Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8626 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

kad bi malo mogao komunicirati s likovima u proslosti :mrgreen:
mozda bi mogao promijeniti buducnost tj nasu prošlost u seriji

epizoda je meeeeeeeeeeeh mogu vako 10 sezona
s flesbekovima pripremaju prikvele :lol:
Juliuscezar

#8627 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Black swan wrote:kad bi malo mogao komunicirati s likovima u proslosti :mrgreen:
mozda bi mogao promijeniti buducnost tj nasu prošlost u seriji

epizoda je meeeeeeeeeeeh mogu vako 10 sezona
s flesbekovima pripremaju prikvele :lol:
Kad se u 9 epizodi svi mrtvi vrate u zivot :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sigh

#8628 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

I sta ce biti sad sa Aryom ? Jel joj ovaj izlet sa ovim likom bez lica definitvno odrediste ili samo stepenica u njenom razvoju. Nekako kroz cijelu seriju, gdje god je bila, uvijek je ucila da postane ta neka badass heroina. Glupo bi mi nekako bilo da sad ostane samo kao neki placeni ubica. :-?
omar little

#8629 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

tri epizode littlefinger jos nigdje. :D
Capajebo

#8630 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ali kako nabroja Arya samo 3 osobe sa one liste : Cercei Lannister, Gregor Clegane i Walder Fray. A bilo ih je puno vise, oni koji su vec pod zemljom, ona ne bi trebala da zna da su vec mrtvi?
P308

#8631 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

Bili su joj na listi jos i Ilyn Payne i Joffery.
Capajebo

#8632 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

P308 wrote:Bili su joj na listi jos i Ilyn Payne i Joffery.
Tywin, "The red women", Beric Dondarion, haj Trenta je ona ubila u seriji...
Ali sto ona rece samo ova 3, mozda ce joj ovi dopustiti da njih ubije i da onda potpuno postane no one? :mrgreen:
Pandakonda

#8633 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jel' neko još primjetio da kad je ona cura tjerala Aryu da kaže koliko ima braće, Arya je rekla 4 (Bran, Robb, Rickon, Jon) i u tom trenutku je ova lupila štapom da laže ? :mrgreen: moguć hint za R+L=J
Capajebo

#8634 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Pandakonda wrote:Jel' neko još primjetio da kad je ona cura tjerala Aryu da kaže koliko ima braće, Arya je rekla 4 (Bran, Robb, Rickon, Jon) i u tom trenutku je ova lupila štapom da laže ? :mrgreen: moguć hint za R+L=J
"And a half-brother, Jon" :zoka: :mrgreen:
Pandakonda

#8635 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Capajebo wrote:
Pandakonda wrote:Jel' neko još primjetio da kad je ona cura tjerala Aryu da kaže koliko ima braće, Arya je rekla 4 (Bran, Robb, Rickon, Jon) i u tom trenutku je ova lupila štapom da laže ? :mrgreen: moguć hint za R+L=J
Važno je šta je prvo rekla :evil:
IcedMFEarth

#8636 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Bojim se da bi Arya imala smisao u seriji, da ce biti pred jednom velikom dilemom.
"Only death can pay for life"...a Jon je upravo prevario death, ukrali su Many-Faced Bogu jednu smrt, moraju mu sad vratiti. Bojim se da ce dobiti zadatak da ubije Jona kako bi dokazala da je No One.
Capajebo

#8637 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ako Umberi ne igraju dvostruku igru sa Ramzijem, onda su ovi pisci drama smotani. Mislim, ukoliko je vec bio kod njih sve ovo vrijeme, sto su izabrali bas ovaj trenutak kada je Roose ubijen, i doci mahnitom Ramziju? Nikakve logike nema...
Puno vise logike bi imalo da Umberi dobiju pricu kuce Manderly, the north remembers dio.
A opet isto tako, ako igraju tu igru, sto onda izlagati Rickona opasnosti, kad su jednostavno mogli nekog drugog djecaka poslati zajedno sa vucijom glavom, kad onaj hajvan svakako ne zna kako Rickon izgleda?

Sa druge strane, ako Umberi fkt igraju u istom kolu sa Boltonima sada, D&D su fkt glupo sve ovo odradili, i unistili jedan od najzanimljivijih dijelova zadnje knjige da nemam rijeci...

Sezona 5, epizoda 3 :zoka:
Ovo onda znaci da samo ova baba pamti, mislim jes stara mozda je nesto zapamtila... :mrgreen:

Dalje, hoce da kazu da je sin ovog covjeka, Big Jon Umbera, izd'o Starkove i prihvatio Boltonove kao glavne na sjeveru? Na stranu to sto je on sam pogin'o u knjigama braneci Robba Starka na vjencanju, da bi on pred'o posljednjeg Starka koji moze vladati sjeverom?
I nakon svega, da ova porodica izda Starkove nakon toliko godina, nakon Red Weddinga gdje su i oni dobro najebali... smijesno.

Za one koji ne znaju, ovaj lik je otac ovog sto je doveo Rickona u Winterfell sada.

Imalo bi se jos toga napisati, al' sam se i ja sad malo pogubio. Valjda neko nesto doda na sve ovo, jer je meni licno smijesno :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8638 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:
u neku ruku i jeste polu brat ako je R+L=J ima starkove krvi i prvo im je koljeno po krvi, samim tim sto nema roditelja, Ned mu dodje kao otac, tako kad bude flashback u kuli sve ce se znati... trbali bi ove sezone to razotkrit, jer tolika tajanstvenost je vec u prvom pojavljivanju Tower of Joyu flashbacku kao i Branova iznenadjenost ubistvom s ledja Ser Arthura Dayna od strane Howlanda Reeda, zapravo Ned ga i jest ubio skrativsi mu muke od rane s ledja...

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8639 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:Ako Umberi ne igraju dvostruku igru sa Ramzijem, onda su ovi pisci drama smotani. Mislim, ukoliko je vec bio kod njih sve ovo vrijeme, sto su izabrali bas ovaj trenutak kada je Roose ubijen, i doci mahnitom Ramziju? Nikakve logike nema...
Puno vise logike bi imalo da Umberi dobiju pricu kuce Manderly, the north remembers dio.
A opet isto tako, ako igraju tu igru, sto onda izlagati Rickona opasnosti, kad su jednostavno mogli nekog drugog djecaka poslati zajedno sa vucijom glavom, kad onaj hajvan svakako ne zna kako Rickon izgleda?

Sa druge strane, ako Umberi fkt igraju u istom kolu sa Boltonima sada, D&D su fkt glupo sve ovo odradili, i unistili jedan od najzanimljivijih dijelova zadnje knjige da nemam rijeci...

Sezona 5, epizoda 3 :zoka:
Ovo onda znaci da samo ova baba pamti, mislim jes stara mozda je nesto zapamtila... :mrgreen:

Dalje, hoce da kazu da je sin ovog covjeka, Big Jon Umbera, izd'o Starkove i prihvatio Boltonove kao glavne na sjeveru? Na stranu to sto je on sam pogin'o u knjigama braneci Robba Starka na vjencanju, da bi on pred'o posljednjeg Starka koji moze vladati sjeverom?
I nakon svega, da ova porodica izda Starkove nakon toliko godina, nakon Red Weddinga gdje su i oni dobro najebali... smijesno.

Za one koji ne znaju, ovaj lik je otac ovog sto je doveo Rickona u Winterfell sada.

Imalo bi se jos toga napisati, al' sam se i ja sad malo pogubio. Valjda neko nesto doda na sve ovo, jer je meni licno smijesno :-)

po mom misljenju ovaj nasljednik Umbera mi je ono ni tamo ni vamo al ima nesto, kad ga Remzi pita zasto se nije priklonio dok je Roose bio Knez ovaj odgovara da je bio picka, sto mi je ono bez veze objasnjenje, veca je logika da bi ga Roose prokonto i odmah ga zivog odro, ovaj manijak Remzija misli da je ufacijo stare bogove za muda i da je zajeban, yest dok ima oko sebe slicnih njemu derikoza, vidjet cemo kad bude oci u oci s nekim ko je superiorniji od njega, plakat ce ko zadnja pizda... 90 posto su sanse da mu Umberi smjestaju...
annoy

#8640 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

To s Umberima je lose napisano svakako...ipak nadam se da nisu tako glupi da ucine Smalljona izdajnikom

Fascinira me tempo rasta Gillynog djeteta
Capajebo

#8641 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote:kad ga Remzi pita zasto se nije priklonio dok je Roose bio Knez ovaj odgovara da je bio picka, sto mi je ono bez veze objasnjenje, veca je logika da bi ga Roose prokonto i odmah ga zivog odro
Isto tako mislim, jedino logicno objasnjenje :D
annoy wrote:To s Umberima je lose napisano svakako...ipak nadam se da nisu tako glupi da ucine Smalljona izdajnikom
Onda bi fkt upropastili komplet Sjever, i ostavili prostor samo Jonu da kao on sve sam dovede u red... sto je malo reci smijesno :-)
omar little

#8642 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

nema se jos dovoljno informacije za zakljuciti da li umber igra igru ili ne. na upit zasto je dosao on je rekao da je dosao zato sto je jon snow preveo vojsku wildings preko zida i posto su umberovi najsjeverniji oni su i najizlozeniji napadima te stoga zeli pomoc. wildingsi sami ga ne brinu, ali jon snow s njima ima tezinu. ako laze, ima mu prica smisla i dobro igra. ako ne laze, logicna mu je prica. supcina je i izdajnik, ali mu je logican potez.

prerano je za zakljucke.
Capajebo

#8643 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

omar little wrote:nema se jos dovoljno informacije za zakljuciti da li umber igra igru ili ne. na upit zasto je dosao on je rekao da je dosao zato sto je jon snow preveo vojsku wildings preko zida i posto su umberovi najsjeverniji oni su i najizlozeniji napadima te stoga zeli pomoc. wildingsi sami ga ne brinu, ali jon snow s njima ima tezinu. ako laze, ima mu prica smisla i dobro igra. ako ne laze, logicna mu je prica. supcina je i izdajnik, ali mu je logican potez.

prerano je za zakljucke.
Prica nema smisla iz vise razloga. Prvo divljaci (slobodan narod! :mrgreen: ) nisu jucer prosli zid, nego su tu vec neko vrijeme. Dalje, da su se probili kroz zid, strah bi bio opravdan, ali posto i spominje Jona prica ne pije vode, jer onda zna da su pod njegovom kontrolom. A sto bi se to kuca Umber imala razloga bojati Jona, jos pogotovu kad kriju i cuvaju malog Rickona par godina? Nema smisla, moras priznati... :D
Vjerujem da spominje Jona cisto da bi malo bocn'o Ramzija da ovaj jos manje razmisli glavom, i kao serijski uvod u "pink letter", sto vec ima smisla (Jon+divljaci itd)...
annoy

#8644 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Upravo tako, nema razloga da Umberima Jon predstavlja problem
Mislim, oni stvarno ne vole divljake, ali cinjenica da im je Jon na celu njima moze ici samo u prilog
cvrčak_na_hedonizmu

#8645 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Realno ovdje više nema priče pa ga rastezu koliko mogu. Arja tri epizode postaje no one + cijela prošla sezona. Deneris tri epizode hoda po pustipoljinama, bla bla, bla....

Prve tri epizode su hladno mogli smjestiti u jednu epizodu, možda. Iskreno se nadam da će stari jazavac uskoro objaviti knjigu :D

Dok su pratili knjigu, koliko-toliko GOT je bio strasna serija, ako ovako nastave očekujem sranje tipa walking dead :D

Pa jel' neko zaista misli da je stari prdonja mogao napisati da je nekakva Luna, kako li već mogla izdati Unsolid i napraviti im problem.

Got je odlična serija, jer su knjige strasne, "realno" napisane i svaki događaj je u tancine objasnjen, točno se vidi da tv produkcija preuzima priču i da je rastezu koliko mogu.

Naravno, ovo je i dalje jedna od boljih serija, ali da je onaj uspio napisati još koju knjigu bila bi za par klasa bolja.

Baš sam ih zajebo' što sam ovo napisao :D
Pandakonda

#8646 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Plan Umberova:

Korak 1: Dobit Remzijevo povjerenje tako što ćeš mu dati Rickona (Pravi cilj: Vratit Starka u Winterfell, da ga ljudi vide i prepoznaju da znaju da je još jedan muški Stark živ koji može bit kralj)

Korak 2: Dati Remziju dojam da je Rickon bespomoćan, i naravno podvalit mrtvog vuka jer su znali da samo tako mogu dokazat da je to pravi Stark, i prikazat da je Osha neka tamo bezveze divljakinja koja nema pojma o životu. (dok ustvari može slupat koga hoće)

Korak 3: Izmamit Ramzija van Winterfella ono da dolazi Jon i divljaci (jer Umberi znaju da je Jon Nedov sin i Rickon im je potvrdio da je dobar čovjek),

Korak 4: Oslobodit Rickona dok je Ramsay sa vojskom zauzet vani.

Korak 5: Jon dolazi sa sjevera, Umberi prate Ramsaya sa juga i tako opkole Ramsaya i sjebu ga.
Last edited by Pandakonda on 10/05/2016 01:17, edited 1 time in total.
zlaataan

#8647 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

Pandakonda wrote:Plan Umberova:

Korak 1: Dobit Remzijevo povjerenje tako što ćeš mu dati Rickona (Pravi cilj: Vratit Starka u Winterfell, da ga ljudi vide i prepoznaju da znaju da je još jedan muški Stark živ koji može bit kralj)

Korak 2: Dati Remziju dojam da je Rickon bespomoćan, i naravno podvalit mrtvog vuka jer su znali da samo tako mogu dokazat da je to pravi Stark, i prikazat da je Osha neka tamo bezveze divljakinja koja nema pojma o životu. (dok ustvari može slupat koga hoće)

Korak 3: Izmamit Ramzija van Winterfella ono da dolazi Jon i divljaci (jer Umberi znaju da je Jon Nedov sin i Rickon im je potvrdio da je dobar čovjek),

Step 6: Jon dolazi sa sjevera, Umberi prate Ramsaya sa juga i tako opkole Ramsaya i sjebu ga.
Samo ima jedna mana, da ga psihopata ne odere, onako čisto iz zabave :roll:
Ali plan je odličan za mene kao Starkoljupca :D
kokuz_sa

#8648 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

Psihopata izgubio jedno pseto...mozda mu plan da napravi novo od Rikona
Pandakonda

#8649 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

zlaataan wrote:
Pandakonda wrote:Plan Umberova:

Step 6: Jon dolazi sa sjevera, Umberi prate Ramsaya sa juga i tako opkole Ramsaya i sjebu ga.
Samo ima jedna mana, da ga psihopata ne odere, onako čisto iz zabave :roll:
Ali plan je odličan za mene kao Starkoljupca :D
Neće ga Ramsey oderat iz istog razloga što nije oderao Sansu. Sjever priznaje samo Starkove i Ramsay zna da ako nema Starka pored sebe nikad neće imat potpunu kontrolu nad sjeverom.
Capajebo

#8650 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Samo da se zna, Rickon ce biti Lord, Warden/King of the North, jer je i karakterom najagresivniji od svih Starkova koji su zivi na pocetku serijala, i "prica" se da je najslicniji svom amidzi rahmetli Brendonu... onaj sto je malo otvorio Littlefingera :lol:
Ako ga fkt ubiju, preglupo, cekati 2 sezone cijele, da se pojavi samo da umre... :-)
Post Reply