TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#8651 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

moke_31 wrote:
Luxor-Concorde wrote:Gledam sad neke testove Samsung Q6F vs Sony X900F i svi hvale ovaj Sony, prvenstveno zbog full array nacina osvjetljenja ekrana. Nisam nikad vidio oba tv-a uzivo pa ne mogu procjeniti + taj Sony je prilicno skuplji od Samsunga, mislim na 55'' modele. Nisam siguran da bi se te razlike osjetile u nekom svakodnevnom koristenju...
Kažu da je taj Sony sa FALD-om TV koji se najviše približio OLED-u kad su u pitanju LED televizori u smislu crne boje i sl. Ja bi ga uvijek prije kupio nego samsungov QLED mada su i oni vrh. Ne znam, imao sma prije smasunga i uvijek mi je bio presvjetao, uvijek je samsung nabijao svjetlinu previše a procesing slike im nikad nije bio nešto, da ne pominjem probleme sa judderom.

Prije par dan sam u Domodu gledao QLED-e i što se tiče boja stvarno su dobri i color gamut im je fakat blizu 100, čini mi se da je za Q8FN prema rtingsu 97-98 % što je fenomenalno ali meni su i dalje presvjetli i Sony mi ima puno prirodniju sliku. Možda je i do mene, previše sam se navikao na Sonyija.
Bice da je do ovog boldovanog najvise. :-D
moke_31

#8652 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

CooK wrote:
moke_31 wrote:
Luxor-Concorde wrote:Gledam sad neke testove Samsung Q6F vs Sony X900F i svi hvale ovaj Sony, prvenstveno zbog full array nacina osvjetljenja ekrana. Nisam nikad vidio oba tv-a uzivo pa ne mogu procjeniti + taj Sony je prilicno skuplji od Samsunga, mislim na 55'' modele. Nisam siguran da bi se te razlike osjetile u nekom svakodnevnom koristenju...
Kažu da je taj Sony sa FALD-om TV koji se najviše približio OLED-u kad su u pitanju LED televizori u smislu crne boje i sl. Ja bi ga uvijek prije kupio nego samsungov QLED mada su i oni vrh. Ne znam, imao sma prije smasunga i uvijek mi je bio presvjetao, uvijek je samsung nabijao svjetlinu previše a procesing slike im nikad nije bio nešto, da ne pominjem probleme sa judderom.

Prije par dan sam u Domodu gledao QLED-e i što se tiče boja stvarno su dobri i color gamut im je fakat blizu 100, čini mi se da je za Q8FN prema rtingsu 97-98 % što je fenomenalno ali meni su i dalje presvjetli i Sony mi ima puno prirodniju sliku. Možda je i do mene, previše sam se navikao na Sonyija.
Bice da je do ovog boldovanog najvise. :-D
Tako je :D Filmofil sam a Sony je tu uvijek vrh :thumbup:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#8653 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by W0rM »

Vertig0 wrote:E hajde raja pomagajte. Koji tv uzeti do 1500KM i velicine ne manje od 49’’ a moze i 55’’?
Sta gledati, koji je tvOS najbolji, android? Eto ako neko ima da se malo vise razumije da dadne kakav savjet :)
https://www.info.ba/hardware/8908/tcl-5 ... android-tv

Mislim da je jedan od boljih trenutno po cijenu ulozeno dobijeno. TCLov tv je kupila ekipa i imamo u uredu, slika je kristalno cista a nazvuk se ne mogu pozaliti. Ovaj model ima dodatak u vidu JBL-ovog zvucnika koji su zaista odlicni. Po mom misljenju vrijedi para
SanskiBiser

#8654 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

Kazu da je Samsung najavio da ce pola ovogodisnjih modela koje ce izbaciti na trziste biti sa 8K displejem, modeli od 55" do 98" . :-) :lol:
Vertig0

#8655 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Vertig0 »

CooK

#8656 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Vertig0 wrote:A sta kazete na ovaj https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... 6baep.html ?
55Q6FN je bolji za dvije klase. Ima 100Hz panel, VA panel, vece maksimalno osvjetljenje, bolji kontrast i crnu boju, itd...
Vertig0

#8657 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Vertig0 »

Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao? :?
channel10

#8658 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Vertig0 wrote:Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao? :?
Nesto malo iznad 1700 na piku.

Edit: izgleda da je nestalo.
CooK

#8659 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Vertig0 wrote:Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao? :?
Ispod 1700KM:

https://www.olx.ba/r/32634975/106934

https://www.olx.ba/r/31167406/106934
CooK

#8660 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:

U sta si ti jarane gledao, pogledaj linkove iz posta iznad? :)
channel10

#8661 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

CooK wrote:
channel10 wrote:

U sta si ti jarane gledao, pogledaj linkove iz posta iznad? :)
Ma ukucao samo Samsung q6f :), a i tražio preko mobitela, onako brzinski.
Shinra

#8662 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Shinra »

Sta mislite sto u Univerzalnom ima Q8DN 65in za 3400?

Ja kontam uzeti, nego nemam gdje s njim pa ce biti kod njih na skladistu nekih mjesec dana dok ne uselim, a kao imaju 7 dana reklamacije ako nesto ne bude u redu s njim. Samo me malo buni sto su mu stavili ovako cijenu. :-)
MTV

#8663 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Oni prodaju mobitele pod ovakvom garancijom

Image

Ako im je ista i za televizore onda....
Shinra

#8664 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Shinra »

Ma ja...
Ali zar nije Samsung odgovoran za garanciju?

Meni je najbitnije da on radi, i da nije panel loš, sad ja imam teoriju da su to vraceni paneli iz tipa Njemacke i da ih oni furaju kod nas.
Shinra

#8665 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Shinra »

I sad kontam da su bar oni reputabilna radnja da me nece za**ati ako platim sutra i onda za mjesec kad budem trebao da pokupim da bude: Samsung? Koji Samsung? :roll:
diablobih

#8666 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Shinra wrote:I sad kontam da su bar oni reputabilna radnja da me nece za**ati ako platim sutra i onda za mjesec kad budem trebao da pokupim da bude: Samsung? Koji Samsung? :roll:
Ne bih se ja kladio na to. Bolje ga odmah uzmi i ostavi kod rodbine ili bilo gdje, nego da ti kod njih bude. A mozes vala i sacekati, ne moze biti veca cijena televizora, samo manja.
Shinra

#8667 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Shinra »

diablobih wrote:
Shinra wrote:I sad kontam da su bar oni reputabilna radnja da me nece za**ati ako platim sutra i onda za mjesec kad budem trebao da pokupim da bude: Samsung? Koji Samsung? :roll:
Ne bih se ja kladio na to. Bolje ga odmah uzmi i ostavi kod rodbine ili bilo gdje, nego da ti kod njih bude. A mozes vala i sacekati, ne moze biti veca cijena televizora, samo manja.
Ne prepadaj me haha

Ma uzeo bih ja, ali onda mi racunaju da sam ga uzeo sutra, a ja ne bih to da otvarm i spajam dok ne bude sve gotovo oko stana. A rece mi ovaj danas da ce mi racunati period reklamacija od dana kad ga preuzmem, pa mi je onda to bolja opcija.

A za cijenu, imaju dva po ovoj cijeni, svugdje kod nas je po pet hiljada.
diablobih

#8668 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Shinra wrote:
Ne prepadaj me haha

Ma uzeo bih ja, ali onda mi racunaju da sam ga uzeo sutra, a ja ne bih to da otvarm i spajam dok ne bude sve gotovo oko stana. A rece mi ovaj danas da ce mi racunati period reklamacija od dana kad ga preuzmem, pa mi je onda to bolja opcija.

Ne znas i je li koristen i koliko ? Ne bih ja tako brzo kupovao, ali ti kako hoces. Ne valja napamet kupovati.
CooK

#8669 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Shinra wrote:Sta mislite sto u Univerzalnom ima Q8DN 65in za 3400?

Ja kontam uzeti, nego nemam gdje s njim pa ce biti kod njih na skladistu nekih mjesec dana dok ne uselim, a kao imaju 7 dana reklamacije ako nesto ne bude u redu s njim. Samo me malo buni sto su mu stavili ovako cijenu. :-)
Univerzalno je jedina poznata radnja u kojoj sumnjam da bih ikada kupio nesto skupo poput TV-a od preko 3000KM. Obicno su njihove garancije takve da u garanciji garantuju da nista ne garantuju. Ako je taj TV nabavljen preko ovlastenog uvoznika ili distributera onda bi morao imati fabricku Samsung garanciju i ta losa Univerzalno garancija onda nije bitna ali hajde ti sad znaj kako su ga oni nabavili. Da je to mobitel od 100-200KM pa OK a tolike pare dati za TV pa da mu se nesto desi i da posle saznas da ne vrijedi garancija bi bio zivi uzas.
Ne znam, sumnjivo mi to sve poznavajuci reputaciju spomenute radnje ali moguce i da je sve OK i da sam ja samo paranoican ali ja bih, ne dva puta, nego sest puta razmislio prije nego bih dao toliki kesh za neki artikal iz Univerzalnog.
Better Man

#8670 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Better Man »

Ja bih Univerzalno zaobišao u širokom luku. Bolje kupi tv u pravoj radnji gdje te neće poslije zaboljeti glava.
vojopd

#8671 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by vojopd »

Drug uzeo s8 plus nov. Tel dosao sa punjacem za americko trziste, kod njih najbolje nista ne uzimati.
Vertig0

#8672 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Vertig0 »

Pa sta je tu cudno? Ni prvi ni zadnji koji je dobio americki ili uk punjac. Bog zna gdje ovi neovlasteni preprodavaci nabavljaju telefone...
Shinra

#8673 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Shinra »

Pa kako da znam ima li fabricku Samsungovu garanciju?

Da hoce ovi iz SD spustiti cijenu kao sto je na hrvatskoj SD, radije bih uzeo kod njih...
Shinra

#8674 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Shinra »

diablobih wrote:
Shinra wrote:
Ne prepadaj me haha

Ne znas i je li koristen i koliko ? Ne bih ja tako brzo kupovao, ali ti kako hoces. Ne valja napamet kupovati.
Nov je, u kutiji, e sad... Da li je bas nov, nov, sve mi je sumnjivo.
photo&video

#8675 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

U Univerzalno ni masku za mobitel. Uzasno iskustvo, garancija ne postoji. Kad ga platis zaboravi na garanciju bilo koje vrste. Bolje se strpi da cijena padne u ovlastenim radnjama nego da bacas novac. A bacit ces ga.
Post Reply