Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
limun_junior

#8601 Re: FK Sarajevo

Post by limun_junior »

gledam sad bezze na dnevniku izjave igraca...bgm...zao mi ljudi jbt..
zasto nebi navijaci dosli prije utakmice i umjesto da ulaz plate, dali po 5,6,7,8,9 ili 10KM (onoliko koliko je ulaz) nekome i li negdje ko ce te sakupljene pare dati igracima... ako ste vec uz svoje igrace, pomozite igracima, bolje i to nego dat pare upravi koja ocigledno pokrade sve zivo.
mislim da je to bolji protest nego ikakav ulazak u teren i rusenje stadiona + pomoc igracima koji su zaista u nevolji.
Kad bi to radili, dosao bi i ja (manijak) i platio "ulaz"..jer ovi igraci, ovi ljudi su fakat prevareni i u teskoj situaciji. treba njima pomoc a ne upravi, oni igraju za vas a ne uprava.
nadam se da cete nesta slicno skontat i uradit pa da imamo normalan derbi a ne ovu sramotu (zadnja2 derbija). zasto dopustamo da nam se neki lijevi klubovi smiju kad bi ustvari trebalo da nam zavide...
ajde ljudi sredite to pa da imamo veliki derbi na proljecen, na kojem cete akobogda zijanit... :D
Baltazar_khan

#8602 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Najezda navijača rome i bayerna na ovu temu :run:
north

#8603 Re: FK Sarajevo

Post by north »

limun_junior wrote:gledam sad bezze na dnevniku izjave igraca...bgm...zao mi ljudi jbt..
zasto nebi navijaci dosli prije utakmice i umjesto da ulaz plate, dali po 5,6,7,8,9 ili 10KM (onoliko koliko je ulaz) nekome i li negdje ko ce te sakupljene pare dati igracima... ako ste vec uz svoje igrace, pomozite igracima, bolje i to nego dat pare upravi koja ocigledno pokrade sve zivo.
mislim da je to bolji protest nego ikakav ulazak u teren i rusenje stadiona + pomoc igracima koji su zaista u nevolji.
Kad bi to radili, dosao bi i ja (manijak) i platio "ulaz"..jer ovi igraci, ovi ljudi su fakat prevareni i u teskoj situaciji. treba njima pomoc a ne upravi, oni igraju za vas a ne uprava.
nadam se da cete nesta slicno skontat i uradit pa da imamo normalan derbi a ne ovu sramotu (zadnja2 derbija). zasto dopustamo da nam se neki lijevi klubovi smiju kad bi ustvari trebalo da nam zavide...
ajde ljudi sredite to pa da imamo veliki derbi na proljecen, na kojem cete akobogda zijanit... :D
Vjerovatno ćete opet imati priliku da sa samo vi čujete na derbiju, jer nećete imati protivnika na tribinama sa druge strane
tribinama....
limun_junior

#8604 Re: FK Sarajevo

Post by limun_junior »

Vjerovatno ćete opet imati priliku da sa samo vi čujete na derbiju, jer nećete imati protivnika na tribinama sa druge strane
tribinama....[/quote]

mi se uvijek cujemo.. :D
necu da se prepucavam, pomozite svojim ljudima, dosta od mene. "sretno" vam :-)
mahalaš

#8605 Re: FK Sarajevo

Post by mahalaš »

limun_junior wrote: mi se uvijek cujemo.. :D
necu da se prepucavam, pomozite svojim ljudima, dosta od mene. "sretno" vam :-)
Ne trebamo mi, Baljak ce ;-) Njega su odabrali
salle_eh1986

#8606 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Prvo, odmah želim da se zna da mi nije cilj da nekog provociram
Jednostavno, ne znam kako neki ne kontaju da se sve svodi na novac, to je osnovni pokretač svega i bit zbog koje se sve radi.
ako neko radi (igra) 1, 2, 3, ma nije bitan broj mjeseci i za to ne dobije ništa (ili haman pa ništa), kako onda od njega očekivati uopšte da voli to što radi, da se bori svim srcem da odradi kako treba, to je sve preko neke stvari...
zar je teško skontati da se mora jesti i živjeti, nije sve u šutiranju lopte, i ja sam veliki zaljubljenik u nogomet ali pust ti sve kad su ti prazni džepovi ;)
Sedrenik

#8607 Re: FK Sarajevo

Post by Sedrenik »

Rat protiv "novih snaga" u Klubu zapoceo je onog trenutka kada je Muco otkrio kakav je ugovor zapravo potpisao Mirza Varesanovic i na koji nacin je dosao u Klub. Zbog osjetljive situacije i naboja koji je prisutan, vise informacija i argumenata o tome na koji nacin je "leganda" Fazlagic godinama rusio Klub, navijaci ce biti upoznati nakon Bajrama. U svakom slucaju, sutra ce se na tekmi sve vidjeti, ko ima podrsku a ko ne!
Obuca9

#8608 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Imaju Baljka, Merdanovića, Varešanovića, Čimića, Fazlagića i Alihodžića, sve poštenjačine, čistog obraza, koji će im pomoći. Sreća pa su im se na vrijeme obratili, pa sad hvala dragom Allahu, pravi ljudi će im pomoći. Jahoviću će biti plaćena struja, umjesto svijeća će dobiti neonke, uvešće mu se i neki flat internet paket, ipak je to naš najpoželjniji neženja.

Ovima što jedu viršle, umjesot viršli dobijaće svaki dan po porciju pečenja, janjećeg naravno, osim ako nema neku želju za nekim drugim.

Uglavnom, najgore je prošlo, zahvaljujući igračima, sada su maske pale. Pokazalo se da je Zijo ublehaš, da su Bordo prijatelji interešdžije željne fotelja, a da je Džemidžić najveće zlo koje se desilo ovom klubu od 1946. na ovamo. Ponovo je vraćena kontrola našim hrabrim spasiocima i to je sada jedino bitno. Neće više biti štrajkova, a zahvaljujući našem fenomalnom dvojcu, Baljak - Alihodžić, već se možemo početi spremati za nove titule, kojima nas je ovaj dvojac razmazio u proteklih 15 godina. Nije malo dvije titule u 15 godina.

I na kraju, najvažnije je da su svi složno zaključili da najbolje igraju bez publike, te da su igrači i stručni štab jedino što vrijedi vezano za Klub. Bolje je bez onih na sjeveru, oni ionako samo vrše pritisak na igrače. Još bolje će biti i bez onih na istoku, fino je njima Jaha još protiv Olimpica pokazao gdje im je mjesto, još samo da se otjera onih par stoja sa zapada i idila zvana "GRANDE SARAJEVO" može početi.

Samo naprijed momci, naprijed igrači, stručni štab, menadžment, držim vam palčeve. SRETNOOOO !!!
ultrarajvoSA

#8609 Re: FK Sarajevo

Post by ultrarajvoSA »

Sema brate kad se otvara Fksinfo????, poludih ovih par dana :lol:
Ide li se na tekmu sutra ????

Danas igraci (belerine),lopovi predvodjeni ikebanom koja pada u nesvijest i prandeli FUJ !!! :x
samo_ovaj_put

#8610 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

molim vas,samo jedno pitanje,nemam vremena da citam ove postove
da li se ide sutra na tekmu,da li je bojkot tekmi,i da li igraci seru da nemaju sta da jedu?
Sedrenik

#8611 Re: FK Sarajevo

Post by Sedrenik »

Ovaj nas Prandeli nek se odluci, jel bio dobar sa Zijom ili nije, za Avaz ima jednu pricu, za pressicu drugu, podvojena licnost,sta mu je ?!
Fabolous

#8612 Re: FK Sarajevo

Post by Fabolous »

Ide se na tekmu, utakmica je u 13 h.
dinGospo_SA

#8613 Re: FK Sarajevo

Post by dinGospo_SA »

Fabolous wrote:Ide se na tekmu, utakmica je u 13 h.
mislim da je bitno da sve prodje bez ikakvih INCIDENATA - jer vjerujem da je bagra dala instrukcije da se UDARA KO STIGNE u slucaju bilo kakvog belaja . . . U PAMET!!!
PriNc_ba

#8614 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

joj sad kad pocnu vicevi o jahovicu :lol: iako se evo za manje od 12 sati sprdancija na njegov racun protegla samo takva :D bice zanimljivo u narednim danima :D
Impavidus

#8615 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

exc0d14c wrote:E tugo moja! Šta nam radite od kluba!

http://img832.imageshack.us/img832/1998/kekekek.jpg
jest da situacija nije ni sekunde za smijat se, al na ovo sam pao sa stolice...
1. boli, jako boli sto ovi igraci sto su bili i proslih sezona kad im se islo na trening i pitalo imaju li para i kakvih dugovanja, rekli su da je sve uredu, sto tad nisu sazivali konferencije za javnost?!
2. za dzakmica, neko spomenu njegov odlazak na zimu, pa zato samo klima glavom i potvrdjuje da se ispari odavde-vrlo lako moguce...
jest da su nam igraci ono kulturno leđa okrenuli, al opet sa druge strane ih i razumijem jer je ocito bilo ucjena il pricas il ne igras, a dovoljno mi je bilo vidjeti arsenijevica kako se zajebava na mob., malog handzica u pozadini nesto se smije dok baljak prica-baljak ko te jebe.
sve stoji trebaju dobiti pare koje ih sljeduju, al zbog ovakvih postupaka sto blate ljude koji su im isplacivali plate koje su zapravo dugovi stare uprave, pola bi ih samo pljunuo a ne pare im dao.
Sta je za utakmicu nek neko provjeren napise? i da odem dodatne pare nece dobit jer imam godisnju.
p.s: nastranu zajebancija sva, al mislim da nema potrebe za otvaranjem grupa na fb-u i sprdanjem oko toga o sta jede i sl.
Neelix

#8616 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

ev ga
Lunizz

#8617 Re: FK Sarajevo

Post by Lunizz »

Adi pederu jedan ublehaski,lopove u 4 mjeseca si napravio 4 mil duga.Pokrao si sve sto je milo i drago Bogu i Sarajevu.
Baljak zbog tebe srcane dobija,Varesanovicu si dao ugovor na 4 godine po 3 milje platu.Kradete ljudima argete i hrenovke a ni za sijalice nemaju a navijacima ste obecali evropu.Kad ste preuzeli klub od Baljka i kompanije klub je bio na zdravim nogama u 15 godina su nam donijeli isto toliko titula.Stadion je pun bio i vi ste uspjeli u 4 mjeseca da nas bacite 10 godina unazada a igrace neke cak u kameno doba,jedu prijesne virsle jer ni struje nemaju.

Odabite od Sarajeva neka Baljak vodi sam klub i ako moze nek i igra vikendom.

On voli Sarajvo pravi je Hordas...Baljak jedan je od nas
:x
cappy_tempo

#8618 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Ratatata wrote:Adi pederu jedan ublehaski,lopove u 4 mjeseca si napravio 4 mil duga.Pokrao si sve sto je milo i drago Bogu i Sarajevu.
Baljak zbog tebe srcane dobija,Varesanovicu si dao ugovor na 4 godine po 3 milje platu.Kradete ljudima argete i hrenovke a ni za sijalice nemaju a navijacima ste obecali evropu.Kad ste preuzeli klub od Baljka i kompanije klub je bio na zdravim nogama u 15 godina su nam donijeli isto toliko titula.Stadion je pun bio i vi ste uspjeli u 4 mjeseca da nas bacite 10 godina unazada a igrace neke cak u kameno doba,jedu prijesne virsle jer ni struje nemaju.

to je to,brate svaka ti je na mjestu :thumbup:
hary

#8619 Re: FK Sarajevo

Post by hary »

Ovo je odgovor:
"Najveći krivac svega ovoga je, a ja ću to sada javno reći ovdje pred medijima, Adi Džemidžić. Vjerujte mi, to je zlo ovog kluba. On je sve to montirao" (Nihad Baljak)

na ovo:
Poštovani g-dine. Predsjedniče, poštovani članovi Uprave,

Dana 05.11.2010. godine sam uputio dopis Upravnom odboru i generalnom direktoru gdje sam izjavio pismenu ostavku na mjesto izvršnog direktora za opšte i pravne poslove FK „SARAJEVO“. Od mog imenovanja na mjesto izvršnog direktora za opšte i pravne poslove u FK „SARAJEVO“ prošla su dva mjeseca i 5 dana. Zvanično sam preuzeo funkciju dana 01.10.2010. godine i do današnjeg dana nisam potpisao Ugovor o radu. U iskrenoj želji da pokušam napraviti iskorak ka modernijem i profesionalno uređenom klubu i samoj administaciji pokušao sam djelovati promptno.

Dole navedna elaboracija čini presjek stanja koji sam pokušao mjenjati, ali nisam imao priliku učiniti nešto što bi dovelo do kvalitativnih promjena u radu kluba.

U prethodnom periodu sam nastojao djelovati na planu restruktuiranja, racionalizacije i reorganizacije kluba na jednom novom i modernom osnovu. U svakom pogledu sam želio napraviti pomak u skladu sa pravilima i propisima koje nam nalažu FIFA i UEFA i koji su uslov za dobijanje licence. Pokušaj uvođenja kolegija direktora i kriznog menadžmenta naišao je na žestok otpor kao i podsmijeh zaposlenika koji znaju da je situacija takva kakva jeste, ali da nema potrebe za promjenama. Bilo koji korak ka osavremenjavanju administracije naišao je na nepremostive prepreke. Promjene organizacijske prirode su praktično neizvodljive. Radna disciplina je svedena na minimum. Dolazak na posao zaposlenika bez reda i javljanja, a ne u propisanom radnom vremenu koje mora da bude usklađeno sa radnim vremenom NSBiH, nedopustivo je za jednu ozbiljnu radnu sredinu. Prema Pravilniku o licenciranju NSBiH, radno vrijeme mora biti usklađeno i usaglašeno zbog prirode posla sa radnim vremenom NSBiH. Primjer odlazaka sa radnog mjesta koje mora biti najavljeno ili nedolazak zaposlenika na posao bez opravdanih razloga po nekoliko dana, veoma je izražena pojava (primjer: sportski direktor se ne pojavljuje na poslu i po nekoliko dana, a uz to obavlja posao za kladionicu što je u potpunosti u sukobu intersa sa poslom koji obavlja). Odlazak na zakonsku pauzu od 30 minuta mnogima predstavlja i završetak radnog dana. Za večinu zaposlenih radno mjesto doslovno služi za ispijanje kafa, čitanje novina i razgovor za pojedincima koji nisu zaposlenici kluba i gosti koji dolaze bez najave, te time ometaju rad zaposlenika kluba. Napominjem da mnoga od tih lica dolaze sa namjerom prikupljanja informacija i služe im za distribuciju van kluba. Sve ovo su povrede radne discipline o kojoj teško da ima i pomena.

Pokušaj bilo kakvog organizovanog i sistematskog pristupa radu nailazi na nepremostive prepreke. Pitanje bilo kakvih promjena ne dolazi u obzir jer se remeti dosadašnja praksa koja nije niti sistem, niti postoji. Pokušaj uvida u bilo kakve ugovorne obaveze koje klub ima nailaze na velike prepreke. Najgora je totalna izolacija i nedostupnost po pitanju informacija o novčanim tokovima, kao i nastojanje da se držim što dalje od uvida u finansijske tokove.

(1) Prvo, nema uvida u ugovor između FK“SARAJEVA“ i SD“SARAJEVO“ o korištenju transakcijskog računa Sportskog društva i iznosa u procentima ili novcu koje klub plaća Sportskom društvu.

(2) Drugo, odnos generalnog sekretara FK „SARAJEVO“ ili SD“SARAJEVO“ kao i zaposlenika u računovodstvu kluba (nedefinisan odnos bez jasne ugovorne obaveze-nema ugovora na uvid) govore o pravnoj neusaglašenosti po kojima osnovama dotični obavljaju posao u ime i za račun fudbalskog kluba.

(3) Treće, netransparentnost trošenje novca koji dolazi na račun SD“SARAJEVO“ na ime FK“SARAJEVO“ što mora biti prvi prioritet.

(4)Četvrto, nedefinisan status službe računovodstva kluba (ko vrši nadzor i kontrolu nad računima i isplatama).

(5) Peto, određeni broj neplačenih faktura po raznim osnovama koje se nalaze u računovodstvu več dugo vremena, a potražioci permanentno zovu i pitaju- primjer pravno valjanog Ugovora sa firmom ECHOS koja štampa ulaznice (dvije neplaćene fakture od prije dva mjeseca).

(6)Šesto,klupski pečat se nalazi u računovodstvu, a po pravilniku pečat kluba mora stajati kod tehničkog sekretara kluba i može se koristiti samo po naloga direktora.
(7)Sedmo, preuzimanje a neispunjavanje obaveza koji direktno dovode u pitanje održavanje utakmica na Koševu – primjer: uplačeni iznos firme „ALTERMEDIA“ u visini od 10.000,00 KM iz kojih je trebalo izvršiti obavezu prema zaštitarskojm kući „AWG“ iz Sarajeva u iznosu od 7.020,00 KM (novčane obaveze su morale biti ispunjenje da bi se mogao odigrati susret ¼ finala Kup-a BiH protiv NK Širokog dana 03.11.2010. godine), ali je uplačen iznos od 3.510,00 KM što je moglo dovesti u pitanje samo odigravanje utakmice. Ovakvim potezom je dovedena u pitanje dalja saradnja sa zaštitarskom kućom „AWG“ . Istoj kompaniji se več dugo vremena duguje veliki novčani iznos, a iznos od 3.510,00 KM je dogovoren i preciziran Ugovorom o poslovno tehničkoj saradnji i iznosi se uplačuju akontativno.

Ovo je samo dio onoga što se može sažeti u kratkim crtama. Površan pristup obavezama bilo koje vrste je evidentan. Velike financijske obaveze po osnovu neplačanju sudskih presuda, izvršne presude se gomilaju, stalne odgode i žalbe koje se podnose bez utemeljenja (slučaj „MONDO TRAFIC“),pitanje plačanja anuiteta „FAREX“-u gdje je stečajni upravnik, a po nalogu stečajnog sudije, tražio da se po drugi put izjasnimo po pitanju otplate dugova na rate (prvi prijedlog je izjavljen na ročištu dana 20.04.2010.godine). Odgoda izvršavanja obaveza po ovom pitanju može dovesti klub u vrlo neugodnu situaciju kada bi se mogao pokrenuti stečajni postupak na osnovu traženja vijeća stečajnih povjerilaca zainteresovanih strana u gore navedenom slučaju. Predmet „IRES“ je vračen na početak jer je drugostepeni sud poništio prvostepenu presudu juna 2008. godine te se na osnovu takve presude trebalo predočiti izvršnom odjeljenju prvostepenog suda da je presuda poništena i cijeli slučaj vračen na početak. Sud bi svojim rješenjem podigao blokadu jednog od računa FK „SARAJEVO“ do pravosnažnosti presude, ali se to nikada nije dogodilo.

Apsurdno je i neprihvatljivo da u ovim sudskim sporovima koristimo usluge advokata Naile Nikšić iz Sarajeva (neplačena faktura u 2010. godine na iznos od 1.300,00 KM) jer imamo advokatsku kancelariju Salihbegović – Kapetanović koja bi besplatno pružala usluge i koja bi na osnovu generalne punomoći u potpunosti preuzela brigu o sporovima koje ima FK “SARAJEVO“ . Nedopustivo je da ne koristimo usluge i znanje stručnih ljudi koje nam se besplatno nude, a mi ne koristimo te pogodnosti.

Pitanje plaćanja članarine u FK“SARAJEVO“ je netransparentno. Mora se napraviti jasna razlika prilokm evidentiranja uplata članskih karata i plačanja članarine za školu fudbala. Nepostojanja izvještaja o realizaciji uplata, nemogučnost uvida u informaciju koliko djece plaća treniranje u školi fudbala, neizdavanje računa roditeljima po uplati, sve su to elementi koji dovode u pitanje kontrolu nad sredstvima koja se uplačuju i za koju namjenu se ista koriste. Radno vrijeme blagajne je neadekvatno radnom vremenu kluba, jer veliki broj roditelja koji su zaposleni stižu da izvrše uplate tek poslije 15:00 sati kada je blagajna zatvorena (prijedlog: otvaranje posebnog računa škole fudbala i plačanje uplatnicom).

Pravilnom sistematizacijom broj zaposlenih može se dovesti na optimalan nivo. Sadašnja projekcija stanja na dan 05.11.2010. godine daje nam podatke o 29 zaposlenih u administraciji (7 zaposlenih su pod Ugovorom o djelu) i 31 fudbaler pod ugovorom (29 neamterskih i 2 amaterska ugovora) što nam daje broj od 60 zaposlenih koji po raznim osnovama ostvaruju pravo na novčana potraživanja (nema svih ugovora trenera mlađih selekcija na uvid). Takođe, trebaju se primjeniti odredbe iz Pravilnika o licenciranju gdje su takstativno navedeni uslovi za osobe koje mogu biti stalno zaposleni ili lica pod ugovorom. Vrlo jednostavno se može reducirati i igrački kadar posudbom igrača koji nisu u prvom planu na određeni vremenski period u druge klubove (dogovor sa FK“UNIS“-om i FK“RUDAR“ Breza po četiri igrača kakoje propisano Pravilnikom).

Optimalna brojka od 25 fudbalera (22 igrača i 3 golmana) zadovoljava kriterije uz maksimalno tri do pet zaposlenih osoba u administraciji kluba što bi zaista dozvolilo nesmetan rad u narednom periodu. Školu fudbala bi trebalo organizovati kao profitni centar gdje bi se broj trenera odredio prema potrebama i zahtjevima modernih škola fudbala, a rad bi se mogao organizovati i na individualnoj osnovi sa talentovanom djecom.

Odgovornost zaposlenika koji su u stalnom radnom odnosu, a koji napuštaju radna mjesta i prelaze u druge klubove, u potpunoj su suprotnosti sa Zakonom o radu (slučaj MEHMED JANJOŠ). Naime, svojim odlaskom zaposlenik direktno ojačava konurenciju, a u isto vrijeme se još uvijek nalazi na spisku prijavljenih zaposlenika. Isti zaposlenik ima Anex ugovora koji mu omogučava da potražuje 30.000 KM u naredne tri godine ili da ucjenjuje klub prilikom prikupljanja dokumentacije potrebne za licenciranje klubova. Sa ovim zaposlenikom imaju sklopljena još dva različita ugovora (Ugovor o radu i Ugovor o djelu).

Veliki broj štetnih Ugovora po klub je potpisan u proteklom periodu. Kao egzaktan primjer je Ugovor sa sadašnjim šefom stručnog štaba Mirzom Varešanovićem koji je sklopljen na 50 mjeseci uz mjesečnu neto platu od 3.000,00 KM. U slučaju da klub otpusti trenera po članu 6. Ovog Ugovora, klub je obavezan isplatiti razliku do punog iznosa za ugovoreni period. Ugovor je sklopljen 01.04.2010. godine na vrijeme trajanja koje nikada u praksi niti jedan fudbalski trener sa ovih prostora nije potpisao, a uz to je i profesionalna licenca uslovna, tako da elementi o stručnosti nisu zadovoljeni.

Prijedlog:
1. Potpuna rekonstrukcija i bezuslovna reorganizacija svih struktura FK Sarajevo, kako administracije tako i sportskog dijela, što je prilog ovom dokumentu;
2. Napraviti reviziju svih ugovora iznad 1.000,00 KM i utvrditi ugovorne obaveze koje proizilaze iz članova ugovora, a koje su štetne po klub;

3. Usvojiti Pravilnike i Odluke koje bi funkcionalno pomogle radu kluba (pripremljeni: Pravilnik o administrativnom poslovanju, Pravilnik o upotrebi pečata, Odluka o kućnom redu, Odluka o radnom vremenu)

4. Utvrditi kriterije po kojima se mogu sklapati ugovori. Večina ugovora koji su potpisani u proteklom periodu su štetni po klub, puni manjkavosti i pravnih nedorečenosti. Klub se veoma lahko odriče svojih prava, a u korist svoje štete;

5. Pitanje odlazaka mladih fudbalera je veoma kompleksno. Mladi fudbaleri odlaze bez obeštečenja, tako da se klub nalazi u bezizlaznoj situaciji kada potražuje svoja prava po osnovu treniranja koja proizilaze iz UEFA pravilnika. Posljedica neadekvatnog tretmana naših mladih fudbalera je mešetarenje raznih menadžera koji nam odvode talentovane fudbalere u inostranstvu. Potrebno je pokušati sklapati ugovore sa roditeljima ili skrbnicima naših talentovanih fudbalera sa kojima bi se utvrdili modaliteti dalje saradnje.

S poštovanjem,
Adnan Džemidžić
strong69

#8620 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ratatata wrote:Adi pederu jedan ublehaski,lopove u 4 mjeseca si napravio 4 mil duga.Pokrao si sve sto je milo i drago Bogu i Sarajevu.

:lol: :lol: :lol:
Ma hajde sve, ali ne mogu mu oprostiti sto Baljku srcani uzrokova. Zamalo ostadosmo bez vizionara i spasioca kluba. "Vjerujte mi" :D Inace, za ostatak posta :thumbup: :thumbup: :thumbup:
cappy_tempo

#8621 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

iz razloga, iz razloga, ne znam kojeg :lol:
Reglan

#8622 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

dok je bio sukob Blekic-Zujo bilo je milion face to face.Sada nek neka kuca skupi hrabrosti i nek pozove u emisiju Zijo Adi vs zvaljak mirza
Ja mislim da bi zvaljak glumio epilepsiju :D
emigrazione

#8623 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

fuj
Last edited by emigrazione on 12/11/2010 22:36, edited 1 time in total.
north

#8624 Re: FK Sarajevo

Post by north »

:thumbup:
cappy_tempo

#8625 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

arshavin wrote:dok je bio sukob Blekic-Zujo bilo je milion face to face.Sada nek neka kuca skupi hrabrosti i nek pozove u emisiju Zijo Adi vs zvaljak mirza
Ja mislim da bi zvaljak glumio epilepsiju :D
ma izmjenjo bi on 20 napada dok ne potrefi pravi :D
Locked