Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

dezurni_ucenik wrote:Osim Davosa, je li ima jos ostataka Stanisove vojske?
imaju na brodovima kojima su dosli iz Bravosa, u prosloj sezoni je Jon molio Stanisa da mu posudi brodove za spas Divljana iz Hardhoma, mada slaba faljda od toga skoro svi su mornari... planinski klanovi i divljani oni jedino mogu parirat... a mozda nas iznenade i sa Stanisom :mrgreen:
omar little

#8602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Tito_i_Partija wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:onaj ser barristan,mrtav je jel tako?
Najbolje ti je da prestanes gledat' seriju. Ovo ti govorim ozbiljno. Odmori se, il' nadji stagod lakse za pratit'. Ovo nije za tebe.

A ako si stvarno naumio ovo dovest' do kraja, iskoristi savjete forumasa pa pocni guglat'. A postavljeno ti je cak i par linkova, vrijeme bi bilo da ih provjeris. Al' nemoj brate vise smarat' ljude ovakvim pitanjima iz najjasnijih i najosnovnijih stvari. Vec pomalo lici na trolanje.

na poslu sam,jedva i ovaj forum otvorim,a kamoli druge stranice
pa onda ili guglaj kad si kuci ili prestani vrijedjati inteligenciju i strpljenje ljudi na temi sa konstantnim zapitkivanjem oko najosnovnijih stvari. gledaj nesto drugo sto ne zahtijeva koncentraciju i pracenje razlicitih likova i prica, ovo ti, ocito, ne ide. da te iole zanima upratio, zapamtio i razumio bi bar osnovne stvari.
kakavdanakneiskustvu

#8603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

omar little wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Najbolje ti je da prestanes gledat' seriju. Ovo ti govorim ozbiljno. Odmori se, il' nadji stagod lakse za pratit'. Ovo nije za tebe.

A ako si stvarno naumio ovo dovest' do kraja, iskoristi savjete forumasa pa pocni guglat'. A postavljeno ti je cak i par linkova, vrijeme bi bilo da ih provjeris. Al' nemoj brate vise smarat' ljude ovakvim pitanjima iz najjasnijih i najosnovnijih stvari. Vec pomalo lici na trolanje.

na poslu sam,jedva i ovaj forum otvorim,a kamoli druge stranice
pa onda ili guglaj kad si kuci ili prestani vrijedjati inteligenciju i strpljenje ljudi na temi sa konstantnim zapitkivanjem oko najosnovnijih stvari. gledaj nesto drugo sto ne zahtijeva koncentraciju i pracenje razlicitih likova i prica, ovo ti, ocito, ne ide. da te iole zanima upratio, zapamtio i razumio bi bar osnovne stvari.[/quote]

jbg,ovo sto sam upitao bas i nije najosnovnija stvar
Pandakonda

#8604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Umro je on nakon što su ih napali oni Sons of Harpy. Dobro su ti rekli, trebao si samo "obnovit gradivo" prije nego što je krenula ova sezona, ima dosta dobrih klipova sa sažetcima svake sezone.
kakavdanakneiskustvu

#8605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pandakonda wrote:
Umro je on nakon što su ih napali oni Sons of Harpy. Dobro su ti rekli, trebao si samo "obnovit gradivo" prije nego što je krenula ova sezona, ima dosta dobrih klipova sa sažetcima svake sezone.

hvala,sjecam se te borbe ali ne i je li umro,i izvinjenje sto sam mozda naporan sa upitima
Brkooo

#8606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

znaci i orlovi brzo idu u rat...

hoce to bit onda jaka sila .... Odane kuce sjeveru, Orlovi sa svojim vazalima, ostatak Stannisove vojske + Jon na celu sa divljacima

imam osjecaj da ce u 9 epizodi bit odlucujuca bitka na sjeveru protiv Boltona pa ce u zadnji moment doci orlovi kao prevaga :sax:
pici

#8607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

Osha ce Remziji doc glave :izet:
pici

#8608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Brkooo wrote:znaci i orlovi brzo idu u rat...

hoce to bit onda jaka sila .... Odane kuce sjeveru, Orlovi sa svojim vazalima, ostatak Stannisove vojske + Jon na celu sa divljacima

imam osjecaj da ce u 9 epizodi bit odlucujuca bitka na sjeveru protiv Boltona pa ce u zadnji moment doci orlovi kao prevaga :sax:

paaa, bashhh... Davos na klipovima ne pokazuje euforiju kad je vido Boltonovu vojsku na bojnom polju vec rekao"' Ne predstoji nam nista drugo nego da se borimo"'
Capajebo

#8609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

De popustite danakneiskustvu ba, ko hoce moze mu odgovoriti, ko nece ne mora, ko nece da cita pitanja uvijek ima ignore :)
annoy

#8610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Jon sigurno nece povesti Nocnu strazu jer Nocna straza se ne mijesa u ratove u Westerosu

Makar, nakon svega sto je Jon vidio na Zidu i iza Zida, ja uopce ne kontam zasto bi marsirao juzno
Svi skupa se ponasaju kao da su zaboravili sta su vidjeli u Hardhomeu

Sto se tice Umbera i Boltona, ne zelim vjerovati da je onaj Umber toliki supak, sigurno je nekakva zavjera u pitanju i nekako sumnjam da je ono glava od Shaggydoga (čini mi se premala, kao da je od regularnog vuka)
1Dante1

#8611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom. :D
annoy

#8612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

1Dante1 wrote:Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom. :D
Nek u maniri Mad Kinga proglase vatru svojim šampionom :D
Capajebo

#8613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

1Dante1 wrote:Izgleda da ce biti jos jedan trial by combat, samo pitanje je ko se smije boriti sa onim mutantom. :D
Ima jos jedna mogucnost, a to bi bas bilo epic, trail by 7 :mrgreen:
Pandakonda

#8614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

The Hound, to će ti bit Cleganebowl :thumbup:
Capajebo

#8615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

1:56, ova recenica me kopka od kako sam pregled'o epizodu. Po meni najveci hint R + L = J, i da je Ser Arthur Dayne znao da White Walkersi dolaze, vjerovatno sazn'o od Reagara Targaryena, i k'o ce biti beba koju brani.
Ali to sam samo ja :oops:
pici

#8616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

annoy wrote:Jon sigurno nece povesti Nocnu strazu jer Nocna straza se ne mijesa u ratove u Westerosu

Makar, nakon svega sto je Jon vidio na Zidu i iza Zida, ja uopce ne kontam zasto bi marsirao juzno

Sto se tice Umbera i Boltona, ne zelim vjerovati da je onaj Umber toliki supak, sigurno je nekakva zavjera u pitanju i nekako sumnjam da je ono glava od Shaggydoga (čini mi se premala, kao da je od regularnog vuka)

Jon je predo upravljanje nocne straze Eddu, na kraju je rekao da je zavrsio sa njima, otisao je i negdje je u behutu, najvjerovatnije kad Sansa dodje da ce se pokrenut i nekako nagovorit divljane da ga sljede dok ce Sansa sa davosom ici po planinskim klanovima i traziti podrsku, Brienne ce dobiti zadatak il da trazi podrsku od Tulija ili kad saznaju za Rikona da ga spasi iz Remzijevih sapa, na boljnom polju su bila oderana spaljena tijela na strani Boltona e sada ko je zaplatio...
Pandakonda

#8617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ko da gledam Jon i Sansa će se mimoić :-)
pici

#8618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

1Dante1

#8619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Pandakonda wrote:
The Hound, to će ti bit Cleganebowl :thumbup:
Citao sam malo o tome, Ian McShane je bacao spoilere na nekom showu. :D To bi bilo stvarno epic mada ne znam kako bi The Hound imao sanse protiv ovog lika, ko zna sta mu je uradio Qyburn.
Juliuscezar

#8620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:
annoy wrote:Jon sigurno nece povesti Nocnu strazu jer Nocna straza se ne mijesa u ratove u Westerosu

Jon je predo upravljanje nocne straze Eddu, na kraju je rekao da je zavrsio sa njima, otisao je i negdje je u behutu, najvjerovatnije kad Sansa dodje da ce se pokrenut i nekako nagovorit divljane da ga sljede dok ce Sansa sa davosom ici po planinskim klanovima i traziti podrsku, Brienne ce dobiti zadatak il da trazi podrsku od Tulija ili kad saznaju za Rikona da ga spasi iz Remzijevih sapa, na boljnom polju su bila oderana spaljena tijela na strani Boltona e sada ko je zaplatio...
Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunom
Capajebo

#8621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bhnapoleon1 wrote: Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunom
Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.
Juliuscezar

#8622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:
bhnapoleon1 wrote: Zar su Tully iole bitan igrac, nakon Red Weddinga i sto im je uzeto gospodaranje nad Riverrunom
Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.
Znam to, ali govorim o trenutnoj situaciji zar nisu oni porazeni od Lanistera nakon sloma Starkovih ?
Capajebo

#8623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bhnapoleon1 wrote:
Capajebo wrote:
Znam to, ali govorim o trenutnoj situaciji zar nisu oni porazeni od Lanistera nakon sloma Starkovih ?
Porazeni su Red Weddingom, a ne u bitkama, ako se sjecas Edmur Tully je porazio Lanistere na bojnom polju. Ali je nakon vjencanja bio zatvorenik u Blizancima, i najvise zbog toga su Tullyji sjebani. Mada, nisu bas neka narocita sila poput recimo Tyrella :D
Juliuscezar

#8624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Capajebo wrote: Strateski da, veoma bitan igrac na karti Westerosa. A i vojno nisu bas toliko slabi, pogotovu uz neku drugu jaku kucu. Npr. brak (savez) Stark - Tully, Arryn - Tully je donio prevagu u Robertovoj pobuni.
Porazeni su Red Weddingom, a ne u bitkama, ako se sjecas Edmur Tully je porazio Lanistere na bojnom polju. Ali je nakon vjencanja bio zatvorenik u Blizancima, i najvise zbog toga su Tullyji sjebani. Mada, nisu bas neka narocita sila poput recimo Tyrella :D
Znaci Tully i dalje kontrolisu svoj glavni grad i posjede samo ih jebe sto im je glava kuce zatvorena pa moraju biti pokorni.
Capajebo

#8625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

bhnapoleon1 wrote: Znaci Tully i dalje kontrolisu svoj glavni grad i posjede samo ih jebe sto im je glava kuce zatvorena pa moraju biti pokorni.
U seriji koliko se sjecam da, kol'ko tol'ko, u knjigama ne, jer taj dio jos nisu odradili u seriji sa Dzejmijem. :D
Post Reply