imaju na brodovima kojima su dosli iz Bravosa, u prosloj sezoni je Jon molio Stanisa da mu posudi brodove za spas Divljana iz Hardhoma, mada slaba faljda od toga skoro svi su mornari... planinski klanovi i divljani oni jedino mogu parirat... a mozda nas iznenade i sa Stanisomdezurni_ucenik wrote:Osim Davosa, je li ima jos ostataka Stanisove vojske?
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
-
omar little
#8602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa onda ili guglaj kad si kuci ili prestani vrijedjati inteligenciju i strpljenje ljudi na temi sa konstantnim zapitkivanjem oko najosnovnijih stvari. gledaj nesto drugo sto ne zahtijeva koncentraciju i pracenje razlicitih likova i prica, ovo ti, ocito, ne ide. da te iole zanima upratio, zapamtio i razumio bi bar osnovne stvari.kakavdanakneiskustvu wrote:Tito_i_Partija wrote:Najbolje ti je da prestanes gledat' seriju. Ovo ti govorim ozbiljno. Odmori se, il' nadji stagod lakse za pratit'. Ovo nije za tebe.kakavdanakneiskustvu wrote:onaj ser barristan,mrtav je jel tako?
A ako si stvarno naumio ovo dovest' do kraja, iskoristi savjete forumasa pa pocni guglat'. A postavljeno ti je cak i par linkova, vrijeme bi bilo da ih provjeris. Al' nemoj brate vise smarat' ljude ovakvim pitanjima iz najjasnijih i najosnovnijih stvari. Vec pomalo lici na trolanje.
na poslu sam,jedva i ovaj forum otvorim,a kamoli druge stranice
-
kakavdanakneiskustvu
#8603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa onda ili guglaj kad si kuci ili prestani vrijedjati inteligenciju i strpljenje ljudi na temi sa konstantnim zapitkivanjem oko najosnovnijih stvari. gledaj nesto drugo sto ne zahtijeva koncentraciju i pracenje razlicitih likova i prica, ovo ti, ocito, ne ide. da te iole zanima upratio, zapamtio i razumio bi bar osnovne stvari.[/quote]omar little wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Najbolje ti je da prestanes gledat' seriju. Ovo ti govorim ozbiljno. Odmori se, il' nadji stagod lakse za pratit'. Ovo nije za tebe.kakavdanakneiskustvu wrote:onaj ser barristan,mrtav je jel tako?
A ako si stvarno naumio ovo dovest' do kraja, iskoristi savjete forumasa pa pocni guglat'. A postavljeno ti je cak i par linkova, vrijeme bi bilo da ih provjeris. Al' nemoj brate vise smarat' ljude ovakvim pitanjima iz najjasnijih i najosnovnijih stvari. Vec pomalo lici na trolanje.
na poslu sam,jedva i ovaj forum otvorim,a kamoli druge stranice
jbg,ovo sto sam upitao bas i nije najosnovnija stvar
- Pandakonda
#8604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Umro je on nakon što su ih napali oni Sons of Harpy. Dobro su ti rekli, trebao si samo "obnovit gradivo" prije nego što je krenula ova sezona, ima dosta dobrih klipova sa sažetcima svake sezone.kakavdanakneiskustvu wrote:onaj ser barristan,mrtav je jel tako?
-
kakavdanakneiskustvu
#8605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:Umro je on nakon što su ih napali oni Sons of Harpy. Dobro su ti rekli, trebao si samo "obnovit gradivo" prije nego što je krenula ova sezona, ima dosta dobrih klipova sa sažetcima svake sezone.kakavdanakneiskustvu wrote:onaj ser barristan,mrtav je jel tako?
hvala,sjecam se te borbe ali ne i je li umro,i izvinjenje sto sam mozda naporan sa upitima
- Brkooo
#8606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znaci i orlovi brzo idu u rat...
hoce to bit onda jaka sila .... Odane kuce sjeveru, Orlovi sa svojim vazalima, ostatak Stannisove vojske + Jon na celu sa divljacima
imam osjecaj da ce u 9 epizodi bit odlucujuca bitka na sjeveru protiv Boltona pa ce u zadnji moment doci orlovi kao prevaga
hoce to bit onda jaka sila .... Odane kuce sjeveru, Orlovi sa svojim vazalima, ostatak Stannisove vojske + Jon na celu sa divljacima
imam osjecaj da ce u 9 epizodi bit odlucujuca bitka na sjeveru protiv Boltona pa ce u zadnji moment doci orlovi kao prevaga
- pici
#8607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Osha ce Remziji doc glave
- pici
#8608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Brkooo wrote:znaci i orlovi brzo idu u rat...
paaa, bashhh... Davos na klipovima ne pokazuje euforiju kad je vido Boltonovu vojsku na bojnom polju vec rekao"' Ne predstoji nam nista drugo nego da se borimo"'
- Capajebo
#8609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
De popustite danakneiskustvu ba, ko hoce moze mu odgovoriti, ko nece ne mora, ko nece da cita pitanja uvijek ima ignore 
- annoy
#8610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon sigurno nece povesti Nocnu strazu jer Nocna straza se ne mijesa u ratove u Westerosu
Makar, nakon svega sto je Jon vidio na Zidu i iza Zida, ja uopce ne kontam zasto bi marsirao juzno
Svi skupa se ponasaju kao da su zaboravili sta su vidjeli u Hardhomeu
Sto se tice Umbera i Boltona, ne zelim vjerovati da je onaj Umber toliki supak, sigurno je nekakva zavjera u pitanju i nekako sumnjam da je ono glava od Shaggydoga (čini mi se premala, kao da je od regularnog vuka)
Makar, nakon svega sto je Jon vidio na Zidu i iza Zida, ja uopce ne kontam zasto bi marsirao juzno
Sto se tice Umbera i Boltona, ne zelim vjerovati da je onaj Umber toliki supak, sigurno je nekakva zavjera u pitanju i nekako sumnjam da je ono glava od Shaggydoga (čini mi se premala, kao da je od regularnog vuka)
-
1Dante1
#8611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom. 
- annoy
#8612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nek u maniri Mad Kinga proglase vatru svojim šampionom1Dante1 wrote:Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom.
- Capajebo
#8613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ima jos jedna mogucnost, a to bi bas bilo epic, trail by 71Dante1 wrote:Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom.
- Pandakonda
#8614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
The Hound, to će ti bit Cleganebowl1Dante1 wrote:Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom.
- Capajebo
#8615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
1:56, ova recenica me kopka od kako sam pregled'o epizodu. Po meni najveci hint R + L = J, i da je Ser Arthur Dayne znao da White Walkersi dolaze, vjerovatno sazn'o od Reagara Targaryena, i k'o ce biti beba koju brani.
Ali to sam samo ja
- pici
#8616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
annoy wrote:Jon sigurno nece povesti Nocnu strazu jer Nocna straza se ne mijesa u ratove u Westerosu
Jon je predo upravljanje nocne straze Eddu, na kraju je rekao da je zavrsio sa njima, otisao je i negdje je u behutu, najvjerovatnije kad Sansa dodje da ce se pokrenut i nekako nagovorit divljane da ga sljede dok ce Sansa sa davosom ici po planinskim klanovima i traziti podrsku, Brienne ce dobiti zadatak il da trazi podrsku od Tulija ili kad saznaju za Rikona da ga spasi iz Remzijevih sapa, na boljnom polju su bila oderana spaljena tijela na strani Boltona e sada ko je zaplatio...
- Pandakonda
#8617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko da gledam Jon i Sansa će se mimoić 
- pici
-
1Dante1
#8619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Citao sam malo o tome, Ian McShane je bacao spoilere na nekom showu.Pandakonda wrote:The Hound, to će ti bit Cleganebowl1Dante1 wrote:Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom.
-
Juliuscezar
#8620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunompici wrote:annoy wrote:Jon sigurno nece povesti Nocnu strazu jer Nocna straza se ne mijesa u ratove u Westerosu
Jon je predo upravljanje nocne straze Eddu, na kraju je rekao da je zavrsio sa njima, otisao je i negdje je u behutu, najvjerovatnije kad Sansa dodje da ce se pokrenut i nekako nagovorit divljane da ga sljede dok ce Sansa sa davosom ici po planinskim klanovima i traziti podrsku, Brienne ce dobiti zadatak il da trazi podrsku od Tulija ili kad saznaju za Rikona da ga spasi iz Remzijevih sapa, na boljnom polju su bila oderana spaljena tijela na strani Boltona e sada ko je zaplatio...
- Capajebo
#8621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.bhnapoleon1 wrote: Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunom
-
Juliuscezar
#8622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znam to, ali govorim o trenutnoj situaciji zar nisu oni porazeni od Lanistera nakon sloma Starkovih ?Capajebo wrote:Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.bhnapoleon1 wrote: Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunom
- Capajebo
#8623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Porazeni su Red Weddingom, a ne u bitkama, ako se sjecas Edmur Tully je porazio Lanistere na bojnom polju. Ali je nakon vjencanja bio zatvorenik u Blizancima, i najvise zbog toga su Tullyji sjebani. Mada, nisu bas neka narocita sila poput recimo Tyrellabhnapoleon1 wrote:Znam to, ali govorim o trenutnoj situaciji zar nisu oni porazeni od Lanistera nakon sloma Starkovih ?Capajebo wrote:Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.bhnapoleon1 wrote: Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunom
-
Juliuscezar
#8624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci Tully i dalje kontrolisu svoj glavni grad i posjede samo ih jebe sto im je glava kuce zatvorena pa moraju biti pokorni.Capajebo wrote:Porazeni su Red Weddingom, a ne u bitkama, ako se sjecas Edmur Tully je porazio Lanistere na bojnom polju. Ali je nakon vjencanja bio zatvorenik u Blizancima, i najvise zbog toga su Tullyji sjebani. Mada, nisu bas neka narocita sila poput recimo Tyrellabhnapoleon1 wrote:Znam to, ali govorim o trenutnoj situaciji zar nisu oni porazeni od Lanistera nakon sloma Starkovih ?Capajebo wrote: Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.
- Capajebo
#8625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U seriji koliko se sjecam da, kol'ko tol'ko, u knjigama ne, jer taj dio jos nisu odradili u seriji sa Dzejmijem.bhnapoleon1 wrote: Znaci Tully i dalje kontrolisu svoj glavni grad i posjede samo ih jebe sto im je glava kuce zatvorena pa moraju biti pokorni.