Iduća nadam se još bolja, odlična staza i valjda će biti opet borbe između ferarija i RB.
F1 2008, 2009, 2010 and counting
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- pink floydd
#8626 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Malo zanimljivija utrka konačno. Nek su kaznili ono derle, kako mi je postao odvratan u zadnje vrijeme. Ricciardo je zaslužio treće mjesto ali eto ne dade mu se, ne znam zašto je odmah gume mijenjao pod VSC. Potez dana onaj Alonsov save definitivno u prvom krugu kad ga je Sainz izgurao, kako se izvuče 
Iduća nadam se još bolja, odlična staza i valjda će biti opet borbe između ferarija i RB.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8627 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Na Interlagosu su uvijek dobre i uzbudljive trke. Jedna od rijetkih staza na kojoj Hamilton nije pobijedio, a sad mora, ako misli ocuvati sanse za titulu 
- BHF_Manijak
#8628 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Eto bezze ste se raskukali, kaznili su na kraju i Vettela za 10 sekundi, jebo im ja mater debilnu! Koja je prevara ova FIA!

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8629 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Tih godina su svi pratili Formulu, a danas je niko ne jebe ni 2%_BataZiv_0809 wrote:Svaka cast Sumaheru, ali tih nekoliko sezona Formulu je sa entuzijazmom pratio samo onaj ko navija za Ferrari.
2004 narocito.
Mada nije mane ni 2001 i 2002.
- mayab
#8630 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
1. Lewis Hamilton Mercedes 1:40.31,402 Std.BHF_Manijak wrote:Eto bezze ste se raskukali, kaznili su na kraju i Vettela za 10 sekundi, jebo im ja mater debilnu! Koja je prevara ova FIA!![]()
2. Nico Rosberg Mercedes + 0:08.354 Min.
3. Daniel Ricciardo Red Bull + 0:20.858
4. Max Verstappen Red Bull + 0:21.323
5. Sebastian Vettel Ferrari + 0:27.313
6. Kimi Räikkönen Ferrari + 0:49.376
Evo potrazih, to je definitivni plasman, a možda i nije, jbga nikad se ne zna
I stvarno, ova F1 se previse zapetljava vec godinama u neka pravila koja su nama laicima zeljnim dobre trkačke akcije prilicno nebulozna
- drndalo
#8631 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Nisu pravila nebulozna, naprotiv, sprovodjenje istih prema svima je problem kao i zakona kod nas u "drzavi"...
Mislim da Ferari nece to tek tako pustiti, bice tu jos sudjenja... Ne moze se onaj incident posmatrati odvojeno od cinjenice da je Max namjerno kocio Seba da ga Daniel stigne...
Mislim da Ferari nece to tek tako pustiti, bice tu jos sudjenja... Ne moze se onaj incident posmatrati odvojeno od cinjenice da je Max namjerno kocio Seba da ga Daniel stigne...
- zforumas
#8632 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Haman pa jeste definitivnimayab wrote:1. Lewis Hamilton Mercedes 1:40.31,402 Std.BHF_Manijak wrote:Eto bezze ste se raskukali, kaznili su na kraju i Vettela za 10 sekundi, jebo im ja mater debilnu! Koja je prevara ova FIA!![]()
2. Nico Rosberg Mercedes + 0:08.354 Min.
3. Daniel Ricciardo Red Bull + 0:20.858
4. Max Verstappen Red Bull + 0:21.323
5. Sebastian Vettel Ferrari + 0:27.313
6. Kimi Räikkönen Ferrari + 0:49.376
Evo potrazih, to je definitivni plasman, a možda i nije, jbga nikad se ne zna![]()
I stvarno, ova F1 se previse zapetljava vec godinama u neka pravila koja su nama laicima zeljnim dobre trkačke akcije prilicno nebulozna
Jebo ovo, da je klinac igrao po pravilima i pustio Vettela, Vettel i Ricci se ne bi ni nasli u ovoj situaciji. Ja samo cekam kad ce ko zutog zapucati u zid, ima vozaca koji nemaju sta izgubiti, odvalit ce ga u duelu pa ce se pitati sta ga je snaslo.
Klinji fali jedan dobar sudar, da mu se daske u glavi presloze.
Jbt koji je ovo besmisao, odluke o rezultatima utrke se donose za "zelenim stolom" i to koliko putaa ove sezone...ili rijesi tokom utrke ili nemoj ni dirati...3 covjeka se izmjenise na 3. mjestu...
Red Bull kao brand je jako vazan za FIA-u, i ne smije FIA sebi dozvoliti da se oni osjecaju ugrozeni ne daj boze. Dovoljno je pogledati bilo koju takmicarsku seriju i vidjeti koji sponzor dominira.
@drndalo
Upravo to, pravila su jasna, ali eto ne vrijede za svakoga. Pa Rosberg popusi kaznu u Njemackoj(i Vettel u Silverstoneu), a Vesrstappen za isto sranje nista...dupli arsini jbg, Max je zlatna koka, vidio si samo koji Holandjani dolaze na utrke, a i o Zandvoortu se vec neko vrijeme prica. Sve dok donosi show i lovu cuvat ce ga.
-
El_comadante
#8633 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
za Rozebrga je dobro zavrsio dugi jos dva puta ovaj rezultat i eto titule, mada zamalo ga max neizbaci dva put iz trke e onda bi se sve drasticno promjenilo. a i ovo je bezveze malo max 5 sec a seb 10 po mom misljenju trebali su ih isto kazniti ili oba sa 5 ili 10, mada je max vise kriv jer je namjerno zadrzavao seba da ga ric sustigne. vjerovatno je bio svjestan cinjenice da ce ga kazniti pa ko biva nek onda ric bude 3 a ne seb
- ExNihilo
#8634 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Oj, u suštini - kaznili ga zbog psovanja.
Izraz cirkus formule 1 dobiva sasvim novo značenje.
- Edin H.
#8635 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
However, in a further twist, Vettel then lost third place after becoming the first driver to be punished under a new dangerous driving rule for his defence against Ricciardo's attempted pass.ExNihilo wrote:Oj, u suštini - kaznili ga zbog psovanja.![]()
Vettel was penalised 10 seconds for moving while in the braking zone and given two penalty points on his licence - ending up fifth and Ricciardo eventually being classified as third.
- pink floydd
#8636 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Jebote pa stvarno su smiješni
drago mi je što je Ric dobio 3 mjesto ali zašto su Vettela kaznili zbog nečeg što je Verstapen radio čitavu sezonu
Mađarska: Kimija sjebo, Belgija: Vettela blokirao (kretanje u zoni kočenja), Japan: Hamiltona isto tako blokirao, Silverstone, Hockenheim itd 
- zforumas
#8637 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Zato jer od prosle utrke vrijedi "Verstappen pravilo" i Vettel je prvi koji je kaznjen po tom novom pravilu.pink floydd wrote:Jebote pa stvarno su smiješnidrago mi je što je Ric dobio 3 mjesto ali zašto su Vettela kaznili zbog nečeg što je Verstapen radio čitavu sezonu
Mađarska: Kimija sjebo, Belgija: Vettela blokirao (kretanje u zoni kočenja), Japan: Hamiltona isto tako blokirao, Silverstone, Hockenheim itd
Ne opravdavam Vettela ali i Ricci se zaletio pa sta bude, a Vettel da je nastavio pravo bez promjene pravca spucao bi u mjenjac Verstappena. Ricci je imao dovoljno prostora lijevo i Vettel ga nije ugrozio svojim kretanjem, ali eto...neka je Vettel kaznjen, samo bih volio da suci ostanu konzistenti i da i ubuduce kaznjavaju sve po istim mjerilima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8638 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Tih sezona je raja vise pratila kriket, hladno.Velkoski wrote:Tih godina su svi pratili Formulu, a danas je niko ne jebe ni 2%_BataZiv_0809 wrote:Svaka cast Sumaheru, ali tih nekoliko sezona Formulu je sa entuzijazmom pratio samo onaj ko navija za Ferrari.
2004 narocito.
Mada nije mane ni 2001 i 2002.
-
radostan dan
#8639 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
ma jok, od 2014...Anakyn wrote:Nadam se da si gledao sve utrke od 84-e pa nadalje za tu konstatacijuradostan dan wrote:Nacin na koji vi dozivljavate maxa jednak je nacinu na koji su se dozivljavali sena, sumaher, raikonen, pa i sebastian, kad su se pojavili...
šesnaest mi leta beše, kada sam je zavoleo,
jos toliko kad bi proslo, ja je ne bih preboleo.
Ostace mi u secanju, prva mi je ljubav bila...
- Edin H.
#8640 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Glupo pravilo, koje treba ukinuti.zforumas wrote:Zato jer od prosle utrke vrijedi "Verstappen pravilo" i Vettel je prvi koji je kaznjen po tom novom pravilu.pink floydd wrote:Jebote pa stvarno su smiješnidrago mi je što je Ric dobio 3 mjesto ali zašto su Vettela kaznili zbog nečeg što je Verstapen radio čitavu sezonu
Ne opravdavam Vettela ali i Ricci se zaletio pa sta bude, a Vettel da je nastavio pravo bez promjene pravca spucao bi u mjenjac Verstappena. Ricci je imao dovoljno prostora lijevo i Vettel ga nije ugrozio svojim kretanjem, ali eto...neka je Vettel kaznjen, samo bih volio da suci ostanu konzistenti i da i ubuduce kaznjavaju sve po istim mjerilima.
- Anakyn
#8641 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
radostan dan wrote:ma jok, od 2014...Anakyn wrote:Nadam se da si gledao sve utrke od 84-e pa nadalje za tu konstatacijuradostan dan wrote:Nacin na koji vi dozivljavate maxa jednak je nacinu na koji su se dozivljavali sena, sumaher, raikonen, pa i sebastian, kad su se pojavili...
šesnaest mi leta beše, kada sam je zavoleo,
jos toliko kad bi proslo, ja je ne bih preboleo.
Ostace mi u secanju, prva mi je ljubav bila...
Opasan si ti poeta, nema sta
Nego kad bi mogo Max do titule, da ja ne gledam to nikako, bezze vrijeme da bacam...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8642 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Upravo tako, ako me sta vise nervira od kukanja i krikova na team radiju, to su odluke za zelenim stolom. Haj da ne bude da je to sto su obicno moji favoriti izvlacili deblji kraj u tim situacijama, vjeruj da mi je bilo drago sto titula 2007 nije otisla Hami za zelenim stolom.zforumas wrote:
Haman pa jeste definitivni![]()
Jebo ovo, da je klinac igrao po pravilima i pustio Vettela, Vettel i Ricci se ne bi ni nasli u ovoj situaciji. Ja samo cekam kad ce ko zutog zapucati u zid, ima vozaca koji nemaju sta izgubiti, odvalit ce ga u duelu pa ce se pitati sta ga je snaslo.
Jbt koji je ovo besmisao, odluke o rezultatima utrke se donose za "zelenim stolom" i to koliko putaa ove sezone...ili rijesi tokom utrke ili nemoj ni dirati...3 covjeka se izmjenise na 3. mjestu...
Red Bull kao brand je jako vazan za FIA-u, i ne smije FIA sebi dozvoliti da se oni osjecaju ugrozeni ne daj boze. Dovoljno je pogledati bilo koju takmicarsku seriju i vidjeti koji sponzor dominira.
Ako se sjecas bilo je govora da bi Hamilton mogao osvojiti titulu za zelenim stolom jer je FIA istrazivala neregularnosti oko uzoraka goriva dvojice vozaca koji su zavrsili ispred njega (Hajfeld i jos neko
- zforumas
#8643 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Rosberg i Heidfeld..nesto oko temperature goriva, haman su bili optuzeni da imaju ohladjeno gorivo. Ma sranje su sve te kazne poslije utrke. Ispade sad da je veci belaj napravio Vettel u duelu sa Ricciardom nego Sainz u duelu sa Alonsom (umalo da Alonsa ne parkira u zid)._BataZiv_0809 wrote:Upravo tako, ako me sta vise nervira od kukanja i krikova na team radiju, to su odluke za zelenim stolom. Haj da ne bude da je to sto su obicno moji favoriti izvlacili deblji kraj u tim situacijama, vjeruj da mi je bilo drago sto titula 2007 nije otisla Hami za zelenim stolom.zforumas wrote:
Haman pa jeste definitivni![]()
Ako se sjecas bilo je govora da bi Hamilton mogao osvojiti titulu za zelenim stolom jer je FIA istrazivala neregularnosti oko uzoraka goriva dvojice vozaca koji su zavrsili ispred njega (Hajfeld i jos neko)
A sjecate li se situacije iz Monte Carla kada je Hamilton presjekao sikanu ispred Ricciarda? Nikakve kazne, nicega...toliko o dosljednosti FIA-e
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8644 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Haman neko prodaje utrke 
- zforumas
#8645 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
_BataZiv_0809 wrote:Haman neko prodaje utrke
Tad prvenstvo nije bilo toliko napeto, Rosberg imao poveliku prednost pa onda hajmo pustiti Hamu da mu se priblizi
- shalla
#8646 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Gotivim Ferrari al Vettela ne mogu ni ORGANSKI al ovaj mali se puno uzdigao, čak ni Hamo sa 19 nije bio ovako napuhan
"Mislim da bi se trebao vratiti u školu ili tako nešto kako bi se naučio izražavati. Razgovarat ću s njim jer način na koji se nosi s tim je smiješan. Uvijek je tako frustriran, cijeloga vikenda, dere se na radio"
"Na kraju, on je u ovom trenutku samo jako frustriran momak"
"Smiješno. Slično je bilo u prvom zavoju prvoga kruga kad je Lewis presjekao šikanu. Nico je također izletio u prvom zavoju kad smo se dotaknuli, i on je stekao prednost. U redu ako to ne žele kažnjavati, ali onda nisu trebali ni mene kazniti. Ja čak nisam stekao ni prednost, još uvijek sam bio ispred na kočenju i vratio sam se na stazu s istom prednošću"
"Vidio sam snimku. Ja to barem radim na dobar način, on ne zna kako to napraviti, smiješno je ovo što je učinio. Daniel je bio pokraj njega i samo je skrenuo u njega. Dodirnuli su se i počeo se derati na radio"
Jedno je biti samouvjeren ali ipak mora postojati neki respekt, pričaš o mnogostrukim osvajačima titula, moraš još pure pojesti da bi MOŽDA mogao ovako pričati... Šteta pa danas nema Montoye, Sata ili ostalih kamikaza koji bi ga tako hladno zabili u zid pa bi se onda valjda malo prevaspitao...
"Mislim da bi se trebao vratiti u školu ili tako nešto kako bi se naučio izražavati. Razgovarat ću s njim jer način na koji se nosi s tim je smiješan. Uvijek je tako frustriran, cijeloga vikenda, dere se na radio"
"Na kraju, on je u ovom trenutku samo jako frustriran momak"
"Smiješno. Slično je bilo u prvom zavoju prvoga kruga kad je Lewis presjekao šikanu. Nico je također izletio u prvom zavoju kad smo se dotaknuli, i on je stekao prednost. U redu ako to ne žele kažnjavati, ali onda nisu trebali ni mene kazniti. Ja čak nisam stekao ni prednost, još uvijek sam bio ispred na kočenju i vratio sam se na stazu s istom prednošću"
"Vidio sam snimku. Ja to barem radim na dobar način, on ne zna kako to napraviti, smiješno je ovo što je učinio. Daniel je bio pokraj njega i samo je skrenuo u njega. Dodirnuli su se i počeo se derati na radio"
Jedno je biti samouvjeren ali ipak mora postojati neki respekt, pričaš o mnogostrukim osvajačima titula, moraš još pure pojesti da bi MOŽDA mogao ovako pričati... Šteta pa danas nema Montoye, Sata ili ostalih kamikaza koji bi ga tako hladno zabili u zid pa bi se onda valjda malo prevaspitao...
- Edin H.
#8647 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Max objasnioshalla wrote:
"Vidio sam snimku. Ja to barem radim na dobar način, on ne zna kako to napraviti, smiješno je ovo što je učinio. Daniel je bio pokraj njega i samo je skrenuo u njega. Dodirnuli su se i počeo se derati na radio"[/i]
..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8648 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Pa i mr. D.C. veli na kocenju je Max bio ispred Pljacljivka, kakvo ba vracanje pozicijeEdin H. wrote:Max objasnioshalla wrote:
"Vidio sam snimku. Ja to barem radim na dobar način, on ne zna kako to napraviti, smiješno je ovo što je učinio. Daniel je bio pokraj njega i samo je skrenuo u njega. Dodirnuli su se i počeo se derati na radio"[/i]
..
- Edin H.
#8649 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
DC namah objasnio._BataZiv_0809 wrote:
Pa i mr. D.C. veli na kocenju je Max bio ispred Pljacljivka, kakvo ba vracanje pozicije
Mislim da u podebljanoj recenici govori o Vettelovom mijenjanju pravca sa Riccardom, a o sebi (kako to dobro radi) kada je istraumirao Hamdiju.
Imam osjecaj da ce steci mnogo dobrih prijatelja medju ostalim vozacima.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8650 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting
Dobar ba vozac, ja ne znam kad su se F1 fanovi pretvorili u ovolike dosadnjakovice.Edin H. wrote:
DC namah objasnio.![]()
Mislim da u podebljanoj recenici govori o Vettelovom mijenjanju pravca sa Riccardom, a o sebi (kako to dobro radi) kada je istraumirao Hamdiju.![]()
Imam osjecaj da ce steci mnogo dobrih prijatelja medju ostalim vozacima.
Te lafo ne valja vako, te lafo treba mu neko objasnit. Ko ce mu ba objasnit?