Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#86226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Telemach wrote:
mbenz » 34 minutes ago

Benq wrote:
mbenz wrote:
ok hvala vam na informacijama

Kablove mozes izbjeci na nacin da kupis Smart tv (pogledaj spisak podrzanih uredjaja na telemach sajtu), i ako koristis paket u kojem je EON Smart tv aplikacija.

smartovi su mi i jedan i drugi a koliko se placa dodatno ??
EON aplikacija za TV Smart, za jedan TV, uključena je u EON pakete usluga. Možete nam se javiti u inbox za više informacija.
Pitanjce posto imam eon full duo paket u aplikaciji mojtelemach na telefonu mi pod eon opcijom pokazuje "aktivirani uredjaji 1/2"?

Je li to znaci da imam pravo na 2 uredjaja da registrujem?
crnivrag

#86227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
Pitanjce posto imam eon full duo paket u aplikaciji mojtelemach na telefonu mi pod eon opcijom pokazuje "aktivirani uredjaji 1/2"?

Nemaš, taj broj 2 je rezervisan za EON box koji imaš na ugovoru, i ako pokušaš registrovati dodatnu smart aplikaciju, dobićeš poruku da si registrovao maksimalan broj uređaja.
Telemach

#86228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

probook » 10 minutes ago

Telemach wrote:
mbenz » 34 minutes ago

Benq wrote:
mbenz wrote:
ok hvala vam na informacijama

Kablove mozes izbjeci na nacin da kupis Smart tv (pogledaj spisak podrzanih uredjaja na telemach sajtu), i ako koristis paket u kojem je EON Smart tv aplikacija.

smartovi su mi i jedan i drugi a koliko se placa dodatno ??

EON aplikacija za TV Smart, za jedan TV, uključena je u EON pakete usluga. Možete nam se javiti u inbox za više informacija.

U sklopu EON paketa imate mogućnost registrovati 5 uređaja za aplikaciju EON, a 3 uređaja koristiti istovremeno.
diablobih

#86229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

dadoka84 wrote:Ima li još neko ovakav problem na eon android aplikaciji.

Image

Znači stoji non stop ovako, trza i spušta bitrate nenormalno iako sam udaljen od rutera 2 metra. A i na android boxu često varira bitrate i prekine stream pa moram ponovo pokrenuti kanal.
Pritisnes opet na screen, i onda bude normala.
crnivrag

#86230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2019. godinu

Image

Kompanija Telemach izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u ICT sektoru u 2019. godini. Priznanje predstavnicima kompanije Telemach uručeno je na svečanoj dodjeli priznanja "Najpoželjniji poslodavac u BiH u 2019. godini" u Domu oružanih snaga BiH, a prema izboru Posao.ba i Kolektiva d.o.o.
U tromjesečnom istraživanju Posao.ba, a na osnovu percepcije bh. građana o najpoželjnijim poslodavcima prikupljeno je rekordnih 250.000 jedinstvenih glasova, od ukupno 350 nominovanih kompanija. Tokom glasanja nominovane kompanije su svrstane u 16 različitih sektora, a organizovane su po pripadnosti djelatnošću kojom se bave.

Fokusna i interesna grupa ispitanika je bila na mladim osobama, najviše njih u procentu od čak 41 posto je bila starosne dobi od 25 do 34 godine. Kandidati koji su dali svoj glas najpoželjnijem poslodavcu, bazirali su se na finansijska očekivanja, benefite koje očekuju od poslodavca, ali i na osnovu dosadašnjih rezultata rada kompanije na tržištu rada.

Kolektiv kompanije Telemach je ponosan na uručeno priznanje koje je dokaz da je Telemach poželjno mjesto za rad i razvoj karijere, pozitivne radne atmosfere, stručno napredovanje, kao i inovativni pristup poslovanju. Uposlenicima Telemach nudi mogućnost ličnog razvoja i napredovanja u kompaniji, edukativne programe, kao i teambuliding događaje, kako bi svaki pojedinac mogao i samostalno i kroz rad u timu da potpuno iskoristi svoj potencijal. Telemach je član lokalne zajednice, investitor, poslodavac, donator i sponzor. Pomagao je ugroženima u poplavama, Banci koštane srži, Roditeljskoj kući, edukaciji i poduzetništvu, školskim ustanovama, vjerskim zajednicama, sportu.

Telemach je dio United Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa posluje u šest zemalja (kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale kao što su Sport Klub, Nova TV i N1 TV), i zajedno sa globalnom OTT uslugom pokriva 3,74 miliona pretplatnika u 1,8 miliona domova, sa 4.400 ljudi koje zapošljava. United Group koja uključuje i Telemach do sada je u BiH uložila preko 220 miliona američkih dolara, a direktno zapošljava blizu 650 građana u BiH, od kojih je prosječna starosna dob uposlenika 36 godina.

Investicije Telemacha su fokusirane na nadgradnju mreža za potrebe naredne generacije širokopojasnih usluga velike brzine, povezivanje gradova u BiH i šire regije optičkim vlaknima, te nadgradnju digitalnih TV platformi.
https://www.klix.ba/biznis/telemach-naj ... /190509056
dadoka84

#86231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

diablobih wrote:
dadoka84 wrote:Ima li još neko ovakav problem na eon android aplikaciji.

Image

Znači stoji non stop ovako, trza i spušta bitrate nenormalno iako sam udaljen od rutera 2 metra. A i na android boxu često varira bitrate i prekine stream pa moram ponovo pokrenuti kanal.
Pritisnes opet na screen, i onda bude normala.
Jok, ne gasi nikad overlay.
arnes_king

#86232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

@Telemach

Rodjak koji stanuje u Kiseljaku u zgradi htio nedavno prijaviti internet i trazili mu 80KM za prikljucak jer kao niko u toj zgradi ne koristi njihove usluge pa da on pokrije trosak za cijelu zgradu i sve stanare. Tad nije htio da daje tih 80KM a nema ni izbora paketa nekog koji njemu odgovara a da je povoljan pa je odustao.

Sad ,nakon nekoliko mjeseci, se odlucio da ipak prijavi jer nema alternative osim HT Eronet koji su sa ponudom jos gori. Otisao danas u Telemach da plati tih 80KM, kad iznenadjenje, nije vise 80KM nego je sada 120KM!

Je li ovo neka zezancija ili ste stvarno ozbiljni?
crnivrag

#86233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

arnes_king wrote:@Telemach

Rodjak koji stanuje u Kiseljaku u zgradi htio nedavno prijaviti internet i trazili mu 80KM za prikljucak jer kao niko u toj zgradi ne koristi njihove usluge pa da on pokrije trosak za cijelu zgradu i sve stanare. Tad nije htio da daje tih 80KM a nema ni izbora paketa nekog koji njemu odgovara a da je povoljan pa je odustao.

Sad ,nakon nekoliko mjeseci, se odlucio da ipak prijavi jer nema alternative osim HT Eronet koji su sa ponudom jos gori. Otisao danas u Telemach da plati tih 80KM, kad iznenadjenje, nije vise 80KM nego je sada 120KM!

Priključna taksa za stan iznosi 80 KM sudeći po trenutno aktuelnom cjenovniku (stranica 6): https://telemach.ba/Binary/10691/Cjenov ... 4.2019.pdf
arnes_king

#86234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

crnivrag wrote:
arnes_king wrote:@Telemach

Priključna taksa za stan iznosi 80 KM sudeći po trenutno aktuelnom cjenovniku (stranica 6): https://telemach.ba/Binary/10691/Cjenov ... 4.2019.pdf
Sta mi to znaci kada svaki put govore drugo kada se ode u poslovnicu. Ipak cekam zvanicni odgovor telemacha.
Telemach

#86235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

arnes_king » 7 minutes ago

@Telemach

Dostavite nam podatke, u inbox, provjerit ćemo.
crnivrag

#86236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Proširenje internet kapaciteta na Dobrinji?

Obećali ste to riješiti na proljeće, a evo uskoro stiže ljeto.

Neka misao na ovu temu?
Mirzareli

#86237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mirzareli »

TESLA_EDISON wrote:
dadoka84 wrote:Ma brzo će unaprijedit uslugu :)
I cijenu.

Telemach ko cigare, svake godine par KM gore.
Zato im je gužva u poslovnicama ,raja im vraća opremu i odjavljiva uslugu . :-D
diablobih

#86238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Mirzareli wrote:
TESLA_EDISON wrote:
dadoka84 wrote:Ma brzo će unaprijedit uslugu :)
I cijenu.

Telemach ko cigare, svake godine par KM gore.
Zato im je gužva u poslovnicama ,raja im vraća opremu i odjavljiva uslugu . :-D
Koliko ti mozes smarati :D Idi gledaj u 5 HD kanala :)
hrnJ

#86239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrnJ »

Kako cu promjeniti PIN kod ?
kakavdanakneiskustvu

#86240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@telemach,imam problem sa dalj.upravljačem,na tipku na kojoj sam mogao pregledati epg ili kako se to zove sad kad je dirnem smanji se ili pojaca ton,takodje na nemam teleteksta na npr. HRT?
Forumerrer

#86241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

Ima li ko zadnja 2 dana problema sa internetom (prekidi i sl.)? NG Sarajevo
typeOnegative

#86242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@TELEMACH

Vec danima nije sinkroniziran audio sa slikom na odredjenim programima npr HRT1 , N1 itd (smart TV aplikacija ) . Zamolio bi da se tehnicka sluzba pozabavi problemom .Hvala
crnivrag

#86243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Forumerrer wrote:Ima li ko zadnja 2 dana problema sa internetom (prekidi i sl.)? NG Sarajevo
Internet radi savršeno bez prekida na Dobrinji 1.
crnivrag

#86244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

typeOnegative wrote:@TELEMACH

Vec danima nije sinkroniziran audio sa slikom na odredjenim programima npr HRT1 , N1 itd (smart TV aplikacija ) . Zamolio bi da se tehnicka sluzba pozabavi problemom .Hvala
Upravo provjerio, i putem smart tv EON android aplikacije (zadnja verzija 3.1.5.) nemam takvih problema, odnosno zvuk i slika na tim kanalima su mi sinhronizovani.
crnivrag

#86245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hrnJ wrote:Kako cu promjeniti PIN kod ?
Koji uređaj/platforma?
typeOnegative

#86246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

crnivrag wrote:
typeOnegative wrote:@TELEMACH

Upravo provjerio, i putem smart tv EON android aplikacije (zadnja verzija 3.1.5.) nemam takvih problema, odnosno zvuk i slika na tim kanalima su mi sinhronizovani.
Tnx za info :thumbup: . Kod mene je zadnja verzija aplikacije 1.0.8. , al to je vjerovatno zbog drugog OS-a . Ugl cesto imam navedeni problem u zadnjih par dana , e sad do koga ili cega je ne znam. Svakako moram uradit update firmwarea TVa danas ili sutra tako da ce se vj problem otklonit fabrickim resetom .

EDIT evo gledam "potjeru" i sad je uredno , nadam se da ce tako i ostati .
DON_eARL

#86247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Mehemed wrote:Nikako ne mogu da otvorim port na Cisco EPC3928S modemu/routeru. Imam već jedan port otvoren i uredno radi. Kada upišem bilo koji drugi port on ne radi, ne otvori se, a napravim isto kao i sa prvim koji uredno radi mjesecima.
Provjerajem otvorenost portova preko https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Isto da neda otvoriti više niti jedan novi port.
Ako ti radi preko jednog porta, nešto do postavki drugog nisi dobro namjestio. Postavi screenshot, pa možda skonta neko gdje praviš grešku. Firewall provjeri i aplikacija koja koristi port mora biti pokrenuta, da vidiš je li port otključan.
Telemach

#86248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag » Today, 3:53 pm

@Telemach

Proširenje internet kapaciteta na Dobrinji?

Obećali ste to riješiti na proljeće, a evo uskoro stiže ljeto.

Neka misao na ovu temu?
Rekli smo da ćemo Vas obavijestiti, kada budemo imali više informacija.
Telemach

#86249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu » Today, 5:35 pm

@telemach,imam problem sa dalj.upravljačem,na tipku na kojoj sam mogao pregledati epg ili kako se to zove sad kad je dirnem smanji se ili pojaca ton,takodje na nemam teleteksta na npr. HRT?
Pozovite nas da provjerimo šta se dešava sa daljinskim upravljačem, na 1360.
kakavdanakneiskustvu

#86250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu » Today, 5:35 pm

Pozovite nas da provjerimo šta se dešava sa daljinskim upravljačem, na 1360.
:thumbup:
Locked