http://www.frontal.ba/blogovi/blog/6146 ... nog-srbina
Povorka ponosa u Sarajevu
- Hajlac
-
statixx
#8602 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.frontal.ba/blogovi/blog/6146 ... OuCu2Gmgog
Kupim srpski benzin, kupim srpsko pecivo i vodu, srpske žvake i sl., ali i odem u srpski WC. Kada me jami taj patriotski zanos da ne želim ostaviti „ni zrna žita“ u Federaciji BiH.
Jedan muškarac i žena šetaju i drže se za ruke, te ja ispred njih. Pitam ja njih „šta ćete vi ovdje, vi ste normalni“, a oni kažu da su ovdje zbog ljudskih prava. Poslije ja skontam da je ona Hrvatica, a on Bošnjak, jesu heteroseksualni, ali nisu normalni tj. etnički čisti.
-
lajkujMe
#8603 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eto bilo proslo nije se desila neka cudesna Super Sayan Peder transformacija djece niti su se ljudi seksali u po Titove.
Doslo fino ljudi vecinom normalni ljudi nesto se ko kazalo sta ce biti vidjecemo.
Da je ovako parada svaki kad se desi neko sranje gde bi smo mi bili kao drzava.
Dobro neko rece rijetko je nesto ovako istrglo narod iz katarze nazalost ovo je nesto sto je kod nas narod zestoko podjeljen i ima misljenje o tome.
A ostalo korupcija, kriminal, ubistva, rodbinske veze, mahanje konstitutivnim narodima, varanje na izborima i ne formiranje vlasti.
Sve je to nesto sto se ne tice "obicnog covjeka" da hoce ova parada trgnuti malo narod da kaze svoje misljenje ma kakvo god ono bilo.
Doslo fino ljudi vecinom normalni ljudi nesto se ko kazalo sta ce biti vidjecemo.
Da je ovako parada svaki kad se desi neko sranje gde bi smo mi bili kao drzava.
Dobro neko rece rijetko je nesto ovako istrglo narod iz katarze nazalost ovo je nesto sto je kod nas narod zestoko podjeljen i ima misljenje o tome.
A ostalo korupcija, kriminal, ubistva, rodbinske veze, mahanje konstitutivnim narodima, varanje na izborima i ne formiranje vlasti.
Sve je to nesto sto se ne tice "obicnog covjeka" da hoce ova parada trgnuti malo narod da kaze svoje misljenje ma kakvo god ono bilo.
- beni-bu-man
#8604 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Ovo je konj! Ovo na očima konja je oglav. Oglav služi za to da spriječi konja da gleda sa strane i da gleda samo pravo. Oglav nije samo dio opreme za konje već i sinonim za ljude koji imaju sužen vidik, pogled na život. Oni vide život samo iz jednog ugla, lišeni su mašte i mogućnosti kritičkog razmišljanja, sagledavanja situacije iz više uglova. Ono što znaju im je dovoljno da budu sretni ali ono što je opasno je to što misle da je to sve što treba da znaju.
-
Škobo Habu
#8605 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nije to nikakvo iznenađenje - mi smo izrazito patrijahalna zemlja.cyprus wrote:Pa koliko se ja razumijem u Sarajevo, ovdje postoji neki balans u odnosu spram gay parade... Najbrojniji su istina i dalje oni koji su protivnici toga svega (oko 40%), ali imaš jedno 30% onih koji podržavaju sve to, te još 30% onih koji imaju izbalansiran stav, ili ih jednostavno boli q za sve to
Međutim, kada uzmemo u obzir čitavu Bosnu i Hercegovinu, onda nema sumnje da je anti-gay raspoloženje u dominantnoj većini...
Pitanje seksualnih manjina i njihovih sloboda je još uvijek tabu tema, tavori na marginama društva, jer niko nije spreman da otvori to pitanje.
Postoji li iti jedna tzv.građanska opcija koja se u svom programu bavi pitanjem LGBTQ grupacije?
Računa li na njih kao glasačko tijelo, iako su kao takvi još uvijek minorni?
Ja jučer nisam vidio niti jednog od predvodnika tzv. "ljevih" stranaka na Pride-u?
Čaga se boje?
Neko jučer na klixu među komentarima zaključi da je podrškom jučerašnjem Prideu aktuelna vlast u kantonu Sarajevo omogućila sa slijedeće izbore SDA dobije bez po muke!?
Ako to i jeste tako, što nije daleko od istine, bez obzira na sve, onda se postavlja pitanje u čemu je problem sa našim društvom?
Zar jedna takva parada može potrati oko sebe sve one rak rane ovog društva tipa korupcije, nepotizma, lošeg ekonomskog i socijalnog stanja i učiniti ih minornim u odnosu na povorku LGBTQ osoba?
Mi, kao društvo, tonemo u sve dublji mark gušći i od katrana, ne zbog populizma koji je preovladao u svim segmentima društvam, već što ljudi u poplavi svakojakih informacija više nisu u stanju da razluče dobro od zla, istinu od laže.
Cenzura je passe.
- Ramzess Veliki
#8606 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To hoces da kazes da vehabije samo zbog toga sto vjeruju u nesto u sto ti ne vjerujes nisu ljudi? Oni nemaju prava a ovi homoseksualci za koje smo rijesili da ih podrzimo - oni su kao bolji? U cemu? Sirenju polnih bolesti, sirenju nemorala? Sirenju svojih protuprirodnih vrijednosti i ideja? Vehabije ne sire ideje kako je dobro imat public sex u javnim toaletima, u parkovima i drkat jedan drugom ispred skole.Blixen wrote:bolje i pederi nego vehabije
Takvima kao ti nije mjesto nigdje, rasisto i mrzitelju! Mrzis druge ljude! Treba da ih podrzavas kao sve ugrozene manjine!
Savremena Evropa je otvorena za sve, ali zbog takvih uvijek ce biti onih koji mrze neke ljude samo jer su malo drugaciji!
- Ramzess Veliki
#8607 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma bice sa daleko manje pompe i na ignor.Nisrin wrote:Kakva ce sljedeca biti? Sa vozilima u pokretu, ljudima sa lancima, kaisevima, muskarcima u tangama?
I sad vidjeh da je vecina mislila da ce tako biti, a ono ljudi setali, kao sto inace setaju bilo kojim drugim povodom...
-
sumirprimus
#8608 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
u pravu si, niko se ne moze poredit s vehabijskim aktivizmom

-
statixx
#8609 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Bio je Magazinovic.

-
Hakiz
#8610 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ako bih rekao da mi se kod dotičnih ne sviđaju brade i ukupno stajling, da li bi to bila mržnjaRamzess Veliki wrote:To hoces da kazes da vehabije samo zbog toga sto vjeruju u nesto u sto ti ne vjerujes nisu ljudi? Oni nemaju prava a ovi homoseksualci za koje smo rijesili da ih podrzimo - oni su kao bolji? U cemu? Sirenju polnih bolesti, sirenju nemorala? Sirenju svojih protuprirodnih vrijednosti i ideja? Vehabije ne sire ideje kako je dobro imat public sex u javnim toaletima, u parkovima i drkat jedan drugom ispred skole.Blixen wrote:bolje i pederi nego vehabije
Takvima kao ti nije mjesto nigdje, rasisto i mrzitelju! Mrzis druge ljude! Treba da ih podrzavas kao sve ugrozene manjine!
Savremena Evropa je otvorena za sve, ali zbog takvih uvijek ce biti onih koji mrze neke ljude samo jer su malo drugaciji!
Last edited by Hakiz on 09/09/2019 10:58, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#8611 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nego sta da sam u pravu, treba ljudima dati sva prava, i da dijele svoje knjizice po vrticima kao i LGBT.sumirprimus wrote:u pravu si, niko se ne moze poredit s vehabijskim aktivizmom![]()
![]()
A cim dodjem organiziram paradu bajkera, dosta smo se sakrivali po kafanama i vozili po nepovlastenim cijenama goriva. jesmo manjina ali ce se nas glas daleko cuti, hocemo gorivo upola, ukidanje registracija za motore i dzabe alkohol vikendima !!!
IMAMO I MI PRAVA BITI DRUGACIJI!!!
PRAVDA ZA BAJKERE !!!
Kad ono mogu derpasi trazit mogu i drugi, sve podjednako ...
-
sumirprimus
#8612 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
izgleda nisam bio sasma jasan.
vehbiaj i aktivizam...

vehbiaj i aktivizam...
- Ramzess Veliki
#8613 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
... ali to kad ode ovaj pesko pa dodje za poslanika Bill Gibbons iz ZZ Topa ...Ramzess Veliki wrote:Nego sta da sam u pravu, treba ljudima dati sva prava, i da dijele svoje knjizice po vrticima kao i LGBT.sumirprimus wrote:u pravu si, niko se ne moze poredit s vehabijskim aktivizmom![]()
![]()
A cim dodjem organiziram paradu bajkera, dosta smo se sakrivali po kafanama i vozili po nepovlastenim cijenama goriva. jesmo manjina ali ce se nas glas daleko cuti, hocemo gorivo upola, ukidanje registracija za motore i dzabe alkohol vikendima !!!
IMAMO I MI PRAVA BITI DRUGACIJI!!!
PRAVDA ZA BAJKERE !!!
Kad ono mogu derpasi trazit mogu i drugi, sve podjednako ...
Pesko ne voli bajkere.
-
kakavdanakneiskustvu
#8614 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
statixx wrote:Bio je Magazinovic.
i pudarić,i prvi ljudi naše stranke,forto,čudićka
-
sumirprimus
#8615 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
slazem se drug pravda za bajkere!!!

- Ramzess Veliki
#8616 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa saslusas ih i kazes ne kontam, de ponovi ...sumirprimus wrote:izgleda nisam bio sasma jasan.
vehbiaj i aktivizam...![]()
I tako vise puta i vise te nece salijetat' ...
- cyprus
#8617 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne znam otkud ti da nisu bili... Bilo ih je dosta iz Naše stranke, SDP-a, pa i čak one desne ljevice (DF-GS)...Škobo Habu wrote:Nije to nikakvo iznenađenje - mi smo izrazito patrijahalna zemlja.cyprus wrote:Pa koliko se ja razumijem u Sarajevo, ovdje postoji neki balans u odnosu spram gay parade... Najbrojniji su istina i dalje oni koji su protivnici toga svega (oko 40%), ali imaš jedno 30% onih koji podržavaju sve to, te još 30% onih koji imaju izbalansiran stav, ili ih jednostavno boli q za sve to
Međutim, kada uzmemo u obzir čitavu Bosnu i Hercegovinu, onda nema sumnje da je anti-gay raspoloženje u dominantnoj većini...
Pitanje seksualnih manjina i njihovih sloboda je još uvijek tabu tema, tavori na marginama društva, jer niko nije spreman da otvori to pitanje.
Postoji li iti jedna tzv.građanska opcija koja se u svom programu bavi pitanjem LGBTQ grupacije?
Računa li na njih kao glasačko tijelo, iako su kao takvi još uvijek minorni?
Ja jučer nisam vidio niti jednog od predvodnika tzv. "ljevih" stranaka na Pride-u?
Čaga se boje?
Neko jučer na klixu među komentarima zaključi da je podrškom jučerašnjem Prideu aktuelna vlast u kantonu Sarajevo omogućila sa slijedeće izbore SDA dobije bez po muke!?
Ako to i jeste tako, što nije daleko od istine, bez obzira na sve, onda se postavlja pitanje u čemu je problem sa našim društvom?
Zar jedna takva parada može potrati oko sebe sve one rak rane ovog društva tipa korupcije, nepotizma, lošeg ekonomskog i socijalnog stanja i učiniti ih minornim u odnosu na povorku LGBTQ osoba?
Mi, kao društvo, tonemo u sve dublji mark gušći i od katrana, ne zbog populizma koji je preovladao u svim segmentima društvam, već što ljudi u poplavi svakojakih informacija više nisu u stanju da razluče dobro od zla, istinu od laže.
Cenzura je passe.
-
todd_smith
#8618 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
pa bili su ovi mladji politicari jer znaju da plima ide ka tome pa se pripremaju za buducnost i kupuju glasove
Sasa cesto koristi rijeci tipa trandza peder i slicno u privatnosti
Sasa cesto koristi rijeci tipa trandza peder i slicno u privatnosti
- Ramzess Veliki
#8619 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja kako sam razumio najvise je u povorci bilo clanova Nase stranke, SDP-ovaca, straight aktivista koji su izasli da se uslikaju da su podrzali LGBT, a najmanje onih za koje se parada organizovala?kakavdanakneiskustvu wrote:statixx wrote:Bio je Magazinovic.
-
Škobo Habu
#8620 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Magazinoć je običan šaraf u SDP - u.statixx wrote:Bio je Magazinovic.
Gdje gospoda iz DF -a, gdje Nikšić, recimo, gdje su svi oni koji će sutra povesti predizborne kampanje?
Da podebljam - problem nije u pojedincima koji su došli da opale koji selfie u korist svoje stranke, već u onome što one predstavljaju kroz svoje programe.
Borite se za univerzalna ljudska prava? Izvol'te na Pride...to vam je lakmus papir.
Last edited by Škobo Habu on 09/09/2019 11:12, edited 1 time in total.
-
Nivelacija
#8621 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Upravo to, dok su pravi pederi kuci uz TV gledali a fgr glumila budale po ulici.Ramzess Veliki wrote:Ja kako sam razumio najvise je u povorci bilo clanova Nase stranke, SDP-ovaca, straight aktivista koji su izasli da se uslikaju da su podrzali LGBT, a najmanje onih za koje se parada organizovala?kakavdanakneiskustvu wrote:statixx wrote:Bio je Magazinovic.
- Ramzess Veliki
#8622 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa to ti je isto kao da napadnes Bozu Vrecu za stajling.Hakiz wrote: Ako bih rekao da mi se kod dotičnih ne sviđaju brade i ukupno stajling, da li bi to bila mržnja![]()
-
Hakiz
#8623 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mea maxima culpa.
- Zox
#8624 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Da, i mene je to razocaraloNisrin wrote:Kakva ce sljedeca biti? Sa vozilima u pokretu, ljudima sa lancima, kaisevima, muskarcima u tangama?
I sad vidjeh da je vecina mislila da ce tako biti, a ono ljudi setali, kao sto inace setaju bilo kojim drugim povodom...
-
Škobo Habu
#8625 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
cyprus wrote:
Ne znam otkud ti da nisu bili... Bilo ih je dosta iz Naše stranke, SDP-a, pa i čak one desne ljevice (DF-GS)...
Da podebljam opet.Da podebljam - problem nije u pojedincima koji su došli da opale kojin selfie u korist svoje stranke, već u onome što one predstavljaju kroz svoje programe.
Borite se za univerzalna ljudska prava? Izvol'te na Pride...to vam je lakmus papir.
Ovo što imamo jučer sve je to stidljivo. Opipavanje pulsa glasačkog tijela. Našu stranku sam izuzeo, jer se oni jedini nisu bavili kalkulacijma oko Pridea, i od početka imaju koherentan stav. Sve ostalo oko ljevice jesu suprostavljeni stavovi unutra same stranke - DF pro at contra prvi.
Kruti konzervativni moral umotan u socijaldemokratski celofan.
Last edited by Škobo Habu on 09/09/2019 11:10, edited 2 times in total.