uobicajena u kakvim slucajevima? hocu reci, mora sud imati nekakav osnov za tu odluku.
ne zelim vjerovati da u svim predmetima postupaju kako su u Dzenanovom...
uobicajena u kakvim slucajevima? hocu reci, mora sud imati nekakav osnov za tu odluku.
razvod, anyone?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 11:56 Žena tvrdi da je žrtva nasilja i donese ozljedni list. Sud će naravno odlučiti kako je odlučio. Neće ulaziti da li je ozljedni list pretjerano nakićen, da li je iskaz lažan ili preueličan. To se ostavlja ze neko ročište.
Muškarci često trpe verbalno nasilje u braku, pa i fizičko ponekad. Ali ako jednom izgubi kontrolu radi svega toga, odmah je osuđen i oosramoćen.
Da li ej to u redu? Mislim da nije, i da se žene često skrivaju iza svog statusa slabijeg pola.
Kažem opet, neću da sudim jer znam puno brakova gdje su muški jednostavno morali da prihvate da su oženili aždaju koja ih svaki dan kastrira.
Ljudi prvo pokušaju da trpe, radi djece. Nasilje svakako nije potez koji se dešava planirano već u afektu. A ti ujutro ne znaš kako će dan završiti. Da si znao ne bi se ni ženio.wewa wrote: ↑09/07/2020 11:57razvod, anyone?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 11:56 Žena tvrdi da je žrtva nasilja i donese ozljedni list. Sud će naravno odlučiti kako je odlučio. Neće ulaziti da li je ozljedni list pretjerano nakićen, da li je iskaz lažan ili preueličan. To se ostavlja ze neko ročište.
Muškarci često trpe verbalno nasilje u braku, pa i fizičko ponekad. Ali ako jednom izgubi kontrolu radi svega toga, odmah je osuđen i oosramoćen.
Da li ej to u redu? Mislim da nije, i da se žene često skrivaju iza svog statusa slabijeg pola.
Kažem opet, neću da sudim jer znam puno brakova gdje su muški jednostavno morali da prihvate da su oženili aždaju koja ih svaki dan kastrira.
nema opravdanja za nasilje. nikome, nikada.
iz prica zlostavljanih zena, ja bih rekla da je takva karakterizacija zapravo jako rijetka.drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:05Ljudi prvo pokušaju da trpe, radi djece. Nasilje svakako nije potez koji se dešava planirano već u afektu. A ti ujutro ne znaš kako će dan završiti. Da si znao ne bi se ni ženio.wewa wrote: ↑09/07/2020 11:57razvod, anyone?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 11:56 Žena tvrdi da je žrtva nasilja i donese ozljedni list. Sud će naravno odlučiti kako je odlučio. Neće ulaziti da li je ozljedni list pretjerano nakićen, da li je iskaz lažan ili preueličan. To se ostavlja ze neko ročište.
nema opravdanja za nasilje. nikome, nikada.
Ima žena koje nasrnu da šamaraju i grebu, uzmu nož, makaze, tavu, šta da radiš...? Da apeluješ na razum i predlažeš sporazuman razvod?
Braniš se kako znaš. nekad je samo odgurneš od sebe, nekad moraš i ruku zavrnut...
Imam dvije kćeri i ženu. Lagaću da se nismo nikad posvađali, pa i "potukli". Znam kako neke okolnosti utiču na brak i kako sve eskalira potpuno neočekivano. Nismo se razveli jer smo starog kova. Mi smo popravljali ono što je pokvareno, nismo mijenjali za drugo, novije.
Ako si nekoga volio toliko da ga zelis ozeniti, sta se desilo? Zato razumijem da neko nece da dize ruke od svega na prvi znak problema.
Ali prelako se ovdje daje karakterizacija bračne svađe kao nasilja u porodici. Jebala vas ta demokratija.
a zasto je to tako? jer je drustvo naucilo muskarce da je 'sramota' da priznaju da su zrtve.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 12:14 mozda i zato sto zlostavljani muskarci rijetko kad zovnu policiju pa se to rijetko kad i sluzbeno evidentira.
pa to i jest fazon vjerovatno ljude sramota priznat da ih zene maltretiraju...drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:18 Ma nemas sta zvati policiju. Mislim od sebe budalu pravis. Skloni se, izađi da je ne ubiješ, dok se oboje smirite, pa vidi šta se dalje može raditi.
Ako imaš posla sa baš teškom budalom, onda si krcem razmišljao kad si je ženio.
nekad se islo u kafanu pa dojutra da se prisaberes... inace muski qurcem misledrug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:18 Ma nemas sta zvati policiju. Mislim od sebe budalu pravis. Skloni se, izađi da je ne ubiješ, dok se oboje smirite, pa vidi šta se dalje može raditi.
Ako imaš posla sa baš teškom budalom, onda si krcem razmišljao kad si je ženio.
ma jok mozgompici wrote: ↑09/07/2020 12:22nekad se islo u kafanu pa dojutra da se prisaberes... inace muski qurcem misledrug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:18 Ma nemas sta zvati policiju. Mislim od sebe budalu pravis. Skloni se, izađi da je ne ubiješ, dok se oboje smirite, pa vidi šta se dalje može raditi.
Ako imaš posla sa baš teškom budalom, onda si krcem razmišljao kad si je ženio.![]()
a jel to negdje pise da se mora biti u braku?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:27 Zene uglavnom zlostavljaju muskarce verbalno. Kastriraju ih svaki dan.
To je mentalni teror kojeg brojni moraju trpiti. Uvrede, nepoštovanje i sl.
Muškarac kad odvali šamar nakon akumulirane huje i poniženja, prestaje biti žrtva i postaje najednom nasilinik.
Jel to pošteno? Nije, ali je tako.
Muškarac mora biti jači pol i biti dovoljno jak da izdrži takva iskušenja.
okreni se izađi, traži razvod... ili postupi kao ona, natjeraj je da te udara i grebe, otiđi u hitnu pa policiju...
I onda će opet sud da bude ne njenoj strani jer će smatrati da si ti nju maltretirao i ponižavao i da se ona samo branila.
Muškarci ne mogu podnijeti da im uzmeš djecu i trpe svašta radi toga. To je jedan splet frustracija i terora koji se zapetlja sa pozitivnim emocijama, i to nije tako jednostavno kako ti pokusavas prikazati.wewa wrote: ↑09/07/2020 12:40a jel to negdje pise da se mora biti u braku?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:27 Zene uglavnom zlostavljaju muskarce verbalno. Kastriraju ih svaki dan.
To je mentalni teror kojeg brojni moraju trpiti. Uvrede, nepoštovanje i sl.
Muškarac kad odvali šamar nakon akumulirane huje i poniženja, prestaje biti žrtva i postaje najednom nasilinik.
Jel to pošteno? Nije, ali je tako.
Muškarac mora biti jači pol i biti dovoljno jak da izdrži takva iskušenja.
okreni se izađi, traži razvod... ili postupi kao ona, natjeraj je da te udara i grebe, otiđi u hitnu pa policiju...
I onda će opet sud da bude ne njenoj strani jer će smatrati da si ti nju maltretirao i ponižavao i da se ona samo branila.
brate ima ascinica i praonica, cak i peglaju ves.
ne znam samo otkud te silne rospije, gdje su im ocevi bili kad su rasle?
ko kaze da je jednostavno?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:44
Muškarci ne mogu podnijeti da im uzmeš djecu i trpe svašta radi toga. To je jedan splet frustracija i terora koji se zapetlja sa pozitivnim emocijama, i to nije tako jednostavno kako ti pokusavas prikazati.
jer da jeste, ljudi bi rjesavali jednostavno...
Pa ni bake nije nikad zvao policiju sebiji.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 12:14 mozda i zato sto zlostavljani muskarci rijetko kad zovnu policiju pa se to rijetko kad i sluzbeno evidentira.
eto vidisControl panel wrote: ↑09/07/2020 12:54Pa ni bake nije nikad zvao policiju sebiji.sumirprimus wrote: ↑09/07/2020 12:14 mozda i zato sto zlostavljani muskarci rijetko kad zovnu policiju pa se to rijetko kad i sluzbeno evidentira.
Evo da ti odgovorim jos jednom da ne oftopičimo više. Pobiće nas blooooo.wewa wrote: ↑09/07/2020 12:49ko kaze da je jednostavno?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:44
Muškarci ne mogu podnijeti da im uzmeš djecu i trpe svašta radi toga. To je jedan splet frustracija i terora koji se zapetlja sa pozitivnim emocijama, i to nije tako jednostavno kako ti pokusavas prikazati.
i zasto radjati dijete s nekim ko ti ubija zelju za zivotom?
Kao što se može pitati i zašto žena živi sa nasilnikomwewa wrote: ↑09/07/2020 12:49ko kaze da je jednostavno?drug_profi wrote: ↑09/07/2020 12:44
i zasto radjati dijete s nekim ko ti ubija zelju za zivotom?