Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#86451 Re: Raskid ugovora

Post by kakaljin »

i agree wrote:
ira93 wrote:Postovanje
Prije par mjeseci sam prikljucio EON FULL DUO, medjutim desilo se da mi je kuca prodata i sada bi trebalo preseliti usluge. Cijene preseljenja je 80KM, sto meni ne ide u prilog, jer se i sljedeca kuca moze prodati( a i ne mora). Naravno, ja sada zelim da raskinem ugovor. Koja je procedura?
P.S. Prilikom informisanja sam bas oko ovog problema ispitivao i niko nije rekao da se naplacuje preseljnje, nego samo da se moze preselit. Nasamaren sam, znam, njima je bio cilj samo pridobiti korisnika..
Mora neko razvuc kabal ako vec nije razvucen sto bi ti neko nesto dzaba uradio?Sam dolazak,benzin,radnik,ne radi niko u humantirane svrhe
Meni je telecom razvukao kablove iako nisam se prikljucio jos uvijek, vec samo renavorao stan i zamolio ih da provedu opticki kabal kada su u zgradi provodili. oni provkuli opticki kabal i uticnisu postavili u stanu, da ne kopam naknadno, a moji majstori sve ostalo zarsili i sada kada uselim zovnem ih da me prikljuce.

Tako da se sve moze ako hoce, pogotovo ako hoces da zadrzis korisnike, a vjerovatno i telemach vrsi besplatno preseljenja prikljucka na zahtjev korisnika.
Benq

#86452 Re: Raskid ugovora

Post by Benq »

Prije par mjeseci sam prikljucio EON FULL DUO, medjutim desilo se da mi je kuca prodata i sada bi trebalo preseliti usluge. Cijene preseljenja je 80KM, sto meni ne ide u prilog, jer se i sljedeca kuca moze prodati( a i ne mora). Naravno, ja sada zelim da raskinem ugovor. Koja je procedura?
P.S. Prilikom informisanja sam bas oko ovog problema ispitivao i niko nije rekao da se naplacuje preseljnje, nego samo da se moze preselit. Nasamaren sam, znam, njima je bio cilj samo pridobiti korisnika..
Ako na drugoj adresi postoje tehnicke mogucnosti za prikljucenje Telemach usluga, onda mozes raskinut ugovor ali uz placanje penala, jer si sigurno dobio i neke benefite uz potpis ugovora za paket.

Ne mozes reci da si nasamaren, prije da nisi informisan jer u cjenovniku to sve jasno pise.
i agree

#86453 Re: Raskid ugovora

Post by i agree »

kakaljin wrote: Meni je telecom razvukao kablove iako nisam se prikljucio jos uvijek, vec samo renavorao stan i zamolio ih da provedu opticki kabal kada su u zgradi provodili. oni provkuli opticki kabal i uticnisu postavili u stanu, da ne kopam naknadno, a moji majstori sve ostalo zarsili i sada kada uselim zovnem ih da me prikljuce.

Tako da se sve moze ako hoce, pogotovo ako hoces da zadrzis korisnike, a vjerovatno i telemach vrsi besplatno preseljenja prikljucka na zahtjev korisnika.
Meni dolazili da zamjene stari kabal i uzeli oko 20 maraka,tako nekako,ima smisla nisu ga nasli na smetljistu nego kupili.Cudi me da ti to telekom nista nije naplatio sa obzirom da je opstepoznato da ih boli q za korisnika.
Telemach

#86454 Re: Raskid ugovora

Post by Telemach »

@ira93,
Dostaviti nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
Kralj Tvrtko I.

#86455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ja mislim da ti neće biti naplaćeno preseljenje...
strider_sm

#86456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Pozdrav @Telemach

Da li kao postojeci pretplatnik imam pravo na koristenje akcije prvih 12 mjeseci pola cijene koja je navedena na ovom linku:

https://telemach.ba/eon-paketi/eon-paketi

Pitam jer sam zbunjen zato sto je prijatelj vec htio potpisati za paket, ali su ga odbili pod izlikom da je to samo za nove korisnike.

"Navedena ponuda važi za sve nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemach, kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se odluče na korištenje EON FULL paket uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 31,50 KM manje na mjesečnom računu, tako da će prvih 12 mjeseci pretplatnik izabrani paket plaćati 36,00 KM mjesečno sa uključenom mjesečnom naknadom za mjesečno održavanje KKS za Osnovni TV paket, te će prva 24 mjeseca promotivno gledati Arena Sport SD i PINK paket."

Ako sam dobro skontao, boldano bi trebalo znaciti da imam pravo na to. Korisnik sam paketa Trio Grande Family, a presao bih na EON Full ili EON Premium...
ira93

#86457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ira93 »

Dobio sam informaciju u PM da nece biti naplaceno zbog potpisanog ugovora na 24 mj. Svaka cast Telemach!
Do prvog iduceg mjeseca ide zahtjev.
Hvala svima. Lp
zateznistub

#86458 Re: Raskid ugovora

Post by zateznistub »

i agree wrote:
kakaljin wrote: Meni je telecom razvukao kablove iako nisam se prikljucio jos uvijek, vec samo renavorao stan i zamolio ih da provedu opticki kabal kada su u zgradi provodili. oni provkuli opticki kabal i uticnisu postavili u stanu, da ne kopam naknadno, a moji majstori sve ostalo zarsili i sada kada uselim zovnem ih da me prikljuce.

Meni dolazili da zamjene stari kabal i uzeli oko 20 maraka,tako nekako,ima smisla nisu ga nasli na smetljistu nego kupili.Cudi me da ti to telekom nista nije naplatio sa obzirom da je opstepoznato da ih boli q za korisnika.
Ko ti je naplatio? Bht ili tm
diablobih

#86459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Ocekivano.
i agree

#86460 Re: Raskid ugovora

Post by i agree »

zateznistub wrote:
i agree wrote:

Ko ti je naplatio? Bht ili tm
The Maniacs :lol:
Mehemed
Vozim: automobil

#86461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

strider_sm wrote:Pozdrav @Telemach

Da li kao postojeci pretplatnik imam pravo na koristenje akcije prvih 12 mjeseci pola cijene koja je navedena na ovom linku:

Pitam jer sam zbunjen zato sto je prijatelj vec htio potpisati za paket, ali su ga odbili pod izlikom da je to samo za nove korisnike.

"Navedena ponuda važi za sve nove pretplatnike Telemacha koji do sada nisu koristili usluge Telemach, kao i postojeće pretplatnike samo analogne kablovske usluge ( Osnovni TV paket) kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se odluče na korištenje EON FULL paket uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 31,50 KM manje na mjesečnom računu, tako da će prvih 12 mjeseci pretplatnik izabrani paket plaćati 36,00 KM mjesečno sa uključenom mjesečnom naknadom za mjesečno održavanje KKS za Osnovni TV paket, te će prva 24 mjeseca promotivno gledati Arena Sport SD i PINK paket."

Ako sam dobro skontao, boldano bi trebalo znaciti da imam pravo na to. Korisnik sam paketa Trio Grande Family, a presao bih na EON Full ili EON Premium...
Sam si sebi odgovorio da nemaš pravo na to.

kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se odluče na korištenje EON FULL paket uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca, a pošto ti nisi takav korisnik jer uz analognu i digitalnu televiziju imaš i internet i telefon, što su dvije usluge previše da bi iskoristio tu akciju.
Nema jeftinije u njih, samo skuplje i skuplje.
zateznistub

#86462 Re: Raskid ugovora

Post by zateznistub »

i agree wrote: The Maniacs :lol:
Ako su ti zaista naplatili zamjenu kabla, to su uradili na svoju ruku. Zamjena kabla se ne naplaćuje.
strider_sm

#86463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Mehemed wrote:
Sam si sebi odgovorio da nemaš pravo na to.

kao i pretplatnike samo analogne kablovske televizije i D3 digitalne televizije koji se odluče na korištenje EON FULL paket uz minimalni period korištenja u trajanju od 24 mjeseca, a pošto ti nisi takav korisnik jer uz analognu i digitalnu televiziju imaš i internet i telefon, što su dvije usluge previše da bi iskoristio tu akciju.
Nema jeftinije u njih, samo skuplje i skuplje.
Thx, nisam dobro skontao tu recenicu, promaklo mi je to "samo"...
Ok onda, nisam odavno pod ugovorom, za sad u Sanskom Mostu bas i nemam alternative, ali cim se pojavi - lako je reci bye Telemach. :)
i agree

#86464 Re: Raskid ugovora

Post by i agree »

zateznistub wrote:
Ako su ti zaista naplatili zamjenu kabla, to su uradili na svoju ruku. Zamjena kabla se ne naplaćuje.
Doslo mi uz racun za internet
zateznistub

#86465 Re: Raskid ugovora

Post by zateznistub »

i agree wrote:
zateznistub wrote:
Doslo mi uz racun za internet
Jesu li mijenjali dovodni na kuću ili bijeli po stanu
i agree

#86466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Bijeli po stanu,od kutije u stubistu do resivera unutra,nekih 30-tak metara...
Telemach

#86467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strider_sm wrote:Pozdrav @Telemach

@strider_sm,
Nemate pravo na tu akciju. Istaknuto je koji korisnici istu mogu koristiti. U svakom slučaju, možemo Vas pozvati i prezentovati benefite za postojeće korisnike Trio Grande paketa?
zateznistub

#86468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

i agree wrote:Bijeli po stanu,od kutije u stubistu do resivera unutra,nekih 30-tak metara...
Aha, sorry. Ja sam otišao na dovodni, jer je o njemu isprva bila priča. Stanska instalacija se naplaćuje.
Izvinjenje još jednom
Last edited by zateznistub on 20/05/2019 20:02, edited 1 time in total.
i agree

#86469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

:thumbup:
CooK

#86470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

@Telemach
Istekao mi je ugovor prije 3 dana a time i Arenasport SD kanali promotivno na dvije godine ali su mi oni i dalje aktivni i na resiverima a i na Moj Telemach portalu te vas molim da ih ugasite jer mi ne pada na pamet da placam te Arene SD. Hvala.
Telemach

#86471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

CooK wrote:@Telemach
Istekao mi je ugovor prije 3 dana a time i Arenasport SD kanali promotivno na dvije godine ali su mi oni i dalje aktivni i na resiverima a i na Moj Telemach portalu te vas molim da ih ugasite jer mi ne pada na pamet da placam te Arene SD. Hvala.
@CooK,
Ok. Ne brinite :)
kormax

#86472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Molio bih @Telemach da napiše broj računa za uplatu u adicco banci. Hvala lijepo
fusion_ba

#86473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kormax wrote:Molio bih @Telemach da napiše broj računa za uplatu u adicco banci. Hvala lijepo
pa placas sa obicnim racunom. nema to veze s bankom
kormax

#86474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

fusion_ba wrote:
kormax wrote:Molio bih @Telemach da napiše broj računa za uplatu u adicco banci. Hvala lijepo
pa placas sa obicnim racunom. nema to veze s bankom
Ma ima samo od unicredit banke račun, a plaćam online pa me zato zanima :)
rijads

#86475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rijads »

@Telemach
Imam problem u vecernjim satima sa konekcijom, iza 8 pocnu paketi padati, svako pola minute na 5 sekundi mi nestane neta i vrati se (ne izgubi potpuno konekciju).

Dolazili su iz podrske 3 puta i nisu nista uradili, svaki put dodju do zakljucka da je trenutno uredna konekcija jer dodju prije 20:00h, iako potvrde da u vecernjim satima ima smetnji kazu ne mogu nista oko toga uraditi...

Postoji li mogucnost da se napredna podrska javi i da dodje dezura na teren i provjeri uredjaje / kablove od moje kuce, ovaj problem vec 2 godine nije rjesen, prije godinu ste izmjenili svu opremu na kuci , problem je negdje izmedju kuce do vaseg servera...

Nije mi smetalo dok nisam poceo hostati server kuci, sad mi treba stabilna konekcija i zato se sad javljam iako tako dugo postoji ovaj problem.

Evo log, pinganje google-a 24h, pogledajte kad nastaju request time-outi, i ne, nije do googlovih servera, request nastaje na prvoj ip adresi nakon mog modema (prije nego dobije public ip out):
https://srv-file2.gofile.io/download/B3 ... 6/Ping.txt
search:"Request timed out", ima 377 hitova u 24h, i racunajte to nije prekid na 1 sek vec oko 5 sekundi nestane konekcije za svaki request time out, sto dodje oko 377*5/60=31min tokom 24h podjeljeno na male prekide...

Javite se na PM ako ste u mogucnosti pomoci, jer 1360 nije.
LP.
Locked