Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#8601 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Nije to jos nista koliko ce ih tek "ostati bez glave"

S moje sokoćalo
155_mm

#8602 Re: Republika Turska

Post by 155_mm »

Kikibombona wrote:
Danguba wrote: Pa jel vidis da je od sinoc pocela borba protiv onih sto diraju pkk teroriste. :D
:thumbup: :thumbup:

Odlicno zapazanje. Bravo.

Pisao sa kako se Erdogan izvinio Putinu, Benji, Abadiju, Asadu, Sisiju... pa sam rekao da se jos samo treba izviniti Camilu, lideru PKK... mozda je ovo uvertira... Adem je bio na prvoj liniji u borbi protiv PKK!
cuj pisao? uz gusle odpjevo bola'!
Zgoljo

#8603 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

O'zone wrote:Ovi Egipćani su fakati Faraoni

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/vijec ... /160716106
Diplomate, koje nisu željele da budu imenovane, izjavile su da je Egipat tvrdio da Vijeće sigurnosti nije u poziciji da utvrdi da li je Vlada Turske demokratski izabrana.
:lol:
Ali kad covjek razmisli vise je zalosno nego smijesno.
To je taj svijet u kojem danas zivimo.Cuj Egipat ima primjedbu na legitimitet turskih vlasti.Zemljo otvori se :run:
emigrazione

#8604 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by emigrazione »

O'zone wrote:
emigrazione wrote:Ne kontam cemu ovi masovno hapsenje sudija, koji kurac tri hiljade nekakvih sudija ima sa vojnim pucem....
Pa očigledno su slabo sudili čim su ovi skupili muda da izvrše puč bez straha od suđenja....

Karikiram. A možda i jeste tako.
Totalno neozbiljno, mogli bi im onda i roditelje uhapsiti sto ih rodise ovakve pucisticke...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8605 Re: Republika Turska

Post by Truba »

turci imaju pravo voljeti svoga prdsjednika
a sirijci nemaju to pravo :)
155_mm

#8606 Re: Republika Turska

Post by 155_mm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote:Dosli smo do drkanja na turske tenkove :mrgreen:

Nego hoce mi neko od legalista odgovoriti na ovo pitanje. Da li je jna trebala skinuti milosevica, tudjmana inostale davne 91 dok su zemlju vodili upropast ili ih nije trebalo dirati jer su demokratski izabrani?
Njemačke Bodkin, njemačke tenkove. :wink:

Čovjek koji je osujetio JNA akciju se zvao Bogić Bogićević koji je glasao protiv i time JNA nije imala legitimitet da djeluje. Sve ostalo je istorija... :oops:
kolega Bodko je ocigledno potpuno izgubljen zbog ovih dogadjaja u turskoj. kako inace objasniti da mu je na um palo da poredi JNA sa vojskom turske.
:-)
Reglan

#8607 Re: Republika Turska

Post by Reglan »

Sta bi s onom flotom?
insomnia78

#8608 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Reglan wrote:Sta bi s onom flotom?
Uplovila u Jadran. Mirno spavajte

S moje sokoćalo
Zgoljo

#8609 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

mirsek wrote:
Čime je jučer konkretno ustavni poredak Turske bio ugrožen pa je to bio povod da vojska reaguje? :cry:
Samim cinom pozivanja naroda preko minareta i koristenje vjerskih objekata u politicke svrhe je skrenuto sa Ataturkovog sekularnog puta.

“Democracy is like a train: when you reach your destination, you get off.”

Recep Tayyip Erdogan
:shock: Standardno trolanje. De vrati film samo dva sata prije tog pozivanja pa reci zašto su pouzivali. :oops:
Bodkin wrote:
Poenta je da erdogan vodi tursku u suprotnom smjeru od onog koji je ostavio ataturk
Ali ako preko 50% ljudi to želi, dakle želi promjene i neka odstupanja od tog zadatog kursa ne vidim gdje je problem? :shock:
Treba li u Britaniji dići vojsku ilegalno mimo regularnih instotucija jer odstupa od puta EU? Zašto ne?
Problem je u tome sto se to njemu ne svidja i shodno njegovim zeljama Turci bi morali svrgnuti Erdogana jer nije bitno sta su Turci izabrali nego je bitno je li to po njegovom cejfu ili nije :-)
Last edited by Zgoljo on 16/07/2016 21:14, edited 1 time in total.
insomnia78

#8610 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Zgoljo wrote:
O'zone wrote:Ovi Egipćani su fakati Faraoni

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/vijec ... /160716106
Diplomate, koje nisu željele da budu imenovane, izjavile su da je Egipat tvrdio da Vijeće sigurnosti nije u poziciji da utvrdi da li je Vlada Turske demokratski izabrana.
:lol:
Ali kad covjek razmisli vise je zalosno nego smijesno.
To je taj svijet u kojem danas zivimo.Cuj Egipat ima primjedbu na legitimitet turskih vlasti.Zemljo otvori se :run:
Je l' stvarno ne vidis o cemu se tu radi?
Sisi je na vlast dosao tako sto je vojska svrgnula na izborima izabranog predsjednika. Bilo bi ravno cudu da podrze Erdogana

S moje sokoćalo
Co0l

#8611 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Jebo flotu,meni vise brine sta bi sa fosnom,sinoc je bio u ekstazi i onda naprasno nestade.Da i njega narod ne zarobi...

Sent from my LG-D331 using Tapatalk
skupljac_zeljeza

#8612 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Reis Kavazović: Sinoć smo s dovama pratili dešavanja u našoj prijateljskoj Turskoj

emigrazione

#8613 Re: Republika Turska

Post by emigrazione »

Aaa nismo s kožice silazili...
prof.

#8614 Re: Republika Turska

Post by prof. »

Bodkin wrote:Dosli smo do drkanja na turske tenkove :mrgreen:

Nego hoce mi neko od legalista odgovoriti na ovo pitanje. Da li je jna trebala skinuti milosevica, tudjmana inostale davne 91 dok su zemlju vodili upropast ili ih nije trebalo dirati jer su demokratski izabrani?
naravno da nije. da se JNA nije miješala do rata ne bi ni došlo! upravo u tvom pitanju se i krije odgovor i na ova dešavanja u turskoj - vojska treba da brani državu a ne da se miješa u unutrašnja pitanja! poteze miloševića i tuđmanja je trebalo da rješava ustavni sud a ne vojska. bez pomoći JNA milošević bi ostao samo karikatura na historijskoj sceni.
insomnia78

#8615 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:Jebo flotu,meni vise brine sta bi sa fosnom,sinoc je bio u ekstazi i onda naprasno nestade.Da i njega narod ne zarobi...

[emoji23][emoji23][emoji23]
A kapetan ka'e, iz pouzdanih izvora Erdogan kren'o traziti azil u Njemackoj ovi ga odbili pa ode za London

S moje sokoćalo
Better Man

#8616 Re: Republika Turska

Post by Better Man »

Problem Erdogana je što mu se osladila vlast i što želi da uvede predsjednički sistem, tj da ojača svoju poziciju do te mjere da se samo on pita za sve. Praktički želi da uvede na jedan način diktaturu u kojoj bi se mogao obračunavati sa svima koji misle drugačije i da jednu sekularnu državu malo više islamizira. Sve to je dovelo do pokušaja državnog udara i svrgavanja Erdogana.
155_mm

#8617 Re: Republika Turska

Post by 155_mm »

Black swan wrote:turci imaju pravo voljeti svoga prdsjednika
a sirijci nemaju to pravo :)
a da se prvo pogleda nacin biranja politickih predstavnika u siriji prije sukoba sa onim u turskoj. mozda neke stvari budu jasnije. ali mozda!
mirsek

#8618 Re: Republika Turska

Post by mirsek »

insomnia78 wrote: Je l' stvarno ne vidis o cemu se tu radi?
Sisi je na vlast dosao tako sto je vojska svrgnula na izborima izabranog predsjednika. Bilo bi ravno cudu da podrze Erdogana

S moje sokoćalo
Ja ipak mislim da je to zato sto je AKP bila bliska sa muslimanskim bratstvom koje je i tajno naoruzavala kad je bio sukob sa vojskom i protivnickim demonstrantima pa mu Sisi malo kontrira. :D
Co0l

#8619 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:
Co0l wrote:Jebo flotu,meni vise brine sta bi sa fosnom,sinoc je bio u ekstazi i onda naprasno nestade.Da i njega narod ne zarobi...

[emoji23][emoji23][emoji23]
A kapetan ka'e, iz pouzdanih izvora Erdogan kren'o traziti azil u Njemackoj ovi ga odbili pa ode za London

S moje sokoćalo
Bezbeli procito u talijanskoj stampi.Kazu da je konto u Teheran odletit al se bojo da ga S-400 iz Tartusa ne skine.[emoji1]
Jack Be Nimble

#8620 Re: Republika Turska

Post by Jack Be Nimble »

Ako stvarno islamisti pocnu uzimati vlast onda Turskoj treba Cersei Lannister da cistim postupkom rijesi taj problem :D
insomnia78

#8621 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:

S moje sokoćalo
Ja ipak mislim da je to zato sto je AKP bila bliska sa muslimanskim bratstvom koje je i tajno naoruzavala kad je bio sukob sa vojskom i protivnickim demonstrantima pa mu Sisi malo kontrira. :D
Pa sigurno da ima i toga ali mislim da bi Egipat tako glasao bez obzira ko da je u pitanju

S moje sokoćalo
sarajevoxxxx

#8622 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Inače jedine arapske zemlje koje su odmah osudile vojni udar i podržale tursku vladu su Katar i Maroko.
mirsek

#8623 Re: Republika Turska

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
mirsek wrote:

S moje sokoćalo
Pa sigurno da ima i toga ali mislim da bi Egipat tako glasao bez obzira ko da je u pitanju

S moje sokoćalo
Ma nije ista situVacija uopste.
Iza egipatske vojske je bilo na milione antiMursi demonstranata i onda je vojska da uspostavi red i mir tj. da sprijeci gradjanski rat skinula Mursija.
Iza ovih turskih nazovi pucista niko od naroda nije stajao na barikadama.
Zgoljo

#8624 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Insomnija,Sisijev Egipat da ima primjedbe na demokraticnost,Egipat tog generala izabranog cistom voljom naroda.
Skrecem paznju na šizofrenost svijeta u kojem zivimo.
Last edited by Zgoljo on 16/07/2016 21:27, edited 1 time in total.
insomnia78

#8625 Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ne kazem ja to. Ka kazem da zemlje koje su u slicnim situacijama obicno ne prave takve presedane
Tako npr Spanija, zbog Katalonije nece nikad nigdje podrzati separatiste

S moje sokoćalo
Post Reply