Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
wewa

#8626 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

un1ted wrote: 09/07/2020 11:47
wewa wrote: 09/07/2020 11:31 meni sudska zabrana prilaska zaista znaci nesto - znaci da se sud svrstao na stranu zrtve ili zrtava, kao u ovom slucaj
Koliko ja znam, to je uobičajena sudska praksa, pa ne bi trebalo ništa da znači.
uobicajena u kakvim slucajevima? hocu reci, mora sud imati nekakav osnov za tu odluku.
ne zelim vjerovati da u svim predmetima postupaju kako su u Dzenanovom...
drug_profi

#8627 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Žena tvrdi da je žrtva nasilja i donese ozljedni list. Sud će naravno odlučiti kako je odlučio. Neće ulaziti da li je ozljedni list pretjerano nakićen, da li je iskaz lažan ili preueličan. To se ostavlja ze neko ročište.

Muškarci često trpe verbalno nasilje u braku, pa i fizičko ponekad. Ali ako jednom izgubi kontrolu radi svega toga, odmah je osuđen i oosramoćen.
Da li ej to u redu? Mislim da nije, i da se žene često skrivaju iza svog statusa slabijeg pola.

Kažem opet, neću da sudim jer znam puno brakova gdje su muški jednostavno morali da prihvate da su oženili aždaju koja ih svaki dan kastrira.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8628 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Upravo umenemi je jaran isti belaj navukao na sebe kad mu je zena svezala policiju i corkirala ga a zatim po hitnom postupku mu odredila zabranu prilaska sest mjeseci... zena mu neradnik teski, losa domacica... bavi se gatkama, pije apaurine i to po saku dnevno, pije alkohol itd... on je gurnuo od sebe jer je bila poletila nozem na njega, obadvoje pjani i njega policija svezala i opečatila... kasnije saznao da mu je namjestila tu igranku i imala nekoga u MUPu... slican slucaj ko ovaj... tako da nije ovoj samri maslo za ramazana i to se vidi po njezinoj labrnji... mozda i grijesim ALI...
JThomas

#8629 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

:mrgreen: ma ljudi dragi. imaju institucije.
wewa

#8630 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

drug_profi wrote: 09/07/2020 11:56 Žena tvrdi da je žrtva nasilja i donese ozljedni list. Sud će naravno odlučiti kako je odlučio. Neće ulaziti da li je ozljedni list pretjerano nakićen, da li je iskaz lažan ili preueličan. To se ostavlja ze neko ročište.

Muškarci često trpe verbalno nasilje u braku, pa i fizičko ponekad. Ali ako jednom izgubi kontrolu radi svega toga, odmah je osuđen i oosramoćen.
Da li ej to u redu? Mislim da nije, i da se žene često skrivaju iza svog statusa slabijeg pola.

Kažem opet, neću da sudim jer znam puno brakova gdje su muški jednostavno morali da prihvate da su oženili aždaju koja ih svaki dan kastrira.
razvod, anyone?

nema opravdanja za nasilje. nikome, nikada.
drug_profi

#8631 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

wewa wrote: 09/07/2020 11:57
drug_profi wrote: 09/07/2020 11:56 Žena tvrdi da je žrtva nasilja i donese ozljedni list. Sud će naravno odlučiti kako je odlučio. Neće ulaziti da li je ozljedni list pretjerano nakićen, da li je iskaz lažan ili preueličan. To se ostavlja ze neko ročište.

razvod, anyone?

Ljudi prvo pokušaju da trpe, radi djece. Nasilje svakako nije potez koji se dešava planirano već u afektu. A ti ujutro ne znaš kako će dan završiti. Da si znao ne bi se ni ženio.
Ima žena koje nasrnu da šamaraju i grebu, uzmu nož, makaze, tavu, šta da radiš...? Da apeluješ na razum i predlažeš sporazuman razvod?
Braniš se kako znaš. nekad je samo odgurneš od sebe, nekad moraš i ruku zavrnut...

Imam dvije kćeri i ženu. Lagaću da se nismo nikad posvađali, pa i "potukli". Znam kako neke okolnosti utiču na brak i kako sve eskalira potpuno neočekivano. Nismo se razveli jer smo starog kova. Mi smo popravljali ono što je pokvareno, nismo mijenjali za drugo, novije.
Ako si nekoga volio toliko da ga zelis ozeniti, sta se desilo? Zato razumijem da neko nece da dize ruke od svega na prvi znak problema.

Ali prelako se ovdje daje karakterizacija bračne svađe kao nasilja u porodici. Jebala vas ta demokratija.

Da upotpunim priču. Sa jednom ženom živim već 30 godina, vjerovatno bih život dao za nju, ali bih bio u stanju i da je ubijem, kao i obratno. To je kad se ljudi vole previše valjda.
A za kćeri bih odležao zeta ako treba, srećom momci su fini.
wewa

#8632 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

drug_profi wrote: 09/07/2020 12:05
wewa wrote: 09/07/2020 11:57

razvod, anyone?

Ljudi prvo pokušaju da trpe, radi djece. Nasilje svakako nije potez koji se dešava planirano već u afektu. A ti ujutro ne znaš kako će dan završiti. Da si znao ne bi se ni ženio.
Ima žena koje nasrnu da šamaraju i grebu, uzmu nož, makaze, tavu, šta da radiš...? Da apeluješ na razum i predlažeš sporazuman razvod?
Braniš se kako znaš. nekad je samo odgurneš od sebe, nekad moraš i ruku zavrnut...

Imam dvije kćeri i ženu. Lagaću da se nismo nikad posvađali, pa i "potukli". Znam kako neke okolnosti utiču na brak i kako sve eskalira potpuno neočekivano. Nismo se razveli jer smo starog kova. Mi smo popravljali ono što je pokvareno, nismo mijenjali za drugo, novije.
Ako si nekoga volio toliko da ga zelis ozeniti, sta se desilo? Zato razumijem da neko nece da dize ruke od svega na prvi znak problema.

Ali prelako se ovdje daje karakterizacija bračne svađe kao nasilja u porodici. Jebala vas ta demokratija.
iz prica zlostavljanih zena, ja bih rekla da je takva karakterizacija zapravo jako rijetka.

policija se obicno ne zeli 'mijesati u brak', socijalne sluzbe ne rade svoj posao dok ne bude prekasno. djeca odrastaju u uzasnim uslovima, nasljeduju se bolesni obrasci, o losim iskustvima se ne prica zbog 'sramote'.

dobro mi ikako ista.
sumirprimus

#8633 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sumirprimus »

mozda i zato sto zlostavljani muskarci rijetko kad zovnu policiju pa se to rijetko kad i sluzbeno evidentira.
drug_profi

#8634 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ma nemas sta zvati policiju. Mislim od sebe budalu pravis. Skloni se, izađi da je ne ubiješ, dok se oboje smirite, pa vidi šta se dalje može raditi.
Ako imaš posla sa baš teškom budalom, onda si krcem razmišljao kad si je ženio.
wewa

#8635 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 12:14 mozda i zato sto zlostavljani muskarci rijetko kad zovnu policiju pa se to rijetko kad i sluzbeno evidentira.
a zasto je to tako? jer je drustvo naucilo muskarce da je 'sramota' da priznaju da su zrtve.
pri tom je sramota iskljucivo na strani nasilnika.
pici

#8636 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

samo da nadovezem se na ovog svog jarana... nije rekao policiji ni sudinci da je bila pjana i potegla noz na njega sve radi djeteta kojeg imaju dok je ona mu prjetila da ce se udariti sama da mu nadoveze i zatvorsku kaznu... poznajem vrlo dobro musko nasilje nad zenama i tu sam rigorozan, ne tucem zene ali ovakve zaista zasluze, pa nisu sve zene iste imas ih losih, pokvarenih, podmuklih, zlih... iskreno nije mi zao ove samre ni sekunde i ja bi je izdegenecio, sva je ljigava... pravda za NAMIKA !!!
Last edited by pici on 09/07/2020 12:22, edited 1 time in total.
sumirprimus

#8637 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 09/07/2020 12:18 Ma nemas sta zvati policiju. Mislim od sebe budalu pravis. Skloni se, izađi da je ne ubiješ, dok se oboje smirite, pa vidi šta se dalje može raditi.
pa to i jest fazon vjerovatno ljude sramota priznat da ih zene maltretiraju...
al nisu samo batine maltretiranje, gori je jezik :D
pici

#8638 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

drug_profi wrote: 09/07/2020 12:18 Ma nemas sta zvati policiju. Mislim od sebe budalu pravis. Skloni se, izađi da je ne ubiješ, dok se oboje smirite, pa vidi šta se dalje može raditi.
nekad se islo u kafanu pa dojutra da se prisaberes... inace muski qurcem misle :mrgreen:
drug_profi

#8639 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Zene uglavnom zlostavljaju muskarce verbalno. Kastriraju ih svaki dan.
To je mentalni teror kojeg brojni moraju trpiti. Uvrede, nepoštovanje i sl.
Muškarac kad odvali šamar nakon akumulirane huje i poniženja, prestaje biti žrtva i postaje najednom nasilinik.
Jel to pošteno? Nije, ali je tako.
Muškarac mora biti jači pol i biti dovoljno jak da izdrži takva iskušenja.
okreni se izađi, traži razvod... ili postupi kao ona, natjeraj je da te udara i grebe, otiđi u hitnu pa policiju...

I onda će opet sud da bude ne njenoj strani jer će smatrati da si ti nju maltretirao i ponižavao i da se ona samo branila.
sumirprimus

#8640 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sumirprimus »

pici wrote: 09/07/2020 12:22
nekad se islo u kafanu pa dojutra da se prisaberes... inace muski qurcem misle :mrgreen:
ma jok mozgom :lol:
al-em

#8641 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by al-em »

Kakvo je ono zlo od zene, podrska namiku, znamo kroz sta prolazis, izdrzi!
wewa

#8642 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

drug_profi wrote: 09/07/2020 12:27 Zene uglavnom zlostavljaju muskarce verbalno. Kastriraju ih svaki dan.
Muškarac kad odvali šamar nakon akumulirane huje i poniženja, prestaje biti žrtva i postaje najednom nasilinik.
okreni se izađi, traži razvod... ili postupi kao ona, natjeraj je da te udara i grebe, otiđi u hitnu pa policiju...

I onda će opet sud da bude ne njenoj strani jer će smatrati da si ti nju maltretirao i ponižavao i da se ona samo branila.
a jel to negdje pise da se mora biti u braku?

brate ima ascinica i praonica, cak i peglaju ves.

ne znam samo otkud te silne rospije, gdje su im ocevi bili kad su rasle?
Tomahawk11
Globalni moderator

#8643 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tomahawk11 »

al-em wrote: 09/07/2020 12:33 Kakvo je ono zlo od zene, podrska namiku, znamo kroz sta prolazis, izdrzi!
Zajebala ga kad se ženio?
drug_profi

#8644 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

wewa wrote: 09/07/2020 12:40
drug_profi wrote: 09/07/2020 12:27 Zene uglavnom zlostavljaju muskarce verbalno. Kastriraju ih svaki dan.

a jel to negdje pise da se mora biti u braku?

brate ima ascinica i praonica, cak i peglaju ves.

ne znam samo otkud te silne rospije, gdje su im ocevi bili kad su rasle?
Muškarci ne mogu podnijeti da im uzmeš djecu i trpe svašta radi toga. To je jedan splet frustracija i terora koji se zapetlja sa pozitivnim emocijama, i to nije tako jednostavno kako ti pokusavas prikazati.
jer da jeste, ljudi bi rjesavali jednostavno...
wewa

#8645 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

drug_profi wrote: 09/07/2020 12:44
Muškarci ne mogu podnijeti da im uzmeš djecu i trpe svašta radi toga. To je jedan splet frustracija i terora koji se zapetlja sa pozitivnim emocijama, i to nije tako jednostavno kako ti pokusavas prikazati.
ko kaze da je jednostavno?
i zasto radjati dijete s nekim ko ti ubija zelju za zivotom?
Bancho

#8646 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bancho »

Covjek objasnio :D

Control panel

#8647 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Control panel »

sumirprimus wrote: 09/07/2020 12:14 mozda i zato sto zlostavljani muskarci rijetko kad zovnu policiju pa se to rijetko kad i sluzbeno evidentira.
Pa ni bake nije nikad zvao policiju sebiji.
sumirprimus

#8648 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sumirprimus »

Control panel wrote: 09/07/2020 12:54
Pa ni bake nije nikad zvao policiju sebiji.
eto vidis :lol:
mogu mislit ko bi je poslje trpio :lol: :evil:
drug_profi

#8649 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

wewa wrote: 09/07/2020 12:49
Evo da ti odgovorim jos jednom da ne oftopičimo više. Pobiće nas blooooo.
Ljudi se vole (ili im se učini) pa se vjenčaju. Rode i dijete vrlo brzo. Onda se oteža ekonomska situacija. Tamo gdje bijeda uđe, ljubav izađe. Stara poslovica.
Na to sve još se i frustracije iz posla donose kući, tu se nakupljaju u otrovnoj atmosferi i pojačavaju, eskaliraju... i onda ti bračni drug kriv za sve.
Jer njegov mokar peškir ili odložene cipele su smak svijeta. Njena kosa u slivniku je smak svijeta. Njegovo hrkanje je teror. Njeno hrkanje je teror.
itd, itd... Ljudi su se nekad jedno drugom radovali i nešto je ubilo tu radost.
Po meni je bolje naći uzrok i otkloniti ga, nego pokusati ponovo sa nekim drugim i opet dozivjeti isto jer nisi naucio/la nista.
Jer djeca ipak vise vole imati i mamu i tatu pod istim krovom.
cyprus

#8650 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

wewa wrote: 09/07/2020 12:49
Kao što se može pitati i zašto žena živi sa nasilnikom :roll: Nisu to nimalo jednostavne stvari...
Locked