Nasih 2000 KM.diablobih wrote:Meh, graficka sranje, nego koliko para?
Za dizajn. Gamerski racunari imaju bolje graficke I brzi su od obicnih laptopa pa su idealni za 3D projektovanje.
Moderator: Benq
Nasih 2000 KM.diablobih wrote:Meh, graficka sranje, nego koliko para?
Kupovati jači laptop radi dizajna i 3D projektovanja je bacanje para po meni, osim ako si terenac i baš ti treba portabilnost. Pogledaj ovde šta dobiješ u desktop varijanti i još ti ostane para za monitor:Ramzess Veliki wrote:Nasih 2000 KM.diablobih wrote:Meh, graficka sranje, nego koliko para?
Za dizajn. Gamerski racunari imaju bolje graficke I brzi su od obicnih laptopa pa su idealni za 3D projektovanje.
Terenac sam I treba mi mobilnost, da nije tako dao bih prednost uvijek stolnom racunaru.relevantan wrote:Kupovati jači laptop radi dizajna i 3D projektovanja je bacanje para po meni, osim ako si terenac i baš ti treba portabilnost. Pogledaj ovde šta dobiješ u desktop varijanti i još ti ostane para za monitor:Ramzess Veliki wrote:Nasih 2000 KM.diablobih wrote:Meh, graficka sranje, nego koliko para?
https://pcpartpicker.com/guide/t832FT/g ... ming-build
Znaci u sustini 1060, 70, 80 ce moci da pokrecu nove igre, ali korisnik nece moci da vidi te nove tehenologije grafike, detalje određene, sjene,...itd. Jer nema mi logike da budu neupotrebive, obzirom da dans ima igraca sa deste godina starim grafickim pa nekako guraju novije naslove.ferratilis wrote:Dosta igara ce imati ekskluzivnu tehnologiju, kao sto je Witcher 3 imao HairWorks, samo sto sad jos vise guraju te nove tehnologije. Ljudi koji ne zele upgrade sa 1080p ce mozda htjeti raytracing, na to ciljaju. Meni to vise lici na anti-potrosacku praksu, isto kao ekskluzive za konzole, al tako je kako je. Uvijek sam koristio nvidia graficke, ali su veliki smradovi
Evo ti raytracing demo, znaci ako nemas RTX, igraces igru normalno, ali bez ovog efekta. Da budem iskren, meni je Witcher 3 bio odlican i bez Hairworksa, ali sve je do ukusa, i novcanika. Vaznija stvar je sto ce RTX graficke imati vise memorije, sto je bitnije od ovih efekataDonieBrasco wrote:Znaci u sustini 1060, 70, 80 ce moci da pokrecu nove igre, ali korisnik nece moci da vidi te nove tehenologije grafike, detalje određene, sjene,...itd. Jer nema mi logike da budu neupotrebive, obzirom da dans ima igraca sa deste godina starim grafickim pa nekako guraju novije naslove.ferratilis wrote:Dosta igara ce imati ekskluzivnu tehnologiju, kao sto je Witcher 3 imao HairWorks, samo sto sad jos vise guraju te nove tehnologije. Ljudi koji ne zele upgrade sa 1080p ce mozda htjeti raytracing, na to ciljaju. Meni to vise lici na anti-potrosacku praksu, isto kao ekskluzive za konzole, al tako je kako je. Uvijek sam koristio nvidia graficke, ali su veliki smradovi
Ako mislis uzimati preko US ili europe, preporucio bih ti svoj Acer predator helios 300, 17.3 inchi ti je 1300 dolara, onaj bolji od 15.6 inchi sa 144 Hz panelom je 1200 dolara.Ramzess Veliki wrote:Nasih 2000 KM.diablobih wrote:Meh, graficka sranje, nego koliko para?
Jeftinija ti je varijanta da ideš sa Ryzen buildom nego sa Intelom, ja sam skoro uzimao računar oko 1100-1200km. Ryzen 3 1200 + A320M-K ploča + GTX 1050 TI + SSD + HDD + 8GB RAM + napojna i kućište, nekih najmanje 1100km, vjerovatno i skuplje ako budeš uzimao u radnji kao ja, ali barem imam garanciju 36 mjeseci na sve komponente.GoodTaste wrote:1.
https://www.olx.ba/artikal/29618955/rac ... z-8gb-ram/
2.
https://www.olx.ba/artikal/29245633/rac ... -8gb-ddr4/
Kakvi su ovi racunari?
Moze li kakva preporuka sa linkom, a da je cijena 950 - 1050 KM ?
Neki bestbuy za te pare?
Ako moze uci jedno u drugo (dzeko1 wrote:Imam jedno pitanje za forumaše: Na kućištu naprijed imam USB 3.0 ulaz, a na matičnoj je priključak za 3.1. Smijem li to tako spojiti, ovo mi je tek drugi pc da pravim u zivotu, pa jos uvijek ima puno nepoznanica
DonieBrasco wrote:Ja koliko znam nije isti konektor (port) na maticnoj za usb 3.0 i 3.1.![]()
Ovo na slici je USB 3.0.
To što piše USB 3.1 je samo marketinški naziv. Još ga zovu i USB 3.1 gen1. To je u zapravo standardni USB 3.0. Kod tebe je ovakav konektor na ploči:dzeko1 wrote:Imam jedno pitanje za forumaše: Na kućištu naprijed imam USB 3.0 ulaz, a na matičnoj je priključak za 3.1. Smijem li to tako spojiti, ovo mi je tek drugi pc da pravim u zivotu, pa jos uvijek ima puno nepoznanica

Kada napišeš koje su komponente u pitanju i postaviš sliku otvorenog kušta gdje se fino vidi, onda ćeš dobiti konkretan odgovor. Ovo naravno pod pretpostavkom da pitanje nije postavljeno kao zaebancija.Optimus09 wrote:Mogu li se prebaciti komponente iz lezeceg kucista u normalno![]()
djama wrote:Onda bolje da izvadim ovaj SSD od 2tb i prodam ga solo a ostalo u kompletu ?
Hvala ti. A ja sam previdio da sacuvam ovaj ssd , to sam skroz zaboravio.typeOnegative wrote:djama wrote:Onda bolje da izvadim ovaj SSD od 2tb i prodam ga solo a ostalo u kompletu ?
Uh previdio sam taj SSD od 2TB. Bez njega otprilike tako,vidi na pik koliko u prosjeku traze za slične konfiguracije.
A što se tiče tog od 2TB,mozda bi bilo najbolje da ga ostaviš sebi i ubacis u laptop kad kupis.na tvom mjestu ja bih tako, ali ti najbolje znas :thumbup
EDIT evo vidiš i kolega misli isto