Daj slike tog razaranja.Kikibombona wrote: SDF razvaljuje ISIL na sjeveru Rake!
Nema vise ni slika onih ruznih brkatih Kurdkinja,da im Ameri nisu iskljucili internet.
Daj slike tog razaranja.Kikibombona wrote: SDF razvaljuje ISIL na sjeveru Rake!

Kikibombona wrote:Sta je ovo Salice, kakve su se ovo afro-Iranke okupile na Ist Riveru da protestuju protiv iranskog rezima!?![]()
![]()
One such previous military campaign included a failed attempt to storm northern Hama province this past March.Before that, rebel forces attempted to take control of Hama city in September 2016, Syria Direct reported at the time. The offensive—dubbed “Go Forth with God”—saw rebels advance to within 10 kilometers of Hama city.
The advance, however, petered out one month later when Islamist and FSA-affiliated opposition factions withdrew from the frontlines in order to fight each other. The outbreak of infighting among the factions allowed Syrian army forces to regain the northern Hama towns that the rebels took in the preceding weeks, Syria Direct reported in October.
Rebel forces launched similar campaigns in 2015 (“Victory from God”) and 2014 (“Badr a-Sham”), both with the same stated goal: reach the Hama airport and conquer Hama city.

Da Bog da sljedeću ne dočekali.Nadzornik wrote:Sretna nova godina Hebrejskom narodu.
Ko su MEK-ovci?salik79 wrote:Kikibombona wrote:Sta je ovo Salice, kakve su se ovo afro-Iranke okupile na Ist Riveru da protestuju protiv iranskog rezima!?![]()
![]()
Klosarke koje su MEK-ovci obukli i dali im dnevnice da mlataraju zastavama. Barem bi ti trebao imati rezerve prema MEK-ovcima, obzirom sta su oni Kurda potusili bioloskim i hemijskim oruzjem. Sjecas li se one slike sto sam postavljao kada MEKovka zivo dijete baca u raku?
A nama?Nadzornik wrote:Sretna nova godina Hebrejskom narodu.
Pazi, ja sam upravo razmišljao da će doći do situacije kakvu imamo danas, tj. da će Turcima najveći problem biti Kurdi te da će na tragu toga doći i do približavanja stavova sa Iranom. Da, Turska je ta koja je mijenjala stavove i u principu oni podržavaju onu stranu koja je protiv Kurda.Challenger__ wrote:- Ovako kad sam intepretiraš sebe ispadaš besprekorni vizionar, a nije tako. Tvoje viđenje "saradnje Irana i Turske" nije bilo na sadašnjim osnovama već sasvim drugačije. Turska je za 180 stepeni promjenila svoju politiku prema Siriji, samim tim prema Iranu i Rusiji a toga ni u snu nije bilo u tvojim razmatranjima.MMM1977 wrote:Čelendžeru,
Nekad sredinom 2014. smo komentarisali oko saradnje Turske i Irana i ti reče da je nemoguća, šta sad veliš? I što se tiče Kurda, dok ste ih velika većina simpatisali ja sam vam govorio o kakvim parazitima i gmizavcima se radi, što se evo i dokazuje.
Još samo da se ujedine SAA i FSA a i to je blizu. Tj. oni umjereni borci FSA koji su razložno krenuli u proteste ali ne da razvaljuju Siriju...
Je li tako, tako je.
Kurdi.
- Ni tada ni sada ne mislim da su Kurdi "paraziti i gmizavci"; takva vrsta generalizacije daleko je od mene svjetlosnim godinama. Ono čemu oponiram je vulgarno predstavljanje Kurda kao anđela Bliskog istoka, a oni niti su to bili, niti su to danas. Tome oponiram. Ali, oni vode neku svoju borbu, ja za nju imam razumjevanja dok god to ne prelazi neke crvene moralne linije, kao što je izručenje heroja Menga teroristima Nusre, za pare, ili napad na SAA u Hasaki, na američki nagovor. U cjelini, daleko su oni od takfirističkog ološa sa kojim su imali posla (kao i SAA), zbog čega imaju i imaće simpatije, kako moje tako ostatka svijeta. Priča o nezavisnosti je posebna, delikatna tema i o njoj ne bih sada.
- "Ujedinjenje SAA i FSA" nije tvoja ideja iz 2014, ona je ideja koju su još ranije ispisali neki drugi forumaši u koje spadam i ja. To ujedinjenje se odvija kroz ministarstvo za nacionalno pomirenje u Siriji i uz rusko posredništvo a ogleda se uglavnom kroz amnestiju i integraciju oružane opozicije u pravni poredak Sirijske Arapske Republike. Sirijska vlada je to počela prije 2014, a Rusi nešto kasnije a u tvojim razmatranjima Rusa nije bilo ni u tragovima osim u krajnje negativnom konotekstu.
Dakle, stari, volim te i poštojem kao forumaša, ali Tita ti, smanji cug.

Kikibombona wrote:Ko su MEK-ovci?salik79 wrote:Kikibombona wrote:Sta je ovo Salice, kakve su se ovo afro-Iranke okupile na Ist Riveru da protestuju protiv iranskog rezima!?![]()
![]()
Klosarke koje su MEK-ovci obukli i dali im dnevnice da mlataraju zastavama. Barem bi ti trebao imati rezerve prema MEK-ovcima, obzirom sta su oni Kurda potusili bioloskim i hemijskim oruzjem. Sjecas li se one slike sto sam postavljao kada MEKovka zivo dijete baca u raku?
Ja pomislio da su ovo Amerikanke ili?
Nis' sad ne kontam.
Nisam upratio tu sliku.
Njujork, vidim samo stare zastave Irana![]()
https://twitter.com/PooranArbabi/status ... 8882317312
Pitam se koliko se Perzijanaca u Iranu protivi teokratskom uredjenju!?

Al-Batros wrote:Da Bog da sljedeću ne dočekali.Nadzornik wrote:Sretna nova godina Hebrejskom narodu.
Breaking: Russian MoD warns @CENTCOM that any fire from US-backed Syrian Democratic Forces in Deir Ezzor will be immediately suppressed.
ISIL-u je sve postalo manji ili veci dzep, svakako nemaju kud bjezati.fosna2014 wrote:SAA se nalazi svega 2km od gradica Maadan uz obala rijeke Eufrat. Tacnje, 60-tak km sjeverzapadno od grada Deir-Ez-Zour. Taj dzep je pred zatvaranjem.
Nema od nje ništa, čim je sa dva aparata krenula na ratište.Nadzornik wrote:Dobro jutro Sirija.
Cetvrti...Kikibombona wrote:
Rusi treci dan zaredom iznose nove optuzbe...
1. SDF kriv za vodenu bujicu
2. ISIL napao SAA sa teritorija SDF
3. Amerikanci nahuskali Nusru da pokrene ofanzivu na Hamu
Pukli su!
Tensions are high! #Russia contacted US #CENTCOM that it will not tolerate #YPG-led #SDF attacks against #Syria|n army in #Deir Zor.
http://uk.reuters.com/article/uk-mideas ... KKCN1BW158#Syria #SDF fire back? -after Russia'n airstrikes on them...
#Russia'n MoD claim #SDF shelling #Assad-forces in #DeirEzzor with mortars
OK.MMM1977 wrote:Pazi, ja sam upravo razmišljao da će doći do situacije kakvu imamo danas, tj. da će Turcima najveći problem biti Kurdi te da će na tragu toga doći i do približavanja stavova sa Iranom. Da, Turska je ta koja je mijenjala stavove i u principu oni podržavaju onu stranu koja je protiv Kurda.
Ovdje se godinama piše o tome da Turska podržava ISIL dok je istina da jesu žmirili na ulazak radikala u Siriju dokle god su se ovi borili protiv Kurda pa i SAA. Zaokret počinje kada su uvidjeli da teroristicki sljam gubi i da moraju tražiti nove partnere.
Naravno da ne smatram da je isključivo moja ideja oko ujedinjavanja SAA i FSA, nego je to prirodan slijed događaja kada se uzme u obzir približavanje stavova Turske i Irana.
Na kraju bi ovaj rat u Siriji, ma kako ružno zvučalo, mogao biti i dobar jer bi savez Irana i Turske, uz zaleđinu Rusije, mogao rezultirati rušenjem režima u Saudiji i satelitima a igranka bi mogla imati finale u Izraelu.
Kurdi jesu paraziti, to je njihov modus operandi a ova situacija oko Zora to i dokazuje po ko zna koji put. Ja jesam za to da oni dobiju neku autonomiju ali državu nikako a posebno na način kako to neki zamišljaju.

https://www.dailysabah.com/war-on-terro ... ir-el-zour"The SDF and the regime are from the same group" el-Hajj said, adding that they do not trust the SDF and that such offers aim to create division among moderate opposition groups and destroy their goals and principles.