Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#8601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Lud i ponosan wrote: Kako sam vec rekao, treba onda i Brankovica primiti u stranku, jer nema napretka drugacije. Covjek je apsolutno nevin, jer mu se nije dokazalo suprotno. Da ne spominjem neke druge pojedince. A kako je izuzetno sposoban, moze mnogo da doprinese.
Sin mu uskoro završava neke škole ... Svojim dosadašnjim ponašanjem i stilom života savršeno bi se uklopio.
catania

#8602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by catania »

AmyR wrote: Zato sto zelim dati mogucnost upravo Emini da nam pokaze da ispravno misli!
Moram iskreno priznati da me je, otkad sam odrastao, strah ispravnog mišljenja....

al eto.....
VjecitiStudent

#8603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:Pomijesao si zavist i gnusanje... Pomijesao si, uopste, dosta toga... :-)
Tvoje, ili bilo čije gnušanje, u odnosno na nečije građansko pravo. Pravo teška dilema :-)
Otkad to politicke stranke moraju primiti u svoje redove sve one koji zazele da se uclane?
Corto Maltese

#8604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote:
nosara wrote:Pomijesao si zavist i gnusanje... Pomijesao si, uopste, dosta toga... :-)
Tvoje, ili bilo čije gnušanje, u odnosno na nečije građansko pravo. Pravo teška dilema :-)
Otkad to politicke stranke moraju primiti u svoje redove sve one koji zazele da se uclane?
Šta ju, konkretno, diskfalifikuje?
VjecitiStudent

#8605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

catania wrote: Ko zna gdje bi Koča Popović završio da ste vi određivali po poodičnom backgroundu gdje treba da ide.
KPJ je bila puna tadasnje kreme, od Koce do Olge Humo, ciji je otac bio ministar u vladi kraljevine SHS.
Nadam se da ne pokusavas porediti njihove biografije sa biografijama nase zlatne mladezi?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Lud i ponosan wrote: Kako sam vec rekao, treba onda i Brankovica primiti u stranku, jer nema napretka drugacije. Covjek je apsolutno nevin, jer mu se nije dokazalo suprotno. Da ne spominjem neke druge pojedince. A kako je izuzetno sposoban, moze mnogo da doprinese.
Neć'kovo, a posebno 20 godišnje iskustvo njegovih (polu)ljudi zemlja(selja)ka u uništavanju zdravlja, života i karijera neistomišljenika metodama homo homini lupus – čovjek je čovjeku vuk, MOBBING-om i ostalim veseljačkim metodama bi Našoj stranci bilo neprocjenjivo, posebno u eliminaciji političkih protivnika ...
Last edited by antimobbing on 01/08/2012 11:13, edited 1 time in total.
nosara

#8607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
Nema tu dileme, jer nema ni teze... Ja se ne gnusam necijeg ljudskog prava, vec necijeg nacina zivota... To je MOJE ljudsko pravo...
catania

#8608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by catania »

VjecitiStudent wrote:
catania wrote: Ko zna gdje bi Koča Popović završio da ste vi određivali po poodičnom backgroundu gdje treba da ide.
KPJ je bila puna tadasnje kreme, od Koce do Olge Humo, ciji je otac bio ministar u vladi kraljevine SHS.
Nadam se da ne pokusavas porediti njihove biografije sa biografijama nase zlatne mladezi?
Ne pokušavam ništa.

Al moram primijetiti, da kao što uvaženi Corto reče, još uvijek nisam vidio zašto se Emina optužuje. Osim ako joj nije grijeh soba puna cipela.

Moram ženi poručiti da nikako ne pomišlja da se politikok bavi. Sa sobom punom ženskih tašni, teško da može imati kredibilitet među širokim narodnim masama :D
drndalo

#8609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drndalo »

VjecitiStudent wrote:
Da, Koca je djelima dokazao da misli to sto prica da hoce da radi... Emini to jos preostaje...
Moram ženi poručiti da nikako ne pomišlja da se politikok bavi. Sa sobom punom ženskih tašni, teško da može imati kredibilitet među širokim narodnim masama
Pa da znas da ako su ti zeni zbirno te tasne vrijedne npr. 30.000 KM, onda ne bi trebala da pokusava da ubijedi one koji rade za 500 KM mjesecno, ako rade, da ona njih potpuno razumije... Dakle empatiju kao pristup nek' zaboravi...
Last edited by drndalo on 01/08/2012 11:16, edited 1 time in total.
nosara

#8610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
catania wrote:
Ko zna gdje bi Koča Popović završio da ste vi određivali po poodičnom backgroundu gdje treba da ide.
Jebi ga, čuvao sam Koču za narednu stranicu.
Koca imao sobu za cipele...?

Fulas kolosalno... :D
VjecitiStudent

#8611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Da prvo raspravimo da li politicke stranke krse gradjanska prava odbijanjem necije pristupnice, da ili ne?
Sezam

#8612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sezam »

Najvise volim ove diskutante sto na pitanje odgovaraju pitanjem. I onda se cude sto diskusija ode krivim tokom. :D
madner

#8613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

AmyR wrote:
madner wrote:Pa valjda EG sama odlucuje da li joj program odgovara i da li ona stoji iza istog :roll:

Budimo realni, kritika se svodi na to da zbog oca istu treba drustveno kastrirati.

Ne slazem sa ovim. Pedja je negdje napisao nesto u fazonu da ce se NS orijentirati ka izgradnji socijalne drzave, individualnih prava i vladavine zakona. Eminu poznajem jako dobro, i jako bi dobro (Emina) pristajala nekoj liberalnoj struji kao i njen otac. Ja ovdje govorim o sukobu ideoloških, pa ako hoceš i teorijskih načela: liberalizam i socijal-demokratija nisu isto; liberalizam i komunitarizam nisu istu itd.
Opet kazem, valjda ona zna sto njoj najvise odgovara. Rekoh vec da nema prave alternative za ono sto bi se zvalo trulom do malo manje trulom burzoazijom, tako da me ne cudi da EG misli da je NS prava stranka za nju.

Ili mislis da su prosjecni glasaci NS ljudi sa ispodprosjecnim primanjima? :D
catania

#8614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by catania »

drndalo wrote: Pa da znas da ako su ti zeni zbirno te tasne vrijedne npr. 30.000 KM, onda ne bi trebala da pokusava da ubijedi one koji rade za 500 KM mjesecno, ako rade, da ona njih potpuno razumije... Dakle empatiju kao pristup nek' zaboravi...
Nema, iako da je po njoj, sve bi ona na to spiskala :D ,

Nego, ima li neka politička izjava u kojoj Emina iskazuje empatiju za radništvo i obespravljene mase pa da se referiramo na nju.

I opet nesretni Koča, kako li je on razumio široke narodne mase ?
Corto Maltese

#8615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Dakle, moraš biti kao Kočo, da bi ti se oprostili grijesi otaca? Visoki su ti kriteriji, jer teško je u svijetu naći 10 biografija koje se mogu porediti sa Kočinom. Mada, u svijetlu tih kriterija, nisam siguran da li si mu oprostio to što, svojevremeno, nije od svojih para otišao u Pariz, nego ga je otac poslao.
Corto Maltese

#8616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:
Corto Maltese wrote:
catania wrote:
Ko zna gdje bi Koča Popović završio da ste vi određivali po poodičnom backgroundu gdje treba da ide.

Sa prebrojavanja krvnih zrnaca, prešli smo na prebrojavanje cipela. Ne znam da l' da se radujem il' plačem?
Sezam

#8617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sezam »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Dakle, moraš biti kao Kočo, da bi ti se oprostili grijesi otaca? Visoki su ti kriteriji, jer teško je u svijetu naći 10 biografija koje se mogu porediti sa Kočinom. Mada, u svijetlu tih kriterija, nisam siguran da li si mu oprostio to što, svojevremeno, nije od svojih para otišao u Pariz, nego ga je otac poslao.
:shock:

Pa to ozbiljno dovodi u pitanje tekovine revolucije :D
Corto Maltese

#8618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Da prvo raspravimo da li politicke stranke krse gradjanska prava odbijanjem necije pristupnice, da ili ne?
Političke stranke imaju statute i pravilnike koji to regulišu. Ukoliko neko ispunjava uslove, a ne bude primljen, to bi bilo problematično, i moglo bi se postaviti pitanje koji (nepisani) razlozi stoje iza toga. Međutim, ovdje nije na tapetu stranka (koliko znam, Emina je već primljena), nego šira društvena zajednica zastupljena (i) na ovom forumu.
Termin "Fašizam" se poteže za svaku sitnicu, pa je došlo vrijeme da ga i ja upotrijebim. Osobe koje si daju za pravo da nečiju podobnost zasnivaju na grijesima otaca su duboko zabrazdile u tu njiFu.
VjecitiStudent

#8619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tata ga poslao u Pariz, a on onda zbrisao u Spaniju da ratuje protiv fasista.
Ko mu ne bi oprostio?
Sezam

#8620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sezam »

Dakle, pada li iver daleko od klade ili ne pada? :D
Corto Maltese

#8621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Sezam wrote:
Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
:shock:

Pa to ozbiljno dovodi u pitanje tekovine revolucije :D
'Ta će Kočo. Priča se da je bila prava bura u VŠ prilikom Kočinog imenovanja za komandanta Prve Proleterske. Tražili su mu da povrati sva sredstva koje je stari (ne drug Stari, već njegov stari) uložio u njega, da pod hitno zaboravi francuski jezik, koji je naučio zahvaljujući krvavom novcu, posuđenom od klasnog neprijatelja, kao i da se razvede od Drugarice Lepe, koju, da nije bilo tih nesretnih para, ne bi nikada ni upoznao. Brak je na jedvite jade sačuvao, ali je, za kaznu, 27. januara 1942., cijela Prva Proleterska morala optrčati dva kruga preko Igmana.
VjecitiStudent

#8622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Političke stranke imaju statute i pravilnike koji to regulišu. Ukoliko neko ispunjava uslove, a ne bude primljen, to bi bilo problematično, i moglo bi se postaviti pitanje koji (nepisani) razlozi stoje iza toga. Međutim, ovdje nije na tapetu stranka (koliko znam, Emina je već primljena), nego šira društvena zajednica zastupljena (i) na ovom forumu.
Termin "Fašizam" se poteže za svaku sitnicu, pa je došlo vrijeme da ga i ja upotrijebim. Osobe koje si daju za pravo da nečiju podobnost zasnivaju na grijesima otaca su duboko zabrazdile u tu njiFu.
Da, moze biti problematicno, no to jos ne znaci da su necija gradjanska prava skrsena.
Corto Maltese

#8623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote:
Tata ga poslao u Pariz, a on onda zbrisao u Spaniju da ratuje protiv fasista.
Ko mu ne bi oprostio?
Lakše mi je. Već sam se prepao da ću i Koču morati da branim.
Corto Maltese

#8624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:
Da, moze biti problematicno, no to jos ne znaci da su necija gradjanska prava skrsena.
Corto Maltese wrote:Međutim, ovdje nije na tapetu stranka (koliko znam, Emina je već primljena), nego šira društvena zajednica zastupljena (i) na ovom forumu.
nosara

#8625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:
Corto Maltese wrote:

Sa prebrojavanja krvnih zrnaca, prešli smo na prebrojavanje cipela. Ne znam da l' da se radujem il' plačem?
:lol:

Da ne bude zabune, meni je drago sto je doticna usla u ns... To je samo ucvrstilo moje misljenje o njima...

Poredjenje Koce i ove je za Golog otoka, ni manje ni vise...
Locked