sta preporucujete (trazim nesto slicno BB
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- kucniljubimac
#8601 Re: Gledate seriju - preporucite je
The wire ili TrueD
)
- Pitarrr82
#8602 Re: Gledate seriju - preporucite je
kucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
sta preporucujete (trazim nesto slicno BB)
Prvu nisam gledao, drugu da i svakako je za preporuku od price, muzike, glume...
- Boateng
#8603 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gledaj Rectify.kucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8604 Re: Gledate seriju - preporucite je
moram priztnat da te nisam skontoOfficer Crabtree wrote:Black swan wrote:ali kako možete
pa to se kosi sa elementarnim smislom serije i iščekivanja iduće epizode
ja barem dan vremena između napravim
zasto bi to bilo elementarno ako je proizvod (tadasnjeg) nacina distribucije?
ne znam koliko da je zanimljiva serija ili epizoda ne bih odmah drugu pogledao pa čak i da se nastavlja
valjda mi je takav bio ritam
- vicious
#8605 Re: Gledate seriju - preporucite je
Obojekucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
Doduše nije slično BB-u, jedino po kvalitetu
Pošto je kraća možda bi bolje bilo da prvo odgledaš True Detective, jer kad te Žica uzme pod svoje nećeš moći stati
- kucniljubimac
#8606 Re: Gledate seriju - preporucite je
onda ću ja prvo Žicuvicious wrote:Obojekucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
Pošto je kraća možda bi bolje bilo da prvo odgledaš True Detective, jer kad te Žica uzme pod svoje nećeš moći stati
jest se tesko nakaniti, al' trebo bih večeras krenuti
-
swanfilter
#8607 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel neko mozda gledao ovu Olympus seriju? Nekakvi mitoloski fazoni se prozimaju ... Hvala.
- ladacoko
#8608 Re: Gledate seriju - preporucite je
wayward pines odlicna za sad
- kucniljubimac
#8609 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pregledah prvu epizodu Žice i ne znam, nije mi nešto, pogledat ću i drugu čisto da ne odustanem bezveze.vicious wrote:Obojekucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
-
sizifinho
#8610 Re: Gledate seriju - preporucite je
pregledaj sezonu pa onda donesi sud,kucniljubimac wrote:Pregledah prvu epizodu Žice i ne znam, nije mi nešto, pogledat ću i drugu čisto da ne odustanem bezveze.vicious wrote:Obojekucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
u dvije epizode nista se spektakularno nece desiti
- kucniljubimac
#8611 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma patnja, al' potrudit cu sesizifinho wrote:pregledaj sezonu pa onda donesi sud,kucniljubimac wrote:
Pregledah prvu epizodu Žice i ne znam, nije mi nešto, pogledat ću i drugu čisto da ne odustanem bezveze.
u dvije epizode nista se spektakularno nece desiti
-
taureg71
#8612 Re: Gledate seriju - preporucite je
wayward pines 4. epizode pogledao, pokidalaaaa serija, topla preporuka, vrhh glumci...ma glumcine...
-
taureg71
#8613 Re: Gledate seriju - preporucite je
ma pokidalaaa, cista 5-caladacoko wrote:wayward pines odlicna za sad
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#8614 Re: Gledate seriju - preporucite je
Strike Back
http://www.imdb.com/title/tt1492179/?ref_=ttmd_md_nm
The actions of 'Section 20', a secretive unit of British military intelligence. A team of special operations personnel conduct several high risk missions throughout the globe.

http://www.imdb.com/title/tt1492179/?ref_=ttmd_md_nm
The actions of 'Section 20', a secretive unit of British military intelligence. A team of special operations personnel conduct several high risk missions throughout the globe.

-
jastuk1
#8615 Re: Gledate seriju - preporucite je
U vremenu brze gratifikacije, ove godine mi je dovoljan "teret" jer imam favorita pa moram iščekivati kraj Zvezdi granda.Black swan wrote:ali kako možete
pa to se kosi sa elementarnim smislom serije i iščekivanja iduće epizode
ja barem dan vremena između napravim
Sense8 - ima briljantnih dijelova i ima katastrofa dijelova. Uglavnom jako se osjeti ubjedljivost glume kod starijih i neubjedljivost kod novih glumaca. Tako da eto, zbog nekih beton
-
kakavdanakneiskustvu
#8616 Re: Gledate seriju - preporucite je
kucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
the wire,uz svo postovanje za true detective,ipak the wire
-
kakavdanakneiskustvu
#8617 Re: Gledate seriju - preporucite je
kucniljubimac wrote:Pregledah prvu epizodu Žice i ne znam, nije mi nešto, pogledat ću i drugu čisto da ne odustanem bezveze.vicious wrote:Obojekucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
ne odustaj,neces se pokajati
- zomri
#8618 Re: Gledate seriju - preporucite je
od ovog što sam gledao, najsličnija u dramskoj postavci joj je The Americans. da se razumijemo, i dalje je to jako različito ali određene sličnosti postoje.kucniljubimac wrote:The wire ili TrueD![]()
- derion
#8619 Re: Gledate seriju - preporucite je
Manuskript, gluma i dramaturgija u The Wire (a bogme i u Sopranosima) je neprevaziđena, i kao takve su uzor i Breaking Bad-u i True Detective-u.
Teško, jako teško će biti nadmašiti The Wire. Za mnoge je teško ući u svijet ove i sličnih serija, jer zahtijeva vrijeme da se upoznaju likovi, da se navikne na serijski univerzum, a zato je potrebna volja.
Međutim, ukoliko se to "uplati", vraća se višestruko: odlične priče, fantastični i nezaboravni dijalozi. Ja se dan-danas sjećam većine bitnijih scena u Žici, a to puno znači u današnjem TV svijetu, kada većina tv serija služi samo za prostu zabavu. To nije slučaj sa većinom serija iza kojih stoji HBO i npr. AMC, jer nisu ograničeni na tradicionalnu i komercijalnu strukturu (zarađuju primarno od pretplatnika, a ne reklama), u kojoj se obavezno mora uzeti obzira prema 2-3 bloka reklama, a to vrlo lako razvodnjava opšti kvalitet jedne tv serije, jer se radi po šablonu, pa zato u tim serijama obavezno imate klimakse prije svakog reklamnog bloka, da bi raja sačekala i nastavila gledati seriju. A toga nema u npr. The Wire, True Detective, The Sopranos, Breaking Bad, The Walking Dead, Game of Thrones i dr.
Teško, jako teško će biti nadmašiti The Wire. Za mnoge je teško ući u svijet ove i sličnih serija, jer zahtijeva vrijeme da se upoznaju likovi, da se navikne na serijski univerzum, a zato je potrebna volja.
- zomri
#8620 Re: Gledate seriju - preporucite je
sve ok, samo da život staje poslije The Wire je žešća nebuloza. to se isto govorilo za Hill Street Blues, pa za Twin peaks, pa za X-files, pa za Seinfeld, pa za Sopranos i na kraju za The Wire...sasvim sam siguran da će se, puno skorije nego to mislimo, za neku novu seriju govoriti da je najbolja ikad.derion wrote:Manuskript, gluma i dramaturgija u The Wire (a bogme i u Sopranosima) je neprevaziđena, i kao takve su uzor i Breaking Bad-u i True Detective-u.
Teško, jako teško će biti nadmašiti The Wire. Za mnoge je teško ući u svijet ove i sličnih serija, jer zahtijeva vrijeme da se upoznaju likovi, da se navikne na serijski univerzum, a zato je potrebna volja.Međutim, ukoliko se to "uplati", vraća se višestruko: odlične priče, fantastični i nezaboravni dijalozi. Ja se dan-danas sjećam većine bitnijih scena u Žici, a to puno znači u današnjem TV svijetu, kada većina tv serija služi samo za prostu zabavu. To nije slučaj sa većinom serija iza kojih stoji HBO, jer nisu ograničeni na tradicionalnu i komercijalnu strukturu (zarađuju primarno od pretplatnika, a ne reklama), u kojoj se obavezno mora uzeti obzira prema 2-3 bloka reklama, a to vrlo lako razvodnjava opšti kvalitet jedne tv serije, jer se radi po šablonu, pa zato u tim serijama obavezno imate klimakse prije svakog reklamnog bloka, da bi raja sačekala i nastavila gledati seriju. A toga nema u npr. The Wire, True Detective, The Sopranos, Breaking Bad, The Walking Dead, Game of Thrones i dr.
- Not My Idea
#8621 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa eto, ja sam pregledala zhicu prije nekoliko mjeseci i jos se nisam natjerala na novu. Probala i sa TD i sa the shield i americans, nece pa nece...
- derion
#8622 Re: Gledate seriju - preporucite je
Okej, zomri, nisam rekao da neće nikada niko napraviti nešto tako dobro, jer se već napravilo jako kvalitetnih serija (koje sam ti i nabrojao), ali kažem da će biti teško generalno prevazići tu seriju na polju narativa i dramaturgije, a to je daleko ispred npr. HSB-a, X-Filesa i Seinfelda. Ali imamo kao gledaoci svi različite kriterije, neko gleda serije iz razonode, neko ih studira na nižem ili višem nivou... Moji kriteriji se obično poklapaju sa onim sa stajališta filmske teorije (ili npr. diskursivnog aspekta), valjda što se bavim tim, teško mi je "samo" uživati u razonodi.zomri wrote: sve ok, samo da život staje poslije The Wire je žešća nebuloza. to se isto govorilo za Hill Street Blues, pa za Twin peaks, pa za X-files, pa za Seinfeld, pa za Sopranos i na kraju za The Wire...sasvim sam siguran da će se, puno skorije nego to mislimo, za neku novu seriju govoriti da je najbolja ikad.
Malo je serija poput The Wire u kojima jedan pojam, npr. "fuck it" ili mnoštvo tautoloških rečenica ("if he fights, he fights" ili "you are where you are") ima višestruko značenje, kako na društvenom, tako i na individualnom planu, i vrlo bitni su za shvatanje poruke koja se prožima kroz ovu seriju. A to je samo jedan aspekt...
-
omar little
#8623 Re: Gledate seriju - preporucite je
to su sve razlicite kategorije serija, aj svi ali ti da stavljas seinfelda i the wire u isti kos po bilo kakvom osnovu mi bas ne ide u glavu.zomri wrote: sve ok, samo da život staje poslije The Wire je žešća nebuloza. to se isto govorilo za Hill Street Blues, pa za Twin peaks, pa za X-files, pa za Seinfeld, pa za Sopranos i na kraju za The Wire...sasvim sam siguran da će se, puno skorije nego to mislimo, za neku novu seriju govoriti da je najbolja ikad.
nijedna od navedenih serija se nije bavila dekonstrukcijom drustva i grada te sijasetom ozbiljnih problema koje niko ni prije ni nakon the wire vise ne dotice. za the wire se govorila da je najbolje ikada najvise u tom aspektu, sto je fenomenalno uradila taj "novinarski", analiticki, "romanski" pristup televizijskoj seriji. u tom smislu cisto sumnjam da cemo tako brzo dobiti najbolju ikada seriju. no, to uopce ne znaci da se u medjuvremenu ne pravi i ne kreira sjajan program.
inace, da podnesem apdejt, the americans sam odgledala dvije sezone, nemam sad puno vremena ali kasnije cu malo prokomentirati. reci cu samo, da je nisi ti preporucio i da nisi izdvojio kvalitativnu razinu druge sezone, cisto sumnjam da bih preko prve presla.
- kucniljubimac
#8624 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pregledah i ja drugu epizodu Žice, pa udjoh na forum a sama druga me konacno zaintrigirala pa cu pogledati i trecu + vasi komentari, ne smijem odustati 
-
cassius
#8625 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hej seste epizode i scene , u ovom sense8