Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Plavo-bijeli

#8626 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Šta misliš Allah te pošalje u dzehennem narednih sto hiljada godina iz razloga jer si vrijeme provodio previše na forumu pokušavajući da ubijediš 50 osoba na forumu, a do sad ti to nije ni jednom uspjelo. Em znači što gubiš vrijeme, umjesto da služiš njemu, a em što islam braniš na pogrešan način. Kakav bi tvoj odgovor bio Allahu na tvoj put prema dzehennemu? Zamisli ironije.

P.S meni je argument protiv Qurana sam Quran. EHHHHH
Smrcak15

#8627 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Problem kod tebe je što tebi sve počinje od aksioma da Bog postoji, da je to islamski Bog i da je Quran stopostotno tačan i da je sačuvan od samog početka do sada. Znači ti si postavio to tako kao da je to potvrđeno na nivou napr kao što je teorija evolucije potvrđena. Nakon što si to postavio ti onda sve stvari izvlačiš na osnovu toga. To je problem. Počni od toga da postaviš stvari da se ne zna da li postoji Bog, da li je njegovo ime Allah, Zeus, ili Mars, pa ćeš vidjeti kako stvari drugačije funckionišu.
recu ti kao sto kazem svima

meni vjerske knjige ne trebaju vjerujem u postojanje Boga...nema veze kako ga zoves u toj fazi.

a to sto ja vjerujem da se zove Allah je zato sto imam dokaze za to vjerovanje.
da je to islamski Bog i da je Quran stopostotno tačan i da je sačuvan od samog početka do sada.
ovo ti mogu i matematicki pokazati, jer tako je Kuran konstruisan da svako promjena dovodi do urusavanja brojcanog sklada...to je meni jak argument da je Bog odrzao obecanje da ce sacuvati Kuran od ljudskog iskrivljenja. znaci orginalni tekst Kurana.

vjerovanje u Boga se samo namece bez ikakve vjere jer previse je dokaza okolo nas za njegovo postojanje da bi ga negirao i smunjao u njegovo postojanje.

to st osi ti zeljan da ga osporis , i potvrdis svoje nevjeroostvo kao ispravo tebi na dusu, mozda bas zato i nevdis dokaze, mozda bas zato ti Bog i neda da vidis dokaze za njegovo postojanje..jer taj isti Bog vidi nasa srca ko je kakav.
Plavo-bijeli

#8628 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

PA samim time što Quran nije očuvan i što se godnama sklapao poslije Muhammeda kako je ko znao je dokaz da su ta brojčana čuda glupost. Samo to još ne shvataš, ali polako.
Mišo_Kovač

#8629 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Mišo_Kovač »

Ova tema ko zona sumraka. Sve se u ciklusima ponavlja. Novi ljudi dodju i pokusavaju sa smrčkom raspravljat. Nema sa njim rasprave. Ne zna frajer šta je to, živi u svom naopakom svijetu i kuca gluposti do besvijesti. Nemo'š mu kontrirat, koliko on može nasrat gluposti :P Uživajte u životu, ne trošite ga na trolove :P
Smrcak15

#8630 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Šta misliš Allah te pošalje u dzehennem narednih sto hiljada godina iz razloga jer si vrijeme provodio previše na forumu pokušavajući da ubijediš 50 osoba na forumu, a do sad ti to nije ni jednom uspjelo. Em znači što gubiš vrijeme, umjesto da služiš njemu, a em što islam braniš na pogrešan način. Kakav bi tvoj odgovor bio Allahu na tvoj put prema dzehennemu? Zamisli ironije.

P.S meni je argument protiv Qurana sam Quran. EHHHHH
Šta misliš Allah te pošalje u dzehennem narednih sto hiljada godina iz razloga jer si vrijeme provodio previše na forumu pokušavajući da ubijediš 50 osoba na forumu,
pa najsladje mi je biti na forumu upravo zbog osoba kao ti, jer procitaju nesto na anti-islamskim stranica i misle da znaju , i onda mene da uce sta to Kuran kaze :D eee moj plavi druze

to onda znaci i poslanike ce u dzehenem ubaciti jer bit ce poslanika na sudnjem danu a nisu uspjeli nikoga ubijediti.
ako je to kriterija onda :-)
a do sad ti to nije ni jednom uspjelo.
ma vjeruj mi, da niko ne povjeruje u ovo sto pise...ja cu i dalje biti tu da branim islam od napada , da se zna da pogresni argumenti protiv islama ovdje ne prolaze dok sam ja tu :pusi2:

Kakav bi tvoj odgovor bio Allahu na tvoj put prema dzehennemu? Zamisli ironije.
kada bi stvarno tako bilo, onda bi bilo ogromno razocarenje, jer bi se osjecao ko da sam ostavljen na cjedilu...radim za Tebe a ti meni izigra :-)

samo sto ja nemam Ovako ruzno misljenje i milostivom Allahu kao vi...previse je on dobar da bi se Ovako nisko spustio.
beni-bu-man

#8631 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Mišo_Kovač wrote:Ova tema ko zona sumraka. Sve se u ciklusima ponavlja. Novi ljudi dodju i pokusavaju sa smrčkom raspravljat. Nema sa njim rasprave. Ne zna frajer šta je to, živi u svom naopakom svijetu i kuca gluposti do besvijesti. Nemo'š mu kontrirat, koliko on može nasrat gluposti :P Uživajte u životu, ne trošite ga na trolove :P
cuvja se sad kad ti rekne "dokazi gdje to valjam gluposti"
Smrcak15

#8632 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:PA samim time što Quran nije očuvan i što se godnama sklapao poslije Muhammeda kako je ko znao je dokaz da su ta brojčana čuda glupost. Samo to još ne shvataš, ali polako.
ovo je do sad najveca glupost sto si izvalio...veze svezom nema....daj ba sta te to uce tamo na tim anti-islamskim sajtovima...ne brukaj se ba :-)
ako hcoes vec da napadas, napadaj sa kvalitetnim argumentima a ne ovim glupostima.

Kuran je zavrsen tokom zivota Muhammeda da je Muhamemd licno sa andjelom Gabrijelom/Dzibrilom presao Kuran 2 puta u zadnjoj godini zivota.

a to sto si ti pobrkao njegovu sakupljanje i prebacivanje u jedan format koji se desio poslije Muhammedove smrti , pokazuje kliko slabo poznaje ovu tematiku.

a evo i da se povinujem za tvojim argumentom , da su ga ljudi kslopili poslije Muhammeda de mi reci kako su mogli nagovijestiti buduce dogadjaje?
Smrcak15

#8633 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Mišo_Kovač wrote:Ova tema ko zona sumraka. Sve se u ciklusima ponavlja. Novi ljudi dodju i pokusavaju sa smrčkom raspravljat. Nema sa njim rasprave. Ne zna frajer šta je to, živi u svom naopakom svijetu i kuca gluposti do besvijesti. Nemo'š mu kontrirat, koliko on može nasrat gluposti :P Uživajte u životu, ne trošite ga na trolove :P
dobro je brko, dok je takvih brkica na forumu srat ce smrle i dalje vjeruj mi :kiss: i to sa slascu.

Naravno da mi ne mozes kontrirat kad sam vam i argumenti i dokazi bezveze.
r_faruk

#8634 Re: Ateizam vs. Religija

Post by r_faruk »

u odnosu na sunce zemlja voblira /ljulja se zbog ugla od 23.5 stepena.
drug, zemlja vrsi precesiju, nutaciju i rotaciju...... svasta ti ona nesto radi, vrti se vako, nako, oko sebe, oko sunca, oko..... svuda :)
Naravno da mi ne mozes kontrirat kad sam vam i argumenti i dokazi bezveze.
nope, no ti ne razumijes o cemu pricas... ne razumijes osnove onoga o cemu raspravljas...
beni-bu-man

#8635 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

shuti dobro je, smirio se smrle :mrgreen:
Ramzess Veliki

#8636 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote:
Ramzess Veliki wrote:Po ovome ajetu Zemlji je potcinjeno Sunce i Mjesec, kao i sav ostali kosmos. Znamo d je Zemlja samo zrnce prasine u Kosmosu. :thumbup:
Iz ovoga se moze zakljuciti da dan nema veze sa postojanjem Sunca, kao ni noc. Svako se krece do roka odredjenog - iz ovoga se da zakljuciti da se nakon nekog roka vise ne krecu. :D
Razlog vise da sam ubijedjen da je sve to napisano od neukih beduina sa smislom za poeziju.

ma kako si to zakljucio metere ti mile i drage :-) :-) :-)
Pa citam kako pise, jel' ... a ne kako bi trebalo da pise. :|

A I ono sa zabadanjem planina i korijenom planine je bilo beton. :lol:
Last edited by Ramzess Veliki on 24/09/2018 12:40, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#8637 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote: a to sto ja vjerujem da se zove Allah je zato sto imam dokaze za to vjerovanje.
Kako ba sad pa mu ime Allah? Ko mu je to nadjenuo ime? :D
Koliko znam Allah je arapska rijec za Bog. "La ilahe Illallah" znaci "Nema bogova osim (jednog) Boga" a ne "Nema Boga osim Allaha".
Ovim ispada da je Allah nekakav samo muslimanski Bog, a za ostale nije.
Smrcak15

#8638 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Ramzess Veliki wrote:
Smrcak15 wrote: a to sto ja vjerujem da se zove Allah je zato sto imam dokaze za to vjerovanje.
Kako ba sad pa mu ime Allah? Ko mu je to nadjenuo ime? :D
Koliko znam Allah je arapska rijec za Bog. "La ilahe Illallah" znaci "Nema bogova osim (jednog) Boga" a ne "Nema Boga osim Allaha".
Ovim ispada da je Allah nekakav samo muslimanski Bog, a za ostale nije.
Koliko znam Allah je arapska rijec za Bog.
nije tacno, rijec Bog na arapskom je ILAH , dok je Allah njegovo personalno ime.
Ovim ispada da je Allah nekakav samo muslimanski Bog, a za ostale nije
nije samo muslimanski Bog nego Bog svega.
Ramzess Veliki

#8639 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Ramzess Veliki »

Smrcak15 wrote: nije tacno, rijec Bog na arapskom je ILAH , dok je Allah njegovo personalno ime.
Ovo su mi novi elementi. :D
medvjed23

#8640 Re: Ateizam vs. Religija

Post by medvjed23 »

U Goraždu došao hodža pa objašnjava

borcima da se ne treba bojati pogibije
jer uživacija na ovom svijetu nije ništa
prema uživaciji na onome gdje im sljeduje
sto meraka sve jedan veći od drugoga
Dočarava džennetske bašče kroz koje teku vode
milion puta od Une smaragdnije
opisuje kao pouzdan očevidac banane
narandže hurme što tamo spremne čekaju
da ih mrtvim rukama beru Ma jebeš hurme
ima li tamo deset u pola? pita ga Crni
Hodža se pravi nečuo i nastavlja sa detaljnim opisom
milina džennetskih prosto mi dođe krivo što sam
još na dunjaluku a ne već davno na ahiretu
i ovaj život ovdje pričini mi se ko gubljenje vremena
Zavazda svatih: do ovog svijeta
drži jedino osoba koja ne drži do sebe
A je li neko hodža ( opet ce Crni ) iz tvoje familije u ovam ratu poginuo? Nije šućur Alahu
valjuga

#8641 Re: Ateizam vs. Religija

Post by valjuga »

Ja isto ne vjerujem u boga i ne treba me niko ubjeđivati da postoji jer ako i ima bog on mi je dao ovu pamet.Tako da bi mjenjanje moje pameti bio rad direktno protiv boga,jel :D
Bog da je htio da ja vjerujem tako bi i bilo,što će reć da vam je tema bezze :lol:
Smrcak15

#8642 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

valjuga wrote:Ja isto ne vjerujem u boga i ne treba me niko ubjeđivati da postoji jer ako i ima bog on mi je dao ovu pamet.Tako da bi mjenjanje moje pameti bio rad direktno protiv boga,jel :D
Bog da je htio da ja vjerujem tako bi i bilo,što će reć da vam je tema bezze :lol:
Allah odgovara iz Kur'ana mnogobozcima a i tebi posto furas njihov odgovor "Da je Bog htio...":

6:148 Mnogobošci će govoriti: 'Da je Allah htio, mi ne bismo druge Njemu ravnim smatrali, a ni preci naši, niti bismo išta zabranjenim učinili.' Tako isto su onī prije njih poricali, sve dok Našu kaznu nisu iskusili. Reci(im): 'Imate li kakav dokaz da nam ga iznesete? Vi se samo za pretpostavkama povodite i vi samo neistinu govorite.'
valjuga

#8643 Re: Ateizam vs. Religija

Post by valjuga »

Smrcak15 wrote:
valjuga wrote:Ja isto ne vjerujem u boga i ne treba me niko ubjeđivati da postoji jer ako i ima bog on mi je dao ovu pamet.Tako da bi mjenjanje moje pameti bio rad direktno protiv boga,jel :D
Allah odgovara iz Kur'ana mnogobozcima a i tebi posto furas njihov odgovor "Da je Bog htio...":

6:148 Mnogobošci će govoriti: 'Da je Allah htio, mi ne bismo druge Njemu ravnim smatrali, a ni preci naši, niti bismo išta zabranjenim učinili.' Tako isto su onī prije njih poricali, sve dok Našu kaznu nisu iskusili. Reci(im): 'Imate li kakav dokaz da nam ga iznesete? Vi se samo za pretpostavkama povodite i vi samo neistinu govorite.'
Sumnjam ja da je tako baš to bilo al et.
valjuga

#8644 Re: Ateizam vs. Religija

Post by valjuga »

Kako si kaže spavao?

Super,ko bog tokom holokausta.
славянин

#8645 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

valjuga wrote:Kako si kaže spavao?

:lol:
MarlboroGold

#8646 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Joj crnjaka :lol:
beni-bu-man

#8647 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

dobar :lol: :lol: :lol:
Smrcak15

#8648 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

evo ti se Allah javlja iz Kur'ana:

2:255 Allah je – nema boga osim Njega – Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati za nekoga bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo i prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna – drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Moć Njegova obuhvaća i nebesa i Zemlju i Njemu ne dojadi održavanje njihovo; On je Svevišnji, Veličanstveni!

14:42 A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene,
Plavo-bijeli

#8649 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Nešto razmišljam, šta mislite kako bi fakat izgledala knjiga da je poslata od nekog svemogućeg bića... kakve bi informacije u njoj zapisane bile, kakve rečenice i sklop istih. Kakvi kodovi bi bili, a pod tim ne mislim da je riječ dan spomenuta 86 puta i riječ noć isto toliko, to mogu i ja haha. Ja mislim da ne bi bilo čovjeka na svijetu koji ne bi bio fasciniran istom i da ne bi bilo naučnika na svijetu koji je ne bi preporučio kao knjigu #1 za čitanje, izučavanje i divljenje. Šta vi mislite?
Smrcak15

#8650 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Nešto razmišljam, šta mislite kako bi fakat izgledala knjiga da je poslata od nekog svemogućeg bića... kakve bi informacije u njoj zapisane bile, kakve rečenice i sklop istih. Kakvi kodovi bi bili, a pod tim ne mislim da je riječ dan spomenuta 86 puta i riječ noć isto toliko, to mogu i ja haha. Ja mislim da ne bi bilo čovjeka na svijetu koji ne bi bio fasciniran istom i da ne bi bilo naučnika na svijetu koji je ne bi preporučio kao knjigu #1 za čitanje, izučavanje i divljenje. Šta vi mislite?
pusti meni da ti ja kazem kakve informacije, sobzirom da sam mozda vodeci u svijetu po pitanju istrazivanja brojcanih cuda u Kuranu, imam i svoje saradnike koji pomazu i rade video na osnovu toga svega. Ono sto ja znam o Kur'anu malo ko zna u svijetu...pa cak i najveci islamskih ucenjaci neznaju to sta smo ja i saradnici otkrili zadnjih Godina. bas sam ove godine kontaktirao Shabira Alya islamskog misionara koji je poznat u svijetu koji je bio razlog da pocnem istrazivanje brojcanih cuda, i njemu sam pokazao nesto sto nije znao prije.

to sto si ti spomenuo rijec dan spomenuto toliko ili noc itd to je nizak nivo kodiranja...plus sto je to samo jedan dio mali nivo naspram sta sve ima i koliko vecih i kompleksnih kodiranja ima u Kuranu.

1. kodiranje antonima i sinonima
2. kodiranje slova
3. kodiranje naucnih cienjnica
4. ajeti koji imitiraju okruzenje
5. prstenasta simetrija pojedinih ajeta i sura
6. kodiranje buducih dogadjaja
7. kodiranje broja sura i ajeta, rijeci, slova u zlatnom rezu
8. simetrija u raspodjeli broja sura i ajeta
9. kodiranjem sure u jednom broju

i plus sta svega jos ima koje nisam nabrojao a ljudi koji nevjeruju u Kuranu vjeruju da je to nepismeni Muhammed sastavio :-)
Ja mislim da ne bi bilo čovjeka na svijetu koji ne bi bio fasciniran istom i da ne bi bilo naučnika na svijetu koji je ne bi preporučio kao knjigu #1 za čitanje, izučavanje i divljenje. Šta vi mislite
a velika mi je zelja da upoznam velike strucnjake matematicare koji nisu muslimani da im prezntiram sve ovo da oni objektivno analiziraju sve to, a da cujem sta imaju reci.
a pod tim ne mislim da je riječ dan spomenuta 86 puta
jedna ispravka, Dan u jednostavnoj formi u jednini spomenuta je 365 puta---> onoliko koliko ima dana u jednoj solarnoj godini.

A ja tebi mogu objasniti cak kako kodiranje sinonima isto tako mora doci od Boga a ne od covjeka ako gledamo i analiziramo Muhamemdovu situaciju i perspektivu.
Locked