SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zdruzdjo

#8601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

sinoc 22:00
Raskrsnica envera sehovica i paromlinska.
Stoji policijski kombi bez oznaka a na cjeloj raskrsnici jedno 7-8 specijalaca u "digital" maskirnim zaustavljaju raju. ali vidim "pobijesna" auta su cilj.
fakat sad vec malo seru sa ovim ovakvim kontrolama. jos malo i policijski cas neka uvedu i da spavamo po stanicama kad nas nadju poslije 22:00 na cesti.
daj ba, presretace i ganjaj po gradu.
ovo samo da se moze na skupstini grada sljedecoj zasuti statistikom pa da kazu "aaaa vidite koliko mi radimo". neka uzmu statistiku prije 3-4 mjeseca i sada pa ce svima biti jasno koliko je sati i od kada su poceli raditi.
cekam samo da zazimi pa cemo onda vidjeti koliko se radi.
Horcrux

#8602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Horcrux »

Meni ne smetaju, nek rade svoj posao. :thumbup:
holowey

#8603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

apsolutno podrzavam, u zadnje vrijeme, ucestale kontrole saobracaja... ja, koji nisam u sukobu sa zakonom, se osjecam sigurnije kada vidim da rade svoj posao... nek' se gace tresu onima koji imaju oraha u dzepu... :thumbup: :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

U subotu ujutro su kod autobuske stanice kruzili od raskrsnice do semafora i nazad.
Hvatali one male kamioncice, jednog pregledaju, uskacu, rotaciju za drugim. Malo previse drame.

Cijenim da se policija aktivira, ali nema kod nas nista normalno.
Ili nikako ili ko da se zaratilo.
vješalica

#8605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

radio ne radio,narodu nikad ugoditi
drug_profi

#8606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Dok se ne vrate pjesacke patrole po naseljima i dok pendrek ne dobije amnestiju, nema pada kriminaliteta.
quarterback

#8607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

vješalica wrote:radio ne radio,narodu nikad ugoditi
:thumbup:
quarterback

#8608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

holowey wrote:apsolutno podrzavam, u zadnje vrijeme, ucestale kontrole saobracaja... ja, koji nisam u sukobu sa zakonom, se osjecam sigurnije kada vidim da rade svoj posao... nek' se gace tresu onima koji imaju oraha u dzepu... :thumbup: :bih:
peepeep

#8609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

Tomahawk11 wrote:U subotu ujutro su kod autobuske stanice kruzili od raskrsnice do semafora i nazad.
Hvatali one male kamioncice, jednog pregledaju, uskacu, rotaciju za drugim. Malo previse drame.

Jel' treba da čekamo da budemo kao Amerikanci, da se ubijamo na ulici zbog boje lizala, da bi konačno nešto uradili?
Bolje je da drotovi rade svoj posao nego da se izležavaju i gledaju odakle je vedro. I neka, podržavam kazne i pješacima (sam sam pješak i često gledam kako ljudi lete kao muhe bez glave) i vozačima. Dok se dobro ne udari po džepu, dok te dobro ne ošamari - ljudi se neće opametiti.

Samo naprijed! Rad, red i disciplina!
Logovan

#8610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:U subotu ujutro su kod autobuske stanice kruzili od raskrsnice do semafora i nazad.

Pa ako nastave ovako, onda bi bilo dobro. Bolje i ovo, nego ništa.

Ja da se pitam, pojačao bih kontrole. :mrgreen: Samo oštro.
zdruzdjo

#8611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

ama neka rade ali malo dramljenja previse.
aman pa vandredna situacija po cestama. isto u onim zemljama po latinskoj americi one racije po cestama. isto da je bio drzavni udar prije 10 dana pa ono sad sve nekakve policije po cesti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

peepeep wrote:

Jel' treba da čekamo da budemo kao Amerikanci, da se ubijamo na ulici zbog boje lizala, da bi konačno nešto uradili?
Bolje je da drotovi rade svoj posao nego da se izležavaju i gledaju odakle je vedro. I neka, podržavam kazne i pješacima (sam sam pješak i često gledam kako ljudi lete kao muhe bez glave) i vozačima. Dok se dobro ne udari po džepu, dok te dobro ne ošamari - ljudi se neće opametiti.

Samo naprijed! Rad, red i disciplina!
Nije problem sto rade svoj posao.
Problem je sto strogocu treniraju na ljudima koji zaradjuju svoju crkavicu, na postenom svijetu koji nije uzrok desavanja koja su dovela do toga da policija mora izaci na ulice.
Juce levat sa Mercedesom stoji skoro na ulazu u BBI! Znaci, parkiro lola, mozes eto nekako proci, jebe se njemu! Sto njega ne pisu?
Selektivna pravda....
zdruzdjo

#8613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

sto neko rece, u mahale i po naseljima policajce poslati "on foot" i pisi kazne, provjeravaj auta, parkiranja, zaustavljaj sto pjesaku nije stao, pjesake kaznjavaj, sumanuta voznja......
a ne nekakve "racija type" kontrole.
uglavnomja

#8614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

svaka cast muriji :thumbup:

samo da potraje :)

i ovi sto kazu: drama ...

nije to drama, to je psiholoski efekat. da jedan kreten nece sjesti za volan bez vozacke i necije dijete nece biti sahranjeno.

i u jednom postu zaustavkjaju bijesna auta, u drugom one koji rade za crkavicu :?:

i te male kamioncice, prastare vjerovatno neispravne, koji sluze za sverc :-)
uglavnomja

#8615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

a patrole po mahalama su imale efekta kad je svaka peta iliu 10. porodica imala samo 1 auto, koji se cuvao kao zlato :D

danas kad svaki 5. ili 10. 18-godisnjak ima auto - drot pjesak je besmislen. jedino da ganja djecu iz osnovne i nane i dede.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Ne znam zašto su pješačke patrole besmislene :roll: u nas u Zenici koliko sam ja pohvatao tokom smjena većina u gradskom nekom jezgru su upravo pješaci, vozila koriste saobraćajci, policajci koji idu na hitne intervencije i oni koji idu u neka naselja i sela... ali po čaršiji stvarno dosta pješaka ima. Sjećam se kada sam bio manji da su koristili i javni gradski prijevoz da dođu npr u moje selo i onda pjehobus udare, ali u zadnje vrijeme toga više nema. Sada isključivo službenim autima idu.
The BEN10

#8617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Jimmy McNulty wrote:Ne znam zašto su pješačke patrole besmislene :roll: u nas u Zenici koliko sam ja pohvatao tokom smjena većina u gradskom nekom jezgru su upravo pješaci, vozila koriste saobraćajci, policajci koji idu na hitne intervencije i oni koji idu u neka naselja i sela... ali po čaršiji stvarno dosta pješaka ima. Sjećam se kada sam bio manji da su koristili i javni gradski prijevoz da dođu npr u moje selo i onda pjehobus udare, ali u zadnje vrijeme toga više nema. Sada isključivo službenim autima idu.
Naravno da pješačke kontrole nisu besmislene.
Vlasnici sa džukelama bez brnjica i uzica, kojekakvi krimosi i narkomančići "imaš pola marke" i brdo drugih sumnjivih likova - insan će se mnogo sigurnije osjećati kad znaš da je murija tu negdje.
Uostalom, šta fali prošetati onu trbušinu sahat-dva!? Tamam da malo reguliše cirkulaciju i smanji opasnost od holesterola!
Višestruka korist!
ranger

#8618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

samo mi nije jasno kako policijska kontrola u bilo kom obliku normalnom covjeku moze smetati (u danasnjem Sarajevu)? :roll:
promaha

#8619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by promaha »

ja stvarno dosta vremen provedem u saobracaju i skoro svaku vecer barem 2 puta vozim na dionici ilidza - stari grad i ni jednom me nisu zaustavili a vozim sasvim normalno...

i podrzavam ovo sto policija radi i volio bih jos vise da radi jer i dalje primjetim pokoju budalu koja se qrci cim se prodju nedzarici prema ilidzi ...

isto pohvalno je sto sam vidio neku vecer da su izvukli crvenu R8cu, koja vozi sin Samira Ćemalovića Pike (mostarci znaju ko je on, al ukratko primarijus dr. modernog tenisa u privredi)....

neka rade svoj posao i neka jos vise zaustavljaju sto se mene tice ...
quarterback

#8620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

ranger wrote:samo mi nije jasno kako policijska kontrola u bilo kom obliku normalnom covjeku moze smetati (u danasnjem Sarajevu)? :roll:
wolfie

#8621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Ne smeta sto rade, vec smeta sto rade ho-ruk dok je aktuelno, skladno protoku vremena mozemo ocekivati povratak na staro. Nikakva policija, prevencija, samo zapisnicari vec izvrsenog krivicnog djela.
Altsa

#8622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Altsa »

drugi profil wrote:Dok se ne vrate pjesacke patrole po naseljima i dok pendrek ne dobije amnestiju, nema pada kriminaliteta.
E sad da li su slucajno naisli ili ne ali jucer vidim dvojicu drotova kako setaju po Dobrinji u punoj opremi. Da li je to naznaka da se opet vracaju kvartni policajci ili ne pitanje je.
quarterback

#8623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Altsa wrote:
drugi profil wrote:Dok se ne vrate pjesacke patrole po naseljima i dok pendrek ne dobije amnestiju, nema pada kriminaliteta.
E sad da li su slucajno naisli ili ne ali jucer vidim dvojicu drotova kako setaju po Dobrinji u punoj opremi. Da li je to naznaka da se opet vracaju kvartni policajci ili ne pitanje je.
ja sam uhljupa koji se sluzbeno zove kvartovski policajac vidio zadnji put prije mjesec dana a prije toga prije vise od godinu ...
Quaresma

#8624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Quaresma »

I ja ih vidio jednom u nedzaricima, bio ja u prolazu, bili i oni.

Pendrek dozvoliti i to ima da skine gace i dobro nalemati.

Sent from my E6653 using Tapatalk
zdruzdjo

#8625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Halo, ne vadite ba iz konteksta.
Bezveze. Znate o cemu pricam vrlo dobro. Neka zaustavljaju, neka rade, neka dignu guzice iz burekdzinica kladionica kafanica.....
Samo sto je to sve da bi se policijski komesar i slicni uhljebi oprali i rekli vidite kako mi radimo i da radimo, sta je problem.
Ovo sad sve sto se radi je gasenje vatre koja se razbuktala. Trebalo je skloniti zapaljivo sve i ne dozvoliti da do ovoga uopste dodje.
Sad odjednom specijalce istjerali na ceste ko fol da i oni rade nesto.
Daj ba odes petkom i subotom na ilidzu navece kod bosne i igmana i ko god izadje autom sa parkinga odmah alkotest u usta i hargaj auta. Odes isto na staru stanicu bistrik i ko god odozgo od parka princeva naidje isto alkotest. Kod panere stani i da vidis nasmrkanih i polupijanih adolescenata od kojih sigurno bar 30% ili nema vozacku ili nesto drugo.
Ali jok. Treba da se "vidi" da radi policija.
Post Reply