Android OS
Moderator: Benq
-
casanova123
#8601 Re: Android OS
Zna li neko koliko kosta otkljucavanje S3 sa austrijske mreze na BH?
- Šveđanin
#8602 Re: Android OS
Imam android tablet i sad sam uzeo neki android telefon.
Na tabletu još odavno imam igrice u kojima sam otključao nove nivoe, skupio poene, rezultate i sl.. Instaliram istu igricu na telefon, moram sve ispočetka.
Postoji li neka šansa da se rezultati automatski spremaju na sve uređaje (i tablet i telefon koristim sa istog gmail naloga)..
Na tabletu još odavno imam igrice u kojima sam otključao nove nivoe, skupio poene, rezultate i sl.. Instaliram istu igricu na telefon, moram sve ispočetka.
Postoji li neka šansa da se rezultati automatski spremaju na sve uređaje (i tablet i telefon koristim sa istog gmail naloga)..
- Maharadza
#8603 Re: Android OS
Titanium Backup - backup app+data i prilikom restore-a odaberi 'restore app+data' i to je to.Šveđanin wrote:Imam android tablet i sad sam uzeo neki android telefon.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
- MeanMachine
#8604 Re: Android OS
Titanium Backup je fenomenalna aplikacija, "must have" na svakom android telefonu (koji je root-an, naravnoMaharadza wrote:Titanium Backup - backup app+data i prilikom restore-a odaberi 'restore app+data' i to je to.Šveđanin wrote:Imam android tablet i sad sam uzeo neki android telefon.
Postoji li neka šansa da se rezultati automatski spremaju na sve uređaje (i tablet i telefon koristim sa istog gmail naloga)..![]()
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
- Maharadza
#8605 Re: Android OS
TB (root) uz Nandroid Backup ("slika" čitavoga sistema sa svim app-ovima, postavkama, porukama itd.) i jeste po meni ono što Android postavlja miljama ispred konkurencije!MeanMachine wrote:Titanium Backup je fenomenalna aplikacija, "must have" na svakom android telefonu (koji je root-an, naravnoMaharadza wrote:Titanium Backup - backup app+data i prilikom restore-a odaberi 'restore app+data' i to je to.Šveđanin wrote:Imam android tablet i sad sam uzeo neki android telefon.
Postoji li neka šansa da se rezultati automatski spremaju na sve uređaje (i tablet i telefon koristim sa istog gmail naloga)..![]()
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta)
-
BadBoy
#8607 Re: Android OS
Nandroid i TB nešto najbolje što je čovjek izumio još od točka 
-
BadBoy
#8608 Re: Android OS
Apsolutno kolega. Zamisli da su Rimljani imali Nandroid, gdje bi sada bili?!?! MindfuckKvaziExpert wrote:Daleko ispred vatre, sus motora, parne turbine, pisma, obrtnog magnetnog polja, ćevapa,....BadBoy wrote:Nandroid i TB nešto najbolje što je čovjek izumio još od točka
- devito
#8609 Re: Android OS
Meni je problem sto je HTC One S,jer nisam mnogo vidjao uputa sa ovim mobitelom.zdruzdjo wrote:Brate moj xda developers udri. Tu mora biti. A nevezano, ta "one in all click.... rjesenja" nikad nisu 100 % pouzdana. Cesto znaju zajebavati.devito wrote:Da ne pravim bezveze temu,da vam iskazem svoj problem.
Posjedujem HTC One S i zelim da ga rootam,ali nikako ne nalazim rjesenje.
Pokusavao sam pomocu SuperOneClicka ali freeza u pola procesa.
Ako neko moze da mi pomogne ili kaze program za rootanje,mozda i proces.
Trazio sam i po internetu ali se nisam snasao najbollje
Malo sjednes, guzu oznojis citajuci gore-spomenuti forum, proucis nesto/pomolis se, i rjesis.
Pozz
Sent from my A70S using Tapatalk 2
Ali u svakom slucaju pokusacu guzu oznijit
- MeanMachine
#8610 Re: Android OS
Evo ti materijala za čitanje:devito wrote:Meni je problem sto je HTC One S,jer nisam mnogo vidjao uputa sa ovim mobitelom.zdruzdjo wrote:Brate moj xda developers udri. Tu mora biti. A nevezano, ta "one in all click.... rjesenja" nikad nisu 100 % pouzdana. Cesto znaju zajebavati.devito wrote:Da ne pravim bezveze temu,da vam iskazem svoj problem.
Posjedujem HTC One S i zelim da ga rootam,ali nikako ne nalazim rjesenje.
Pokusavao sam pomocu SuperOneClicka ali freeza u pola procesa.
Ako neko moze da mi pomogne ili kaze program za rootanje,mozda i proces.
Trazio sam i po internetu ali se nisam snasao najbollje
Malo sjednes, guzu oznojis citajuci gore-spomenuti forum, proucis nesto/pomolis se, i rjesis.
Pozz
Sent from my A70S using Tapatalk 2
Ali u svakom slucaju pokusacu guzu oznijit
1. Tema na xda-developers forumu posvećena upravo HTC One S
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1528
2. Ovo je stranica na xda-developers forumu koja tebi treba kada je u pitanju root tog telefona, ali prije bilo kakve upotrebe ovog alata dobro pročitaj uputstva i, naravno, sve to koristiš na vlastitu odgovornost (ovdje mislim na mogućnost da brick-uješ telefon i slično, što nije nemoguće):
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1604677
Eto toliko i sretno
- hopi
#8611 Re: Android OS
kako da najlakše prebacim poruke i kontakte sa jednog android telefona na drugi? nisu rootovani
- respo
#8612 Re: Android OS
sms backup i contact backup tako nesto trazi i svaki ce ti odraditi zadatak
- Maharadza
#8613 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... es.smssynchopi wrote:kako da najlakše prebacim poruke i kontakte sa jednog android telefona na drugi? nisu rootovani
- hopi
#8614 Re: Android OS
hvala!
a jel moram na oba imati instaliran taj program
- TaeYang
#8615 Re: Android OS
Zasto ne otkljucas sam o.O ?casanova123 wrote:Zna li neko koliko kosta otkljucavanje S3 sa austrijske mreze na BH?
- mumi80
#8616 Re: Android OS
Zar je problem instalirat? Sa kojeg i na koji tel Želiš prebaciti? Probaj sinhronizacijom preko gmaila.hopi wrote:hvala!
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
lozze
#8617 Re: Android OS
Kako?TaeYang wrote:Zasto ne otkljucas sam o.O ?casanova123 wrote:Zna li neko koliko kosta otkljucavanje S3 sa austrijske mreze na BH?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
febo_acm
#8618 Re: Android OS
XDA majka za sve oko Androida 
-
safke
#8619 Re: Android OS
da onda i ja pitam oko dekodiranja (huawei y300)
kako je najbolje ga dekodirati, mogu li to sam uraditi (ne bi ga rootao) -htio sam provjeriti na xda ali su trenutno oflajn
ili neki servis, kakav je tu postupak i koliko otprilike košta
kako je najbolje ga dekodirati, mogu li to sam uraditi (ne bi ga rootao) -htio sam provjeriti na xda ali su trenutno oflajn
ili neki servis, kakav je tu postupak i koliko otprilike košta
-
jahh
#8620 Re: Android OS
Šta mi treba da odnesem telefon na servis u Kimtec osim telefona naravno? Jel mogu samo odnijeti telefon i objasniti problem, ili mi treba i nekih papira?
-
febo_acm
#8621 Re: Android OS
Treba ti račun/garancija ako je pod garancijom. Ukoliko nije, onda samo telefon.jahh wrote:Šta mi treba da odnesem telefon na servis u Kimtec osim telefona naravno? Jel mogu samo odnijeti telefon i objasniti problem, ili mi treba i nekih papira?
-
jahh
#8622 Re: Android OS
Trenutno nemam nikakav papir. Kontam pošto je telefon tek pušten u prodaju prije 8 mjeseci, da ima "sam od sebe" internacionalnu garanciju dvije godine, pogotovo što je kvar standardan (SDS).Zhìxin wrote:Treba ti račun/garancija ako je pod garancijom. Ukoliko nije, onda samo telefon.jahh wrote:Šta mi treba da odnesem telefon na servis u Kimtec osim telefona naravno? Jel mogu samo odnijeti telefon i objasniti problem, ili mi treba i nekih papira?
-
febo_acm
#8623 Re: Android OS
Ovo je BiHjahh wrote:
Trenutno nemam nikakav papir. Kontam pošto je telefon tek pušten u prodaju prije 8 mjeseci, da ima "sam od sebe" internacionalnu garanciju dvije godine, pogotovo što je kvar standardan (SDS).
-
jahh
#8624 Re: Android OS
Pa ništa, odnijet telefon u ponedjeljak i vidjeti. Ako ne mogne, zvat ću Samsung UK ili ko je već zadužen i vidjeti može li išta.
-
quarterback
#8625 Re: Android OS
samo da preporucim odlican i besplatan c locker, nema tema ali ako vam je bitna funkcionalnost i to besplatna - to je to