Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#8651 Re: Liverpool FC
Ma najbitnije je izaci u ligu sampiona .. Pogotovo ako United ostane van nje .. Dobijamo mogucnost da trebamo samo izabrati igraca i ponudit lovu za njega nece niko odbiti jer ne igramo u ligi prvaka ili slicno .. Osim naravno ako oni seici i slicno ne budu nudili milijarde za igraca 
- Towelie
#8652 Re: Liverpool FC
Mislim da je LS skoro pa osigurana. Cak smo u dobroj poziciji da budemo treci jer Arsenal ima jako tezak raspored u martu i tu je prilika da se odlepimo s bodovima. Za sve preko toga, videcemo.
-
Mustang1
#8653 Re: Liverpool FC
Gusta borba sa Manchester Unajtedom

-
stup metropola
#8654 Re: Liverpool FC
liverpool ima definitivno sanse da osvoji titulu u slabasnoj engleskoj premijer ligi
- Droog
#8655 Re: Liverpool FC
Kakve ti gluposti valjas, to je cudo...stup metropola wrote:liverpool ima definitivno sanse da osvoji titulu u slabasnoj engleskoj premijer ligi
Slabasna PL?
Cek...
- AmiĐa_Idriz
#8656 Re: Liverpool FC
Ako pobijedimo City i Chelsea (a pošto igramo na Anfieldu vjerovatno ćemo ih dobiti) titula je naša bez ikakvog više raspravljanja 
- Charuga
- Globalni moderator
#8657 Re: Liverpool FC
Samo da ih povrede zaobidju.
- MOSALJOZE
#8658 Re: Liverpool FC
to je sve akoAmiĐa_Idriz wrote:Ako pobijedimo City i Chelsea (a pošto igramo na Anfieldu vjerovatno ćemo ih dobiti) titula je naša bez ikakvog više raspravljanja
-
Mustang1
#8659 Re: Liverpool FC
Ma meni je ove sezone najbitnije bilo da Suarez ostane i da se izbori LP .. Uz to ne samo da je ostao nego je potpisao novi ugovor kojim uz LP garantuje ostanak u klubu .. A jos moguca borba za titulu je gratis veliki poklon za mene 
- seoBIH
#8660 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote:Ako pobijedimo City i Chelsea (a pošto igramo na Anfieldu vjerovatno ćemo ih dobiti) titula je naša bez ikakvog više raspravljanja
- AmiĐa_Idriz
#8662 Re: Liverpool FC
Howard Webb sudi meč protiv Uniteda

-
missko
#8663 Re: AW: Liverpool FC
Poguro vas je prosli put.AmiĐa_Idriz wrote:Howard Webb sudi meč protiv Uniteda![]()
Bolje kontajte sta ce te za minus u poslovanju, ne uklapate de u finansijski fer plej
Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
-
Peryton_
#8664 Re: Liverpool FC
O cemu ti pricas Miško?
Liverpool je financijski najjaci klub koji ne igra Ligu sampiona.
Vanjski dug Liverpoola za 2013. godinu je manji od 50 miliona funti, a prije 5 godina je bio 200 miliona funti.
Daj objasni mi taj malo financijski fair play i zasto se Liverpool ne uklapa u njega ?
Znas li koliko iznosi neto dug Uniteda za 2013. godinu ?
Ili recimo Chelsea ?
Opet kazem, de mi malo objasni taj financijski fair play, o cemu se tu radi ?
Vanjski dug Liverpoola za 2013. godinu je manji od 50 miliona funti, a prije 5 godina je bio 200 miliona funti.
Daj objasni mi taj malo financijski fair play i zasto se Liverpool ne uklapa u njega ?
Ili recimo Chelsea ?
-
Mustang1
#8665 Re: Liverpool FC
Ma kad se neko od Manchesterovaca javi samo im napisi ovako
+14 !
+14 !
-
missko
#8666 Re: AW: Liverpool FC
http://m.skysports.com/article/football//9195553Peryton_ wrote:O cemu ti pricas Miško?
Ili recimo Chelsea ?
- vaučer
#8667 Re: Liverpool FC
Dozvoljen dug 39m funti, Liverpoolov dug bez analize 50m funti.
Nakon što se dug analizira i iz njeg se odbiju plaće dogovrene ugovorima starijim od 2010, ulaganje u mlade igrače, stadion i ostalo što se ne stavlja u dug po pravilima FFP-a bit će debelo ispod tih 39m funti. Usput su prihodi od sponzora narasli strelovito u proteklih par godina. Pred Liverpoolom je nakon terora Hicksa i Gilleta sjajna budućnost, kako financijska tako i nogometna.
Nakon što se dug analizira i iz njeg se odbiju plaće dogovrene ugovorima starijim od 2010, ulaganje u mlade igrače, stadion i ostalo što se ne stavlja u dug po pravilima FFP-a bit će debelo ispod tih 39m funti. Usput su prihodi od sponzora narasli strelovito u proteklih par godina. Pred Liverpoolom je nakon terora Hicksa i Gilleta sjajna budućnost, kako financijska tako i nogometna.
-
Peryton_
#8668 Re: Liverpool FC
Znam ja to Miško, vidio sam jučer kad je izašlo.
Kad smanjis gubitak sa 200 miliona koliki je bio 2009.godine kada je FSG preuzeo Liverpool na 50 mill funti , zar se na to ne treba gledati kao na poboljsanje?
Da li mislis da ce i sledece godine Liverpool poslovati sa gubitkom ( da li ce uopste imati gubitak) ako obezbijede Ligu sampiona?
Kad smanjis gubitak sa 200 miliona koliki je bio 2009.godine kada je FSG preuzeo Liverpool na 50 mill funti , zar se na to ne treba gledati kao na poboljsanje?
Da li mislis da ce i sledece godine Liverpool poslovati sa gubitkom ( da li ce uopste imati gubitak) ako obezbijede Ligu sampiona?
-
missko
#8669 Re: Liverpool FC
Mora se pazit. Mislis doci ce dobri igraci zbog LP djabe ili ce zarada od LP moci to podmiriti a ovi znaju izbaciti klubove iz eurotakmicenja ako uzastopce prave 2 god minus veci od 50 mil eura
-
Mustang1
#8670 Re: Liverpool FC
Sljedece sezone dovesti Shawa,Pisceka,M'Vilu i Lallanu .. Sakho i Agger na stopera ostalo se zna .. Nisu ovi nesto skupi ali bi ekipa bila prava ! Mada mozda probati i sa Kolasincem sta fali
Kada bi ovakva ekipa bila sljedece sezone
Suarez -Sturridge-Sterling
Coutinho
Gerrard-M'Vila
Shaw/Kolasinac-Agger-Sakho-Pisczek
Valdes/Begovic
Ili posto Rodgers voli nekada zatvoriti umjesto Sterlinga Lallana povucen nazad normalno
Suarez -Sturridge-Sterling
Coutinho
Gerrard-M'Vila
Shaw/Kolasinac-Agger-Sakho-Pisczek
Valdes/Begovic
Ili posto Rodgers voli nekada zatvoriti umjesto Sterlinga Lallana povucen nazad normalno
- vaučer
#8671 Re: Liverpool FC
Shaw je navijač Chelsea i s njima je već u pregovorima. Vrijedi dobrih para ali koliko god ponudiš Chelsea može više a on će odabrati njih. Lallana bi bio preskup jer je englez, dobar igrač ali ima jednako dobrih u Europi za manje novca. Pišček super a igrače kao MVilla Rodgers izgleda ne želi (snažne razarače igre), ali možda se varam.
- Gandalf
#8672 Re: Liverpool FC
Ja ne očekujem nikoga, naša pojačanja će biti igrači sa posudbi, Suso kao rezervni AMF, Borini kao backup Suarezu ili Sturridgeu, Coady kao zamjena za Lucasa kojeg više nema nego ima u timu, Wisdom i Illory kao defanzivci. Vjerovatno će vlasnici i ovo ljeto pričati o dovođenju jednog ili čak dva vrhunska igrača, no naravno od toga neće biti ništa jer to neće biti popraćeno vlasničkim ulaganjem velikog novca.
Na kraju će Brendan pokušati nekog dovesti iz Swanseya, ayre će to sređivat' 5 zadnjih dana prelaznog roka i to će naravno pasti u vodu. Ostaje nada da su gore pobrojani igrači na posudbama napredovali makar toliko da budu pristojne zamjene na klupi LFC i naravno jedino što možemo očekivati od Brendana je da od Texeire i ostalih akademaca uspije napraviti fudbalere.
Pare ne očekujte, para nema, pojačanja nema jer je glavni pregovarač Ayre, rezultate dobre možemo očekivati jer je rodgers bolji trener od prethodnika, koliko dugo će i on izdržati je teško pitanje. A možda sam i ja malo pesimističan zbog lošeg vremena i sinoćnje blamaže reprezentacije.
Na kraju će Brendan pokušati nekog dovesti iz Swanseya, ayre će to sređivat' 5 zadnjih dana prelaznog roka i to će naravno pasti u vodu. Ostaje nada da su gore pobrojani igrači na posudbama napredovali makar toliko da budu pristojne zamjene na klupi LFC i naravno jedino što možemo očekivati od Brendana je da od Texeire i ostalih akademaca uspije napraviti fudbalere.
Pare ne očekujte, para nema, pojačanja nema jer je glavni pregovarač Ayre, rezultate dobre možemo očekivati jer je rodgers bolji trener od prethodnika, koliko dugo će i on izdržati je teško pitanje. A možda sam i ja malo pesimističan zbog lošeg vremena i sinoćnje blamaže reprezentacije.
-
Mustang1
#8673 Re: Liverpool FC
Ma vala ocekujem i to par dobrih pojacanja .. A Ayre ce ovo ljeto imati LS pa cemo vidjeti sta ce uz njenu pomoc moci potpisati
- Ajant
#8674 Re: Liverpool FC
Ma kakav Coady, igra u Sheffieldu u trećoj ligi u dvadesetoj, nema od tog ništaGandalf wrote:Ja ne očekujem nikoga, naša pojačanja će biti igrači sa posudbi, Suso kao rezervni AMF, Borini kao backup Suarezu ili Sturridgeu, Coady kao zamjena za Lucasa kojeg više nema nego ima u timu, Wisdom i Illory kao defanzivci.
-
Peryton_
#8675 Re: Liverpool FC
Ja takodjer mislim da nece biti nekog trosenja na ljeto, jer je planirana nadogradnja stadiona koja ce kostati oko 150 miliona funti.