada vojnika,nove uniforme,kape,jurišni prsluci i pištolji-milina za vidjet.Tačno sam se okrenuo za njima i čestitao u sebi i njima i njihovoj komandi.
Dakle,može se...ali neće.