Ponovo Pablo Trapero, film koji je snimio pre "Carancha" (preporucen pre nekoliko dana).
Mozda ovo prethodno ostvarenje iz 2008 nije bas toliko dobro kao gore pomenuti film iz 2010 ali svakako zasluzuje toplu preporuku. Odlican i autentican prikaz zenskog zatvorskog milijea u Argentini. Rezija i Martina Gusman jos jednom na nivou...
Martha Marcy May Marlene

Da Hollywood moze, da Hollywood jos uvek ume ovo je tipican dokaz. Mislim da trik lezi u malim, nezavisnim i niskobudzetnim filmovima. Rec je o mladoj zeni koja pokusava da pobegne od sekte (u kojoj je jedno vreme zivela) i njihovog negativnog uticaja. Utociste nalazi kod svoje starije i "sredjene" sestre ali povratak u normalu ne ide ni malo lako jer su posledice proslosti ogromne. Iako vrlo sporog ritma film je tako "namontiran" da vas dobro drzi u svojim raljama, pa prosto potonete u totalnu paranoju zajedno sa glavnom glumicom. Tome dosta doprinosi nezdrava i teska atmosfera kreirana od strane autora (sto dobra vizuelna igra zabrinjavajucih senki, sto intrigantnih i pretecih zvukova). "Otvoreni" epilog moze da sokira i destabilizuje a moze isto tako i da razocara. Ja sam samo zeleo da potraje malo vise...