Sirija

Locked
Challenger__

#8651 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote:Twitter.
evo šta je buncao pod anestezijom: "ISIS decapitate Ahrar Al-Sham fighter who said "Ali and Hussein" while under anesthesia for surgery" - LINK

Ta banda nema veze ni sa čim. Da imaju veze sa Alepom, prepoznali bi čovjeka, kao što su ga prepoznali aktivisti SOHR-a iz Alepa. Nemaju veze sa Alepom, nemaju veze sa Sirijom, nemaju oni veze ni sa čim. Dezorijetnisana praznoglava rulja koja upropasti sve čega se dotakne.
sarajevoxxxx

#8652 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
evo šta je buncao pod anestezijom: "ISIS decapitate Ahrar Al-Sham fighter who said "Ali and Hussein" while under anesthesia for surgery" - LINK

Ta banda nema veze ni sa čim. Da imaju veze sa Alepom, prepoznali bi čovjeka, kao što su ga prepoznali aktivisti SOHR-a iz Alepa. Nemaju veze sa Alepom, nemaju veze sa Sirijom, nemaju oni veze ni sa čim. Dezorijetnisana praznoglava rulja koja upropasti sve čega se dotakne.
:thumbup:

Najveći saveznici i pomagači Asadovom režimu.
joe_black

#8653 Re: Sirija

Post by joe_black »

Challenger__ wrote:

Izvini ali nemoj da mi vrijedjas DONOSIOCE DEMOKRATIJE U SIRIJI :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#8654 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#8655 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Možete zamisliti kakva je sada atmosfera u okupiranom, istočnom Alepu. U onoj polovini grada gdje haraju ovi majmuni. Vojska pritisnula sa svih strana a pronio se glas da su odsjekli glavu nečijem djetetu na hirurškom stolu, jer je - kakav "haram" - izgovarao nepoželjna imena (Hasan, Husein), koja btw mogu biti imena njegovih srodnika. Još mu glavu pronosali na trgu uzvikujući da je Iračanin. I sad sav taj izmrcvareni svijet treba da se, pod prijetnjom smrtne kazne - tim BALVANIMA stavi pod komandu...??

Tipujem da čitav Alepo jedva čeka da im vidi leđa. Kako onaj zapadni, pod kontrolom vlade i SAA, tako ovaj istočni, pod kontrolom Al-Qaede. Samo, ko zna, možda banda ima hemiju, možda naprave veće zlo od onoga u Guti, možda se sprema još crnji satanistički scenario...

Neka je nesretnom narodu Alepa dragi Bog na pomoći.
Last edited by Challenger__ on 14/11/2013 00:42, edited 1 time in total.
Chisum

#8656 Re: Sirija

Post by Chisum »

Cuj odrubili vugla svom liku jer su "mislili"... E tako to izgleda kad ono onakvo zaostalo i nikakvo nesto "misli"... :-)

Pa stvarno, ima li vecih imbecila od ovih vehabosa?

Stvarno covjek ne zna bi li im se smijao ili bi ih samo sazaljevao.
Last edited by Chisum on 14/11/2013 00:54, edited 3 times in total.
sarajevoxxxx

#8657 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nedžef: Stiglo tijelo komandanta iračkih paraformacija u Siriji Abas Husejn Rida !

- Abas Husejn Rida je bio komadant iračke brigade Liva Ebul Fadl El-Abas koja ratuje u Siriji na strani režima, i porijeklom je iz Nedžefa. Nedavno je poginuo u Siriji.
Challenger__

#8658 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Negdje sam pročitao da ljudi iz istočnog Alepa poručuju SAA da "precjenjuje snagu neprijatelja", odnosno da trebaju svom snagom da ulete na istok, a ne da nastupaju "preoprezno" kako im se spočitava. Međutim, tipujem da je riječ o nečemu sasvim drugom. Da je riječ o spoznaji civilnih i vojnih vlasti u zapadnom Alepu da je narodu muka od ovih idiota i da nastupaju obazrivo da bi smanjili moguće civilne žrtve, ispitujući puls zgradu po zgradu, kvart po kvart, dok oko Alepa nanose velike gubitke teroristima. Empatija kao "specijalno oružje".

Image

I tako, vraćamo se na paranoju terorista i njihov strah od "spavača"... Sav Alepo, 2 miliona "spavača", 2 miliona "šebiha", 2 miliona "Iračana".

Cyrax

#8659 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Chisum wrote:Cuj odrubili vugla svom liku jer su "mislili"... E tako to izgleda kad ono onakvo zaostalo i nikakvo nesto "misli"... :-)

Pa stvarno, ima li vecih imbecila od ovih vehabosa?

Stvarno covjek ne zna bi li im se smijao ili bi ih samo sazaljevao.
Na onako nizak moral medju vlastitom "vojskom" to uraditi. Nadmasili su Baldricka i "I have a cunning plan" :lol:
Chisum

#8660 Re: Sirija

Post by Chisum »

Pa zaista... ove vehabije, selefije, leblebije pizda lijepa materina, kako god da ih zovu, ovo je definitivno vrhunac engleskog crnog humora.

Image

Vidi samo tih produhovljenih faca.
sarajevoxxxx

#8661 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jedan od starih videa na kojem je Muhamed Faris pripadnik formacije Ahrar Šam kojeg su pripadnici ISIL-a brutalno smaknuli:

Challenger__

#8662 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

"Najveći uspjeh ne sastoji se u tome da pobijedimo neprijatelja u svim bitkama, već da otpor neprijatelja savladamo bez borbe; ne opsjedaj utvrđene gradove ako se to ikako može izbjeći"

Sun Tzu, kineski vojskovođa (Klavi, maznuo sam od tebe, he,he)

________

:thumbup: SJAJNA :mrgreen: VIJEST :thumbup:

- Ove zore, ovog svanuća, možemo potvrditi da je, primjenjujući drevnu mudrost, jedna oblast i jedan grad u Siriji mirno reintegrisan u ustavno-pravni poredak Sirijske Arapske Republike. Riječ je o gradu Kudsija (Qudsaya, Rif Dimešk), sjeverozapadno od centra Damaska, iza planine Kasijun (Qassioun) koja ga razdvaja od Damaska. Grad ima oko 35, a oblast više od 100 hiljada stanovnika;

- GRAD
- DISTRIKT
- POLOŽAJ NA MAPI

- Nakon dugih pregovora koje su opstruisali ekstremisti, vojska je ponovo u gradu, u kome se vijori državna, sirijska zastava, a stanovništvo nije razoružano nego zajedno sa armijom i policijom čine "zajednički bezbjednosni komitet" pod sirijskom zastavom. Narod je ovu odluku dočekao sa olakšanjem, "ljudi su presretni, izlaze na ulice i odlaze u dućane kojima nisu imali pristup zbog sukoba".

- Ovakav model uspostave primirja pod zajedničkim nadzorom je donio novitet na sirijskoj ratnoj mapi. Sada je centar grada crven, okolina zelena, a oko grada - crveni krug :kiss: - RATNA MAPA, pogledaj zapadno od Damaska.

- Još jedan kuriozitet vezan za ovaj događaj: uspostavu mira i reda na nebu iznad grada je pozdravila duga.

Image

Nek im je sa srećom!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8663 Re: Sirija

Post by Truba »

dječak sa šibicama wrote:Rijec je o Mohammadu Faresu, clanu Ahrar Al Shama, koji je ranjen u sukobu sa SAA i pod narkozom je buncao u bolnici, sto su ovi iz ISIL-a culi i odrubili covjeku glavu uvjereni da se radi o irackom siiji.

Koji degenerici, da ne povjerujes.
sad ide ona stara... ubiše čovjeka ni krivog ni dužnog :roll: u tom momentu naravno
i onda se dodaje još starija ko se mača laća i od mača gine
ko zna koliko je klanja gledao sudjelovao držao ljudi a i rezao vratova :cry:
sarajevoxxxx

#8664 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nasrallah: Hezbollah ostaje u Siriji !
mozambik_32

#8665 Re: Sirija

Post by mozambik_32 »

Odavno pratim ovaj forum ali do sada nisam pisao ni na ovu, ni na bilo koju politicku temu.

Bezveze sam pretrazivao internetom i naletim na snimke i slike granatiranja Dzamije Halid ibn Velida r.a. i oskrnavljenog mezara najveceg muslimanskog vojskovodje. Da li iko normalan moze podrzavati vojsku koja rusi Dzamiju ashaba Poslanika s.a.v.s.
Da Bog da se sjeme zatrlo onome ko je oskrnavio ovu Dzamiju.

Jeste li vi ljudi uopste svjesni historije Sirije, Damaska, Hallepa, Homsa, kolko vijekova su stari ti gradovi, koliku historijsku tezinu nose ti gradovi. Nisam nasao podatak je li se granatirala Velika Dzamija u Damasku , da li vi znate da je u toj Dzamiji tjelo Jahje a.s., Salahudina r.a.

Nije mi zao ovih krvoloka ni sa jedne, ni sa druge strane, zao mi je historije Sirije, zao mi je sto zvijeri ne daju mira dvojici najvecih Islamskih ratnika.
madner

#8666 Re: Sirija

Post by madner »

Ove bradonje ko ima za saveznike ne treba neprijatelje.
AleksoMKD

#8667 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Cuo sam za "friendly fire" ali dosad nikad za "friendly beheading".

Meni se cini da ovi iz ISIS-a i Al-Nusre jedva cekaju da se neko nakaslje ili prdne "pogresno" pa da mu odseku glavu.
udrch

#8668 Re: Sirija

Post by udrch »

Cheli, što je an-Nabk u pokrajini Damask pozelenio?
što Naqqarin na karti blinka ako je zauizet, kao i Tall Hassel u Alepu?
i možeš li mi molim te reći ko su najbolji borci dosadašnjeg toka rata, ko su najveći heroji u Siriji?
udrch

#8669 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:- Njihova "braća" u Guti su bacili hemiju i zajedno sa izraelskim službama probali da obmanu svijet. Dakle, oni su lažovi, kriminalci i ubice i samo dragi Bog zna ko je osoba kojoj su odsjekli glavu. Njihove tvrdnje ne vrijede ni 5 para, njihov kredibilitet je ravan NULI.
zna se ko je koristio hemiju u Siriji, onaj ko posjeduje brojne fabrike koje sad u strahu predaje i uništava..onaj ko posjeduje 1000 tona različitog hemijskog oružja prema priznanju krvoloka lično..juče je izjavio da će za uništenje tog oružja treba milijarda dolara..
ne treba brinuti, jer se odmah javila moćna Rusija i objavila da će ona za tu svrhu možda dati 2 miliona :D ..
dječak sa šibicama

#8670 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

AleksoMKD wrote:Cuo sam za "friendly fire" ali dosad nikad za "friendly beheading".

Meni se cini da ovi iz ISIS-a i Al-Nusre jedva cekaju da se neko nakaslje ili prdne "pogresno" pa da mu odseku glavu.
Bolesni umovi, oni trebaju uci u rijecnike kao sinonim za bolesne umove.
Naslovnica

#8671 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Da ponovimo...
joe_black

#8672 Re: Sirija

Post by joe_black »

Kad je i ovaj lik skonto...sta treba vise, a moglo bi se odnosit i na DŽIHAD U SIRIJI

ovim tzv. mega patriotima i velikim vjernicima i fanaticima...jedna jasna poruka!!!

*U jednom trenutku shvatio sam da je moje dijete kući samo, a da oni koji su mi govorili o džihadu sjede kući i uživaju u svom imetku i djeci.*
Jašarević: Bolje da sam mislio na ženu i dijete, nego na Afganistan
www.klix.ba
Odbrana Mevlida Jašarevića danas je od Apelacionog vijeća Suda BiH zatražila izricanje presude sa "znatno nižim trajanjem zatvorske kazne i potencijalom koji će Jašareviću omogućiti rehabilitaciju u društvu".
udrch

#8673 Re: Sirija

Post by udrch »

džaba vam trud svirači..ali teško će te borbu Sirijaca protiv diktatorskog režima pretvoriti u nekakavu tekfirijsko-vehabijsku priču..
Herr Flick

#8674 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

joe_black wrote:Kad je i ovaj lik skonto...sta treba vise, a moglo bi se odnosit i na DŽIHAD U SIRIJI

ovim tzv. mega patriotima i velikim vjernicima i fanaticima...jedna jasna poruka!!!

*U jednom trenutku shvatio sam da je moje dijete kući samo, a da oni koji su mi govorili o džihadu sjede kući i uživaju u svom imetku i djeci.*
Jašarević: Bolje da sam mislio na ženu i dijete, nego na Afganistan
http://www.klix.ba
Odbrana Mevlida Jašarevića danas je od Apelacionog vijeća Suda BiH zatražila izricanje presude sa "znatno nižim trajanjem zatvorske kazne i potencijalom koji će Jašareviću omogućiti rehabilitaciju u društvu".
Dobro je njima reis Kavazović rekao:Imate pametnijeg posla ovde da gradite svoje kuce i porodice nego da idite i ratujete za tuđe interese. :D Ali džaba kad oni i reisa smatraju šijom jer IZ BiH vec dugo održava dobre odnose sa Iranom
Herr Flick

#8675 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

udrch wrote:džaba vam trud svirači..ali teško će te borbu Sirijaca protiv diktatorskog režima pretvoriti u nekakavu tekfirijsko-vehabijsku priču..
:lol: :lol:
Locked