mozda bi mogao promijeniti buducnost tj nasu prošlost u seriji
epizoda je meeeeeeeeeeeh mogu vako 10 sezona
s flesbekovima pripremaju prikvele
Moderator: _BataZiv_0809
Kad se u 9 epizodi svi mrtvi vrate u zivotBlack swan wrote:kad bi malo mogao komunicirati s likovima u proslosti![]()
mozda bi mogao promijeniti buducnost tj nasu prošlost u seriji
epizoda je meeeeeeeeeeeh mogu vako 10 sezona
s flesbekovima pripremaju prikvele
Tywin, "The red women", Beric Dondarion, haj Trenta je ona ubila u seriji...P308 wrote:Bili su joj na listi jos i Ilyn Payne i Joffery.
"And a half-brother, Jon"Pandakonda wrote:Jel' neko još primjetio da kad je ona cura tjerala Aryu da kaže koliko ima braće, Arya je rekla 4 (Bran, Robb, Rickon, Jon) i u tom trenutku je ova lupila štapom da laže ?moguć hint za R+L=J
Važno je šta je prvo reklaCapajebo wrote:"And a half-brother, Jon"Pandakonda wrote:Jel' neko još primjetio da kad je ona cura tjerala Aryu da kaže koliko ima braće, Arya je rekla 4 (Bran, Robb, Rickon, Jon) i u tom trenutku je ova lupila štapom da laže ?moguć hint za R+L=J
![]()
u neku ruku i jeste polu brat ako je R+L=J ima starkove krvi i prvo im je koljeno po krvi, samim tim sto nema roditelja, Ned mu dodje kao otac, tako kad bude flashback u kuli sve ce se znati... trbali bi ove sezone to razotkrit, jer tolika tajanstvenost je vec u prvom pojavljivanju Tower of Joyu flashbacku kao i Branova iznenadjenost ubistvom s ledja Ser Arthura Dayna od strane Howlanda Reeda, zapravo Ned ga i jest ubio skrativsi mu muke od rane s ledja...Capajebo wrote:"And a half-brother, Jon"Pandakonda wrote:Jel' neko još primjetio da kad je ona cura tjerala Aryu da kaže koliko ima braće, Arya je rekla 4 (Bran, Robb, Rickon, Jon) i u tom trenutku je ova lupila štapom da laže ?moguć hint za R+L=J
![]()
Capajebo wrote:Ako Umberi ne igraju dvostruku igru sa Ramzijem, onda su ovi pisci drama smotani. Mislim, ukoliko je vec bio kod njih sve ovo vrijeme, sto su izabrali bas ovaj trenutak kada je Roose ubijen, i doci mahnitom Ramziju? Nikakve logike nema...
Puno vise logike bi imalo da Umberi dobiju pricu kuce Manderly, the north remembers dio.
A opet isto tako, ako igraju tu igru, sto onda izlagati Rickona opasnosti, kad su jednostavno mogli nekog drugog djecaka poslati zajedno sa vucijom glavom, kad onaj hajvan svakako ne zna kako Rickon izgleda?
Sa druge strane, ako Umberi fkt igraju u istom kolu sa Boltonima sada, D&D su fkt glupo sve ovo odradili, i unistili jedan od najzanimljivijih dijelova zadnje knjige da nemam rijeci...
Sezona 5, epizoda 3![]()
Ovo onda znaci da samo ova baba pamti, mislim jes stara mozda je nesto zapamtila...
Dalje, hoce da kazu da je sin ovog covjeka, Big Jon Umbera, izd'o Starkove i prihvatio Boltonove kao glavne na sjeveru? Na stranu to sto je on sam pogin'o u knjigama braneci Robba Starka na vjencanju, da bi on pred'o posljednjeg Starka koji moze vladati sjeverom?
I nakon svega, da ova porodica izda Starkove nakon toliko godina, nakon Red Weddinga gdje su i oni dobro najebali... smijesno.
Za one koji ne znaju, ovaj lik je otac ovog sto je doveo Rickona u Winterfell sada.
Imalo bi se jos toga napisati, al' sam se i ja sad malo pogubio. Valjda neko nesto doda na sve ovo, jer je meni licno smijesno
Isto tako mislim, jedino logicno objasnjenjepici wrote:kad ga Remzi pita zasto se nije priklonio dok je Roose bio Knez ovaj odgovara da je bio picka, sto mi je ono bez veze objasnjenje, veca je logika da bi ga Roose prokonto i odmah ga zivog odro
Onda bi fkt upropastili komplet Sjever, i ostavili prostor samo Jonu da kao on sve sam dovede u red... sto je malo reci smijesnoannoy wrote:To s Umberima je lose napisano svakako...ipak nadam se da nisu tako glupi da ucine Smalljona izdajnikom
Prica nema smisla iz vise razloga. Prvo divljaci (slobodan narod!omar little wrote:nema se jos dovoljno informacije za zakljuciti da li umber igra igru ili ne. na upit zasto je dosao on je rekao da je dosao zato sto je jon snow preveo vojsku wildings preko zida i posto su umberovi najsjeverniji oni su i najizlozeniji napadima te stoga zeli pomoc. wildingsi sami ga ne brinu, ali jon snow s njima ima tezinu. ako laze, ima mu prica smisla i dobro igra. ako ne laze, logicna mu je prica. supcina je i izdajnik, ali mu je logican potez.
prerano je za zakljucke.
Samo ima jedna mana, da ga psihopata ne odere, onako čisto iz zabavePandakonda wrote:Plan Umberova:
Korak 1: Dobit Remzijevo povjerenje tako što ćeš mu dati Rickona (Pravi cilj: Vratit Starka u Winterfell, da ga ljudi vide i prepoznaju da znaju da je još jedan muški Stark živ koji može bit kralj)
Korak 2: Dati Remziju dojam da je Rickon bespomoćan, i naravno podvalit mrtvog vuka jer su znali da samo tako mogu dokazat da je to pravi Stark, i prikazat da je Osha neka tamo bezveze divljakinja koja nema pojma o životu. (dok ustvari može slupat koga hoće)
Korak 3: Izmamit Ramzija van Winterfella ono da dolazi Jon i divljaci (jer Umberi znaju da je Jon Nedov sin i Rickon im je potvrdio da je dobar čovjek),
Korak 4: Oslobodit Rickona dok je Ramsay sa vojskom zauzet vani.
Step 6: Jon dolazi sa sjevera, Umberi prate Ramsaya sa juga i tako opkole Ramsaya i sjebu ga.
Neće ga Ramsey oderat iz istog razloga što nije oderao Sansu. Sjever priznaje samo Starkove i Ramsay zna da ako nema Starka pored sebe nikad neće imat potpunu kontrolu nad sjeverom.zlaataan wrote:Samo ima jedna mana, da ga psihopata ne odere, onako čisto iz zabavePandakonda wrote:Plan Umberova:
Korak 1: Dobit Remzijevo povjerenje tako što ćeš mu dati Rickona (Pravi cilj: Vratit Starka u Winterfell, da ga ljudi vide i prepoznaju da znaju da je još jedan muški Stark živ koji može bit kralj)
Korak 2: Dati Remziju dojam da je Rickon bespomoćan, i naravno podvalit mrtvog vuka jer su znali da samo tako mogu dokazat da je to pravi Stark, i prikazat da je Osha neka tamo bezveze divljakinja koja nema pojma o životu. (dok ustvari može slupat koga hoće)
Korak 3: Izmamit Ramzija van Winterfella ono da dolazi Jon i divljaci (jer Umberi znaju da je Jon Nedov sin i Rickon im je potvrdio da je dobar čovjek),
Korak 4: Oslobodit Rickona dok je Ramsay sa vojskom zauzet vani.
Step 6: Jon dolazi sa sjevera, Umberi prate Ramsaya sa juga i tako opkole Ramsaya i sjebu ga.
Ali plan je odličan za mene kao Starkoljupca