Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cyprus

#8626 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by cyprus »

Nivelacija wrote:Upravo to, dok su pravi pederi kuci uz TV gledali a fgr glumila budale po ulici.
Vala, i meni se čini da bit parade nije da 90% učesnika budu oni koji ne pripadaju toj populaciji... Ovako je to zaista bila FGR parada :D Ja imam osjećaj da mi je pola raje sa fejsbuka jučer bilo na paradi, a tek možda za dvojicu ili trojicu naslućujem da bi možda mogli biti gej :D
Last edited by cyprus on 09/09/2019 11:11, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#8627 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Bio Kazaz...meni dosta :mrgreen:
Ci-Nick

#8628 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

salik79 wrote:
Hajlac wrote:
Ci-Nick wrote:I kaže teolog, profesor,.. Sanin Musa: "Sarajevo u svojoj istoriji nije doživjelo veće poniženje", :shock: :shock: :shock: .
Eto gori dan od 500 godina turske vladavine, od onog dana kada ga je zapalio Eugen Savojski, i gori dan od tri i po godine opsade, razaranja i ubijanja.
Toliko o pameti i pravdi profedora i teologa...
:thumbup:

Samozvani intelektualci previse olako se sluze teskim rijecima i izjavama :roll:
Fakat, moze li mi neko objasniti odakle klixu ovo?!
Sanin Musa, teolog i univerzitetski profesor
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sanin-m ... /190828108

Na kojem univerzitetu je on profesor?! Negdje u Saudiji? Koliko znam, nije profesor ni u jednoj skoli. Dakle, jos jednom, odakle klixu ova (dez) informacija?!!
pa valjda se tako predstavlja,.. dakle vijernik, ekstrem i još laže,..
Škobo Habu

#8629 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote:Bio Kazaz...meni dosta :mrgreen:
Pozer.
Ramzess Veliki

#8630 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

cyprus wrote:
Nivelacija wrote:Upravo to, dok su pravi pederi kuci uz TV gledali a fgr glumila budale po ulici.
Vala, i meni se čini da bit parade nije da 90% učesnika budu oni koji ne pripadaju toj populaciji... Ovako je to zaista bila FGR parada :D Ja imam osjećaj da mi je pola raje sa fejsbuka jučer bilo na paradi, a tek možda za dvojicu ili trojicu naslućujem da mi možda mogli biti gej :D
Kako im ga pederi zavukose ... :lol:

Sad se mogu i deklarisat kao gej kad su uslikani, niko im nece vjerovati da nisu. Eto kako se postaje gej ... :lol:
Zox

#8631 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Zox »

cyprus wrote:
Vala, i meni se čini da bit parade nije da 90% učesnika budu oni koji ne pripadaju toj populaciji... Ovako je to zaista bila FGR parada :D Ja imam osjećaj da mi je pola raje sa fejsbuka jučer bilo na paradi, a tek možda za dvojicu ili trojicu naslućujem da bi možda mogli biti gej :D
Prvo je bila priva pa ko ce normalan a da nije gej doci, sad kad su dosli, sto su dosli.

Ja sam otisao da bi bas ti sto su ostali kuci znali da imaju podrsku.
hAZNADAR

#8632 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hAZNADAR »

Ramzess Veliki wrote:
cyprus wrote:
Vala, i meni se čini da bit parade nije da 90% učesnika budu oni koji ne pripadaju toj populaciji... Ovako je to zaista bila FGR parada :D Ja imam osjećaj da mi je pola raje sa fejsbuka jučer bilo na paradi, a tek možda za dvojicu ili trojicu naslućujem da mi možda mogli biti gej :D

Sad se mogu i deklarisat kao gej kad su uslikani, niko im nece vjerovati da nisu. Eto kako se postaje gej ... :lol:
Pa treba neko i da se marise protiv huligana ako napa'nu. Gejevi se ne znaju tuci,... tako da su hetero u paradi bili nesto ko zastitari.

I molim lijepo - nemojte podrsku paradi pripisivati samo FGR.
cyprus

#8633 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by cyprus »

Škobo Habu wrote:
cyprus wrote:
Ne znam otkud ti da nisu bili... Bilo ih je dosta iz Naše stranke, SDP-a, pa i čak one desne ljevice (DF-GS)...
Da podebljam - problem nije u pojedincima koji su došli da opale kojin selfie u korist svoje stranke, već u onome što one predstavljaju kroz svoje programe.
Borite se za univerzalna ljudska prava? Izvol'te na Pride...to vam je lakmus papir.
Da podebljam opet.

Ovo što imamo jučer sve je to stidljivo. Opipavanje pulsa glasačkog tijela. Našu stranku sam izuzeo, jer se oni jedini nisu bavili kalkulacijma oko Pridea, i od početka imaju koherentan stav. Sve ostalo oko ljevice jesu suprostavljeni stavovi unutra same stranke - DF pro at contra prvi.

Kruti konzervativni moral umotan u socijaldemokratski celofan.
Ali dobro, SDP je ipak svjetonazorski šira partija nego Naša stranka... NS su strogi progresivci koji ciljaju isključivo na urbano, moderno i visokoobrazovano stanovništvo... Zbog toga im je izborni rezultat takav kakav jeste... U ravnom dijelu Sarajeva odličan, svugdje drugo nikakav...

Za SDP glasaju i ljudi malo konzervativnijih shvatanja, a takvih ima i među članstvom, pa i vodstvom... Odnosno SDP ima taj potencijal da, za razliku od Naše stranke, bar malo zagazi i u ruralne zajednice... Zbog toga SDP mora zabacivati udicu na više strana... Da se cijelo predsjedništvo stranke nacrtalo na paradi, bojim se da bi se partija svela samo na borbu sa NS-om za glasove na potezu Čvila - Baščaršija...
Korisničkoime

#8634 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Ramzess Veliki wrote:
sumirprimus wrote:u pravu si, niko se ne moze poredit s vehabijskim aktivizmom :D :skoljka: :run:
Nego sta da sam u pravu, treba ljudima dati sva prava, i da dijele svoje knjizice po vrticima kao i LGBT.

A cim dodjem organiziram paradu bajkera, dosta smo se sakrivali po kafanama i vozili po nepovlastenim cijenama goriva. jesmo manjina ali ce se nas glas daleko cuti, hocemo gorivo upola, ukidanje registracija za motore i dzabe alkohol vikendima !!!

IMAMO I MI PRAVA BITI DRUGACIJI!!!

PRAVDA ZA BAJKERE !!!

Kad ono mogu derpasi trazit mogu i drugi, sve podjednako ...
Ja ne znam u kakvom ti pičkovcu zivis ali evo kod nas svake godine motorijada i bude parada, kolege ti se provozaju na motorima, nisu nikad nista trazili uglavnom daju, tradicija je da za svaku motorijadu podrze odredjenu humanitarnu akciju pa tako jedne godine skupe novac za kucu nekoj porodici, jedne godin plate lijecenje bolesnom djetetu.
Mada vi bi imali osnovano pravo da trazite npr.uvodjenjd polugodisnje registracije za motor, znaci u onom vremenu kada i koristite motor, ovako platite osiguranje i reg.i za januar a po Bosni se jos niko nije navozao u januaru, uglavnom neku olaksicu jer ne koristite motor cjelu godinu.
Ja bih podrzao.
Slijedeci skup vehabija posjeti iznesi svoje stavove, svoj pogled na zivot, njihov odnos prema tebi ce biti manje vise kao da si peder.
emric

#8635 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emric »

Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.

Uz puno policije? Da. Jel to u beogradima i zagrebima nije bilo policije?
Porodice Foht

#8636 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

Ramzess Veliki wrote:
cyprus wrote:

I to. Veli neka iz Tuzle da je iz tog grada dosao pun autobus. E to garant nije FGR! :mrgreen: A Kazaz i ostali neka dokazuju da nisu.
Salu na stranu, na slikama je toliko moje raje iz stvarnog zivota a i FB a koja nema sanse da su LGBT population tako da me ova povorka po brojnosti nije impresionirala. Bit ce da su pravi LGBT ostali na kaucu i uz laptop.
mO k3

#8637 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

emric wrote:Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.

Uz puno policije? Da. Jel to u beogradima i zagrebima nije bilo policije?
:thumbup:

Bosanci su uvijek bili ispred njih u svakome pogledu
kakavdanakneiskustvu

#8638 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

jesu li ove godine u beogradu i zagrebu bile parade ponosa,i ako jesu,je li bilo nasilja?
annoy

#8639 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by annoy »

U Zagrebu je prva parada bila prije skoro 20 godina
I vec se dugi niz godina odrzavaju bez ikakvog incidenta
kakavdanakneiskustvu

#8640 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

annoy wrote:U Zagrebu je prva parada bila prije skoro 20 godina
I vec se dugi niz godina odrzavaju bez ikakvog incidenta

hvala
xoklix

#8641 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by xoklix »

Popušit će ga zbog ovog NS na izborima, živi bili pa vidjeli :mrgreen:
S4mpion

#8642 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

"Sarajlije, kakvi ste to vi ljudi!? Niko ni kamenicu da baci na nas. Šmrc" :bih:
sale07

#8643 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sale07 »

Heller wrote:
sale07 wrote:Meni samo nije jasno sta je to demokratija, prava jednakosti i sl.
Jel to znaci ako postoji odredjena grupa ljudi u Sarajevu, BiH po cijim shvatanjima je pedofilija ili zoofilija ili bilo sta drugo uredu da je demokratski da se oni bore za svoja prava, mozel neko pojasniti?
Kakvo imbecilno poređenje.
Pa izvini, ako mozes objasniti prosvjetli me?
Škobo Habu

#8644 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

cyprus wrote: Ali dobro, SDP je ipak svjetonazorski šira partija nego Naša stranka... NS su strogi progresivci koji ciljaju isključivo na urbano, moderno i visokoobrazovano stanovništvo... Zbog toga im je izborni rezultat takav kakav jeste... U ravnom dijelu Sarajeva odličan, svugdje drugo nikakav...
Ako je ovo istina onda je NS čisto elitistička stranka u urbanom smislu. :?
Za SDP glasaju i ljudi malo konzervativnijih shvatanja, a takvih ima i među članstvom, pa i vodstvom... Odnosno SDP ima taj potencijal da, za razliku od Naše stranke, bar malo zagazi i u ruralne zajednice... Zbog toga SDP mora zabacivati udicu na više strana... Da se cijelo predsjedništvo stranke nacrtalo na paradi, bojim se da bi se partija svela samo na borbu sa NS-om za glasove na potezu Čvila - Baščaršija...
Poznavajući SDP - ove aktiviste po bosanskim provnicijama, nema razlike između njih i, recimo, posljednji stavova Dine Konakovića.

SDP je čisto populistička stranka, baš kao i DF.
Nisu to stranke koje aktivno unapređuju svoje glasačko tijelo, animiraju ga, edukuju, u konstantnoj su interakciji sa njim, već su to stranke koje u konzervativnoj provinciji podilaze vlastitom glasačkom tijelu.
Last edited by Škobo Habu on 09/09/2019 12:01, edited 2 times in total.
statixx

#8646 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

I ja znam jednog koji nije bio na povorci. Cemu rizikovati... :D
Nivelacija

#8647 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Nivelacija »

xoklix wrote:Popušit će ga zbog ovog NS na izborima, živi bili pa vidjeli :mrgreen:
Ocekivano :thumbup:
statixx

#8648 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

xoklix wrote:Popušit će ga zbog ovog NS na izborima, živi bili pa vidjeli :mrgreen:
Taman da dobijemo prirodnu koaliciju. :D
Škobo Habu

#8649 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

emric wrote:Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.
:facepalm:
Ci-Nick

#8650 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

E šta se sve oprašta nacionalistima i to već dvadeset i kusur godina,.. a vjerovatno 90% glasača NS-a su tolerantni i liberalni a samo 10% ovih iz "tradicionalne porodice" kako je neki shvaćaju.
Locked