Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
azdralovic

#86276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

crnivrag wrote:
azdralovic wrote:Telemase, ponovio sam se smart TV-om ali imam manjka HDMI portova, pa bi rado se rijesio D3 uredjaja a da koristim tu smart aplikaciju?
Da li je ovo moguce i da li trebam mijenjati paket (trenutno duo net)

LP,
Smart aplikacija je dostupna na EON paketima i na starim Trio/Duo Extra/Premium paketima.
promotivno ili za stalno?
kakaljin

#86277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kica wrote:Nije fer da plaćam paket za kanale koje ne mogu gledat, ne mojom krivicom.
Takva je politika grupe, ne žele da ih kažnjavaju zbog erotike na aplikacijama, jer zbog toga bi im Google mogao zabraniti objavljivanje aplikacije na Play Store-u.
Pa kako ma moja tv Multiscreen ima sve, mislis da bi i telecom dozvolio to sebi kao sto kazes za telemach.

Nije to sigurno, jer da je to onda ni telecom ne bi imao te kanale u aplikaciji. Ovo je nesto do telemacha.

Telemach tek sada sa eon paketima dozvolio da svi paketi imaju SAMO JEDNU smart tv aplikaciju, ali opet ne dozvoljava da se ona dodatno uzme i da korisnici koji zele plate tu aplikaciju dodatno.
Benq

#86278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Pa kako ma moja tv Multiscreen ima sve, mislis da bi i telecom dozvolio to sebi kao sto kazes za telemach.

Nije to sigurno, jer da je to onda ni telecom ne bi imao te kanale u aplikaciji. Ovo je nesto do telemacha
Da da, do Telemacha...

https://play.google.com/about/restricte ... t-content/
kakaljin

#86279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Pa kako ma moja tv Multiscreen ima sve, mislis da bi i telecom dozvolio to sebi kao sto kazes za telemach.

Nije to sigurno, jer da je to onda ni telecom ne bi imao te kanale u aplikaciji. Ovo je nesto do telemacha
Da da, to Telemacha...

https://play.google.com/about/restricte ... t-content/

Onda mi objasni ako se pozivas na to kako to sve radi na moja tv multiscreen aplikaciji vec godinama, zar nebi do sada po tom tvom google zabranio to da je to tako kako ti kazes i pozivas se na to.

Daj mi argument da nije ovo sto ja govorim.

Google re rigorozniji sa pravilima nego mi u BiH, tako da........
Benq

#86280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Onda mi objasni ako se pozivas na to kako to sve radi na moja tv multiscreen aplikaciji vec godinama, zar nebi do sada po tom tvom google zabranio to da je to tako kako ti kazes i pozivas se na to.

Upravo zato i nisam JA napisao nista, pa da mi odgovoris "da je tako kako ti kazes", dakle, ne kazem JA nista, tako stoji crno na bijelo u njihovim pravilima. Zasto su dopustili mojatv aplikaciju sa takvim sadrzajem, pitaj njih, jer se ja vodim iskljucivo cinjenicama i onim sto je napisano na njihovom sajtu.

Znaci, ponavljam, nije MOJE i nisam JA, dao sam ti link na kojem pisu pravila
Last edited by Benq on 10/05/2019 11:45, edited 1 time in total.
crnivrag

#86281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

azdralovic wrote: promotivno ili za stalno?
Promotivno samo na EON Light paketu, na ostalim navedenim paketima je za stalno.
azdralovic

#86282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

crnivrag wrote:
azdralovic wrote: promotivno ili za stalno?
Promotivno samo na EON Light paketu, na ostalim navedenim paketima je za stalno.
Pa zato i pitam... imam duo net stari i ne mogu da se prijavim u aplikaciju
kakaljin

#86283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Onda mi objasni ako se pozivas na to kako to sve radi na moja tv multiscreen aplikaciji vec godinama, zar nebi do sada po tom tvom google zabranio to da je to tako kako ti kazes i pozivas se na to.

Upravo zato i nisam JA napisao nista, pa da mi odgovoris "da je tako kako ti kazes", dakle, ne kazem JA nista, tako stoji crno na bijelo u njihovim pravilima. Zasto su dopustili mojatv aplikaciju sa takvim sadrzajem, pitaj njih, jer se ja vodim iskljucivo cinjenicama i onim sto je napisano na njihovom sajtu.

Znaci, ponavljam, nije MOJE i nisam JA, dao sam ti link na kojem pisu pravila

Ali opet govorim da je to tako sve kako je napisano i da je to zabrana za ove kanale, onda ni jedna aplikacija na google ne bi mogla imati te kanala, a svi vidimo da mojatv multiscreen ima te kanale, a sto se tice pravila oni gore su puno rigorozniji po tom pitanju nego mi ovdje u BiH, pa tako da i mene cudi da do sada ako je po tom pravilu sto ti navodis sa njihove stranice, onda bi aplikacija moja tv multiscreen odavno bila izbacena ili bi bili ukinuti ti kanali sa aplikacije tako da to pravilo izgleda nije po kojem se vodi telemach i telecom jer oba opretare posluju u istoj drzavi i podlijezu istim pravilima. Iako znamo sta telemach radi sa nekim kanalima i stalno placa kazne jer mu to prolazi iako krsi pravila.

Hajde mi reci ovo zasto telemach ne dozvoljava da se ima vise smart tv eon aplikacija osim jedne, umjesto da dodaju jos da mozes uzeti ali uz doplatu ako zelis kao sto mozes multiscreen aplikaciju uzeti 3 puta koje dodatno platis.
Benq

#86284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Ali opet govorim da je to tako sve kako je napisano i da je to zabrana za ove kanale, onda ni jedna aplikacija na google ne bi mogla imati te kanala, a svi vidimo da mojatv multiscreen ima te kanale, a sto se tice pravila oni gore su puno rigorozniji po tom pitanju nego mi ovdje u BiH, pa tako da i mene cudi da do sada ako je po tom pravilu sto ti navodis sa njihove stranice, onda bi aplikacija moja tv multiscreen odavno bila izbacena ili bi bili ukinuti ti kanali sa aplikacije tako da to pravilo izgleda nije po kojem se vodi telemach i telecom jer oba opretare posluju u istoj drzavi i podlijezu istim pravilima. Iako znamo sta telemach radi sa nekim kanalima i stalno placa kazne jer mu to prolazi iako krsi pravila.

Hajde mi reci ovo zasto telemach ne dozvoljava da se ima vise smart tv eon aplikacija osim jedne, umjesto da dodaju jos da mozes uzeti ali uz doplatu ako zelis kao sto mozes multiscreen aplikaciju uzeti 3 puta koje dodatno platis.
Za ostale aplikacije ne znam, koristim samo EON aplikaciju, a na mojatv aplikaciji sam vidio da postoje erotski kanali. Po onome sto pise u pravilima, to ne bi trebalo biti tako, ali ko zna imaju li oni uopste mogucnost provjere koje kanale nudi odredjeni operater putem svoje aplikacije. Ja cu im bas poslati e-mail sa tim upitom, jer me sad interesuje zasto je to tako. Za ove "neke" kanale za koje Telemach placa kazne, necu komentarisat jer uostalom to i nije tema niti je vezano za play store apps.

Ovo tvoje drugo pitanje je isto kao da ja tebe pitam zasto telecom u 2019. godini nema HD kanale (onu nekolicinu HD kanala i ne racunam), znam da nemas odgovor na to pitanje jer ni ti ne znas, kao sto ne znam ni ja zasto telemach ne dozvoljava vise eon smart aplikacija ;)
Mehemed
Vozim: automobil

#86285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

DON_eARL wrote: Imaš li sigurno nešto aktivno na tom portu 16000? Imaš gore opciju DMZ, stavi 192.168.0.11 i omogući, na taj način ćeš proslijediti sve portove na ovu IP adresu.
Piše da koristi 16000 UDP, ali ja stavim both. Uključio sam i UPnP pa će možda tako raditi, jer inače izbaci connection failed u igri, a prošle godine radilo uredno. Može biti i da je do njegove strane, probat ću i u njeg da otvorim port i da uključim UPnP ako ne bude uključen(u prijatelja s kojim hoću da se umrežim).
I preko DMZ prikazuje da nije otvoren.
Gameranger, program za igranje igrica u multiplayeru
http://www.gameranger.com/support/network/
diablobih

#86286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Pa ne moze google provjeriti sve aplikacije (treba vremena), ali kada bude provjeravao moja tv, banovat ce im aplikaciju sa google play storea.
Kralj Tvrtko I.

#86287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Zašto ne vidim 5Ghz mrežu na technicolor routeru?
Stavio sam različito ime mreže u odnosu na 2.4 Ghz sa šifrom naravno, ali je ne vidi tablet koji radi na 5Ghz mreži.
kakaljin

#86288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

diablobih wrote:Pa ne moze google provjeriti sve aplikacije (treba vremena), ali kada bude provjeravao moja tv, banovat ce im aplikaciju sa google play storea.

Pa aplikacija je na googleu vec godinama tako da je sigurno vec provjerena nekoliko puta. A ostalom znamo kakao je kod nas sa tuzibabama tako da je vec neko prijavljivao to da se provjeri.
Benq

#86289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote:
diablobih wrote:Pa ne moze google provjeriti sve aplikacije (treba vremena), ali kada bude provjeravao moja tv, banovat ce im aplikaciju sa google play storea.

Pa aplikacija je na googleu vec godinama tako da je sigurno vec provjerena nekoliko puta. A ostalom znamo kakao je kod nas sa tuzibabama tako da je vec neko prijavljivao to da se provjeri.
Ja sam im maloprije poslao e-mail, da budemo nacisto s tim jer se ova prica cesto ponavlja "kako ovi imaju a oni nemaju", cim dobijem odgovor kopiracu ga ovdje. Ako odgovore da je sve u skladu sa uvjetima googla, onda cemo pitati Telemach zasto tih kanala nema u EON aplikaciji, jer se ovdje na svaki takav upit odgovaralo da takvi kanali ne mogu biti u aplikaciji zbog gore navedenog razloga.
diablobih

#86290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

kakaljin wrote:

Ih koliko je aplikacija godinama na play storeu, a tamo krse sve moguce, jos ti i malware bace :D
rida1976

#86291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Kralj Tvrtko I. wrote:Zašto ne vidim 5Ghz mrežu na technicolor routeru?
Stavio sam različito ime mreže u odnosu na 2.4 Ghz sa šifrom naravno, ali je ne vidi tablet koji radi na 5Ghz mreži.
Zato što ti kanal visok. Spusti kanal i vidjeće ga svi uređaji.
l33t

#86292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Telemah moze li porukica, puca internet.
l33t

#86293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

.dupli
PhilCou

#86294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Taman htio da napišem za internet.. Šta je ovo, puca svakih 10 sekundi, te ima, te nema.

Inače, ovo pucanje se zna desiti često, to je obično iza ponoći. Gledam nešto na YT, pa počne prekidati, pa se gasi, te dvije crte itd.
Ne znam je li ovo samo kod mene ili još neko ima istih problema?
rajv0sa

#86295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

arene 2,3,4 ne rade ?
red evil

#86296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by red evil »

Imam jedno glupo pitanje. :mrgreen: Imam paket u Telemachu, htio bih gledati EON TV na pcu, nisam siguran da li je to za mene kao korisniku Telemacha besplatno?
crnivrag

#86297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

red evil wrote:Imam jedno glupo pitanje. :mrgreen: Imam paket u Telemachu, htio bih gledati EON TV na pcu, nisam siguran da li je to za mene kao korisniku Telemacha besplatno?
Besplatno je za sve korisnike starih Duo/Trio paketa, kao i novih EON paketa.

Ako koristiš neki od gore navedenih paketa, onda možeš koristiti EON platformu na do 5 web/mobilnih/tablet/box uređaja.
l33t

#86298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

red evil wrote:Imam jedno glupo pitanje. :mrgreen: Imam paket u Telemachu, htio bih gledati EON TV na pcu, nisam siguran da li je to za mene kao korisniku Telemacha besplatno?
https://eon.tv/ :thumbup:
red evil

#86299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by red evil »

Super. Taman da više streamove be tražim. :mrgreen:
Telemach

#86300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rajv0sa » Today, 2:02 am

arene 2,3,4 ne rade ?
Da li i dalje imate poteškoće?
Locked