BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

bumerangss

#8601 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Ja od 2003 imam 061 bhtelecom i 2016-te mi pukne film i oređem na tadašnju GO mrežu tako nekako se zvala dopinjavao na duhanpromet trafikama po cenera i imao sam oko 3 g brzi i onda spori net 30 dana za 10 km actrosio sam samo 3 4 km na pozive
Bio zadovoljan dok ga nije kupio mtel i morao sam preci na pretplatu mtel sto u tom momentu nisam htio

Ponovo se vratim u bhtelecom na S paket 24 mjeseca ugovor bilo mi i previse 7g potrosim 3 samo viber i fb
Sad mi pogotovo previse 14g ali treba mi oko 600 min :D tako da do daljnjeg ostajem na extra s

Idealno bi bilo 500 min 5 g za 15 KM :P
-Chesterfield-

#8602 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by -Chesterfield- »

akcija007 wrote: 11/04/2023 18:23 Ja sam danas zatrazio na Telecomu zahtjev za izmireni dug. Platio racun i kaze mi da ce sutra biti gotovo i da sutra moram doci da platim.
Pita me zasto , kazem da mi je skupo 25 KM i da idem na drugu mobilnu mrezu.
Ona govori jeste 25 KM ali kod nas imate opciju ugovora na 2 god i onda ce biti 22 KM. Ja kazem tako je ali mi je opet skupo. I onda poce ona pricati o BH Telecomu da je drustveno odgovorna kompanija da su kroz donacije sirom BiH urucili preko par mil KM donacija da sponzorisu sve vrhunske sportiste i sl... ja kazem sve je to OK ali meni je skupa usluga. Kaze ona zao mi je sto vas nisam uspjela ubijediti da ostanete nas pretplatnik.
Ja se selim u m tel
Doniraju iz našeg džepa. :D
Ako nisu negativno poslovali ne vidim razlog za povećanje cijena.
bogata_sirotinja

#8603 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bogata_sirotinja »

Mi korisnici stvarno trebamo dobro pročitati pravila o pravu na prenos broja u drugu mrežu a evo i zašto:
1. Čitam ovde pa mi nije jasno kod BH Telekom-a... Korisnik zatraži potvrdu o izmirenim dugovanjima radi prenosa broja u drugu mrežu a BH Telekom prije nego izda tu potvrdu, unaprijed ispostavi korisniku fakturu (račun) u ovom slučaju od 01-12.04. a korisnik će potvrdu dobiti možda tek 17.04. Moje pitanje je, koliko se plaća i kada za onih x dana (od 12-xx.04., a xx je datum kada korisnik prenese broj u drugu mrežu, što ovdje u najboljem slučaju može biti npr. 21.04.)? Koliko znam, m:tel i Eronet izdaju potvrdu a račun se naknadno ispostavi tek sledeći mjesec (proporcionalno broju dana koliko je korisnik koristio uslugu dok mu broj nije prenesen u drugu mrežu) što je i logično.
2. U m:tel-u su me ubjeđivali da ako želim prenijeti prepaid broj u njihovu mrežu na prepaid da to ne može, jer broj mora ići prvo 7 dana na postpaid pa tek onda mogu tražiti da me vrate na dopunu. Naravno, ovo je netačno, te su odustali da me ubjeđuju kada su vidjeli da znam o čemu pričam...
HardCore

#8604 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

bogata_sirotinja wrote: 11/04/2023 21:01 Mi korisnici stvarno trebamo dobro pročitati pravila o pravu na prenos broja u drugu mrežu a evo i zašto:
1. Čitam ovde pa mi nije jasno kod BH Telekom-a... Korisnik zatraži potvrdu o izmirenim dugovanjima radi prenosa broja u drugu mrežu a BH Telekom prije nego izda tu potvrdu, unaprijed ispostavi korisniku fakturu (račun) u ovom slučaju od 01-12.04. a korisnik će potvrdu dobiti možda tek 17.04. Moje pitanje je, koliko se plaća i kada za onih x dana (od 12-xx.04., a xx je datum kada korisnik prenese broj u drugu mrežu, što ovdje u najboljem slučaju može biti npr. 21.04.)? Koliko znam, m:tel i Eronet izdaju potvrdu a račun se naknadno ispostavi tek sledeći mjesec (proporcionalno broju dana koliko je korisnik koristio uslugu dok mu broj nije prenesen u drugu mrežu) što je i logično.
2. U m:tel-u su me ubjeđivali da ako želim prenijeti prepaid broj u njihovu mrežu na prepaid da to ne može, jer broj mora ići prvo 7 dana na postpaid pa tek onda mogu tražiti da me vrate na dopunu. Naravno, ovo je netačno, te su odustali da me ubjeđuju kada su vidjeli da znam o čemu pričam...
Ja sam prošli mjesec prebacio broj iz bht u novotel, to je bilo oko 10og marta, u poslovnici platio racun za mjesec feb, i prebacio se odmah na dopunu, uzeo potvrdu za prenos broja i prebacio se u novotel poslje par dana, i evo sad sam dobio račun od bht za mjesec mart za tih 10ak dana....ne znam kako vi to tako komplikujete...
bogata_sirotinja

#8605 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Pa tako je i logično.
Nego, evo ljudi pišu da već sutra dobijaju da plate fakturu (račun) za 11-12 dana aprila?
Takodje, izvini ali i ti malo komplikuješ @HardCore jer kažeš da si prešao na dopunu a onda sa potvrdom podnio zahtjev za prenos broja u novotel.
Ako si prešao na dopunu u BHT-u nije ti bila potrebna Potvrda o izmirenim dugovanjima za prenos broja u novotel. Možda su ti dali korisnički list na kome piše da si Ultra korisnik, PIN, PUK itd.

Kako god, birajte tamo gdje za što manje vaših para dobijate što više resursa. Pustite patriotizam, humanitarne akcije i donacije BHT-a, Eronet-a i m:tel-a... Zato nas i gule...
HardCore

#8606 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

bogata_sirotinja wrote: 11/04/2023 23:24 Pa tako je i logično.
Nego, evo ljudi pišu da već sutra dobijaju da plate fakturu (račun) za 11-12 dana aprila?
Takodje, izvini ali i ti malo komplikuješ @HardCore jer kažeš da si prešao na dopunu a onda sa potvrdom podnio zahtjev za prenos broja u novotel.
Ako si prešao na dopunu u BHT-u nije ti bila potrebna Potvrda o izmirenim dugovanjima za prenos broja u novotel. Možda su ti dali korisnički list na kome piše da si Ultra korisnik, PIN, PUK itd.

Kako god, birajte tamo gdje za što manje vaših para dobijate što više resursa. Pustite patriotizam, humanitarne akcije i donacije BHT-a, Eronet-a i m:tel-a... Zato nas i gule...
Potvrda za prenos broja ( Pretplatnički listi) i potvrda o izmirenim dugovanjima nije isto, ukljuci malo mozak
Dzontra_Volta

#8607 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

HardCore wrote: 11/04/2023 23:55
bogata_sirotinja wrote: 11/04/2023 23:24 Pa tako je i logično.

Potvrda za prenos broja ( Pretplatnički listi) i potvrda o izmirenim dugovanjima nije isto, ukljuci malo mozak
Ja kad sam prebacivao broj sa Ultre na Haloo, samo sam popunio online formu, unio PUK i ostale podatke i nikakvu potvrdu mi nisu tražili. Stigla mi kartica poštom za nekoliko dana.
HardCore

#8608 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

Dzontra_Volta wrote: 12/04/2023 11:59
HardCore wrote: 11/04/2023 23:55

Ja kad sam prebacivao broj sa Ultre na Haloo, samo sam popunio online formu, unio PUK i ostale podatke i nikakvu potvrdu mi nisu tražili. Stigla mi kartica poštom za nekoliko dana.
Potvrda sluzi kao dokaz da je broj tvoj i na njoj pise pin puk i serijski broj, ova potvrda ti ne treba kad imas original karticu s puk-om
Dzontra_Volta

#8609 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

Danas otišao nakon 3 radna dana (od petka) i potvrda još nije gotova. Lik na šalteru samo sliježe ramenima, kao eto nije mu jasno zašto nije stigla potvrda. Fakat ljudi čine sve da ih zamrziš. Nevjerovatno.
akcija007

#8610 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by akcija007 »

Ja sam danas platio predracun od 01 04 do danas. I za 3 radna dana da dodjem po potvrdu.
I cujem da se masovno ljudi odjavljuju koji su na S pretplati i da podhitno trebaju uvesti neku.pretplatu izmedju Extra XS i Extra S jer im masovno odlaze pretplatnici
HardCore

#8611 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by HardCore »

Realno bolje biti na dopuni nego plaćati 25KM za nešto sto ti ne treba
akcija007

#8612 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by akcija007 »

Mene ovo zanima kada se prebaci broj na drugu mrezu i kada me neko zove da li se kod pozivaoca dugo uspostavlja veza da meni zazvoni mobitel ?

To sam primjetio kada zovem druga koji je davno prije par godina prebacio br s BHT na Eronet i jakooo dugo se uspostavlja poziv (a on je u SA). Po duzini trajanja uspostave poziva rekao bi kao da se nalazi negdje u roamingu izvan BiH pa treba vremena da se uspoatavi veza . Nije bio poziv na cekanju
fusion_ba

#8613 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Ne bi trebalo da je tako.
Ali brzina uspostave zavisi i od 2G/3G. Na 2G je sporija uspostava poziva.
Tvrdorah

#8614 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tvrdorah »

Raskinuo ugovor s Bht, prebacio se na ultru, zovnuo ove iz novotela da me posjete za prebacivanje broja. Nikakve dodatne potvrde nisu bile potrebne, imao sam puk i serijski broj sim kartice. Nove kartice za 4 radna dana aktivirane, prijem za sada odlican :thumbup:
nermin_t

#8615 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nermin_t »

Hoce li iko ostati na BHT, svi odoše na Novotel. :lol:
Dzontra_Volta

#8616 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

nermin_t wrote: 13/04/2023 17:21 Hoce li iko ostati na BHT, svi odoše na Novotel. :lol:
Hoće patriote koje puše foru o društveno odgovornoj firmi.

P.S. Napokon stigla potvrda. Sutra pravac Otoka.
Refik4

#8617 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Refik4 »

nermin_t wrote: 13/04/2023 17:21 Hoce li iko ostati na BHT, svi odoše na Novotel. :lol:
Baš bi bilo zgodno vidjeti kvartalni 2023 broj korisnika mobilnih mreža. ...
bogata_sirotinja

#8618 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Da, bilo bi zgodno vidjeti prvi (uskoro) a zatim ga uporediti sa drugim kvartalnim izvještajem.
Hmm... ali mi se čini da ti izvještaji koje objavljuje RAK nemaju posebno navedene podatke po operaterima (možda griješim?).

Ne znam da sam do sada uopšte vidio novotel u izvještajima RAK-a a i čini mi se da je RAK dužan objavljivati podatke samo od tri javna telekom operatera?
fusion_ba

#8619 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

bogata_sirotinja wrote: 13/04/2023 22:27 tri javna telekom operatera?
Šta znači "javni telekom operater"?
Ako misliš u državnom vlasništvu, to m:tel/Telekom Srpske nije jer je privatizovan davno.
Refik4

#8620 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Refik4 »

bogata_sirotinja wrote: 13/04/2023 22:27 Da, bilo bi zgodno vidjeti prvi (uskoro) a zatim ga uporediti sa drugim kvartalnim izvještajem.
Hmm... ali mi se čini da ti izvještaji koje objavljuje RAK nemaju posebno navedene podatke po operaterima (možda griješim?).

Ne znam da sam do sada uopšte vidio novotel u izvještajima RAK-a a i čini mi se da je RAK dužan objavljivati podatke samo od tri javna telekom operatera?
Bili su podaci negdje sam nalazio ... Npr nešto kao novotel je imao na početku prošle godine oko 6000 korisnika ...
Cracked

#8621 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cracked »

kako doci na BH telecomu do PUK broja ako nemam vise onaj papir? ultra je u pitanju
probook

#8622 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

Ova akcija novotela je samo pokazatelj koliko nas gule. Firma koja placa najam mreze daje ponudu bolju od vlasnika mreze??? Ubise nas nacionalni operateri
Benq
Moderator

#8623 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Cracked wrote: 14/04/2023 09:36 kako doci na BH telecomu do PUK broja ako nemam vise onaj papir? ultra je u pitanju
Odes u Telecom centar i dobijes PUK i serijski broj, to je besplatno. Prije 7 dana sam to uradio za roditelje i prebacio ih na Novotel.
hava123

#8624 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hava123 »

Refik4 wrote: 08/04/2023 19:09
Zar ti nije dovoljno dobra ponuda od novotela?
https://novotel.ba/obavijest-o-provoden ... mreza-plus

500 min i 30GB
Dobra. :thumbup:

Da li se placa uspostava poziva u tih 500 min prema svim mrežama?
Qler

#8625 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Qler »

Može li savjet jer ne znam više od silnih paketa i ponuda gdje da udarim :D

Treba mi Data SIM, ne treba velika kolicina podataka, mjesečno je mislim i manje od 100MB, ali mi treba da mi što duže to traje. Najjeftinija varijanta sa što dužim rokom.

I pitanje, da li se sa Ultra tih kartica može prebacivati pare sa broja na broj. Da ono ako treba dopunjavam tu Ultru, a onda "višak" para prebacim kćerki na telefon?
Post Reply