BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8626 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

L00d wrote:Hahahahah kako smijesne izjave... Konkurencija je...cim je Bh Telecom uveo flat kad je Telemach dosao .

Pa da nije Telemach dosao, sad bi gledali koliko ste potrosili ... :lol:
Uozbiljite se...
pa normala... recimo logosoft u moju ulicu nije htio uvesti xdsl
to je učinio bukvalno za 2 dana kada je HS zaprijetio i kada su korisnici morali izabrati jednog od provajdera ( a ne preko HS kablova koristiti LOL)
isti slučaj je bio sa LIMITOM
dugo godina je bio 3.5 GB pa 7 GB... onda je uletio neki provajder s flatom ne mogu se sjetiti odjedmo i telekom i LOL dižu limite...

elem nije fer porediti jednog giganta koji može pružiti internet gdje god postoji telefonski kabl sa manjom firmom koja se mora boriti za svakog korisnika...

elem koristim M:tel, telekom, mobilni fiksni, total TV, kablovsku HS kako gdje i kako kod

nažalost moram reći da je telekom najstabilniji :D
zateznistub

#8627 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:
iceman2010 wrote:Mislis da nije zanimljivo pogledati nesto sto te zanima na smartphone-u? Evo recimo, igra Sarajevo, ide utakmica na moja TV programu, a ja na izletu sa porodicom ili sa rajom na kafi u gradu. Imam wi-fi ili 3G i gledam utakmicu ili pogledam povremeno kad se rezultati promjeni. Joj zaboravio sam da lol nema 3G :D Doduse sada, kada malo bolje razmislim, ako ce ta usluga raditi samo na LoL-voj mrezi bolje da je i ne uvode. Mislim gdje ces to iskoristiti ako si korisnik LOL-a :-D

Ili tebi draza varijanta: Igra real bitnu utakmicu u ligi prvaka, a ti nisi kuci...... :D
Cuj LOL nema 3g... :lol: :lol: I to je argument za sta? Mislim, hajmo se malo uozbiljiti. A gdje cu koristiti? Uzecu BHT paket sa 250 MB limita i uzivacu u prenosu... neki kazu da se to ne moze potrositi, pa da vidim kako to izgleda u praksi. ;)
Mozda bih ja i pogledao ponekad neku tekmu (prenos nekog dogadjaja), ali to sam samo ja... Mislim da je procenat takvih korisnika zanemariv u ovom momentu. Sto se, opet ponavljam, ne moze reci za notebook i tablet uredjaje. ;)

P.S. Da li ce se tako nesto implementirati, kada, na koji nacin,... vrijeme ce pokazati. ;)
Nije majka muju karala sto se kock'o....
LOL da ima i blizu toliko pretpatnika prvi bi ti mahao ovda sa tim podacima, al' jock, nejma. Pa onda ne treba ni objavljivati...
iceman2010

#8628 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote: Ja mislim da je to zbog vrhunske ponude i kvaliteta IPTV sistema. ;)

LP
Moze biti zato sto su ti besplatni pozivi unutar mreze vecini korisnika bitniji od 30 Mbps i 960798596 programa? A tebi to sega pravo. Mojoj zeni uopste nije, a nije ni meni kad sam vidio razliku u racunima.
zilog

#8629 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:Mislis da nije zanimljivo pogledati nesto sto te zanima na smartphone-u? Evo recimo, igra Sarajevo, ide utakmica na moja TV programu, a ja na izletu sa porodicom ili sa rajom na kafi u gradu. Imam wi-fi ili 3G i gledam utakmicu ili pogledam povremeno kad se rezultati promjeni. Joj zaboravio sam da lol nema 3G :D Doduse sada, kada malo bolje razmislim, ako ce ta usluga raditi samo na LoL-voj mrezi bolje da je i ne uvode. Mislim gdje ces to iskoristiti ako si korisnik LOL-a :-D

Ili tebi draza varijanta: Igra real bitnu utakmicu u ligi prvaka, a ti nisi kuci...... :D
:roll:
Tebi za svako cudo, koje BHT izbaci, ide prica tipa "imam punicu u drugom kantonu".

Izaci u grad i gledati utakmicu na mobitelu??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Velicanstveno :run:

Ono za izlet necu ni spominjati. 3G na izletu? Ja kada odem na izlet, jedva GSM uhvatim. Vi kao da radite u AT&T-u. :D

BTW, slazem se da je WebTV dobra stvar. Vjerovatno ce je i LOL nekad pokrenuti. Nije ni BHT prvi uveo tu uslugu.
BHF80

#8630 Re: BHTelecom All About

Post by BHF80 »

Koliko se sad čeka za priključenje na moju tv
iceman2010

#8631 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

zilog wrote:

:roll:
Tebi za svako cudo, koje BHT izbaci, ide prica tipa "imam punicu u drugom kantonu".

Izaci u grad i gledati utakmicu na mobitelu??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Velicanstveno :run:

Ono za izlet necu ni spominjati. 3G na izletu? Ja kada odem na izlet, jedva GSM uhvatim. Vi kao da radite u AT&T-u. :D

BTW, slazem se da je WebTV dobra stvar. Vjerovatno ce je i LOL nekad pokrenuti. Nije ni BHT prvi uveo tu uslugu.
Ti nikada nisi negdje morao biti, a na TV islo nesto sto nisi zelio da propustis?

Pogledati gol kad ga Sarajevo zabije na mojaTV dok sjedim sa rajom na kafi....... Neprocjenjivo! To sto ti ne razumijes taj aspekt zivota sta da ti kazem. Valjda si ti jedan od 5 % muskaraca koje fudbal ne zanima.

Koliko znam BHT je prvi u BiH koji je uveo webTV. Ako grijesim ti me ispravi.
Last edited by iceman2010 on 07/11/2012 12:28, edited 1 time in total.
zateznistub

#8632 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Gdje je jedan, tu je odmah i drugi :shock:
IKMF BiH

#8633 Re: BHTelecom All About

Post by IKMF BiH »

evo vam ga na...LOL nema ovu funkcionalnost, dok svaki granap ima terminal da puni dopune :lol: :P

Image
zateznistub

#8634 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:
zateznistub wrote:Gdje je jedan, tu je odmah i drugi :shock:
Zato si ti uvijek sam. :oops:

@iceman
Neozbiljan si.
Znaci skonto si, haj bra'o!
IKMF BiH

#8635 Re: BHTelecom All About

Post by IKMF BiH »

Lud i ponosan wrote::lol: :lol: :lol:

Dobra... Hoš da ti dam broj telefona da kliknes? :lol: :lol:
eee starci zakljucali :D
zilog

#8636 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

iceman2010 wrote:Pogledati gol kad ga Sarajevo zabije na mojaTV dok sjedim sa rajom na kafi....... Neprocjenjivo! To sto ti ne razumijes taj aspekt zivota sta da ti kazem. Valjda si ti jedan od 5 % muskaraca koje fudbal ne zanima.
Nisi me shvatio. Ako mi se gleda tekma, sjednem ispred televizora. Moze i sa rajom u kaficu.
Drzati mobitel ispred sebe i gledati utakmicu, bas spada u onih 5% koje nazivamo pogrdnim imenima. :lol:

@zateznistub
Ako nisi primjetio, taj se komentar moze i na vas dvojicu odnositi. :wink:
zateznistub

#8637 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Pogledati gol kad ga Sarajevo zabije na mojaTV dok sjedim sa rajom na kafi....... Neprocjenjivo! To sto ti ne razumijes taj aspekt zivota sta da ti kazem. Valjda si ti jedan od 5 % muskaraca koje fudbal ne zanima.
Nisi me shvatio. Ako mi se gleda tekma, sjednem ispred televizora. Moze i sa rajom u kaficu.
Drzati mobitel ispred sebe i gledati utakmicu, bas spada u onih 5% koje nazivamo pogrdnim imenima. :lol:

@zateznistub
Ako nisi primjetio, taj se komentar moze i na vas dvojicu odnositi. :wink:
A i ti se nađe!!! :D
zilog

#8638 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

zateznistub wrote:A i ti se nađe!!! :D
Vidim da te idu doskocice i komentari tipa - Hamo vidi mu glave.

Jesi li to skoro pokupio, ili su iz djetinjstva?
zateznistub

#8639 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote:

skoro, tek 40 tak godina.
Kakvo pisanje-takav odgovor
zilog

#8640 Re: BHTelecom All About

Post by zilog »

zateznistub wrote:
zilog wrote:

skoro, tek 40 tak godina.
Kakvo pisanje-takav odgovor
Ma samo nastavi, lijepi forum. Uvijek mozes reci kako si ispao mangup. Sam sebi, naravno.
zateznistub

#8641 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zilog wrote: Ma samo nastavi, lijepi forum. Uvijek mozes reci kako si ispao mangup. Sam sebi, naravno.
Nikada nisam bio, niti volim mangupisati. Ali kad porcitam besav komentar, volim dati takav odgovor. Nikad nisam otisao na temu o LOL-u i pisao kako su lolovci ovaki ili onakvi, sto redovno radi LiP. Ti si se samo nakacio.
Mustafapasa

#8642 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

ja mislim da je za sve kriv ovaj lud i ponosan, ukoljica frajko prava :lol:
and

#8643 Re: BHTelecom All About

Post by and »

zateznistub wrote:
zebih wrote:Ljudi jeste li vi primjetili da su u "BH Gulikomu", u zadnjih par dana cijene mobitela otisle gore.Upravo gledam njigov site i posto sam ovih dana u trazenju novog telefona , tako sam sam zapamtio i cijene par ovih koje me interesiraju.I to ne samo zapamtio , nego i isprintao tako da imam crno na bijelo. Primjera radi HTC One S je na MIDI paketu na 24 mjeseca sa 31.13 KM otisao na 34.13 KM. Sony Xperia P sa 20 KM na 23.21 KM. Pa to samo kod nas ima da telefoni koji su izasli prije skoro godinu dana ,sto su stariji to im je cijena veca. I to znacajno veca jer iako se cini , sta je tri markice vise, kad se se to sve lijepo sabere 24 mj.X 3 KM = 72 KM . Pa *ebo me svak ako ikad vise uzmem bilo kakav telefon u BH Gulikomu , propali da bog da. Nikad nisam bio pobornik kupovine po ovim radnjama tipa Univerzalno , Fontele itd. i sve sam dosada aparate uzimao u Telecomu, ali neces sine vise , nek' se jebu i oni i njihova poslovna politika.
Znas li i da je i nafta poskupila, a i jos neke stvari. Odi na site drugih operatera pa uporedi cijene u odnosu na ponuđene pakete. Vidjeces da su ostali malo veci gulikomi...
čuj nafta poskupila?
da pogledamo ponude operatera u susjedstvu?hrvatska,srbija?ili oni na plin piče?
smiješna ponuda telefona i paketa,s obzirom na monopol koji imaju i zaradu koju ostvaruju.
zateznistub

#8644 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

and wrote:
zateznistub wrote:
zebih wrote:Ljudi jeste li vi primjetili da su u "BH Gulikomu", u zadnjih par dana cijene mobitela otisle gore.Upravo gledam njigov site i posto sam ovih dana u trazenju novog telefona , tako sam sam zapamtio i cijene par ovih koje me interesiraju.I to ne samo zapamtio , nego i isprintao tako da imam crno na bijelo. Primjera radi HTC One S je na MIDI paketu na 24 mjeseca sa 31.13 KM otisao na 34.13 KM. Sony Xperia P sa 20 KM na 23.21 KM. Pa to samo kod nas ima da telefoni koji su izasli prije skoro godinu dana ,sto su stariji to im je cijena veca. I to znacajno veca jer iako se cini , sta je tri markice vise, kad se se to sve lijepo sabere 24 mj.X 3 KM = 72 KM . Pa *ebo me svak ako ikad vise uzmem bilo kakav telefon u BH Gulikomu , propali da bog da. Nikad nisam bio pobornik kupovine po ovim radnjama tipa Univerzalno , Fontele itd. i sve sam dosada aparate uzimao u Telecomu, ali neces sine vise , nek' se jebu i oni i njihova poslovna politika.
Znas li i da je i nafta poskupila, a i jos neke stvari. Odi na site drugih operatera pa uporedi cijene u odnosu na ponuđene pakete. Vidjeces da su ostali malo veci gulikomi...
čuj nafta poskupila?
da pogledamo ponude operatera u susjedstvu?hrvatska,srbija?ili oni na plin piče?
smiješna ponuda telefona i paketa,s obzirom na monopol koji imaju i zaradu koju ostvaruju.
Monopol :shock: :? Gdje,u BiH ili? I mislio sam na operatere u BiH i njihove cijene.
TheDocToR

#8645 Re: BHTelecom All About

Post by TheDocToR »

Zna li neko proceduru kako da otvorim 091* broj koji ce sluziti za nagradnu igru.

Da budem konkretniji, organizujem nagradnu igru i zelim 091* na koji ce korisnici slati svoje odgovore.

Koja je procedura, troskovi i sl. ?
and

#8646 Re: BHTelecom All About

Post by and »

zateznistub
Monopol Gdje,u BiH ili? I mislio sam na operatere u BiH i njihove cijene.
da u bih.
ako imaš toliko pretplatnika,infrastrukturu i ogroman profit,ne možeš se porediti s operaterima u bih,a ti operateri ti još uzimaju pretplatnike tamo gdje si najjači.
pogotovo je smiješno poređenje sa malim firmama koje ti takođe uzimaju pretplatnike i nude više.
koliko pretplatnika ima telekom u mostaru,banjaluci????
ako neka malo ozbiljnija firma uđe ovdje u posao,s ovakvom uslugom i načinom razmišljanja bhtelecom će propasti.
Mustafapasa

#8647 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

kakav ba monopol?????
Monopol je stanje JEDNOG ponudjaca sa mnostvom kupaca na jednom trzistu, a telecom trziste u BiH to nije...uredno u Sarajevu hvatas signal 3g mreze sva tri operatora, dakle mozes birat, samo sto je telecom do sada, za razliku od ostalih npr.eroneta, igrao posteno, nije varao raju kao ovaj dole...
drugo, ostala dva operatora su nalstala uslijed ratnih dejstava tj. paravojne formacije su racerupale infrastrukturu prijeratne PTT...
i trece, pun mi je klinac ovih koji komentarisu i kake po BHT, jer jednostavno isti ne vole ovog operatora kakvu god da on ponudu izbaci na trziste...
zateznistub

#8648 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

and wrote:
zateznistub
Monopol Gdje,u BiH ili? I mislio sam na operatere u BiH i njihove cijene.
da u bih.
ako imaš toliko pretplatnika,infrastrukturu i ogroman profit,ne možeš se porediti s operaterima u bih,a ti operateri ti još uzimaju pretplatnike tamo gdje si najjači.
pogotovo je smiješno poređenje sa malim firmama koje ti takođe uzimaju pretplatnike i nude više.
koliko pretplatnika ima telekom u mostaru,banjaluci????
ako neka malo ozbiljnija firma uđe ovdje u posao,s ovakvom uslugom i načinom razmišljanja bhtelecom će propasti.
Ali sve to nije monopol. I pretpatnici ce uvijek ici sa jedne na drugu ponudu. Neko sto misli da je bolje, neko jer jeste bolje. Ljudi idu sa bht-a na lol, sa lola na telemach. i sve tako u krug, to se zove konkurencija.
Prelistaj teme koje obrađuju određeog provajdera i naci ces da u svakoj ima onih koji ih hval na sav bejan (opravdano ili ne) i u isti mah onih koji im jebu sve po spisku. Kad sve saberes i oduzmes sve je to u par deka gore ili dole. Neko ima nesa bolje nesto gore, neko daje brzinu, neko stabilnost, neko broj kanala drugi opet nesto drugo itd.
and

#8649 Re: BHTelecom All About

Post by and »

Mustafapasa wrote:kakav ba monopol?????
Monopol je stanje JEDNOG ponudjaca sa mnostvom kupaca na jednom trzistu, a telecom trziste u BiH to nije...uredno u Sarajevu hvatas signal 3g mreze sva tri operatora, dakle mozes birat, samo sto je telecom do sada, za razliku od ostalih npr.eroneta, igrao posteno, nije varao raju kao ovaj dole...
drugo, ostala dva operatora su nalstala uslijed ratnih dejstava tj. paravojne formacije su racerupale infrastrukturu prijeratne PTT...
i trece, pun mi je klinac ovih koji komentarisu i kake po BHT, jer jednostavno isti ne vole ovog operatora kakvu god da on ponudu izbaci na trziste...
može li vodafon,dt ili neko ozbiljan napraviti firmu i ponuditi usluge?
nisam ja tu da volim operatera,jer imamo čisto poslovan odnos.oni žele da uzmu što više para,a ja da za te pare dobijem što više :mrgreen:
zateznistub

#8650 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote:
Mustafapasa wrote:ja mislim da je za sve kriv ovaj lud i ponosan, ukoljica frajko prava :lol:
:lol: :lol: :thumbup:

A za ovog koji se ponasa kao tinejdzer... Pa forum upravo i sluzi za rasprave, te razmjenu misljenja. Tvoj nacin pisanja i "kriticki" osvrt je smijesan kao i IPTV provajdera kojeg zastupas.
Moji komentari nisu nikoga licno uvrijedili, niti sam se sluzio "Hamo, divi mu glave" doskocicama, vec pisem ono sto mislim i trudim se da sve bude argumentima potkovano. Kada ova tema bude zatvorena grupa iskljucivo BHT korisnika, onda sigurno necu pisati. Do tada, bicu jos redovniji na ovoj temi.

Vec sam nekoliko puta hvalio poslovne poteze BHT-a i to cu opet ciniti kad zasluze. ;)

I da, sto se tice monopola... Telekom odavno nije u takvom polozaju i to je daleka proslost. Postoje naravno mjesta/naselja gdje ljudi nemaju alternativu (ne mislim na mobilnu telefoniju), ali i to ce vremenom da se promjeni. Dakle, monopola nema.
Njihovi dobri potezi se odnose iskljucivo na mobilnu telefoniju i u tom segmentu su sigurno broj 1 u drzavi. ;)
Ako se iko ponasa kao teenager, onda si to ti. i po stavovima i po izjavam koje su sve ali ne potkrepljene cinjenicama.
I ovo je zadnji put da ti se na bilo koji nacin obrcam, nisi ti vijedan ni truda ni kucanja.
Zdra'o!
Locked