RTL na web platfromi uredno radi.probook wrote:Na RTL kanalu kada probam gledati propusteno dobijam poruku "greska pri reprodukciji sadrzaja". Drugi kanali rade normalno.
Moze li neko provjeriti je li radi RTL unazad neka emisija? Eon paket je u pitanju.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
rolacity
#86351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- avaks
#86352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne prizivajte "unapredjenje usluga" tj. povećanje cijene o5... Dosta poskupljenja za ovu godinu haharida1976 wrote:Sarabon96 wrote:Pitanje za Telemach:
Vidim da je cijena usluga SBB i Telemacha izjednačena, razlika je oko 1KM u odnosu na naše pakete. Zašto nemamo brzinu interneta kao oni?
SBB (uzmimo za primjer eon pakete sa telefonom):
-EON Light 75/5 (58KM)
-EON FULL 150/10 (66KM)
-EON Premium 300/15 (83KM)
Telemach:
-EON Light 75/6 (57,5KM)
-EON FULL 100/8 (67,5KM)
-EON Premium 200/12 (81,5KM)
Razlika u cijeni do 1,5KM a brzine u SBB-u dosta veće u full i premium paketima!
I ja sam ovo pita više puta, ali bez odgovora. Klasična diskrminacija korisnika u BiH
-
DON_eARL
#86353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Provjeri da ti nije na DVB-C skeniran kanal, u postavkama možeš podešavati jezik zvuka i titla. Ako je baš analogna, obrati se Telemachu.Hakiz wrote:Ja želim da zahvalim Telemachu što nam je omogućio učenje Mađarskog jezika.
Naime, na analognom Viasat History već danima osim što je kvalitet slike nikakav, audio je Mađarski. Umjesto originalan Engleski.
Hvala vam.
- Telemach
#86354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo SHTEVELEC,SHTEVELEC wrote:Jel' ovo neki veci problem na dobrinji, nema nikako signala, ne rade ni tv ni net?
Na području Vašeg stanovanja, došlo je do prekida u radu servisa u trajanju od 60 minuta zbog radova na mreži.
Molimo Vas da potvrdite, da li je sada sve uredu s uslugama?
-
Sarabon96
#86355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa već su je povećali, i kao što možeš vidjeti, brzine u SBB su dosta veće u odnosu na telemach a cijene su nam iste. Konkretno ovaj full paket, kod nas je skuplji za 1,50KM u odnosu na isti paket u SBB a brzina downloada manja za 50%. Premium paket u SBB skuplji za 1,50KM u odnosu na naš premium paket, ali kad uzmeš u obzir cijenu full paketa, cijene su nam iste a usluga slabija.avaks wrote:Ne prizivajte "unapredjenje usluga" tj. povećanje cijene o5... Dosta poskupljenja za ovu godinu haharida1976 wrote:Sarabon96 wrote:Pitanje za Telemach:
Vidim da je cijena usluga SBB i Telemacha izjednačena, razlika je oko 1KM u odnosu na naše pakete. Zašto nemamo brzinu interneta kao oni?
SBB (uzmimo za primjer eon pakete sa telefonom):
-EON Light 75/5 (58KM)
-EON FULL 150/10 (66KM)
-EON Premium 300/15 (83KM)
Telemach:
-EON Light 75/6 (57,5KM)
-EON FULL 100/8 (67,5KM)
-EON Premium 200/12 (81,5KM)
Razlika u cijeni do 1,5KM a brzine u SBB-u dosta veće u full i premium paketima!
I ja sam ovo pita više puta, ali bez odgovora. Klasična diskrminacija korisnika u BiH
- avaks
#86356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa povećaće o5 a kao razlog će biti povećanje brzina tj. "unapredjenje usluge"...
Ne moram ti crtat' to jbmu
Ne moram ti crtat' to jbmu
-
SHTEVELEC
#86357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da da, sve ok, proradilo, hvala za infoTelemach wrote:Zdravo SHTEVELEC,SHTEVELEC wrote:Jel' ovo neki veci problem na dobrinji, nema nikako signala, ne rade ni tv ni net?
Na području Vašeg stanovanja, došlo je do prekida u radu servisa u trajanju od 60 minuta zbog radova na mreži.
- crnivrag
#86358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako su njemu bili radovi na mreži, a meni nisu?Telemach wrote:
Zdravo SHTEVELEC,
Samo mi nemojte reći da je njemu konačno omogućen veći propusni internet kapacitet, pa da se odmah objesim
- crnivrag
#86359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko downstream frekvencija ti se sad prikazuje u postavkama modema?SHTEVELEC wrote:
da da, sve ok, proradilo, hvala za info
- Tesla Edison
#86360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach dajte potvrdan odgovor, častim vas 
- crnivrag
#86361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet ja izgleda izvisihTESLA_EDISON wrote:Telemach dajte potvrdan odgovor, častim vas
- Telemach
#86362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravocrnivrag wrote:Opet ja izgleda izvisihTESLA_EDISON wrote:Telemach dajte potvrdan odgovor, častim vas
Kao i do sada o svim novitetima koji predstoje, bićete obaviješteni
- cincilator2012
#86363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma rodila majka, dace tebi tvoj tejemah sarenu lazu.crnivrag wrote:Opet ja izgleda izvisihTESLA_EDISON wrote:Telemach dajte potvrdan odgovor, častim vas
- vkmiro
#86364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach bi trebao ubrzo nešto mijenjati, ostala konkurencija se dobro probudila. TXT je sada bolji, brži i raznovrsniji kanali za malo manje para a da ne govorim o optici.. Moja TV se budi, izjednačila je brzinu interneta, kanali jesu malo lošiji ali ionako je to sve isto smeče.
Mi smo dobili poskupljenje, dobili smo neke kao kanale ( TV HB i neki SK ) koji ne rade, vrte samo jednu sliku 24 sata.
Ja im preporučujem slijedece, pošto još egzistiraju stari Grand paketi koji realno ne postoje u ponudi, prebacite ih sve po difoltu na EON pakete, ko je šta imao kao lojaliti, neka mu i ostane. Pa suludo je da ja placam isti cijenu kao i EON paket a nemam jedno obicno vracanje kanala unazad. I opet me stalno zovu nebili mi uvalili i telefon ( ne mogu ljudi skontati da je fiksna telefonija prošlost ). Pa ja sam prije 10 godina odjavio fiksni telefon kao nepotreban izdatak u kučnom buđetu.
A največa greška mi je bila obnavljanje ugovora, kada pored vrata imam TXT razvodnu kutiju, pošto sam postao alergičan više na sve te pakete.Neki dan sam čuo da sada i za sahranu imate da birate pakete
Zna li ko, koliko se sada plača penal kada se želi prekinuti ugovor prije vremena
Mi smo dobili poskupljenje, dobili smo neke kao kanale ( TV HB i neki SK ) koji ne rade, vrte samo jednu sliku 24 sata.
Ja im preporučujem slijedece, pošto još egzistiraju stari Grand paketi koji realno ne postoje u ponudi, prebacite ih sve po difoltu na EON pakete, ko je šta imao kao lojaliti, neka mu i ostane. Pa suludo je da ja placam isti cijenu kao i EON paket a nemam jedno obicno vracanje kanala unazad. I opet me stalno zovu nebili mi uvalili i telefon ( ne mogu ljudi skontati da je fiksna telefonija prošlost ). Pa ja sam prije 10 godina odjavio fiksni telefon kao nepotreban izdatak u kučnom buđetu.
A največa greška mi je bila obnavljanje ugovora, kada pored vrata imam TXT razvodnu kutiju, pošto sam postao alergičan više na sve te pakete.Neki dan sam čuo da sada i za sahranu imate da birate pakete
Zna li ko, koliko se sada plača penal kada se želi prekinuti ugovor prije vremena
- zubi
#86365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, dvaput zovem oni nista.... ccccccccccHakiz wrote:Ja želim da zahvalim Telemachu što nam je omogućio učenje Mađarskog jezika.
Naime, na analognom Viasat History već danima osim što je kvalitet slike nikakav, audio je Mađarski. Umjesto originalan Engleski.
Hvala vam.
- Telemach
#86366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zubi wrote:Da, dvaput zovem oni nista.... ccccccccccHakiz wrote:Ja želim da zahvalim Telemachu što nam je omogućio učenje Mađarskog jezika.
Hvala vam.
Zdravo zubi,
Molimo Vas javite nam se u pp, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i kontaktirati Vas u slučaju potrebe.
- zubi
#86367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vrlo jednostavno, Viasat History je na madjarskom, cuje se madjarski preko originanog engleskog, molim vas popravite to.Telemach wrote:zubi wrote:Da, dvaput zovem oni nista.... ccccccccccHakiz wrote:Ja želim da zahvalim Telemachu što nam je omogućio učenje Mađarskog jezika.
Hvala vam.
Zdravo zubi,
Molimo Vas javite nam se u pp, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i kontaktirati Vas u slučaju potrebe.
Uzgred budi receno,Viasat history je jedini razlog sto sam i pored uzastopnih poskupljenja jos uvijek na telemachu...
- typeOnegative
#86368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nema potrebe , samo se malo strpi . brzo ce opet "unaprijediti " uslugu i poskupit za marku dvijevkmiro wrote:Telemach bi trebao ubrzo nešto mijenjati, ostala konkurencija se dobro probudila. TXT je sada bolji, brži i raznovrsniji kanali za malo manje para a da ne govorim o optici.. Moja TV se budi, izjednačila je brzinu interneta, kanali jesu malo lošiji ali ionako je to sve isto smeče.
A največa greška mi je bila obnavljanje ugovora, kada pored vrata imam TXT razvodnu kutiju, pošto sam postao alergičan više na sve te pakete.Neki dan sam čuo da sada i za sahranu imate da birate pakete![]()
Meni se cini da ce ovaj novi vlasnik pokopat grupaciju ako nastave i dalje sa ovakvim poslovnim odlukama koje dizu tlak cak i onima koji su se dojuce zaklinjali u Tm i radili Vam pozitivan marketing . postajete sve omrazeniji gospodo , razmislite malo o tome
-
sasajev
#86369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta se desava sa video klubom na eonu, niti jedan film niti jednu seriju nece da pokrene, samo vrti?
- crnivrag
#86370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Deleted.
-
SHTEVELEC
#86371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
gdje to gledam, na kojoj adresi? spajam laptop na modem ili moze preko wlan routera?crnivrag wrote:Koliko downstream frekvencija ti se sad prikazuje u postavkama modema?SHTEVELEC wrote:
da da, sve ok, proradilo, hvala za info
- crnivrag
#86372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na adresi 192.168.0.1SHTEVELEC wrote: gdje to gledam, na kojoj adresi? spajam laptop na modem ili moze preko wlan routera?
-
SHTEVELEC
#86373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Spojio sam kablom direktno na modem (EPC3208), net radi ali mi ne otvara nista na toj adresi, moze li bit' neka druga?crnivrag wrote:Na adresi 192.168.0.1SHTEVELEC wrote: gdje to gledam, na kojoj adresi? spajam laptop na modem ili moze preko wlan routera?
- crnivrag
#86374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno je 192.168.1.1, ali ne moraš se truditi, jer raj modem svakako podržava maksimalno 8 downstream frekvencija.SHTEVELEC wrote:
Spojio sam kablom direktno na modem (EPC3208), net radi ali mi ne otvara nista na toj adresi, moze li bit' neka druga?
- Tesla Edison
#86375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opa, sad mi 16 kanala ilitiga frekvencija. Vidim ja danas puca veza 5-6 puta, sinhronizuje se modem svako malo i net mi lud ali sad pogledah, 16 komada "locked"
Ništa manje nego duplo
Napokon da i ja dobijem full brzinu koja mi i pripada
.
P.S. Mislio sam fakat da ću zadnji dobiti unapređenje
Ništa manje nego duplo
Napokon da i ja dobijem full brzinu koja mi i pripada
P.S. Mislio sam fakat da ću zadnji dobiti unapređenje