_BataZiv_0809 wrote:Ne idu uz tebe jednodimenzionalne opaske koje tjeraju u krajnost.
Opet me jezitj kvotao a ja ultimi pisem.
Kvotaj brate kome odgovaras pa ce biti jasnije.
_BataZiv_0809 wrote:Ne idu uz tebe jednodimenzionalne opaske koje tjeraju u krajnost.
Opet me jezitj kvotao a ja ultimi pisem.
Svejedno, halo efekt ti nalaze da kad cujes ime Tramp ocekujes ekcentrika sa bizarnim izjavama. A bez obzira koliko licno bio frustriran izborom predsjednika, trebas jako cijeniti cinjenicu da zivis u istinskoj demokratiji. Da to nije tako, nikad ne bi dobio sansu koju si dobio. Pri tom ne umanjujem tvoj licni doprinos.jeza u ledja wrote:
Ne bih karatkerisao nase postove kao iscudjavanje.
Ne kontam na sta mislis na "znaju koga su izabrali"? Oni koji su ga izabrali mislim da ne znaju. Oni ne znaju ni cemu sluzi predsjednik Amerike ni sta uopste vlada predstavlja, sta predstavljaju zakoni, sta predstavlja medjunarodna politika. Takav je i sam Trump, koji ne zna ni cemu sluzi NATO ni kako funkcionise i kako se financira. NATO je samo primjer, a ima ih bezbroj. Ignoramus Maximus. Stoga, ne, ne znaju koga su izabrali, a to ce se i vidjeti kad prodje neko vrijeme pa se pocnu sabirat racuni.
A ti ljudi koji su za njega glasali duguju svima nama izvinjenje. Ne samo u Americi, vec i svijetu.![]()
PS: I naravno ni mnogi koji su glasali za Hillary ili za Obamu ne znaju cemu sluzi i sta moze predsjednik, ali procenat takvih ignoramusa u odnosu na ove Trumpiste je drasticno manji. Kud ces vise kad ljudi ne znaju da je Obamacare isto sto i Affordable Health Care Act.
Samo se opusti pajdaraultima_palabra wrote:De bolan, idi analiziraj Janine spotove... ovdje si izvan svoje lige.
Svako ima svoje arsine. Ja glupost mrzim i nazivacu je gluposcu dok sam ziv. Ti takvi ljudi duguju svima nama ispriku._BataZiv_0809 wrote:
Svejedno, halo efekt ti nalaze da kad cujes ime Tramp ocekujes ekcentrika sa bizarnim izjavama. A bez obzira koliko licno bio frustriran izborom predsjednika, trebas jako cijeniti cinjenicu da zivis u istinskoj demokratiji. Da to nije tako, nikad ne bi dobio sansu koju si dobio. Pri tom ne umanjujem tvoj licni doprinos.
Znaci o(t)pisivati svoje sunarodnjake i posmatrati ih tako sa visine nije uopste dobar arsin. A Tramp mozda jeste ekscentrik, mozda jeste u dubini duse razigrano dijete, ali daleko je od glupog covjeka.
Bla bla. Vrlo je jasno da Wilders pretrpio tezak poraz, za one koji su pratili.NajdraziVodjaa wrote:Sta kae Trump ucinio protuuslugu Wildersu desnicari evrope ce ispastati a ne samo sto je Wilders postao druga najjaca opcija u Holandiji (ej radikalni desnicar koji se cak i ne trudi to zamaskirati vec otvoreno poziva na progon druga najjaca stranka u najliberalnijoj drzavi evrope kazu debakl desnice). vec je Holandska vladajuca koalicija izgubila 30ak mandata, dje je Rutte pobjednik izgubio preko 10 ili 15 mandata, dje su socijaldemokrate kojis u bili dio te vladajuce koalicije i druga stranka spali na 5 mandata. ali nema sta debakl desnice ono svi su ocekivali da Wilders dobije 40 mandata pa je 20 katastrofa
![]()
Sjecam se onomad na klixu debakl austrijske desnice na predjednickim izborima a ono zeleni dobio za jedva dva procenta razlike, kaze Austrijski narod odbacio desnicu a realno ako racunas da je Austrija puna imigranata koji su svi redom glasali za zelenog dobijes to da je vecina etnickih Austrijanaca sa pravom glasa glasala za ultra desnicara Hoferasto je vrlo ozbiljna stvar. Ali liberali i mainstream mediji pricaju o debaklu a ultra desnica raste i raste i njihovo preuzimanje vlasti sada se moze samo odgoditi nikako sprijeciti.
Pretpostavljam da ce i u Njemackoj Afd koji nema cak ni jedan jedini mandat u parlamentu kad ne dobije najvise glasova na izborima ove godine liberali i mediji prikazivati ko poraz ultra desnice
Naceo si mnogo tema, pa mozda je najbolje da krenem od premise da se relativno slazem sa tobom Ustvari mozda je bolja rijec da kontam sta zelis reci.jeza u ledja wrote:...
Ne znam tacno ne mogu da pofatam koliko je tacno ko izgubio a mrsko mi traziti ali uglavnom ta vladajuca koalicija na celu sa Ruteom je zestoko popusila, pogotovo njihov partner Socialdemokrate, Wilders nije pobjedio ali nije ni dozivio debakl kako to prikazujete. Uostalom preuvelicava se taj neki "poraz" Wildersa kako bi se odvratila paznja sa veoma moguce pobjede Le Pen u Francuskoj koja ce na Evropu imati sto puta veci utjecaj nego da Wilders pobjedi u Holandiji. Koliko sam upratio konkurencija Le Pen je smijesna, taj Fillon se reklamirao kao favorit je koliko upratih debelo u skandalima, Le Pen mogu pobjediti samo ako se svi udruze sto ej dovoljan dokaz koliko je desnica jaka. Heider se nasao u pogresno vrijeme cini mi se da je i vlast cak imao tada bas i nije bilo popularno biti ultra desnicar, sada se situacija u evropi a i globalno dosta promjenila.jeza u ledja wrote:Bla bla. Vrlo je jasno da Wilders pretrpio tezak poraz, za one koji su pratili.NajdraziVodjaa wrote:Sta kae Trump ucinio protuuslugu Wildersu desnicari evrope ce ispastati a ne samo sto je Wilders postao druga najjaca opcija u Holandiji (ej radikalni desnicar koji se cak i ne trudi to zamaskirati vec otvoreno poziva na progon druga najjaca stranka u najliberalnijoj drzavi evrope kazu debakl desnice). vec je Holandska vladajuca koalicija izgubila 30ak mandata, dje je Rutte pobjednik izgubio preko 10 ili 15 mandata, dje su socijaldemokrate kojis u bili dio te vladajuce koalicije i druga stranka spali na 5 mandata. ali nema sta debakl desnice ono svi su ocekivali da Wilders dobije 40 mandata pa je 20 katastrofa
![]()
Sjecam se onomad na klixu debakl austrijske desnice na predjednickim izborima a ono zeleni dobio za jedva dva procenta razlike, kaze Austrijski narod odbacio desnicu a realno ako racunas da je Austrija puna imigranata koji su svi redom glasali za zelenog dobijes to da je vecina etnickih Austrijanaca sa pravom glasa glasala za ultra desnicara Hoferasto je vrlo ozbiljna stvar. Ali liberali i mainstream mediji pricaju o debaklu a ultra desnica raste i raste i njihovo preuzimanje vlasti sada se moze samo odgoditi nikako sprijeciti.
Pretpostavljam da ce i u Njemackoj Afd koji nema cak ni jedan jedini mandat u parlamentu kad ne dobije najvise glasova na izborima ove godine liberali i mediji prikazivati ko poraz ultra desnice![]()
Wilders je osvojio 13% glasova, mislim halo, kuc kuc, 13%! Rutteova partija je izgubila manje od 10 mjesta. U totalu desne stranke su napredovale za 5 mandata u parlamentu koji ukupno ima 150 mjesta.
I naravno da ce AfD osvojiti broj mandata. Le Penova ce mozda i pobijediti prvi krug. To hoce li postati vladajuce partije, to je sasvim druga prica. Ako ne postane predsjednica - ona je gubitnik. Vrlo jednostavno. A i prije je bila prica o ultradesnicarima pa se tresla gora rodio se mis. Spominjes Austriju, sjetimo se Heidera.
To što si opisao je ljenost i bahatost, a odlično odgovara Trumpu.jeza u ledja wrote:
Da rezimiram, za mene neko moze biti istovremeno inteligentan, promucuran, ali ne i pametan, nenaucen, tj. glup. On brzo skonta neke stvari i onda se njima prilagodjava, ali uci tek toliko koliko mu je dovoljno da funckionise sa svojim bullshiting u svom vrlo uskom svijetu.
Kao sto rekoh, racionalan covjek ne moze njegovo ponasanje opisati drukcije no glupim.
Vidjecemo prvo hoce li Lepinja pobijediti pa cemo onda dalje.NajdraziVodjaa wrote: Ne znam tacno ne mogu da pofatam koliko je tacno ko izgubio a mrsko mi traziti ali uglavnom ta vladajuca koalicija na celu sa Ruteom je zestoko popusila, pogotovo njihov partner Socialdemokrate, Wilders nije pobjedio ali nije ni dozivio debakl kako to prikazujete. Uostalom preuvelicava se taj neki "poraz" Wildersa kako bi se odvratila paznja sa veoma moguce pobjede Le Pen u Francuskoj koja ce na Evropu imati sto puta veci utjecaj nego da Wilders pobjedi u Holandiji. Koliko sam upratio konkurencija Le Pen je smijesna, taj Fillon se reklamirao kao favorit je koliko upratih debelo u skandalima, Le Pen mogu pobjediti samo ako se svi udruze sto ej dovoljan dokaz koliko je desnica jaka. Heider se nasao u pogresno vrijeme cini mi se da je i vlast cak imao tada bas i nije bilo popularno biti ultra desnicar, sada se situacija u evropi a i globalno dosta promjenila.
TAFKAP wrote:Šta bi, jesu li (iz)glasali?
Nisu. Otkazali glasanje. U sali se Demokrate deranjale sa "Vote! Vote! Vote!"TAFKAP wrote:Šta bi, jesu li (iz)glasali?
Cega ba osam godina?Black swan wrote:8 godina je pred nama samo laganini
da ne pokrene neki rat
da riješi unutarnje stvari koje ce kopirati pola svijeta
i bice legenda za pamcenje
iovako je legenda ali eto pride jos