Bice da je do ovog boldovanog najvise.moke_31 wrote:Kažu da je taj Sony sa FALD-om TV koji se najviše približio OLED-u kad su u pitanju LED televizori u smislu crne boje i sl. Ja bi ga uvijek prije kupio nego samsungov QLED mada su i oni vrh. Ne znam, imao sma prije smasunga i uvijek mi je bio presvjetao, uvijek je samsung nabijao svjetlinu previše a procesing slike im nikad nije bio nešto, da ne pominjem probleme sa judderom.Luxor-Concorde wrote:Gledam sad neke testove Samsung Q6F vs Sony X900F i svi hvale ovaj Sony, prvenstveno zbog full array nacina osvjetljenja ekrana. Nisam nikad vidio oba tv-a uzivo pa ne mogu procjeniti + taj Sony je prilicno skuplji od Samsunga, mislim na 55'' modele. Nisam siguran da bi se te razlike osjetile u nekom svakodnevnom koristenju...
Prije par dan sam u Domodu gledao QLED-e i što se tiče boja stvarno su dobri i color gamut im je fakat blizu 100, čini mi se da je za Q8FN prema rtingsu 97-98 % što je fenomenalno ali meni su i dalje presvjetli i Sony mi ima puno prirodniju sliku. Možda je i do mene, previše sam se navikao na Sonyija.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#8651 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
moke_31
#8652 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tako jeCooK wrote:Bice da je do ovog boldovanog najvise.moke_31 wrote:Kažu da je taj Sony sa FALD-om TV koji se najviše približio OLED-u kad su u pitanju LED televizori u smislu crne boje i sl. Ja bi ga uvijek prije kupio nego samsungov QLED mada su i oni vrh. Ne znam, imao sma prije smasunga i uvijek mi je bio presvjetao, uvijek je samsung nabijao svjetlinu previše a procesing slike im nikad nije bio nešto, da ne pominjem probleme sa judderom.Luxor-Concorde wrote:Gledam sad neke testove Samsung Q6F vs Sony X900F i svi hvale ovaj Sony, prvenstveno zbog full array nacina osvjetljenja ekrana. Nisam nikad vidio oba tv-a uzivo pa ne mogu procjeniti + taj Sony je prilicno skuplji od Samsunga, mislim na 55'' modele. Nisam siguran da bi se te razlike osjetile u nekom svakodnevnom koristenju...
Prije par dan sam u Domodu gledao QLED-e i što se tiče boja stvarno su dobri i color gamut im je fakat blizu 100, čini mi se da je za Q8FN prema rtingsu 97-98 % što je fenomenalno ali meni su i dalje presvjetli i Sony mi ima puno prirodniju sliku. Možda je i do mene, previše sam se navikao na Sonyija.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#8653 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.info.ba/hardware/8908/tcl-5 ... android-tvVertig0 wrote:E hajde raja pomagajte. Koji tv uzeti do 1500KM i velicine ne manje od 49’’ a moze i 55’’?
Sta gledati, koji je tvOS najbolji, android? Eto ako neko ima da se malo vise razumije da dadne kakav savjet
Mislim da je jedan od boljih trenutno po cijenu ulozeno dobijeno. TCLov tv je kupila ekipa i imamo u uredu, slika je kristalno cista a nazvuk se ne mogu pozaliti. Ovaj model ima dodatak u vidu JBL-ovog zvucnika koji su zaista odlicni. Po mom misljenju vrijedi para
- SanskiBiser
#8654 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kazu da je Samsung najavio da ce pola ovogodisnjih modela koje ce izbaciti na trziste biti sa 8K displejem, modeli od 55" do 98" .

-
Vertig0
#8655 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A sta kazete na ovaj https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... 6baep.html ?
-
CooK
#8656 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
55Q6FN je bolji za dvije klase. Ima 100Hz panel, VA panel, vece maksimalno osvjetljenje, bolji kontrast i crnu boju, itd...Vertig0 wrote:A sta kazete na ovaj https://www.mobilmedia.ba/televizori/tv ... 6baep.html ?
-
Vertig0
#8657 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao? 
-
channel10
#8658 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nesto malo iznad 1700 na piku.Vertig0 wrote:Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao?
Edit: izgleda da je nestalo.
-
CooK
#8659 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ispod 1700KM:Vertig0 wrote:Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao?
https://www.olx.ba/r/32634975/106934
https://www.olx.ba/r/31167406/106934
-
CooK
#8660 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U sta si ti jarane gledao, pogledaj linkove iz posta iznad?channel10 wrote:Nesto malo iznad 1700 na piku.Vertig0 wrote:Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao?
-
channel10
#8661 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ukucao samo Samsung q6fCooK wrote:U sta si ti jarane gledao, pogledaj linkove iz posta iznad?channel10 wrote:Nesto malo iznad 1700 na piku.Vertig0 wrote:Ma jeste brate al taj model je preko 2000+ u ovim radnjama. Ili sam ja nesto pomijesao?
- Shinra
#8662 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta mislite sto u Univerzalnom ima Q8DN 65in za 3400?
Ja kontam uzeti, nego nemam gdje s njim pa ce biti kod njih na skladistu nekih mjesec dana dok ne uselim, a kao imaju 7 dana reklamacije ako nesto ne bude u redu s njim. Samo me malo buni sto su mu stavili ovako cijenu.
Ja kontam uzeti, nego nemam gdje s njim pa ce biti kod njih na skladistu nekih mjesec dana dok ne uselim, a kao imaju 7 dana reklamacije ako nesto ne bude u redu s njim. Samo me malo buni sto su mu stavili ovako cijenu.
- MTV
#8663 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Oni prodaju mobitele pod ovakvom garancijom

Ako im je ista i za televizore onda....

Ako im je ista i za televizore onda....
- Shinra
#8664 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ja...
Ali zar nije Samsung odgovoran za garanciju?
Meni je najbitnije da on radi, i da nije panel loš, sad ja imam teoriju da su to vraceni paneli iz tipa Njemacke i da ih oni furaju kod nas.
Ali zar nije Samsung odgovoran za garanciju?
Meni je najbitnije da on radi, i da nije panel loš, sad ja imam teoriju da su to vraceni paneli iz tipa Njemacke i da ih oni furaju kod nas.
- Shinra
#8665 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I sad kontam da su bar oni reputabilna radnja da me nece za**ati ako platim sutra i onda za mjesec kad budem trebao da pokupim da bude: Samsung? Koji Samsung? 
- diablobih
#8666 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne bih se ja kladio na to. Bolje ga odmah uzmi i ostavi kod rodbine ili bilo gdje, nego da ti kod njih bude. A mozes vala i sacekati, ne moze biti veca cijena televizora, samo manja.Shinra wrote:I sad kontam da su bar oni reputabilna radnja da me nece za**ati ako platim sutra i onda za mjesec kad budem trebao da pokupim da bude: Samsung? Koji Samsung?
- Shinra
#8667 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne prepadaj me hahadiablobih wrote:Ne bih se ja kladio na to. Bolje ga odmah uzmi i ostavi kod rodbine ili bilo gdje, nego da ti kod njih bude. A mozes vala i sacekati, ne moze biti veca cijena televizora, samo manja.Shinra wrote:I sad kontam da su bar oni reputabilna radnja da me nece za**ati ako platim sutra i onda za mjesec kad budem trebao da pokupim da bude: Samsung? Koji Samsung?
Ma uzeo bih ja, ali onda mi racunaju da sam ga uzeo sutra, a ja ne bih to da otvarm i spajam dok ne bude sve gotovo oko stana. A rece mi ovaj danas da ce mi racunati period reklamacija od dana kad ga preuzmem, pa mi je onda to bolja opcija.
A za cijenu, imaju dva po ovoj cijeni, svugdje kod nas je po pet hiljada.
- diablobih
#8668 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znas i je li koristen i koliko ? Ne bih ja tako brzo kupovao, ali ti kako hoces. Ne valja napamet kupovati.Shinra wrote:
Ne prepadaj me haha
Ma uzeo bih ja, ali onda mi racunaju da sam ga uzeo sutra, a ja ne bih to da otvarm i spajam dok ne bude sve gotovo oko stana. A rece mi ovaj danas da ce mi racunati period reklamacija od dana kad ga preuzmem, pa mi je onda to bolja opcija.
-
CooK
#8669 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Univerzalno je jedina poznata radnja u kojoj sumnjam da bih ikada kupio nesto skupo poput TV-a od preko 3000KM. Obicno su njihove garancije takve da u garanciji garantuju da nista ne garantuju. Ako je taj TV nabavljen preko ovlastenog uvoznika ili distributera onda bi morao imati fabricku Samsung garanciju i ta losa Univerzalno garancija onda nije bitna ali hajde ti sad znaj kako su ga oni nabavili. Da je to mobitel od 100-200KM pa OK a tolike pare dati za TV pa da mu se nesto desi i da posle saznas da ne vrijedi garancija bi bio zivi uzas.Shinra wrote:Sta mislite sto u Univerzalnom ima Q8DN 65in za 3400?
Ne znam, sumnjivo mi to sve poznavajuci reputaciju spomenute radnje ali moguce i da je sve OK i da sam ja samo paranoican ali ja bih, ne dva puta, nego sest puta razmislio prije nego bih dao toliki kesh za neki artikal iz Univerzalnog.
- Better Man
#8670 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja bih Univerzalno zaobišao u širokom luku. Bolje kupi tv u pravoj radnji gdje te neće poslije zaboljeti glava.
-
vojopd
#8671 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug uzeo s8 plus nov. Tel dosao sa punjacem za americko trziste, kod njih najbolje nista ne uzimati.
-
Vertig0
#8672 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa sta je tu cudno? Ni prvi ni zadnji koji je dobio americki ili uk punjac. Bog zna gdje ovi neovlasteni preprodavaci nabavljaju telefone...
- Shinra
#8673 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa kako da znam ima li fabricku Samsungovu garanciju?
Da hoce ovi iz SD spustiti cijenu kao sto je na hrvatskoj SD, radije bih uzeo kod njih...
Da hoce ovi iz SD spustiti cijenu kao sto je na hrvatskoj SD, radije bih uzeo kod njih...
- Shinra
#8674 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nov je, u kutiji, e sad... Da li je bas nov, nov, sve mi je sumnjivo.diablobih wrote:Ne znas i je li koristen i koliko ? Ne bih ja tako brzo kupovao, ali ti kako hoces. Ne valja napamet kupovati.Shinra wrote:
Ne prepadaj me haha
-
photo&video
#8675 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U Univerzalno ni masku za mobitel. Uzasno iskustvo, garancija ne postoji. Kad ga platis zaboravi na garanciju bilo koje vrste. Bolje se strpi da cijena padne u ovlastenim radnjama nego da bacas novac. A bacit ces ga.