Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8626 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Travnik - Olimpik 1X2 ............. pogodio
Željezničar - Čelik 1X2 ................. pogodio

imaš medalju od mene za ova 2 pogoTka :thumbup:
roboth

#8627 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by roboth »

leet wrote:Travnik - Olimpik 1X2 ............. pogodio

Jos kad pogodi Široki Brijeg - Sarajevo 1X2 , nema dalje :D
JThomas

#8628 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JThomas »

nemoj mogla je biti odgoda pa bi pao...
_Reds_

#8629 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by _Reds_ »

ovo je za rubriku vjerovali ili ne
todd_smith

#8630 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by todd_smith »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
north

#8631 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

roboth wrote:

:D Staviš stoju dobiješ isto toliko, ne možeš mašiti ni pod razno :oops: ...Ne dirajte @februar, svaka mu je za parlamenta 8)

Slijedeće kolo će košpe proigrati u Prijedoru, ne sumnjam...za Zolu 8)
Dead Man Walking

#8632 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Dead Man Walking »

U cemu je problem sto cemo proigrati, jel to Rudar jaci od Zelje? I ovaj kiks je vise plod slucajnosti, bil' to mozda bilo nezasluzeno da smo pobjedili veceras? Isti slucaj protiv Zrinjskog. I sad odjednom cudno sto cemo dobiti Radnik ili Rudar vani, kao da idemo Barseloni jebote. Fizicki smo spremniji i borbeniji od svake ekipe i to je jedini razlog zasto smo na vrhu, u stanju smo uzeti na misice.
frngla

#8633 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by frngla »

Eh ovako, utakmica kao utakmica preloša, ništa osim akcije kad je pao go za izjednačenje nije bilo uigrano, odnosno nije izgledalo dobro. Sve mi je djelovalo "na silu". Željo bolji gotovo cijelu utakmicu, penal i crveni čisti k'o suza, tj. crveni nije morao biti, ali to je od sudije do sudije, mada bih ja lično dao crveni za ono. Neko reče nisu udarca uputili igrači Čelika što apsolutno nije tačno, Željo je uputio u okvir čini mi se 4 udarca dok je Čelik 3 čini mi se :!: Osjetio se pritisak Želje čitavo vrijeme što govori i odnos u kornerima, čak 12:0. Sve u svemu, liga nam nikada nije bila gora! Kad trenutni, a vjerovatno i budući šampion igra ovako loše onda je to dno, dna... Po meni jedina iole ozbiljna ekipa u ligi je Borac, ako ostanu u ovom sastavu iduću sezonu vrlo vjerovatno će biti šampioni...
JThomas

#8634 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by JThomas »

neće oni ni do kraja ove ostati u tom sastavu. pet-šest igrača bi moglo sad odmah u startnu postavu želje i da pojača, ali to je samo usputna stanica.
popokatepetl_com

#8635 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by popokatepetl_com »

inSighT wrote:
popokatepetl_com wrote:PA budite realni Zeljo je Real Madrid za ovaj Celik, samo velika sreca je CElik spasila od poraza. Pa golman Zelje im pokloni gol i ona klada fuli penal na pocetku poluvremena :lol:
I FK Vrbanjuša bi bila sa onim sudijom! :bih:

Samo ne znam dokle više...iskreno sam se iznenadio kako sudija nije dozvolio da se igra dok komšije ne zabiju i pobjedonosni, valjda nije bilo riječi o "bonusu" ovoga puta ili se ipak malo više potrošilo u bijeljini?! :oops:
A u cemu je to konkretno sudija pogurao Zelju i bio na strani Zelje veceras?
internazionale

#8636 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by internazionale »

Dead Man Walking wrote:U cemu je problem sto cemo proigrati, jel to Rudar jaci od Zelje? I ovaj kiks je vise plod slucajnosti, bil' to mozda bilo nezasluzeno da smo pobjedili veceras? Isti slucaj protiv Zrinjskog. I sad odjednom cudno sto cemo dobiti Radnik ili Rudar vani, kao da idemo Barseloni jebote. Fizicki smo spremniji i borbeniji od svake ekipe i to je jedini razlog zasto smo na vrhu, u stanju smo uzeti na misice.
kažu da i mirsad terzo dolazi na treninge želje
znanja nikad dosta
Dead Man Walking

#8637 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Dead Man Walking »

Imal jos neki biser iz riznice mudrosti?
BHF_Manijak

#8638 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

leškarenje wrote:Nisam gledao,jeli to bilo neke drame koliko skontah ?
Zeljo kiks'o, odmah loziona! :mrgreen:
Penal i srceni, eto kakva drama. Adilovic 1 na 1 sa Nurkovicem, obilazi ga, ovaj ga rusi i to je to. Kako rekoh imo bi prazan gol ispred sebe da ga nije srusio.
Licno mislim da je mog'o sa zutim proci, al' eto. Ostatak tekme nista-nista. :oops:
north

#8639 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by north »

Nikakva ložiona brate, barem ne od mene i vjerujem većine....samo činjenica da je ovo sve jedan veli besqrac, uzećete vi titulu u to nema sumnje odavno, jer su pstali još očajniji, samo postavlja se pitanje šta ovo mi svi skupa gledamo..vi ste jedan odron žešći, a Sarajevo još veći...ostale ekipe izizev Borca nisu vrijedne ni spomena....ako Željo sa ovakvom ekipom i igrom koju počesto pruža, a isto se odnosi i na Sarajevo, budu mislili igati u Evropi, jadna nam mila majka kako će nam guzovi nastradati....opet će biti je li bolje primiti 5 ili 6 komada...mislim ranije se bar neko u ekipama isticao od koga su se očekivali potezi, ali ovo su krampe neviđene, samo je pitanje koji je gori od goreg....baš ko Monthy Payton :run:
Impavidus

#8640 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Impavidus »

north wrote:
roboth wrote:

:D Staviš stoju dobiješ isto toliko, ne možeš mašiti ni pod razno :oops: ...Ne dirajte @februar, svaka mu je za parlamenta 8)

Slijedeće kolo će košpe proigrati u Prijedoru, ne sumnjam...za Zolu 8)
To je to @north :thumbup:
lajk

#8641 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by lajk »

Pa meni se ovi pitari gade iskreno ! :nasolji:

Željo hocete reci veceras nije igrao ? Pa budite realni ljudi dragi ,sutra vam klub igra a vi razmisljate o nasoj slijedecoj tekmi :zzzz:
kamen spoticanja

#8642 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by kamen spoticanja »

BHF_Manijak wrote:
leškarenje wrote:Nisam gledao,jeli to bilo neke drame koliko skontah ?
Zeljo kiks'o, odmah loziona! :mrgreen:
Penal i srceni, eto kakva drama. Adilovic 1 na 1 sa Nurkovicem, obilazi ga, ovaj ga rusi i to je to. Kako rekoh imo bi prazan gol ispred sebe da ga nije srusio.
Licno mislim da je mog'o sa zutim proci, al' eto. Ostatak tekme nista-nista. :oops:
Mazohizam je bilo ono gledati. ..nasi se branili ko zepa a zeljo tankosava ko i cijela liga
Penal ok, crveni bezveze ali u konacnici nije nesto mnogo ni promjenio...celik je igrao isto i s 10 igraca a tele nurkovic sigurno nw bi branio penal...sudjenje domacinsko svakako ali nista bilje nije ni na bilinom ili kosevu.
sve u svemu zali Boze potrosena vakta
BHF_Manijak

#8643 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

north wrote:Nikakva ložiona brate, barem ne od mene i vjerujem većine....samo činjenica da je ovo sve jedan veli besqrac, uzećete vi titulu u to nema sumnje odavno, jer su pstali još očajniji, samo postavlja se pitanje šta ovo mi svi skupa gledamo..vi ste jedan odron žešći, a Sarajevo još veći...ostale ekipe izizev Borca nisu vrijedne ni spomena....ako Željo sa ovakvom ekipom i igrom koju počesto pruža, a isto se odnosi i na Sarajevo, budu mislili igati u Evropi, jadna nam mila majka kako će nam guzovi nastradati....opet će biti je li bolje primiti 5 ili 6 komada...mislim ranije se bar neko u ekipama isticao od koga su se očekivali potezi, ali ovo su krampe neviđene, samo je pitanje koji je gori od goreg....baš ko Monthy Payton :run:
Pa ja sam toga svjestan, ali mi je zao ostalih koji se ne mogu pomiriti s tim. Ja sam jos prije mjesec-dva rekao kukala nam majka kad u Evropu izadjemo!
Jedina razlika jeste sto je Zeljo malo manje kritican od ostalih, to ce jedin donijeti nam titulu, ali i takvi smo debelo debelo losiji u odnosu na proslu sezonu, pa usudio bih se reci i onu prvu godinu kad se Amar vratio i kad smo uzeli titulu. Ona ekipa je bas damu imala, kao jedna od rijetkih poslijeratnih. Kvalitet je bio tu i tamo, ali muda do poda.
Distortion

#8644 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Distortion »

Moram reci da nisam zadovoljan suđenjem, nije smio bar zbog BHT1. Ok uredu, penal je čist, niko na tom i ne zamjera ali generalno nije imao isti kriterij. Želji ne treba pomoć sudija, prvi su na tabeli, igraju kuci i ovo nije prvi put da sudije drasticno silje kada igramo na Grbavici. Da je situacija bila na drugoj strani, vjerujem da mozda ni penal nebi dobili, o crvenom necu ni da pricam. Da li je ono za crvenog, sudijska procjena...očekivano s obzirom na trenutni rezultat u tom trenutku. Stvarno je ofirno sviranje onih faulova oko 16, pa i onaj zadnji nakon što je sudija produžio 6 minuta (pa nije Adilović ulazio 4 minute u igru).
Ona scena kad smo imali prekid i kad je Barač dao loptu Kajkutu na 16m...kad je sudija stajao ispred Kajkuta i zasmetao mu je baš šega...pazi molim te pozicioniranja sudije prilikom izvođenja slobodnog udarca...baš smiješno!!!

Čelik i nije nešto odigrao, očekivala se bolja utakmica ali kao da su se prepali pobjede. Svi su očekivali dobru igru jer su otišli rastereceno s namjerom da se nadigravaju s liderom koji je imao imperativ pobjede. Bilo je dosta pogresnih pasova na obje strane. Željo nije ništa posebno odigrao, cak sam se iznenadio jer sam mislio da su bolji. :roll:

Imali su i sudiju, i penal, i igrača više (sa sudijom i 2) i opet nisu pobjedili. Svaki put oko 16 metara su padali ko pokošeni jbte koja smijurija...skonto i sudija da ne smije baš sve svirat :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#8645 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Ja lijepo rekoh prije ovog kola da prvenstvo nije rijeseno ali nece niko da me shvati ozbiljno. Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju ... ;-)
Casual's

#8646 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Casual's »

Može li mi neko od Manijaka pojasniti šta je radila majica Republike Srpske na tribini do zdenke,to neko provociranje ili ?Moze i na PP.
Utakmicu je sudija pokvario,bila otvorena,a onda Čelik bunker i nije se moglo ocekivati bolje.
todd_smith

#8647 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by todd_smith »

Plavih_11 wrote:Ja lijepo rekoh prije ovog kola da prvenstvo nije rijeseno ali nece niko da me shvati ozbiljno. Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju ... ;-)
Jeeej super Zeljo prosuo bodove, koje mi mozemo pokupiti protiv....Sirokog...U Listici...jeeejj

:mrgreen:
MaroonBrigade

#8648 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by MaroonBrigade »

mozemo, al' necemo 8-)
KPNCTNJAH

#8649 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

Plavih_11 wrote:Ja lijepo rekoh prije ovog kola da prvenstvo nije rijeseno ali nece niko da me shvati ozbiljno. Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju ... ;-)
Ne furaj nas :razz: prvenstvo je odavno rijeseno, sutra cemo to najvjerovatnije i potvrditi... vi ste bili tanki vec od prve tekme ove polusezone protiv Travnika, a otkako vas je Borac otres'o svaka tekma vam je negledljiva, ja sam pokusavao par puta pratiti, ali nema sanse da izdrzim duze od 5-6 minuta u komadu... nemate nikakvu igru, ali nekako dolazite do bodova... mi s druge strane izgledamo jos losije, ne pamtim kad sam gledao utakmicu u kojoj su nasi igraci zasluzili aplauz za borbenost i igru... u zadnjih 5 utakmica nam gol razlika 5:1, a uspjeli smo odigrati cak tri puta nerijeseno 0:0 i to su bas bile tekme nista nista devedeset minuta...
od sutra pocinjemo borbu za drugu poziciju, imamo 4 gostovanja s kojih je moguce da cemo donijeti samo jedan bod i to protiv vas :mrgreen: vi do kraja imate skoro sve prijateljske utakmice, pa ne znam gdje mozete kiksati, niti na koji nacin mi mozemo iskoristiti te kikseve... dosad nismo uspjevali, zasto bi sad poceli :mrgreen:
mistek

#8650 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by mistek »

Gledam nas, očajno. Gledam Želju, haman isto.
Meni opet najviše živac povuku sudije. Evo ovaj večeras s osjećajem za igru 0. Penal ok, crveni ok, ali čovjek za svaki kontakt svira faul. Tu jeste naginjao domaćinski, i par smiješnih svirao, ali čovječe Božji, što sviraš svaki faul? Pa pusti malo žešću igru. Iako, za to su zaslužni i igrači po ligi, koji se za svaki kontakt batrgaju ko da su im leđa odvaljena. Jagodić gospodski ne da svojima da se valjaju :D

Vidjeti ćemo šta će sutra biti u Širokom. Mišljenja sam da ćemo teško do bodova, najvjerovatnije X, ali nikad se ne zna. Ni Željo nikako da nam ubije nade.

Ovakav kvalitet ekipa s vrha je jednostavno direktan signal da liga mora na 10-12 klubova. Na taj način pomaći kvalitet koliko-toliko, izbjeći malveerzacije i učiniti da gledamo utakmice na normalnim stadionima (pri tome, ne očekujem Bilino Polje kod sviju, ali da se kaže STOP neuslovonosti Vrapčića, pola tribine u Podavali, seljakluku na Piroti, infrastrukturi iz '60. u Bijeljini itd.)
Locked