Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#8651 Re: Ateizam

Post by Dozer »

sekerbay wrote: Onaj ko je išao u školu u vrijeme titoslavove države, nema šanse da negira to što sam napisao.
Dakle, ateističko učenje tog vremena je promicalo naopaki nauk da je čovjek nastao od majmuna.
Kasnije se furala druga bajka u kojoj su spominjani primati, covjekoliki majmuni, hominidi... Sve jedna velika femli. :D
Nemoj se ti meni sta naljutiti, ali kroz ove 3 pateticne recenice si pokazao svu svoju pamet i znanje. O nafuranosti i ispranom mozgu je suvisno bilo sta reci.
1. Mi koji smo isli u skole u Titovoj drzavi (tog covjeka kad spomenes trebas ustati, jer ovi tvoji danas nisu sposobni ni okreciti sve ono sto je on izgradio. Pored toga - i njih je upravo taj "mrski" Tito skolovao, dao im prve poslove, naucio ih da budu ljudi. Pardon - pokusao je od njih napraviti ljude. Nazalost, od stoke se nikad nije mogao napraviti covjek, sto je danas jasno svakome iole pametnom), vrlo dobro znamo sta se i kako se ucilo. Za tvoju informaciju, ta "titoslavova" drzava je tada po kvalitetu imala treci obrazovni sistem u svijetu, a diplome su bile priznate svugdje. Danas? Susta suprotnost.

2. To nije bio "naopaki nauk", genijalac, nego su to tada bile dostupne naucne teorije po kojima se ucilo na cijeloj planeti tako. Osim u tvojim pustinjskim zabitima gdje nisu ni znali sta je evolucija, a nisam siguran da znaju i danas...

3. Kasnije se nije furala nikakva nova bajka, nego je nauka dosla do novih otkrica i dokaza. Ovo ne znaju i ne kontaju samo oni koji od stiva ne citaju nista vise osim SAFF-a i sl.
Aaa, to je ono što handri naše koke...
Budi smrle! Budi onaj koga ćemo ismijavat, vrijeđat i ponižavat bez da se zabrinemo hoće li uzvratiti.
Dobar, saburli insan.
Gdje vam je tu kultura i moral kojim se hvalite ko da ste ga patentirali?! Nejjjmaaa.
Nemo slučajno da imaš gard. Nemo to. Još ako si solidan retoričar, onda nevaljaaaaaa. :lol:
Problem je sto ti imas samo gard i....nista vise.
A ovo ovdje nije bokserski ring ili oktagon, nego forumska tema namijenjena suceljavaju argumenata. Pretpostavljam da znas sta su to argumenti...
Elem, nisu ovo sto ti pises. Ovo sta i kako ti pises je nivo srednjoskolske nadobudne "ja znam i ja sam bitan" rasprave, u kojoj je u pravu onaj koji je najbucniji i najveci kabadahija.
Naravno, i sam znas (bar se nadam) da u tim i takvim "raspravama" intelekt bas i ne igra neku ulogu :D
Last edited by Dozer on 14/11/2017 11:11, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#8652 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

arzuhal wrote:
L u c i f e r wrote: Image
Image
:D :thumbup:
HardcoreMX

#8653 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

trebala joj je prolazna ocjena... :mrgreen:
Dozer

#8654 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Pa, i ja bih je pustio da prodje... Ispod mene, preko mene, ispred mene...
HardcoreMX

#8655 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

ali mojne onda da pricas o moralnosti, humanosti, zakonu, pravdi itd
Last edited by HardcoreMX on 14/11/2017 11:22, edited 1 time in total.
Dozer

#8656 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Stoooo? Sve preko 21 je moralno i humano :D
zforumas

#8657 Re: Ateizam

Post by zforumas »

Dozer wrote:Stoooo? Sve preko 21 je moralno i humano :D
Konzervativac :mrgreen:
JVC

#8658 Re: Ateizam

Post by JVC »

Novi militantni krizarski rat bozjih mrzitelja pokazauje malo panike na svojoj strani. Ateisti su vec dugo "osjecali" da je religija na putu ka izumiranju, a uvjerenje u Boga ce se osusiti pred novim ucenjem, pomicanjem znanosti i rastucim sekularizmom. Ateisti raznih pruga jos uvijek su u jasnoj vecini diljem svijeta. Ovo djelomicno objasnjava sirenje i ratobornost novih ateista. Oni jednostavno ne mogu podnijeti cinjenicu da, unatoc svim njihovim najboljim nastojanjima, ljudi i dalje inzistiraju na odbacivanju grubog materijalizma, i dalje vjeruju da u zivotu ima vise od atoma i DNK. Jedan od napora deklariranog Bozanskog hatera bio je i posao Christophera Hitchensa. Mnogi su primijetili negativne aspekte o Hitchensovoj knjizi jer je puna pogresaka, buduci da je rijec o ljutnji i grubosti.
Zidovski komentator Michael Medved je u jednoj radijskoj emisiji odrzao dvosatnu raspravu s Hitchensom. Tako Medved procjenjuje covjeka i njegovu poruku. "Za bilo kojeg sofisticiranog vjernika, ovaj snazno popularan rad predstavlja iznenadnu kombinaciju neurednosti, erudicije i neznanja, provokacije i patnje".

Pogreske koje se pojavljuju u svakom poglavlju njegova rada pokazuju autorsku neopreznost i aroganciju. Hitchens pise o "neumornim ucenjima Mojsijeva Boga, koji kao uopste ne spominje ljudsku solidarnost i suosjecanje". Tako jasno zanemaruje najugledniju zapovijed u Mojsijevim knjigama, "Ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe" (Levitski zakonik 19,18), kojeg su utvrdili zidovski mudraci (i u Matejevom evandelju po Isusu) kao samu sustinu hebrejskog Pisma. Hitchens takoder ne priznaje bezbrojne zapovijedi iz Staroga zavjeta kako bi pokazao ljubaznost i milost u rjesavanju udovica, sirocadi, stranaca i siromasnih. Bez obzira na to pripisujete li ta ucenja Bogu ili Mojsiju, oni se jedva kvalificiraju kao "besmisleni" i zasigurno naglasavaju "ljudsku solidarnost i suosjecanje".

Hitchens naglasava svoju zarku vjeru u darvinisticku evoluciju kao proces koji je stvorio sve zivotne oblike i olaksao ljudski napredak, ali u ovom kontekstu ne nudi objasnjenje zasto su neki znanstvenici identificirali to kao "Bozji gen".

U opisivanju sebe i njegovih kolega ateista, Hitchens izjavljuje:" Nismo imuni na mamac cuda, otajstva i strahopostovanja: imamo glazbu, umjetnost i knjizevnost, i otkrivamo da su ozbiljne eticke dileme bolje rjesavali Shakespeare i Tolstoj, Schiller, Dostojevski i George Eliot nego u mitoloskim moralnim pricama u pismu. Knjizevnost, a ne pismo, podupire um i - buduci da nema druge metafore - dusa. "
Koja ironija jarane, svi knjizevni divovi koje opisuju kao eticke vodici bili su sami vodeni, ili barem informirani, i imali svoje duboko uvjerenje u Boga, cak sta vise dvojica njih (Tolstoj i Dostojevski) bili su pravi vjerski mistici.

Preuvelicavajuci svoja izlaganja, ateisti postaju samo jos smijesniji. Amaterski prekomjerni generalizatori, kakvi su vecina ateista, postavlja pitanje zasto da ih uopste moram zaozbiljno shvatiti.
Last edited by JVC on 14/11/2017 11:30, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#8659 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Dozer, pa podaj onda svoju zenu profi...
Last edited by HardcoreMX on 14/11/2017 11:26, edited 1 time in total.
Dozer

#8660 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Jbg... Ateista... Ne ugledam se na one neke, sto napadase djecicu obrnutih brojeva, tj. 12...
sekerbay

#8661 Re: Ateizam

Post by sekerbay »

Dozer wrote:Nemoj se ti meni sta naljutiti
Ništa čikice, nema ljutnje.
Pročitah da dobrano gaziš petu deceniju života ili, što bi naš narod reko, jednom nogom u kaburu.
Izvinio bih se za sve što ti napisah i povukao iz diskusije s tobom. Budi mi pozdravljen i svako dobro.

I da, hvala ti što si potvrdio ono moje u vezi majmuna, majmunolikih i ostalih mitskih bića.
Samo bih te zamolio da to loma pojasniš drugim učesnicima u diskusiji. Dakle, teorija evolucije u vrijeme vladavine prijekih sudova tj. zločinačke kp.
Ps.
Čuvaj se, zima je. Predlažem neki topli vuneni pojas.
Pps :mrgreen:
Ne brini, naravno da odustajem od onog šamaranja i povlačim sve što sam rekao; između ostalog ono valjanje.
HardcoreMX

#8662 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Dozer..ne mozes se braniti preko lazi na druge...nego sta bi sa profom?
Dozer

#8663 Re: Ateizam

Post by Dozer »

sekerbay wrote: Ništa čikice, nema ljutnje.
Pročitah da dobrano gaziš petu deceniju života ili, što bi naš narod reko, jednom nogom u kaburu.
Izvinio bih se za sve što ti napisah i povukao iz diskusije s tobom. Budi mi pozdravljen i svako dobro.

I da, hvala ti što si potvrdio ono moje u vezi majmuna, majmunolikih i ostalih mitskih bića.
Samo bih te zamolio da to loma pojasniš drugim učesnicima u diskusiji. Dakle, teorija evolucije u vrijeme vladavine prijekih sudova tj. zločinačke kp.
Ps.
Ne brini, naravno da odustajem od onog šamaranja i povlačim sve što sam rekao; između ostalog ono valjanje.
Sto se povlacis ba, neka te... Mozda ponesto i naucis, nije grijeh...

A, sta sam ja to, kao, potvrdio u vezi majmuna itd....?
Teorija evolucije je teorija evolucije, i nema nikakve veze s tim, tebi ocito nametnutim nacinom razmisljanja, KP i sl... Kakve veze KP, Juga, Tito i sistem neke drzave imaju s naucnom teorijom evolucije...? :lol:
Pa, zar ti bratska Turska nije tu teoriju izbacila iz obrazovnog sistema tek prije mjesec-dva? :lol:
Fakat bih volio da mi ovo pojasnis...A mislim da se ni ostali ne bi bunili :D

P.S. Nista ti ne brini za mene ;)
P.P.S. Nisam siguran da znam o cemu pricas...kakvo samaranje, valjanje...?
Last edited by Dozer on 14/11/2017 11:39, edited 1 time in total.
Dozer

#8664 Re: Ateizam

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:Dozer..ne mozes se braniti preko lazi na druge...nego sta bi sa profom?
:?:
Lazi? Nije Muha naganj'o curicu od 12?
Last edited by Dozer on 14/11/2017 11:40, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#8665 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

shbc wrote:Vidim ponavlja se pocesto kako je ateiste lako pobijediti u raspravama. Da se primjetiti, obzirom da nas je na hiljade ovdje bilo. Svi konvertovani.
Laertes wrote:Šta kaže:
Ateizam teološki nema argumenata :zid:
ma jok..kakva teologija..Kibernetika se inace bavi religijskim studijama i pojmovima...i onda se jos i cude sto je lako pobjediti 'ateistu', a ne zna elementarne pojmove..
Dozer wrote:
HardcoreMX wrote:Dozer..ne mozes se braniti preko lazi na druge...nego sta bi sa profom?
:?:
Lazi? Nije Muha naganj'o curicu od 12?
?!
Last edited by HardcoreMX on 14/11/2017 11:48, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#8666 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:
sekerbay wrote: Ništa čikice, nema ljutnje.

Ps.
Sto se povlacis ba, neka te... Mozda ponesto i naucis, nije grijeh...
a sta je grijeh?
Dozer

#8667 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ne uciti.
HardcoreMX

#8668 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Uci, citaj...interesantno da je to u islamu prva objava i zapovjest...
Last edited by HardcoreMX on 14/11/2017 11:54, edited 3 times in total.
Dozer

#8669 Re: Ateizam

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:Prema kome?
Prema sebi.
HardcoreMX wrote:Uci, citaj...interesantno da je to u islamu prva objava i zapovjest...
Znam. Zato mu to i kazem :D

Btw, pretjerao sam za Muhinu mladu... Nije imala 12, nego 6-7. Doduse, nije je "dirao" dok nije napunila 9-10... :-)
According to Sunni scriptural Hadith sources, Aisha was six or seven years old when she was married to Muhammad with the marriage not being consummated until she had reached puberty at the age of nine or ten years old.
HardcoreMX

#8670 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Nemoj skretati sa teme...to ne prolazi..
Dozer wrote: Prema sebi.
pa se onda i drzi sebe...
sekerbay

#8671 Re: Ateizam

Post by sekerbay »

Zašto je forumskim ateistima prihvatljiva "naučna" teorija evolucije? Mislim da znam odgovor. :-D
Jednostavno, teorija evolucije je jedina prihvaćena teorija, ne zato što je mogu potvrditi dokazi, nego zato što je jedina alternativa kreacionizmu koji je naravno velikom broju ljudi nezamisliv.

Ps.
Gosn dozer, bez vrijeđanja pliz
Dozer

#8672 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Nije skretanje s teme. Ja rekoh da je moralno i OK sve od 21.
Onda mi receno da sam "konzervativac", na sta ja odgovorih da se "ne ugledam na neke....".

Tu ti uskaces sa spocitavanjem nekakvih lazi i vadjenja preko drugih...
Prvo, iz cega se ja to, kao, vadim...?
Drugo, sta je ta moja laz...?
Trece, s koje teme skrecem...?
HCMX wrote:pa se onda i drzi sebe...
Nije to ni bilo upuceno meni, nego njemu - da se ne povlaci iz diskusije jer mozda moze nesto i nauciti.
Kod tebe neki flesh, sta li...
sekerbay wrote:Zašto je forumskim ateistima prihvatljiva "naučna" teorija evolucije? Mislim da znam odgovor. :-D
Jednostavno, teorija evolucije je jedina prihvaćena teorija, ne zato što je mogu potvrditi dokazi, nego zato što je jedina alternativa kreacionizmu koji je naravno velikom broju ljudi nezamisliv.

Ps.
Gosn dozer, bez vrijeđanja pliz
Cime te vrijedjam djecko?
Btw, ne trebaju ti navodnici na to naucna, jer to jeste naucna teorija. Pretpostavljam(o) da znas sta je to naucna teorija...
I nju su u velikoj mjeri potvrdili dokazi, potvrdjuju je i dalje novi, a i u buducnosti ce je dodatno potvrditi novi koji ce se tek otkriti.
Last edited by Dozer on 14/11/2017 12:03, edited 1 time in total.
HardcoreMX

#8673 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Dozer wrote:Nije skretanje s teme. Ja rekoh da je moralno i OK sve od 21.
Onda mi receno da sam "konzervativac", na sta ja odgovorih da se "ne ugledam na neke....".

Tu ti uskaces sa spocitavanjem nekakvih lazi i vadjenja preko drugih...
Prvo, iz cega se ja to, kao, vadim...?
Drugo, sta je ta moja laz...?
Trece, s koje teme skrecem...?
Pa tema je ateizam, a ti si ateista, dakle ti si konkretna tema, trenutno si zapeo na grijehu 'prema sebi'..dakle drzi se teme i pricaj...
:D
Dozer

#8674 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Hajd', ne baljezgaj i ne spinuj bezze :D
sekerbay

#8675 Re: Ateizam

Post by sekerbay »

Dozer wrote:Cime te vrijedjam djecko?
Time što riječ naučna nisi stavio pod navodnike.
A tog muhu ne poznajem, osim što zapazih temu koju je pokrenuo. Ako je pedofil, red je da odgovara.
Post Reply