Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevosa wrote: ↑13/02/2025 11:55
Nisam odavno koristio paypal, koliko tačno uzmu provizije ako ti je račun u BAM a kupuješ preko amazona? Da li banka konvertuje valutu ili paypal ili možda stranica?
Uvijek kada placas preko paypala,odaberi rucno da banka vrsi koncerziju i placajnu stranoj valuti i onda ce ti biti minimalan fee a ako ides po defaultu ono da paypal vrsi konverziju,e tu ce te oderati fino,posebno na veci iznos,od par stoja.
Tu uvijek treba paziti,jer zbog jednog klika,ispusis 15-20-30 KM bezveze
Nisam odavno koristio paypal, koliko tačno uzmu provizije ako ti je račun u BAM a kupuješ preko amazona? Da li banka konvertuje valutu ili paypal ili možda stranica?
Uvijek kada placas preko paypala,odaberi rucno da banka vrsi koncerziju i placajnu stranoj valuti i onda ce ti biti minimalan fee a ako ides po defaultu ono da paypal vrsi konverziju,e tu ce te oderati fino,posebno na veci iznos,od par stoja.
Nisam siguran kad preko stranice neke plaćaš paypalom da imaš opciju da biraš u vezi konverzije?
Nisam siguran kad preko stranice neke plaćaš paypalom da imaš opciju da biraš u vezi konverzije?
Imas,jer te prebacuje na paypal stranicu za login i tu onda odaberes da banka vrsi konverziju
Jel Unicreditova Mastercard Prepaid kartica radi na Paypalu? Ako ne, postoji li banka (ili bilo koja opcija) koja dozvoljava prepaid karticu bez tekućeg računa?
Jel Unicreditova Mastercard Prepaid kartica radi na Paypalu? Ako ne, postoji li banka (ili bilo koja opcija) koja dozvoljava prepaid karticu bez tekućeg računa?
Radi ali samo za placanje, ne mozes povuc novac na nju. Inace mislim da UC ne dozvoljava prepaid karticu bez tekuceg racuna, ali nisam 100% siguran.
Radi ali samo za placanje, ne mozes povuc novac na nju. Inace mislim da UC ne dozvoljava prepaid karticu bez tekuceg racuna, ali nisam 100% siguran.
ne moze bez racuna u UC
mora se imati racun + doplata za prepaid karticu 5KM (Mostar) ili 1KM (Banja Luka)
ili u sklopu skupljih paketa
Danas sam konačno uspjela napraviti paypal account i to tek nakon što sam kupila novi broj (novu sim karticu). Bio je neki problem s tim telefonskim brojem valjda.
Ali sada imam drugi problem. Ne želi mi prihvatiti moju Sparkasse Visa debitnu karticu, stalno odbija, piše: "Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact you card issuer wuth questions."
I onda me navodi, kao da izaberem račun u USA bank.
Ja upravo probao - ukucao nepostojeći mail i nepostojeći broj sa 063. Pisalo mi da je poslao poruku. Znači nisam dobio nikakav error. Nekada browseri zezaju. Probaj drugi browser; ako koristiuš mozilu, probaj chrome i obratno. U krajnjem slučaju promijeni kompjuter. Ako pokušavaš sa mobitela, onda obavezno probaj sa kompjutera.
Hvala na sugestijama! Evo za vikend sam pokušavala sve to na druga dva računala, ali bezuspješno.
Posalji poruku Paypal podrsci. Nekada Browser ne posalje sve sto napisemo ili onaj autofill zna pravit Problem. Paypal negdje je vidjeo da si pritisnula razmakmicu i Programm prazno mjesto vidi kao Problem.
Nećeš ništa riješiti sa Paypal podrškom, vraćaće te na banku.
Banka ima sigurnosne mjere koje odbijaju transakciju.
Ja sam muku mučio sa RnB dok nisam našao rješenje koje radi.
jelenam34 wrote: ↑21/07/2025 14:13
Danas sam konačno uspjela napraviti paypal account i to tek nakon što sam kupila novi broj (novu sim karticu). Bio je neki problem s tim telefonskim brojem valjda.
Ali sada imam drugi problem. Ne želi mi prihvatiti moju Sparkasse Visa debitnu karticu, stalno odbija, piše: "Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact you card issuer wuth questions."
I onda me navodi, kao da izaberem račun u USA bank.
Hvala na sugestijama! Evo za vikend sam pokušavala sve to na druga dva računala, ali bezuspješno.
Posalji poruku Paypal podrsci. Nekada Browser ne posalje sve sto napisemo ili onaj autofill zna pravit Problem. Paypal negdje je vidjeo da si pritisnula razmakmicu i Programm prazno mjesto vidi kao Problem.
Sory mozda vam pomogne ja sam imao slican problem(zivim u DE i targo bank ) kako sam skontao tetu sa Paypal podrske neke banke zaborave da ukljuce onaj tik pa da moze(debit) na Paypal I tako vode racun kao nesto samo njihovo.
Ili Paypal ne podrzava debitnu karticu id Sparkasse
Ili morate koristit kreditnu karticu.
Paypal ima besplatan broj tel. Ako ovo nista ne pomogne
kakvo je stanje sa paypalom jel ima smisla više ovo koristiti nekad sam redovno koristio ali zadnje 3-4 godine nikako.
jel još uvijek VISA kartice samo prolaze?
PlusSA wrote: ↑06/08/2025 11:03
kakvo je stanje sa paypalom jel ima smisla više ovo koristiti nekad sam redovno koristio ali zadnje 3-4 godine nikako.
jel još uvijek VISA kartice samo prolaze?
Normala... nikad nisam ni prestao koristiti. Master card trenutno koristim.
Jel neko probao povlačenje novca na Master card? Kad imam već dodanu VISA karticu i dodam još Master dobijem opciju da manuelno povučem na Master (uz proviziju od 4€).
Automatsko povlačenje (prvog u mjesecu bez provizije) izgleda može samo na VISA, nema opcije da postavim Master. Zanima me jel manuelno na Master legne OK i šta će se desiti kad VISA istekne, da li će ostati opcija manuelnog povlačenja na Master. Jel neko probao?
Prije 2-3 godine sam povukao na UC Mastercard uspjesno, ali sam isto tako imao povezanu Visu. Mislim da je to uslov, trebalo bi da radi. Bar je tako bilo nedavno.
meni prosli mjesec VISA ATOS banka nije prosao automatski prenos novca 1. u mjesecu, sad imam Maestro addiko banke, da li ce proci sljedeceg 1. ??? ne znam zasto nije VISA prosla, kartica nije istekla, nije mi jasno
isx wrote: ↑27/09/2025 23:57
Imam problem sa logiranjem na Paypal.
Unesem password i pošalju mi 2FA kod za logiranje putem sms-a ali na telefon ništa ne dolazi?
Šta da radim? Evo pola sata pokušavam i ne mogu ući na račun jer jbni sms ne dolazi … promijenio sam i password i opet isto. Dešava li se ovo ikome?
meni na novotel ne dolazo 2fa sms, ali na drugi broj na ultri uredno stize sns... srecom dva broja registrovao na pp... inace, mislim da je sms sranje za 2fa, neki app je bolja opcija ako je podrzano...
Koristim Paypal skoro 20 godina. Prvi put da ne mogu da se ulogujem - ne stiže mi sms na bh telekom od sinoć, iako oni napišu da su ga poslali … da zovem telekom? Očito im je neki filter to blokirao jer sam pokušao par puta.
Jel' još uvijek zajebancija oko izdavanja VISA Electron kartice u našim bankama?
Poslj. put sam u Raiffeisen uzeo, ali su me vozali pola godine dok je nisu izdali
Doslovno mi samo treba za internet plaćanje i primanje uplata (paypal i direktno)
Saka wrote: ↑17/09/2025 09:54
Jel neko probao povlačenje novca na Master card? Kad imam već dodanu VISA karticu i dodam još Master dobijem opciju da manuelno povučem na Master (uz proviziju od 4€).
Automatsko povlačenje (prvog u mjesecu bez provizije) izgleda može samo na VISA, nema opcije da postavim Master. Zanima me jel manuelno na Master legne OK i šta će se desiti kad VISA istekne, da li će ostati opcija manuelnog povlačenja na Master. Jel neko probao?
A može li se dodati Unicredit prepaid master card?