Republika Turska
- emigrazione
#8626 Re: Republika Turska
Ako cemo realno ovaj puc ne bi uspio ni u Han Pijesku, a kamoli u Istanbulu...meni ovo tukne gore neg pokvareno jaje
- bogoljub
#8627 Re: Republika Turska
Black swan wrote:turci imaju pravo voljeti svoga prdsjednika
a sirijci nemaju to pravo
- Matzan
#8628 Re: Republika Turska
Nepokolebljivi i nadasve objektivni borci za ljudska prava i demokratiju sa (ne samo ovog) foruma izražavaju
veću zabrinutost za moguću Erdoganovu diktaturu i islamizaciju nego onih 48% Turaka koji nisu glasali za njega.
veću zabrinutost za moguću Erdoganovu diktaturu i islamizaciju nego onih 48% Turaka koji nisu glasali za njega.
-
Zgoljo
#8629 Re: Republika Turska
Od ostalih Njemacka i naravno Bake Izetbegovicsarajevoxxxx wrote:Inače jedine arapske zemlje koje su odmah osudile vojni udar i podržale tursku vladu su Katar i Maroko.
Sinoc su pisali da mu je glupo da leti pred rudu,da saceka ishod kao i ostali pa da se odredi,no Bake je znao da puč propada.Pa neka neko kaze da je glup
- ultima_palabra
#8630 Re: Republika Turska
kamen spoticanja wrote:Zato sto ce onda biti okarakterisani kao zemlja koja daje utociste pucistima...General War wrote:Zasto bi? Ukoliko sud ustanovi da nema validnih cinjenica da je umjesan u udar ili da sumnja da mu se nece suditi pravedno, nece ga isporuciti.kamen spoticanja wrote:Ameri ce sad svakako.morati izruciti fetulaha turcima...
a fetulah je svoje svakako odsvirao
-
mario001
#8631 Re: Republika Turska
Matzan wrote:Nepokolebljivi i nadasve objektivni borci za ljudska prava i demokratiju sa (ne samo ovog) foruma izražavaju
Pa oni bolje znaju sta njima treba
- SkyLimit
#8632 Re: Republika Turska
Sve i da ovo završi velikom Erdoganovom pobjedom i dovede ga na vrhunac moći a sve su prilike...nakon one scene gdje se preCednik javlja putem skypa iz neke zamračene prostorije ispred masnih paravana, vjerovatno skriven u nekom podrumu, ne mogu vjerovati da je sve iscenirano, preveliko je to poniženje bilo za njega.emigrazione wrote:Ako cemo realno ovaj puc ne bi uspio ni u Han Pijesku, a kamoli u Istanbulu...meni ovo tukne gore neg pokvareno jaje
-
prof.
#8633 Re: Republika Turska
mene ne plaši toliko islamizacija, mislim da to kod turaka ne bi prošlo. veći i puno opasniji problem koji iz svega ovoga može proizaći je erdoganova potpuna kontrola nad vojskom koju će sada nedvojbeno imati. ko je pratio stvari u siriji zna da je erdogan bio žestoki zagovornik kopnene intervencije tako da se bojim da ako obavi čistku u vojsci do kraja i instalira svoje ljude na ključne pozicije iz svega ovoga može proizaći veliko sranje. oborio je rusima već avion a sada ako bude imao punu kontrolu bojim se da se krećemo u prilično lošem pravcu po pitanju dešavanja na bliskom istoku a samim time i u cijelom svijetu. ekonomsko stanje je ionako dostiglo tačku pucanja, u narednom periodu nešto veliko se mora desiti. nama jedino ostaje da se nadamo da ćemo biti dovoljno sitni da nas zaobiđe. opet znajući nas, već smo ga popušili.Better Man wrote:Problem Erdogana je što mu se osladila vlast i što želi da uvede predsjednički sistem, tj da ojača svoju poziciju do te mjere da se samo on pita za sve. Praktički želi da uvede na jedan način diktaturu u kojoj bi se mogao obračunavati sa svima koji misle drugačije i da jednu sekularnu državu malo više islamizira. Sve to je dovelo do pokušaja državnog udara i svrgavanja Erdogana.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8634 Re: Republika Turska
desnizacija s tendencijom diktatorizacije turske da
desnizacija austrije ne
vesnu pusic na celo hrvatske
stop lepenu u francuskoj
zivio forum klixa
desnizacija austrije ne
vesnu pusic na celo hrvatske
stop lepenu u francuskoj
zivio forum klixa
- kamen spoticanja
#8635 Re: Republika Turska
Problem je sto forumasi svasta nesto ne kontaju ali.ipak stisnu enterO'zone wrote:Pa očigledno su slabo sudili čim su ovi skupili muda da izvrše puč bez straha od suđenja....emigrazione wrote:Ne kontam cemu ovi masovno hapsenje sudija, koji kurac tri hiljade nekakvih sudija ima sa vojnim pucem....
Karikiram. A možda i jeste tako.
sudstvo je uz armiju najjaca poluga deep state-a jal paralelne drzave...
evo 60tak godina
-
Zgoljo
#8636 Re: Republika Turska
Borci za ljudska prava koji podrzavaju vojne udare 
-
statixx
#8637 Re: Republika Turska
Na HRT-u ide dobra emisija.
- insomnia78
#8638 Re: Republika Turska
Ma jok. On da je htio uci u Siriju (ili da su mu dopustili) uradio bi to vec odavnoprof. wrote:mene ne plaši toliko islamizacija, mislim da to kod turaka ne bi prošlo. veći i puno opasniji problem koji iz svega ovoga može proizaći je erdoganova potpuna kontrola nad vojskom koju će sada nedvojbeno imati. ko je pratio stvari u siriji zna da je erdogan bio žestoki zagovornik kopnene intervencije tako da se bojim da ako obavi čistku u vojsci do kraja i instalira svoje ljude na ključne pozicije iz svega ovoga može proizaći veliko sranje. oborio je rusima već avion a sada ako bude imao punu kontrolu bojim se da se krećemo u prilično lošem pravcu po pitanju dešavanja na bliskom istoku a samim time i u cijelom svijetu. ekonomsko stanje je ionako dostiglo tačku pucanja, u narednom periodu nešto veliko se mora desiti. nama jedino ostaje da se nadamo da ćemo biti dovoljno sitni da nas zaobiđe. opet znajući nas, već smo ga popušili.Better Man wrote:Problem Erdogana je što mu se osladila vlast i što želi da uvede predsjednički sistem, tj da ojača svoju poziciju do te mjere da se samo on pita za sve. Praktički želi da uvede na jedan način diktaturu u kojoj bi se mogao obračunavati sa svima koji misle drugačije i da jednu sekularnu državu malo više islamizira. Sve to je dovelo do pokušaja državnog udara i svrgavanja Erdogana.
Ipak je predsjednik glavnokomandujuci. Uostalom nije on licno oborio ruski avion nego upravo ta vojska
S moje sokoćalo
- kamen spoticanja
#8639 Re: Republika Turska
Hoce i to vrlo uskoro
http://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan- ... /160716112
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8640 Re: Republika Turska
imam osjećaj da bi veći dio stanovništva ove jadne države u kojoj obitavamo najradije da nas ovi *ubaci pogrdan naziv* opet okupiraju i da im opet budemo štit za sve... kolika briga bošnja o turskoj, "#$%"# vas ona.
- kamberovica polje
#8641 Re: Republika Turska
Borci za ljudska prava i demokratiju koji podržavaju čovjeka koji krši ljudska prava i slobodu govora.Zgoljo wrote:Borci za ljudska prava koji podrzavaju vojne udare
- Fantassin
#8642 Re: Republika Turska
A smiju se Srbima kada ljube muda Putinu.. pa sutra Erdoan da dodje hodali bi okolo sa palminim liscem da ga rashladeVelkoski wrote:imam osjećaj da bi veći dio stanovništva ove jadne države u kojoj obitavamo najradije da nas ovi *ubaci pogrdan naziv* opet okupiraju i da im opet budemo štit za sve... kolika briga bošnja o turskoj, "#$%"# vas ona.
-
prof.
#8643 Re: Republika Turska
ovo je ključna stvar. mislim da erdoganu ne dogovara rasplet situacije u siriji, američko-ruski dogovori su već javna tajna a za odluku da pošalješ vojsku u drugu zemlju moraš imati vojsku pod punom kontrolom.insomnia78 wrote:Ma jok. On da je htio uci u Siriju (ili da su mu dopustili) uradio bi to vec odavnoprof. wrote:mene ne plaši toliko islamizacija, mislim da to kod turaka ne bi prošlo. veći i puno opasniji problem koji iz svega ovoga može proizaći je erdoganova potpuna kontrola nad vojskom koju će sada nedvojbeno imati. ko je pratio stvari u siriji zna da je erdogan bio žestoki zagovornik kopnene intervencije tako da se bojim da ako obavi čistku u vojsci do kraja i instalira svoje ljude na ključne pozicije iz svega ovoga može proizaći veliko sranje. oborio je rusima već avion a sada ako bude imao punu kontrolu bojim se da se krećemo u prilično lošem pravcu po pitanju dešavanja na bliskom istoku a samim time i u cijelom svijetu. ekonomsko stanje je ionako dostiglo tačku pucanja, u narednom periodu nešto veliko se mora desiti. nama jedino ostaje da se nadamo da ćemo biti dovoljno sitni da nas zaobiđe. opet znajući nas, već smo ga popušili.Better Man wrote:Problem Erdogana je što mu se osladila vlast i što želi da uvede predsjednički sistem, tj da ojača svoju poziciju do te mjere da se samo on pita za sve. Praktički želi da uvede na jedan način diktaturu u kojoj bi se mogao obračunavati sa svima koji misle drugačije i da jednu sekularnu državu malo više islamizira. Sve to je dovelo do pokušaja državnog udara i svrgavanja Erdogana.
Ipak je predsjednik glavnokomandujuci. Uostalom nije on licno oborio ruski avion nego upravo ta vojska
S moje sokoćalo
stvarno misliš da je avion oboren bez njegovog znanja? takve se stvari ne rade bez da se doooobro isplaniraju. da je bio protiv napravio bi tada čistku i odmah izgladio s putinom.
volio bih da griješim ali mislim da ćemo u narednim mjesecima biti svjedoci novoj eskalaciji u siriji. pred nama je, opet kažem volio bih da nisam upravu.
- insomnia78
#8644 Re: Republika Turska
Ne, naravno da ne mislim da je avion oboren bez njegovog znanjaprof. wrote:ovo je ključna stvar. mislim da erdoganu ne dogovara rasplet situacije u siriji, američko-ruski dogovori su već javna tajna a za odluku da pošalješ vojsku u drugu zemlju moraš imati vojsku pod punom kontrolom.insomnia78 wrote:Ma jok. On da je htio uci u Siriju (ili da su mu dopustili) uradio bi to vec odavnoprof. wrote: mene ne plaši toliko islamizacija, mislim da to kod turaka ne bi prošlo. veći i puno opasniji problem koji iz svega ovoga može proizaći je erdoganova potpuna kontrola nad vojskom koju će sada nedvojbeno imati. ko je pratio stvari u siriji zna da je erdogan bio žestoki zagovornik kopnene intervencije tako da se bojim da ako obavi čistku u vojsci do kraja i instalira svoje ljude na ključne pozicije iz svega ovoga može proizaći veliko sranje. oborio je rusima već avion a sada ako bude imao punu kontrolu bojim se da se krećemo u prilično lošem pravcu po pitanju dešavanja na bliskom istoku a samim time i u cijelom svijetu. ekonomsko stanje je ionako dostiglo tačku pucanja, u narednom periodu nešto veliko se mora desiti. nama jedino ostaje da se nadamo da ćemo biti dovoljno sitni da nas zaobiđe. opet znajući nas, već smo ga popušili.
S moje sokoćalo
stvarno misliš da je avion oboren bez njegovog znanja? takve se stvari ne rade bez da se doooobro isplaniraju. da je bio protiv napravio bi tada čistku i odmah izgladio s putinom.
volio bih da griješim ali mislim da ćemo u narednim mjesecima biti svjedoci novoj eskalaciji u siriji. pred nama je, opet kažem volio bih da nisam upravu.
Nego kolega pokusa prikazati situaciju kao, on bi u Siriju a vojska nece
S moje sokoćalo
-
mario001
#8645 Re: Republika Turska

Slika koju su svi huškački mediji i zapadne spin televizije prikazale danas,a gdje je navodno obezglavljen vojnik koji je je ucestvovao u vojnom udaru je slika iz 2006.godine,a radi se o saobracajnoj nesreci u kojoj je ucestvovalo vojno vozilo i poginuo jedan vojnik,a dva ranjena.
-
Zgoljo
#8646 Re: Republika Turska
Eto ga na.I sad ti kao normalan covjek vjeruj meinstrimu.mario001 wrote:
Slika koju su svi huškački mediji i zapadne spin televizije prikazale danas,a gdje je navodno obezglavljen vojnik koji je je ucestvovao u vojnom udaru je slika iz 2006.godine,a radi se o saobracajnoj nesreci u kojoj je ucestvovalo vojno vozilo i poginuo jedan vojnik,a dva ranjena.
Nalogodavci su im ocito teski mracnjaci.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8647 Re: Republika Turska
Očito da preko 50% Turaka ne razmišlja tako kao ti niti ta dešavanja vidi na takav način.Better Man wrote:Problem Erdogana je što mu se osladila vlast i što želi da uvede predsjednički sistem, tj da ojača svoju poziciju do te mjere da se samo on pita za sve. Praktički želi da uvede na jedan način diktaturu u kojoj bi se mogao obračunavati sa svima koji misle drugačije i da jednu sekularnu državu malo više islamizira. Sve to je dovelo do pokušaja državnog udara i svrgavanja Erdogana.
- ultima_palabra
#8648 Re: Republika Turska
Hoce i to vrlo uskorokamen spoticanja wrote:![]()
![]()
Zivi se pojedoše zbog te karakterizacije...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan- ... /160716112[/quote]
Gulen je njihov joker, pomocu njega uvijek Erdu imaju na kratkoj uzici. Nemaju razloga ga dirati.
- insomnia78
#8649 Re: Republika Turska
Mislio sam da je ekipa koja malo vise obitava po vanjsko politickim temama i/ili prati slicne dogadjaje po svijetu do sad vec navikla na ovakve stvari. Mediji, cak i oni najveci, cesto i nenamjerno i zelji za eksluzivom i klikom vise prenesu stvari koje bas i ne provjere. Ali eto, kod nekih proradi navijacki duh pa zaborave na to
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- Drvosjeca iz Dejcica
#8650 Re: Republika Turska
Hm...ima li neki originalan link. Fakat danas trebaš provjeriti da li je vani dan kada to objave mainstream mediji.mario001 wrote: