Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#8601 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Ne idu uz tebe jednodimenzionalne opaske koje tjeraju u krajnost.

Opet me jezitj kvotao a ja ultimi pisem. :hm:
:?

Kvotaj brate kome odgovaras pa ce biti jasnije.
ultima_palabra

#8602 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

De bolan, idi analiziraj Janine spotove... ovdje si izvan svoje lige.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8603 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
Ne bih karatkerisao nase postove kao iscudjavanje.

Ne kontam na sta mislis na "znaju koga su izabrali"? Oni koji su ga izabrali mislim da ne znaju. Oni ne znaju ni cemu sluzi predsjednik Amerike ni sta uopste vlada predstavlja, sta predstavljaju zakoni, sta predstavlja medjunarodna politika. Takav je i sam Trump, koji ne zna ni cemu sluzi NATO ni kako funkcionise i kako se financira. NATO je samo primjer, a ima ih bezbroj. Ignoramus Maximus. Stoga, ne, ne znaju koga su izabrali, a to ce se i vidjeti kad prodje neko vrijeme pa se pocnu sabirat racuni.

A ti ljudi koji su za njega glasali duguju svima nama izvinjenje. Ne samo u Americi, vec i svijetu. :oops:

PS: I naravno ni mnogi koji su glasali za Hillary ili za Obamu ne znaju cemu sluzi i sta moze predsjednik, ali procenat takvih ignoramusa u odnosu na ove Trumpiste je drasticno manji. Kud ces vise kad ljudi ne znaju da je Obamacare isto sto i Affordable Health Care Act. :roll:
Svejedno, halo efekt ti nalaze da kad cujes ime Tramp ocekujes ekcentrika sa bizarnim izjavama. A bez obzira koliko licno bio frustriran izborom predsjednika, trebas jako cijeniti cinjenicu da zivis u istinskoj demokratiji. Da to nije tako, nikad ne bi dobio sansu koju si dobio. Pri tom ne umanjujem tvoj licni doprinos.

Znaci o(t)pisivati svoje sunarodnjake i posmatrati ih tako sa visine nije uopste dobar arsin. A Tramp mozda jeste ekscentrik, mozda jeste u dubini duse razigrano dijete, ali daleko je od glupog covjeka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8604 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:De bolan, idi analiziraj Janine spotove... ovdje si izvan svoje lige.
Samo se opusti pajdara :wink:
NajdraziVodjaa

#8605 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Sta kae Trump ucinio protuuslugu Wildersu desnicari evrope ce ispastati a ne samo sto je Wilders postao druga najjaca opcija u Holandiji (ej radikalni desnicar koji se cak i ne trudi to zamaskirati vec otvoreno poziva na progon druga najjaca stranka u najliberalnijoj drzavi evrope kazu debakl desnice :lol: ). vec je Holandska vladajuca koalicija izgubila 30ak mandata, dje je Rutte pobjednik izgubio preko 10 ili 15 mandata, dje su socijaldemokrate kojis u bili dio te vladajuce koalicije i druga stranka spali na 5 mandata. ali nema sta debakl desnice ono svi su ocekivali da Wilders dobije 40 mandata pa je 20 katastrofa :D

Sjecam se onomad na klixu debakl austrijske desnice na predjednickim izborima a ono zeleni dobio za jedva dva procenta razlike, kaze Austrijski narod odbacio desnicu a realno ako racunas da je Austrija puna imigranata koji su svi redom glasali za zelenog dobijes to da je vecina etnickih Austrijanaca sa pravom glasa glasala za ultra desnicara Hofera 8-) sto je vrlo ozbiljna stvar. Ali liberali i mainstream mediji pricaju o debaklu a ultra desnica raste i raste i njihovo preuzimanje vlasti sada se moze samo odgoditi nikako sprijeciti.

Pretpostavljam da ce i u Njemackoj Afd koji nema cak ni jedan jedini mandat u parlamentu kad ne dobije najvise glasova na izborima ove godine liberali i mediji prikazivati ko poraz ultra desnice :D
jeza u ledja

#8606 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:
Svejedno, halo efekt ti nalaze da kad cujes ime Tramp ocekujes ekcentrika sa bizarnim izjavama. A bez obzira koliko licno bio frustriran izborom predsjednika, trebas jako cijeniti cinjenicu da zivis u istinskoj demokratiji. Da to nije tako, nikad ne bi dobio sansu koju si dobio. Pri tom ne umanjujem tvoj licni doprinos.

Znaci o(t)pisivati svoje sunarodnjake i posmatrati ih tako sa visine nije uopste dobar arsin. A Tramp mozda jeste ekscentrik, mozda jeste u dubini duse razigrano dijete, ali daleko je od glupog covjeka.
Svako ima svoje arsine. Ja glupost mrzim i nazivacu je gluposcu dok sam ziv. Ti takvi ljudi duguju svima nama ispriku.

Inace, ti takvi ljudi nisu meni obezbjedili nista, jer su se ti i takvi ljudi upravo borili protiv imigracije, za segregaciju, protiv zastite manjina, protiv liberalizacije, protiv progresa, protiv nauke, i protiv zastite okolisa. Stoga apsolutno nemam razlog da takve ljude postujem.

Naravno, generalizujem, ali shvatices poentu.

To je jedna prica, druga, o istinskoj demokratiji, je nesto sasvim drugo. Vec sam pisao da je upravo pobjeda Trumpa jos jedan dokaz da demokracija u Americi jos funkcionise, jer je imao cijeli aparatus protiv sebe.

Sto se tice toga da je Trump glup, i to sam vec objasnjavao. Ljudi se rode, odrastaju, uce, stjecu iskustvo, ali neki od njih jednostavno ostanu zakrzljali u nekim elementima zivota u stadiju puberteta. Sretao sam takve ljude mnogo puta, a siguran sam i ostali. Covjek moze biti strucnjak u svom polju, ljekar, inzenjer, programer, a da ne zna neke osnovne stvari, bilo da se to tice politike, bilo da se tice ponasanja u drustvu, bilo da se tice nauke koja nema veze sa njegovom uskom strukom, itd.
Trumpu mnogo od toga fali. Ne zna svijet oko sebe, ne poznaje drustvene norme, ne zna geografiju, ne zna historiju, ne zna politologiju, ne zna pravo, ne zna po svemu sudeci ni makroekonomiju. Ne cita knjige (sam izjavio), ne cita novine, ne vjeruje u nauku.

Ono sto zna, zna supljirati, savrseno, ima karizmu koja ocigledno pali kod nekih ljudi i to je to. Naravno da mu za to treba odati priznanje, kao i na samoj pobjedi na izborima.

Helem, racionalan covjek ne moze sebi (nije sad bitno drugima, vec sebi) objasniti mnoge Trumpove izjave kao frapantno nepoznavanje osnovnih stvari, neke druge stvari kao iracionalne, lazne, beskorisne za bilo sta osim za promociju vlastite popularnosti odredjenom broju ljudi.

Pazi, Obama, Bush, Clinton, Reagan itd itd, SVI REDOM su u kratkom roku uspjeli koalirati bar 60% ljudi oko sebe ubrzo nakon inauguracije. Znaci privuci bar jedan broj drugih. Gallup Trumpa ima trenutno na 40% approval rating, a 55% disapproval. To je strasno nizak broj za novog predsjednika.

Ljudi znaju da je glup. I mnogi sto ga vole znaju da je glup. To je njima dokaz da i oni sami, kao glupani, mogu uspjeti u zivotu.

Sto se tice stvaranja bogatstva, para na paru. I o tome smo vec pricali. Od cega je krenuo i koliko je od toga stvorio procentualno....to je manje procentualno nego sto sam ja stvorio kao useljenik od trenutka od kad sam dosao do sad. A ako znas ista o ulaganju, znas da procentualno mozes stvoriti vise ako imas veci pocetni kapital.

Jedino sto mu skidam kapu je da je ambiciozan, a to se nije mala stvar.

Da rezimiram, za mene neko moze biti istovremeno inteligentan, promucuran, ali ne i pametan, nenaucen, tj. glup. On brzo skonta neke stvari i onda se njima prilagodjava, ali uci tek toliko koliko mu je dovoljno da funckionise sa svojim bullshiting u svom vrlo uskom svijetu.

Kao sto rekoh, racionalan covjek ne moze njegovo ponasanje opisati drukcije no glupim.
jeza u ledja

#8607 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Sta kae Trump ucinio protuuslugu Wildersu desnicari evrope ce ispastati a ne samo sto je Wilders postao druga najjaca opcija u Holandiji (ej radikalni desnicar koji se cak i ne trudi to zamaskirati vec otvoreno poziva na progon druga najjaca stranka u najliberalnijoj drzavi evrope kazu debakl desnice :lol: ). vec je Holandska vladajuca koalicija izgubila 30ak mandata, dje je Rutte pobjednik izgubio preko 10 ili 15 mandata, dje su socijaldemokrate kojis u bili dio te vladajuce koalicije i druga stranka spali na 5 mandata. ali nema sta debakl desnice ono svi su ocekivali da Wilders dobije 40 mandata pa je 20 katastrofa :D

Sjecam se onomad na klixu debakl austrijske desnice na predjednickim izborima a ono zeleni dobio za jedva dva procenta razlike, kaze Austrijski narod odbacio desnicu a realno ako racunas da je Austrija puna imigranata koji su svi redom glasali za zelenog dobijes to da je vecina etnickih Austrijanaca sa pravom glasa glasala za ultra desnicara Hofera 8-) sto je vrlo ozbiljna stvar. Ali liberali i mainstream mediji pricaju o debaklu a ultra desnica raste i raste i njihovo preuzimanje vlasti sada se moze samo odgoditi nikako sprijeciti.

Pretpostavljam da ce i u Njemackoj Afd koji nema cak ni jedan jedini mandat u parlamentu kad ne dobije najvise glasova na izborima ove godine liberali i mediji prikazivati ko poraz ultra desnice :D
Bla bla. Vrlo je jasno da Wilders pretrpio tezak poraz, za one koji su pratili. ;-)
Wilders je osvojio 13% glasova, mislim halo, kuc kuc, 13%! Rutteova partija je izgubila manje od 10 mjesta. U totalu desne stranke su napredovale za 5 mandata u parlamentu koji ukupno ima 150 mjesta.

I naravno da ce AfD osvojiti broj mandata. Le Penova ce mozda i pobijediti prvi krug. To hoce li postati vladajuce partije, to je sasvim druga prica. Ako ne postane predsjednica - ona je gubitnik. Vrlo jednostavno. A i prije je bila prica o ultradesnicarima pa se tresla gora rodio se mis. Spominjes Austriju, sjetimo se Heidera. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8608 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:...
Naceo si mnogo tema, pa mozda je najbolje da krenem od premise da se relativno slazem sa tobom Ustvari mozda je bolja rijec da kontam sta zelis reci.

Ljudi o kojima govoris nisu Marsovci, to su tvoji sunarodnjaci, sa njima se sreces svaki dan u Volmartu i Starbaksu. Ne kazem da je nuzno da ih postujes, ali postuj vecinsku volju biraca u svojoj drzavi.

Eh sad glavno :D Zasto se ova tema pretvorila u pricu o liku i djelu Donalda Trampa?

Covjek je predsjednik i primarno polje interesovanja bi trebalo biti to. Sta on cita ili ne cita, u sta vjeruje, koga guzi, to je skroz irelevantno. Relevantno je ono sto ce ostati kao njegovo naslijedje.

Jer vidi i Regan kojeg se slavi kao americkog heroja je ispocetka bio poprilicno ekscentrican izbor za predsjednika. Na svoj nacin naravno. Holivudski glumac macho imidza koji je pricao idiotluke o ratovima zvijezda, o rokanju Sovjeta iz orbite, o zloj imperiji koju ce on unistiti.

Pa onda preko svega toga presao i potpisao niz sporazuma sa tim istim Sovjetima. I raznio je Modalea sa 500 i nesto elektorskih glasova na izborima za drugi mandat. Ljudi ga pamte po "Tear down this wall mr. Gorbatschow" , a malo su zaboravili kako se ko zadnja funjara vadio u Moskvi da eto nije mislio to sto je rekao za SSSR.

Malo mi je misao pobjegla, cugno sam jbga, ali sustina je da je prerano donositi velike zakljucke.
jeza u ledja

#8609 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Evo i ja naceo neki aperitiv, Montenegro, italijanski amaro. Haj uzdravlje. :-D

Helem, ja sam razvezo pricu zato sto je obicno na konstataciju "da je glup" odgovor nesto tipa on je uspjesan biznismen, ne moze biti glup, i tako. I onda pokusam objasniti zasto to mislim, a kao primjer uzimam upravo ovaj sastanak sa Merkelovom, a to je ono o cemu smo u stvari i poceli pricati. Znaci i pricamo o tome kako se on ponasa kao predsjednik, sta izjavljuje, kakve su mu ideje i "politika".

Covjek koji ne zna uopste kako funkcionise drzavni aparat i kako funkcionisu medjunarodni odnosi ne moze nikako biti dobar predsjednik SAD. Moze jedino ovima sto je godra kad Americi ide lose.

Spominjes Reagana - Reagan je pajdo moj bio guverner Kalifornije dugo godina prije nego je postao predsjednik, i jako je dugo bio u politici cak i prije toga.
Doslovce SVI americki predsjednici do sada su imali neku javnu funkciju prije nego sto su postali predsjednici, znaci koliko je to, skoro 250 godina unazad. Jal su bili guverneri, jal senatori, jal parlamentarci, kurci palci, jal kojekakvi generali, oficiri. I ne samo oni koji su postali predsjednici, nego unazad bar 100 godina doslovce svi glavni kandidati dvije stranke koji su izgubili izbore - isto tako. To nesto znaci jebiga.
Mislim razumijem, hoces promjenu politike, ok. Ali izabrati Ignoramusa Maximusa da vodi stado ovaca, izabrati covjeka koji jednostavno ne moze zbliziti dvije grupe ljudi, to je za naucno istrazivanje.

Ma mislim, jebiga, potrefilo se dosta stvari, slabi kandidati Republikanske partije, slab kandidat Demokratske partije - malo izborne igre brojevima - i dobijemo to sto dobijemo - 41% populacije je podrzalo covjeka koji jednostavno nije kvalifikovan da bude predsjednik SAD, manjina.

I kazem pricace se o tome kad se sve zavrsi i prasina slegne, isto kao sto se pricalo o Bushu koji je na kraju postao omrazen kod istih onih koji su ga izabrali. Kad malo dodje treznjenje onda ce bit sabiranje racuna, a do tad sto ce razni ljudi fasovali (ili su vec fasovali) za to niko nece odgovarat.
NajdraziVodjaa

#8610 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

jeza u ledja wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Sta kae Trump ucinio protuuslugu Wildersu desnicari evrope ce ispastati a ne samo sto je Wilders postao druga najjaca opcija u Holandiji (ej radikalni desnicar koji se cak i ne trudi to zamaskirati vec otvoreno poziva na progon druga najjaca stranka u najliberalnijoj drzavi evrope kazu debakl desnice :lol: ). vec je Holandska vladajuca koalicija izgubila 30ak mandata, dje je Rutte pobjednik izgubio preko 10 ili 15 mandata, dje su socijaldemokrate kojis u bili dio te vladajuce koalicije i druga stranka spali na 5 mandata. ali nema sta debakl desnice ono svi su ocekivali da Wilders dobije 40 mandata pa je 20 katastrofa :D

Bla bla. Vrlo je jasno da Wilders pretrpio tezak poraz, za one koji su pratili. ;-)
Wilders je osvojio 13% glasova, mislim halo, kuc kuc, 13%! Rutteova partija je izgubila manje od 10 mjesta. U totalu desne stranke su napredovale za 5 mandata u parlamentu koji ukupno ima 150 mjesta.

I naravno da ce AfD osvojiti broj mandata. Le Penova ce mozda i pobijediti prvi krug. To hoce li postati vladajuce partije, to je sasvim druga prica. Ako ne postane predsjednica - ona je gubitnik. Vrlo jednostavno. A i prije je bila prica o ultradesnicarima pa se tresla gora rodio se mis. Spominjes Austriju, sjetimo se Heidera. :oops:
Ne znam tacno ne mogu da pofatam koliko je tacno ko izgubio a mrsko mi traziti ali uglavnom ta vladajuca koalicija na celu sa Ruteom je zestoko popusila, pogotovo njihov partner Socialdemokrate, Wilders nije pobjedio ali nije ni dozivio debakl kako to prikazujete. Uostalom preuvelicava se taj neki "poraz" Wildersa kako bi se odvratila paznja sa veoma moguce pobjede Le Pen u Francuskoj koja ce na Evropu imati sto puta veci utjecaj nego da Wilders pobjedi u Holandiji. Koliko sam upratio konkurencija Le Pen je smijesna, taj Fillon se reklamirao kao favorit je koliko upratih debelo u skandalima, Le Pen mogu pobjediti samo ako se svi udruze sto ej dovoljan dokaz koliko je desnica jaka. Heider se nasao u pogresno vrijeme cini mi se da je i vlast cak imao tada bas i nije bilo popularno biti ultra desnicar, sada se situacija u evropi a i globalno dosta promjenila.
Saul Alvarez

#8611 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Saul Alvarez »

Milk: The new symbol of racism in Donald Trump’s America

http://www.washingtontimes.com/news/201 ... s-america/

:lol:
daddy-kool

#8612 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Da rezimiram, za mene neko moze biti istovremeno inteligentan, promucuran, ali ne i pametan, nenaucen, tj. glup. On brzo skonta neke stvari i onda se njima prilagodjava, ali uci tek toliko koliko mu je dovoljno da funckionise sa svojim bullshiting u svom vrlo uskom svijetu.

Kao sto rekoh, racionalan covjek ne moze njegovo ponasanje opisati drukcije no glupim.
To što si opisao je ljenost i bahatost, a odlično odgovara Trumpu.
jeza u ledja

#8613 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote: Ne znam tacno ne mogu da pofatam koliko je tacno ko izgubio a mrsko mi traziti ali uglavnom ta vladajuca koalicija na celu sa Ruteom je zestoko popusila, pogotovo njihov partner Socialdemokrate, Wilders nije pobjedio ali nije ni dozivio debakl kako to prikazujete. Uostalom preuvelicava se taj neki "poraz" Wildersa kako bi se odvratila paznja sa veoma moguce pobjede Le Pen u Francuskoj koja ce na Evropu imati sto puta veci utjecaj nego da Wilders pobjedi u Holandiji. Koliko sam upratio konkurencija Le Pen je smijesna, taj Fillon se reklamirao kao favorit je koliko upratih debelo u skandalima, Le Pen mogu pobjediti samo ako se svi udruze sto ej dovoljan dokaz koliko je desnica jaka. Heider se nasao u pogresno vrijeme cini mi se da je i vlast cak imao tada bas i nije bilo popularno biti ultra desnicar, sada se situacija u evropi a i globalno dosta promjenila.
Vidjecemo prvo hoce li Lepinja pobijediti pa cemo onda dalje.
jeza u ledja

#8614 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sta je ovo Donnie nam pao na drugu stranicu. :(

Helem, danas mu je mozda i najbitniji dan predsjednikovanja - danas Predstavnicki dom glasa za novi zakon o zdravstvenom osiguranju, koji ce valjda ukinuti Obamacare (ACA) i postaviti novi (AHCA) zakon. Da ne idem sad u detalje jer je komplikovano, ali sustina zakona se svodi na ukidanje subvencija siromasnim i ukidanje kazni ljudima koji nemaju osiguranje a mogu ga priustiti, kao i za stopiranje prosirenja Medicaida. Po svemu sudeci, novi zakon (u stvari za sad se radi o prijedlogu zakona) bi oduzeo 20 miliona ljudi besplatno osiguranje. Kont je otprilike taj da ce se smanjiti rast cijena zdravstvenog osiguranja za ljude koji ga kupuju, sto je malo je rec diskutabilno.

Uglavnom, Republikanci su o ovome pricali godinama. Ukidanje Obamacarea im je sveti gral kojeg su ganjali od njegovog uvodjenja. Kako oni, tako i Trump. I danas je Dan D za donosenje te odluke, tj. za glasanje. Ovo sto su sklepali ne lici ni na sta, ima podrsku sveukupno 17% stanovnistva, te mu se protive i umjereni Republikanci, ali pogotovo oni tvrdokorni, koji ga nazivaju Obamacare-lite. Zadnjih par sedmica se vodila zestoka borba medju njima oko pojedinih dijelova prijedloga novog zakona, razne interesne grupe su lobirale za razne stvari, puno nekih pokretnih dijelova. Otprilike povucete na jednu stranu, drugi kraj pocne da se buni. Vratite unazad, ovi prvi kazu da nece glasati. I tako u krug. Isto se desavalo prije 8 godina kad su Demokrate gurale svoj zakon kad su imali vecinu i Obamu, ali ga na kraju nekako sklopise i napravise Frankestajna koji je danas zakon, kakav takav.
Kroz isto sad prolaze Republikanci, ali izgleda uvidjaju da je lako srati sa strane, a mnogo teze stvarno voditi drzavu. Trump neki dan rece "ko bi reko da je zdravstveno osiguranje toliko komplikovano" :lol: :lol: .

Helem, danas je Dan D. Trebao je biti juce, ali je pomjeren za danas (za par sati ce biti glasanje). Republikanci mogu dozvoliti da izgube samo 22 predstavnika (posto im treba prosta vecina), medjutim, izgleda da je njih 30ak protiv. Dio onih najtvrdokornijih, i dio onih umjerenih. I jedni i drugi se plase gubitka glasova u svojim distriktima. Istovremeno, Trump se tu postavio kao glavni pregovarac i deal maker, posto je, je li, on doktorirao na tome ( :lol: ). Zvao je ljude, dobijao glas jedan po jedan, vjerovatno dogovarao neke kompromise, dijelio neke privilegije iza kulisa, medjutim sinoc je rekao dosta je, izvolite glasajte. Ono u stilu pravog pregovaraca kad se ustane od stola i izadje iz sobe. :oops: Vidjecemo za par sati da li ce uspjeti. Za sada ne izgleda dobro, ali ko zna. Ima tu mnogo stvari na koje predstavnici moraju misliti, kako ce izgledati ako ne izglasaju ukidanje necega za sta su poslani tamo, da li ce ako znaju da ce vec prijedlog zakona pasti, biti na krivoj strani historije ako ne glasaju za njega, itd. Ako se ovaj prijedlog zakona izglasa, to bi se smatralo dosadasnjom najvecom Trumpovom pobjedom. Ako se pak ne izglasa - njegovom nesposobnoscu kao pregovaracu.

E sad, naravno, ovo je samo Predstavnicki dom. Ako prijedlog zakona prodje, onda se salje u Senat, a tek ga tamo ceka mnostvo senatora koji nece za njega ni da cuju. Za razliku od predstavnika, oni moraju da misle o malo sirem auditoriju u svojim drzavama, pa su stoga i umjereniji, ali i nezavisniji sto se tice uticaja predsjednika. Sasvim je sigurno da bi dodavali svoje amandmane na zakon koji bi pomjerili vjerovatno vise u sredinu, sto bi onda znacilo da bi zakon bio vracen u HoR i tamo pao jer bi se jos vise konzervativaca odlijepilo. Tako da, ovo danas je naravno samo dio cijele price.

Za sve ucesnike ove igranke bitno je kako se postaviti prije glasanja, u slucaju dva razlicita rezultata. Trump je vec prijetio raznim predstavnicima da ce ici u kampanju protiv njih za dvije godine, ako ne budu glasali ZA. Vec se postavio istovremeno na stolicu tipa "ja sam ucinio sve sto sam mogao, ali levati ne daju" i na drugu stolicu tipa "izglasavanje ovog zakona je moja pobjeda, ja sam zasluzan". Druga je sad stvar sto Trump stvarno nije u vezi zakona uradio nista, jer on jednostavno o tome ni ne zna nista.
Naravno i predstavnici rade svoje kalkulacije.

Na kraju, Demokrata naravno ni na mapi. :roll: Ne ocekuje se da ce ijedan jedini Demokrata u Kongresu glasati za bilo sta sto ukida Obamacare. Oni jesu manjina, ali naravno i oni glasaju. Kako bi bilo lijepo da se za neki zakon fino umjesto udovoljavanja radikala pruzi ruka na drugu stranu i napravi zakon koji ce zadovoljiti sve umjerene, a tako i vecinu ljudi u zemlji. Al kurko, nece Demokrate, kao sto nisu htjeli ni Republikanci prije 8 godina. Americka politika je danas toliko polarizovana da su umjereni politicari u stvarnosti u manjini, a to se ne isplati. Raja jednostavno nece da slusa detalje, cuje samo galamu onih najglasnijih.

Nista, ostaje nam da pratimo ishod glasanja, :meza1:
jeza u ledja

#8615 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Iiii....KURKO. Muahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne smiju ni da izadju da glasaju, Hahahhahaa :lol: :lol: :lol: :lol:

Da vidimo koga ce sad Trump kriviti. The Negotiator, Art of no Deal :lol: :lol: :lol: :lol:

:meza1:
fosna2014

#8616 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fosna2014 »

Koja pušiona Trumpa.
TAFKAP

#8617 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Šta bi, jesu li (iz)glasali?
mO k3

#8618 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

TAFKAP wrote:Šta bi, jesu li (iz)glasali?
:mrgreen:
Jeli ijedan predsjednik dobio ovoliko šamarčina kao Trump ??
jeza u ledja

#8619 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

TAFKAP wrote:Šta bi, jesu li (iz)glasali?
Nisu. Otkazali glasanje. U sali se Demokrate deranjale sa "Vote! Vote! Vote!" :lol: :lol: :lol:

Trump izasao i rekao ovo je Pelosijin i Schumerov poraz :-) jer Demokrate own Obamacare.
No onda je rekao nesto tipa volio bi da svi zajedno sjednu (i D i R) i nadju neko rijesenje. Sto bi bio step in the right direction, sto bi rekli.
Al kurko, kad je pola GOP od zla oca i gore matere. Zato nije moglo ni onda prije 8 godina. To ne zna cemu sluzi uopste u Kongresu, osim da smetaju.

Al lako je bit opozicija, je li. Valja malo i vladati.

Ej, ali pazi, OSAM GODINA o ovome pricaju. OSAM GODINA se dernjaju protiv Obamacare. OSAM GODINA su imali da sklope novi zakon. Imaju vecinu u Predstavnickom domu. Imaju vecinu u Senatu. Imaju svog covjeka u Bijeloj Kuci.
I? Kurko. Muahahaha :lol: :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8620 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

bice polako
dje zurite
sumirprimus

#8621 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Jao jao konzervativaca nisu ni za krastavica.
Nista bez dobrih starih liberala.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8622 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

8 godina je pred nama samo laganini
da ne pokrene neki rat
da riješi unutarnje stvari koje ce kopirati pola svijeta

i bice legenda za pamcenje
iovako je legenda ali eto pride jos
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8623 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

ovom tVumpu jedino sto bidne poslo za rukom to je da pritisne crveno dugme za atomske... ja jadnika braco moja mila...
jeza u ledja

#8624 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Black swan wrote:8 godina je pred nama samo laganini
da ne pokrene neki rat
da riješi unutarnje stvari koje ce kopirati pola svijeta

i bice legenda za pamcenje
iovako je legenda ali eto pride jos
Cega ba osam godina? :lol: :lol: :lol:
Muahahahaha :lol: :lol: :lol:

Legenda, jeste, nema. Nesto ko sto je bio Nixon. :lol:

Al kad se samo sjetim. GOP je jedno 85 puta u zadnjih 6 godina pokusavao izglasati ukidanje Obamacare u HoR. Sad, prvi put kad imaju vecinu, ne mogu ga izglasati sami. Muahahahhaa :lol: :lol: :lol:

Legendo, Obama je imao istu situaciju i uspio zavrnuti dovoljno glasova u Senatu da mu dostave zakon na potpis. Vidis, to je vec djelo legendi. :thumbup: :izet:
breba

#8625 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breba »

Ako Paul Ryan nakon ovoga odleti sa pozicije speakera onda se mora priznati da ga je Trump odradio u stilu House of Cards.
A ako je suditi prema Breitbart news, agencijom Steve Bannon-a, ovo je upravo sto se desilo.
Vec spinuju i na sav glas ovaj zakon zovu Ryancare i traze smjenu Ryan-a, koji kao sto znamo nema bas najbolju istoriju odnosa sa Trumpom.
Ne ide ovaj debakl na ruku ni Trumpu ali nije bas ni da je njega licno pogodilo. Vise moze da dobije nego da izgubi.
Post Reply