Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#8651 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

ono najbitnije što nam svijet poručuje "MORATE BITI JEDINSTVENI"

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasmusse ... /140521105
vjesticanametli

#8652 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vjesticanametli »

idu u BL camci i pumpe iz aviona koji je dosao iz azerbejdzana.........raspodjela izvrsena na rs pederaciju i brcko......vozi unhcr ..........bice i slika iz 1 ruke
Havatar

#8653 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Općina Sapna gradi zgradu za 40 porodica koje su u poplavama ostale bez kuća

"To bi bio trajni smeštaj za te ljude, a to je nekih 30 do 40 porodica. Već grupa arhitekata radi i projektnu dokumentaciju za zgradu tako da bi uskoro trebali da počnemo sa izgradnjom da se ti ljudi, koji su sada u školama i kod rodbine, smjeste u svoje nove domove", istakao je načelnik Općine Sapna.
Alfons Kauders

#8654 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

hajzdravo bratsvo jedinstvo - stare navike se tesko gube

Adil Žižo, komandir Policijske stanice Doboj Jug, je za Klix.ba potvrdio da je prijavljeno da su četiri osobe, koje su putovale teretnim motornim vozilima na putu Derventa-Doboj, zaustavljene u Doboju, te uhapšene.

"Policija RS-a je navodno zaustavila ove ljude, uhapsila ih i kasnije ih tjerala da rukama čiste stanicu", rekao je Žižo za Klix.ba.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140521082
Havatar

#8655 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

fakin7 wrote:
Straza wrote:
Pozdrav

http://prosvjetitelj-muallim.org/
Sta je to BITNO na ovom linku?

Mozda.....?
U Liplju kod Zvornika za jedan dan osunećeno 93 dječaka
Da se javi njima za humanitarnu pomoc a ti ako nemas sta korisno da radis ne sabotiraj
Havatar

#8656 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Austrija klub Džemal Bjedić iz Enns-sa danas odpremili šleper. U prodavnicama nisi mogao maći od gužve koju je napravijo naš narod za svoju Bosnu. Puno Sellama iz Enns-a.

Image
Not My Idea

#8657 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Ljudi,ne znam jestel procitali moj post od jucer. Par vas mi se javilo na pp da traze informacije o tom dedi I njegovoj porodici. Sad me je zvala njegova unuka I moli da dodjemo kod njene tetke,dedine kcerke. Ljudi su toliko skromni da mora bit stvarno hitno kad je ova djevojkaa nazvala. E sad,posto je hitno,ako neko od vas planira ic u maglaj a zeli.pomoc.ovim ljudima,javite mi se da vam dam podatke. Hitno je a ja ne znam kad cemo mi opet ic :/
Sori ako je konfuzan post,sjebah se preko mobitela
It_is_a_Leclerc

#8658 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

palermo wrote:
lajk wrote:IDEJA MSŠ "HAZIM ŠABANOVIĆ"

Na sjednici nastavničkog vijeća MSŠ "Hazim Šabanović" Visoko usvojen je prijedlog prof. Gorak Harisa da se pokuša organizirati zajedničko MATURSKO VEČE sa ovogodišnjim maturantima iz neke od srednjih škola sa područja koje su pogođene poplavom (Maglaj, Olovo, Zavidovići i sl.), a koje zbog elementarne nepogode neće biti u mogućnosti organizovati matursku promociju i matursko veče u svojim opštinama.

Osnovna ideja je da se maturanti iz neke od spomenutih škola pozovu u goste u Visoko i da zajedno sa našim maturantima u srijedu i četvrtak imaju MATURSKU PROMOCIJU I MATURSKO VEČE. Za realizaciju ove ideje potrebna je pomoć svih zainteresovanih maturanata i ostalih učenika visočke škole kako bi maturantima-gostima obezbijedili sve ono što možemo, kako bi im bar jedan dan učinili lijepim i kako bi i oni osjetili dio maturske atmosfere.

Pozivamo sve učenike koji žele da se uključe u pripremu ove aktivnosti da dođu u srijedu (21.05.2014. godine) u MSŠ "Hazim Šabanović" u 10,00 sati, kako bi razradili operativne aktivnosti i zadatke. Sedam dana je dovoljno vremenski da ovu akciju organizujemo, ako krenemo odmah sa pripremama.

"Ne sumnjam u dobru namjeru i želju naših učenika da budu u ovim teškim trenucima sa svojim kolegama iz poplavom pogođenih područja. Nadam se da će biti dobar odaziv na ovu akciju. Molio bih sve koji mogu da ovo obavještenje i poziv proslijede svima za koje smatraju da bi se mogli odazvati", rekao je prof. Haris Gorak.
Bravo za ideju :thumbup: , zaista život ne staje, ima mislim dovoljno nas odraslih ljudi ,geliptera i gelipterki koji mogu danas biti u čizmama i čistiti gradove, da bi nužno sada tražili od momaka i djevojaka koji jednom u životu imaju matursko veče da ga se odreknu.
Ovo je divna ideja.
To su djeca koja su se za tu maturu spremala i veselila joj se.
Svi koji ne znaju za taj osjećaj i misle da će djeci biti bolje ako ne maknu iz tog mulja, blata, zaraze, koja ih svejedno čeka i mjesecima unaprijed, jednostavno su bezosjećajni.

Daleko mi je Visoko, ali, ako bi se pronašao kakav kanal, pomogao bih - novčano ili na bilo koji drugi način.
It_is_a_Leclerc

#8659 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Not My Idea wrote:Ljudi,ne znam jestel procitali moj post od jucer. Par vas mi se javilo na pp da traze informacije o tom dedi I njegovoj porodici. Sad me je zvala njegova unuka I moli da dodjemo kod njene tetke,dedine kcerke. Ljudi su toliko skromni da mora bit stvarno hitno kad je ova djevojkaa nazvala. E sad,posto je hitno,ako neko od vas planira ic u maglaj a zeli.pomoc.ovim ljudima,javite mi se da vam dam podatke. Hitno je a ja ne znam kad cemo mi opet ic :/
Sori ako je konfuzan post,sjebah se preko mobitela
Nek' je uočljivije.
eluna

#8660 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

It_is_a_Leclerc wrote:
palermo wrote:
lajk wrote:IDEJA MSŠ "HAZIM ŠABANOVIĆ"

Na sjednici nastavničkog vijeća MSŠ "Hazim Šabanović" Visoko usvojen je prijedlog prof. Gorak Harisa da se pokuša organizirati zajedničko MATURSKO VEČE sa ovogodišnjim maturantima iz neke od srednjih škola sa područja koje su pogođene poplavom (Maglaj, Olovo, Zavidovići i sl.), a koje zbog elementarne nepogode neće biti u mogućnosti organizovati matursku promociju i matursko veče u svojim opštinama.

Osnovna ideja je da se maturanti iz neke od spomenutih škola pozovu u goste u Visoko i da zajedno sa našim maturantima u srijedu i četvrtak imaju MATURSKU PROMOCIJU I MATURSKO VEČE. Za realizaciju ove ideje potrebna je pomoć svih zainteresovanih maturanata i ostalih učenika visočke škole kako bi maturantima-gostima obezbijedili sve ono što možemo, kako bi im bar jedan dan učinili lijepim i kako bi i oni osjetili dio maturske atmosfere.

Pozivamo sve učenike koji žele da se uključe u pripremu ove aktivnosti da dođu u srijedu (21.05.2014. godine) u MSŠ "Hazim Šabanović" u 10,00 sati, kako bi razradili operativne aktivnosti i zadatke. Sedam dana je dovoljno vremenski da ovu akciju organizujemo, ako krenemo odmah sa pripremama.

"Ne sumnjam u dobru namjeru i želju naših učenika da budu u ovim teškim trenucima sa svojim kolegama iz poplavom pogođenih područja. Nadam se da će biti dobar odaziv na ovu akciju. Molio bih sve koji mogu da ovo obavještenje i poziv proslijede svima za koje smatraju da bi se mogli odazvati", rekao je prof. Haris Gorak.
Bravo za ideju :thumbup: , zaista život ne staje, ima mislim dovoljno nas odraslih ljudi ,geliptera i gelipterki koji mogu danas biti u čizmama i čistiti gradove, da bi nužno sada tražili od momaka i djevojaka koji jednom u životu imaju matursko veče da ga se odreknu.
Ovo je divna ideja.
To su djeca koja su se za tu maturu spremala i veselila joj se.
Svi koji ne znaju za taj osjećaj i misle da će djeci biti bolje ako ne maknu iz tog mulja, blata, zaraze, koja ih svejedno čeka i mjesecima unaprijed, jednostavno su bezosjećajni.

Daleko mi je Visoko, ali, ako bi se pronašao kakav kanal, pomogao bih - novčano ili na bilo koji drugi način.
ima na fb grupa, koju možemo probati iskoordinirati sa školom u visokom i članicama/članovima ...javim ti na pp ako išta uspijem :)
Not My Idea

#8661 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Rekla.sam.joj da mI javi sta im treba I evo sta je napisala

Eh ovako, sta god da doneses bice dobro, pomoci ce joj, jer ozbiljno nema nista. Dok je imala pare kupovala je i placala ljude da joj iznesu stvari iz kuce, njih su tri ne mogu same nista :-( konzerve, ulosci, za higijenu i za ciscenje, kazu bar nesto da imaju. I puno puno Vam hvala na svemu!! Ljubim VAS.
Havatar

#8662 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Selam i od nas iz Džemata Hagena. Evo prvi kamion je jutros oko 2:30 otputovao u Bosnu. Drugi bi trebao krenuti u petak insaAllah!

Image

Image

Image

Image

Image

Image
dječak sa šibicama

#8663 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Jucerasnje temperature u Europi... 34 kod St. Petersburga/Lenjingrada, daleko gore na sjeveru, najvise ikada zabiljezene u mjesecu maju.

Image

:roll: sve se poremetilo
eluna

#8664 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

Havatar wrote:
Selam i od nas iz Džemata Hagena. Evo prvi kamion je jutros oko 2:30 otputovao u Bosnu. Drugi bi trebao krenuti u petak insaAllah!

Image
dobro je vidjeti i djecu uključenu - čovjek se stvara barem 20 godina prije rođenja :thumbup:
Havatar

#8665 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Školski centar za poštu, ekonomiju i telekomunikacije, Ljubljana.
Pomoć ugroženom stanovništvu od poplava u Bosni i Srbiji.

Image
eluna

#8666 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/proizvod ... /140521114

neka ih ne šalju sada - GDJE će to biti lagerovano dok ljudi ne dobiju kuće ili stanove!!!!!!!!!!!!

AJOJ!!!!!!!!!!!!! :(
Baba_Droga

#8667 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baba_Droga »

Nešta kontam , pa da pitam postoji li mogućnost da se to realizuje.
Obzirom da se svi boje zaraza po kolektivnim prihvatilištima, da li i na koji način da se animira stanovništvo iz npr. Tuzle, Zenice i bližih gradova (naselja) koja nisu ugrožena, da pozovu po jednu porodicu i ponude ljudima da se pošteno okupaju kod njih. Naravno, ako je porodica velika neka to bude po principu: danas dvoje....sutra dvoje.
Ja lično nisam u toj mogućnosti zbog daljine, ali opet super bi bilo kada bi se to nekako moglo organizovati.

Ne znam jesam li bila jasna, al zadnjih dana ni sama sebi nisam jasna i pola toga mi nije jasno...stoga mi ne zamjerite ;) :-)
raskopusa

#8668 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

zna li se da li ce se moci donirati namjestaj,tehnika?
StupskaBitanga

#8669 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/proizvod ... /140521114

neka ih ne šalju sada - GDJE će to biti lagerovano dok ljudi ne dobiju kuće ili stanove!!!!!!!!!!!!

AJOJ!!!!!!!!!!!!! :(
Vjerovatno ce zavrsiti u nekom salonu namještaja kod nas
Drinski

#8670 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

Treba ispitati, ne treba ići logikom: drzite lopova", vremena su teska, ali ako se potvrdi treba i na ulici okretati glavu od njih.
U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je u magacinu privatne kuće uskladištena određena količina prehrambenih artikala i sredstava za higijenu i tekstila, sa mogućom namjerom da se ista iskoristi u privatne svrhe, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

U toku kontrole inspektorima su se obratili i predstavnici udruženja građana koji su tvrdili da je jedan dio robe njihov i da je isti namijenjen za podjelu građanima. O utvrđenim činjenicama inspektori Porezne uprave FBiH su obavijestili policiju MUP-a Zeničko-dobojskog Kantona zbog provjera i poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Prilikom kontrole iz svoje nadležnosti inspektori su u Zavidovićima u trgovinskoj radnji „Boss“ zatekli robu bez porjekla (brašno i eurokrem Nutella) i u Žepču u trgovinskoj radnji "Kristina“ (mineralnu vodu i brašno).

Podsjećamo, zbog sprečavanja nezakonitog poslovanja u radu, odnosno onemogućavanja da pojedinci zloupotrebe katastrofalno stanje prouzrokovano poplavama u cilju osiguravanja lične koristi i bogaćenja izvršene su ukupno 22 kontrole, od čega je 14 kontrola izvršeno na području Zeničko-dobojskog Kantona i 8 kontrola u Kantonu Sarajevo.

Zbog utvrđenih nepravilnosti na području Zeničko-dobojskog kantona izdata su četiri rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti.

Na području Kantona Sarajevo nisu utvrđene nepravilnosti u vezi sa zloupotrebom humanitarne pomoći.

Porezna uprava Federacije BiH i u narednom periodu nastavit će kontrole iz svoje nadležnosti u cilju sprečavanja nezakoniti u radu poreznih obveznika.
Not My Idea

#8671 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Joj koja glupa prica
De odjebite s teme ako nemate konkretnu pomoc I sta pametno za rec
Volimbordo

#8673 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Volimbordo »

DAJTE LJUDI PRESTANITE VISE SA RAZNORAZNIM PREPUCAVANJIMA.BOLJE NAM JE SVIMA DA TU ENERGIJU USMJERIMO NA POZIVE RAZNIM PORTALIMA,TV I RADIO STANICAMA DA POSALJU SVOJE EKIPE U OVA UGROZENA PODRUCJA I DA NAS OBAVJESTE DA LI IMA GLADNIH,KAKO SE DIJELI POMOC,DA OBIDU MALO PRIHVATNE CENTRE,SKLADISTA SA HUMANITARNOM POMOCI.DANIMA NA FTV-uGLEDAMO GOSPODE KOJE SE JAVLJAJU SA PARKINGA I CITAJU VIJESTI.JEDINO IZVJESTAVANJEM SA TERENA I U RAZGOVORU SA LJUDIMA MOZEMO IMATI PRAVU SLIKU DA LI SU SVI DOBILI HRANU I CA LI SU SVI BEZBJEDNI.MOLIM VAS DA APELUJEMO NA OVE TV KUCE,DA NAM DAJU PRAVE INFORMACIJE,JER JE TONE HRANE OTISLO,A OVDJE SE JOS PISE DA SU LJUDI GLADNI I ZEDNI.
Straza

#8675 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Alfons Kauders wrote:hajzdravo bratsvo jedinstvo - stare navike se tesko gube

Adil Žižo, komandir Policijske stanice Doboj Jug, je za Klix.ba potvrdio da je prijavljeno da su četiri osobe, koje su putovale teretnim motornim vozilima na putu Derventa-Doboj, zaustavljene u Doboju, te uhapšene.

"Policija RS-a je navodno zaustavila ove ljude, uhapsila ih i kasnije ih tjerala da rukama čiste stanicu", rekao je Žižo za Klix.ba.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140521082
Samo budala moze vjerovati u neko bratsvo i jedinstvo.
Post Reply