Havatar wrote:On je pricao o Seferu . Sto se tice toga sto navodis to nije ratno profiterstvo .
Da bi se mogao donijeti sud o slucaju koji navodis vazno je znati da li je on bio mentalno bolestan ili nije
Ako nije to je grozna stvar medjutim ako jeste ne znam zbog cega bi bio skandal takvu osobu poslati u internat za mentalno bolesne. Bolje da ima nekoga da se brine o njemu nego da luta ulicama i da bude prepusten sebi i ulici.
Želudac mi se grči, pa ponaljam nemoj biti tako uporan, jer ne znaš. Kao da ja pričam o ljudima iz tvog kvarta u dijaspori i tvrdim nešto Slobodan Kovačević je bio mentalno bolesna osoba. Kao takav je išao ulicom i nije dao da ga djeca zovu Bobane. Imao je neku vrstu autizma, jer je znao prezimena i njihovo porijeklo, a opsesiju smrti pa je svim ljudima u kvartu i susjednim dolazio na saučešće. Svako u cijelom gradu zna i nema dvojbe da je bio bolestan, ali jednako i naš.
Takvu osobu jeste grijeh poslati u dom, jer je njegova majka Branka K. (i ima o tome divan članak negdje nekog od familije) znajući da će Slobodan ostati sam, a preko njene strane je vila u ulici Koševo naslijeđena, našla skrbništvo za njega, poslije smrti , davajući taj prostor, ali je Ganić našao svoje rješenje
Sad, mislim zaista da nisi zao , mislim da je puko neznanje, ali svakom sarajliji starijem od 30 godina sa svojim komentarima na ovu temu daješ sol na ranu, pa molim te, poštedi nas.