Sirija vol. 2
- Challenger__
#8626 Re: Sirija vol. 2
Obama je obična karina. Marioneta. Niko i ništa. Jedva nešto više od one trojice lopova i razbojnika (Bagdadija, Barzanija i Edrogana).
- Klavikula
#8627 Re: Sirija vol. 2
selo Baskuj, ili kako ga vec zovu. Kasim general, licno i personalno.

Kiki, sta kazu tvoji, hocel prelaziti Eufrat?

Kiki, sta kazu tvoji, hocel prelaziti Eufrat?
- bingov buraz
#8628 Re: Sirija vol. 2
Vala ako bar dva puta ne pogine nije trebo ni dolaziti 
- husein_kapetan
#8629 Re: Sirija vol. 2
http://www.liveleak.com/view?i=53c_1451202188
Nego..
Ima li da neko da zna koji sastojci u brasnu,zitu ili konzervama..( "humanitarnoj pomoci") su skloni ovako jakim eksplozijama..isto ko da projektili ili kakva municija eksplodiraju.. svasta..
Nego..
Ima li da neko da zna koji sastojci u brasnu,zitu ili konzervama..( "humanitarnoj pomoci") su skloni ovako jakim eksplozijama..isto ko da projektili ili kakva municija eksplodiraju.. svasta..
- Challenger__
#8630 Re: Sirija vol. 2
"ja tebi nafta, ti meni bum-bum"
Koji klošari...

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8631 Re: Sirija vol. 2
ja ovo ništa ne vjerujem
- Challenger__
#8632 Re: Sirija vol. 2
East #Aleppo #حلب #SAA Liberated #Juruf #جروف #Tal_Sharbi #تل_شربع North of #Kuwayres #Kuwires #کویرس Airbase
- walter kurtz
#8633 Re: Sirija vol. 2
Saa upala u mishkin
-
zrakomlat
#8634 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Ne pristaju na nista ispod
- Ironmen
#8635 Re: Sirija vol. 2
SAA Military Engineering Squad set up a deadly Ambush on al Muthanna movement and al Nusra terrorists in Daraa
https://www.youtube.com/watch?v=935DHM5TIAw
https://www.youtube.com/watch?v=935DHM5TIAw
- Ironmen
- Kikibombona
#8637 Re: Sirija vol. 2
To je snimak od jucer...Bobi wrote:Tišrin brana..izgleda nije jos pod punom kontrolom
YPG je zauzeo branu u cjelosti, borbe se vode u gradu Tishrin zapadno od Eufrata.

Dobra reportaza sa prevodom na engleski!
Negdje pred kraj snimka se vidi ubijena zena cije su noge vezane lancima. Jebene zvijeri!
ISIL izgleda iz osvete terorise kurdske civile u Manbiju!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8638 Re: Sirija vol. 2
Pa pogledaj snimak do kraja..nocno gadjanje postrojenja...ti onako napamet 
- Kikibombona
#8639 Re: Sirija vol. 2
Pa ne vidi se sta nocu gadjaju. Otkud znas da je brana a ne grad Tishrin?Bobi wrote:Pa pogledaj snimak do kraja..nocno gadjanje postrojenja...ti onako napamet
Covjek jutros izjavio
Inace, Ameri iz zraka bacaju letke na teritorij pod kontrolom ISILa, juzno od Sarina i zapadno od Eufrata...SDF Spokesman: Our forces are moving carefully inside Tishrin town (West of Euphrates) as ISIS use civilian shields.

- Kikibombona
#8640 Re: Sirija vol. 2
Pripadnica YPJ pjeva u okolini Tishrin brane
I Oridjidji se cudi. Jucer su cijeli dan, malo ratovali - malo pjevali i plesali... Cudan narod.

I Oridjidji se cudi. Jucer su cijeli dan, malo ratovali - malo pjevali i plesali... Cudan narod.
- Kikibombona
#8641 Re: Sirija vol. 2
Thuwar Raqqa se polako osipa nakon sto su ljudi skontali da su lideri grupe vjerovatno tursko kukavicije jaje!
Hundreds of Syrian rebels join western-backed SDF alliance to combat ISIS
http://aranews.net/2015/12/dozens-of-sy ... mbat-isis/
Hundreds of Syrian rebels join western-backed SDF alliance to combat ISIS
http://aranews.net/2015/12/dozens-of-sy ... mbat-isis/
- Kareem Abdul
#8642 Re: Sirija vol. 2
Al "Hello Kitty" bilježnicaioannes wrote:evo Zehrana sa onim svojim govorom:
kaze...od onih koje smo zarobili, neki su bili zidovi i sije-rafidije![]()
https://www.youtube.com/watch?v=LS5arQYFibg

-
zrakomlat
#8643 Re: Sirija vol. 2
Neko je čini mi se kačio taj neki govor ovdje, jel stvarno ovo izjavio? Ako je istina, IDF će umjesto ovih, preventivno spržiti Gazu.IZASAO NOVI GOVOR HALIFE MUSLIMANA, VODJE PRAVOVJERNIH, UNUKA ALLAHOVOG POSLANIKA, KUREJSIJE, SEJHA EBU BEKRA BAGDADIJA. S obzirom da aktivisti sire tek neke dijelove njegovog govora na eng. ja cu prevesti samo jednu recenicu prije nego se kompletni prijevodi pojave na nasem i drugim jezicima.
"Jevreji ce nas uskoro vidjeti u Palestini, platiti ogromnu cijenu, i suociti se sa uzasnim stvarima od strane nasih vojnika..."
- Kikibombona
#8644 Re: Sirija vol. 2
Cekaj, je li Bagdadi Ehlul bejt?zrakomlat wrote:Neko je čini mi se kačio taj neki govor ovdje, jel stvarno ovo izjavio? Ako je istina, IDF će umjesto ovih, preventivno spržiti Gazu.IZASAO NOVI GOVOR HALIFE MUSLIMANA, VODJE PRAVOVJERNIH, UNUKA ALLAHOVOG POSLANIKA, KUREJSIJE, SEJHA EBU BEKRA BAGDADIJA. S obzirom da aktivisti sire tek neke dijelove njegovog govora na eng. ja cu prevesti samo jednu recenicu prije nego se kompletni prijevodi pojave na nasem i drugim jezicima.
"Jevreji ce nas uskoro vidjeti u Palestini, platiti ogromnu cijenu, i suociti se sa uzasnim stvarima od strane nasih vojnika..."
-
zrakomlat
#8645 Re: Sirija vol. 2
Kareem Abdul wrote:Al "Hello Kitty" bilježnicaioannes wrote:evo Zehrana sa onim svojim govorom:
kaze...od onih koje smo zarobili, neki su bili zidovi i sije-rafidije![]()
https://www.youtube.com/watch?v=LS5arQYFibg![]()
![]()
![]()

- Drvosjeca iz Dejcica
#8646 Re: Sirija vol. 2
Kiki, šta ovo Rusi govore da se ISIL naftu prevozi preko kurskih teritorija. Jel' to pukla tikva kako sam i predviđao? Hoće li Rusi sada bombardovati i Kurde. Ja t lijepo rekoh prije dva mjeseca da će Kurdi biti kusu za potkusurivanje i kada odsluže svoje slijedi tapija. 
-
zrakomlat
#8647 Re: Sirija vol. 2
Nisam ja ovo pisao, nego c/p od nekog isilovca domaćeg, naletio mu na profil i baljezgarije ispod nekog teksta u komentarima. A obzirom da je to lažni halifat, lažni islam, onda je i ta informacija vjerovatno takva.Kikibombona wrote:Cekaj, je li Bagdadi Ehlul bejt?zrakomlat wrote:Neko je čini mi se kačio taj neki govor ovdje, jel stvarno ovo izjavio? Ako je istina, IDF će umjesto ovih, preventivno spržiti Gazu.IZASAO NOVI GOVOR HALIFE MUSLIMANA, VODJE PRAVOVJERNIH, UNUKA ALLAHOVOG POSLANIKA, KUREJSIJE, SEJHA EBU BEKRA BAGDADIJA. S obzirom da aktivisti sire tek neke dijelove njegovog govora na eng. ja cu prevesti samo jednu recenicu prije nego se kompletni prijevodi pojave na nasem i drugim jezicima.
- exliberal-ex
#8648 Re: Sirija vol. 2
ja sam isto to primjetio jucer....mora da nije dobro samljeveno , sad ce savo reci da je to bilo za civilne potrebe...ko ona rafinerija od neki danhusein_kapetan wrote:http://www.liveleak.com/view?i=53c_1451202188
Nego..
- Kikibombona
#8649 Re: Sirija vol. 2
Hahahahaha...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kiki, šta ovo Rusi govore da se ISIL naftu prevozi preko kurskih teritorija. Jel' to pukla tikva kako sam i predviđao? Hoće li Rusi sada bombardovati i Kurde. Ja t lijepo rekoh prije dva mjeseca da će Kurdi biti kusu za potkusurivanje i kada odsluže svoje slijedi tapija.
Ne ide ti nikako vanjska politika!
Nauci se vec jednom razlikovati Kurde u Siriji, Iraku, Turskoj i Iranu.
Rusi optuzuju iracke Kurde koji su odani saveznik Amerike. Lider irackih Kurda je TRENUTNO Barzani i njegova Demokratska stranka Kurdistana! Oni su ideoloski i u svakom drugom pogledu orjentisani prema zapadu. Zapad ih pomaze vojno i politicki, iracki Kurdistan vrvi od zapadnih obavjestajaca, politicara, ekonomista, vojnih lica, bla, bla... Iracki Kurdi imaju izuzetnu saradnju sa Izraelom. Kurdi sa terena prenose da je Mosad sveprisutan itd. Ako su optuzbe istinite, onda nema nikakve sumnje da su u prljavi posao involvirani Ameikanci, Nijemci i dr. Da li su optuzbe istinite, sam procjeni!
Sirijski Kurdi su druga prica. Amerika ih podrzava iz zraka i to je sve. Nema politicke, ekonomske, vojne niti bilo kakve druge saradnje. Vjerovatno se tajno sastaju, javno nista. Sirijski Kurdi, tj. stranka PYD je ideoloski razlicita od KDP kao sto se Komunisticka partija razlikuje od SDA. Eto, da ti malo prilizim. Spaja ih jedino kurdski nacionalizam. I jedni i drugi su veliki nacionalisti, ali buducnost Kurdistana vide drugacije.
Moram ici, toliko za sada... ako opet ne skontas pojasnit cu...
- Em2r
#8650 Re: Sirija vol. 2
Stan malo, realno govoreci, okle jevreji u palestini?