Pa čime ih je to on izvukao (uz izuzetak Đurića)? Pa valjda je logično da se isproba Đumić i da se isproba napadač koji je dao sedam golova igrajući za najgoru ekipu Primere.Bazinga1234 wrote:Jajala.Muhamed Đakmić wrote:
A koga je to izvukao Boga ti?![]()
![]()
![]()
Bilo je tu par igrača kao npr Djuric bez kojeg nebi izborili baraz, Dumica koji bi mogao biti jedan od važnijih stopera u budućnosti, Kodru koji bi mogao postati važan napadač,...
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#8601 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- agent_zero
#8602 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Svi odjebu selektora kad ne ide, evo i hrvati će u baraž poslije smjene trenera, a jedino kod nas se dopušta PACOVSKOJ SELJAČKOJ FACI da upropasti i sjebe dva ciklusa kvalifikacija!
- Ludzak
#8603 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Gubitnička nacija. Nije navikla da pobjeđuje već da gubi.agent_zero wrote:Svi odjebu selektora kad ne ide, evo i hrvati će u baraž poslije smjene trenera, a jedino kod nas se dopušta PACOVSKOJ SELJAČKOJ FACI da upropasti i sjebe dva ciklusa kvalifikacija!
-
LSD
#8604 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kad Vahid dolazi?
Navodno, ceka poziv Elvedina Begića ko zapeta puška...odmah ce odjebati Japance i bataliti SP, samo je jedan poziv dovoljan
Od Jajala ce napaviti igracinu.
Navodno, ceka poziv Elvedina Begića ko zapeta puška...odmah ce odjebati Japance i bataliti SP, samo je jedan poziv dovoljan
Od Jajala ce napaviti igracinu.
-
SSemir
#8605 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jbt ljudi promijenise ttrenera 3 dana prije zadnje utakmice i spasise kvalifikacije, a kod nas se ovdje na forumu pisalo poslije kipra da je kasno da se sad mijenja selektor 
- Edin H.
#8606 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jest ih frajer istrenirao za 3 dana, svaka mu cast.SSemir wrote:Jbt ljudi promijenise ttrenera 3 dana prije zadnje utakmice i spasise kvalifikacije, a kod nas se ovdje na forumu pisalo poslije kipra da je kasno da se sad mijenja selektor
Dobili bi i sa onim uhljupom, pritisnulo, pa moraju trcati,
-
SSemir
#8607 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Kad smo vec u potrazi za novim selektorom. Sta je sa onog Antica? Gdje je on. Ima li volje
- luckylaka
#8608 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Sto nas sa Meshom, nije pritisnulo.Mi se ponasali cijelo vrijeme ko da je prvo kolo pa hajde ima vremena,jedan kiks,drugi a tip ko hablek .Bjez ba .Meshi je Federalna liga puna kapa.Edin H. wrote:Jest ih frajer istrenirao za 3 dana, svaka mu cast.SSemir wrote:Jbt ljudi promijenise ttrenera 3 dana prije zadnje utakmice i spasise kvalifikacije, a kod nas se ovdje na forumu pisalo poslije kipra da je kasno da se sad mijenja selektor![]()
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8609 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
luckylaka wrote:Sto nas sa Meshom, nije pritisnulo.Mi se ponasali cijelo vrijeme ko da je prvo kolo pa hajde ima vremena,jedan kiks,drugi a tip ko hablek .Bjez ba .Meshi je Federalna liga puna kapa.Edin H. wrote:Jest ih frajer istrenirao za 3 dana, svaka mu cast.SSemir wrote:Jbt ljudi promijenise ttrenera 3 dana prije zadnje utakmice i spasise kvalifikacije, a kod nas se ovdje na forumu pisalo poslije kipra da je kasno da se sad mijenja selektor![]()
što bi stari Latini rekli veni, vidi, casum
- Dr. Kuca
#8610 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne znam sto se potencira prica da Pape nije gledao igrace? Samo pape nije ko ovaj prefrigani seljak da to PRom proprati sve.
Begovic, Bicakcic, Kolasinac, Lulic, Besic, hajrovic itd. dok ovaj koji se lafo slomio obilazeci kumeci moleci nije nikog promovisao da valja sem mate jajala i djurica.
Begovic, Bicakcic, Kolasinac, Lulic, Besic, hajrovic itd. dok ovaj koji se lafo slomio obilazeci kumeci moleci nije nikog promovisao da valja sem mate jajala i djurica.
- jazzer
#8611 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moze iz ekipe izostaviti i Dzeku, Pjanica, Kolasinca al' Mato mora igrati.Dr. Kuca wrote:Ne znam sto se potencira prica da Pape nije gledao igrace? Samo pape nije ko ovaj prefrigani seljak da to PRom proprati sve.
Ako Jajalo nije kupio nastupe u reprezentaciji onda niko nikada i nije.
jebo li ga Mato Jajalo a on Matu Jajala.
- Logovan
#8612 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
http://sport1.ba/reprezentacija/odlazak ... cije/97616
Mehmed Baždarević po isteku 90. minuta meča na ”A Le Coq Areni” formalno-pravno, prema važećem ugovoru sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH (N/FS BiH), prestaje biti selektor nacionalnog tima.
Ćao ćao vozdrica.
A pazite sad:
Prema Ibiševićevim riječima, želja mu je bila da to učini u Rusiji idućeg ljeta, ali s obzirom na to da BiH neće biti učesnik SP, naglasio je, ”posljednji meč za reprezentaciju odigrat ću u Talinu 10. oktobra”. Međutim, prema posljednjim informacijama neki od saigrača i pojedini ljudi iz N/FS BiH pokušat će uvjeriti napadača Herthe da odustane od odlaska u ”reprezentativnu penziju” u 34. godini?!
Ne vjerujem.

Mehmed Baždarević po isteku 90. minuta meča na ”A Le Coq Areni” formalno-pravno, prema važećem ugovoru sa Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH (N/FS BiH), prestaje biti selektor nacionalnog tima.
Ćao ćao vozdrica.
A pazite sad:
Prema Ibiševićevim riječima, želja mu je bila da to učini u Rusiji idućeg ljeta, ali s obzirom na to da BiH neće biti učesnik SP, naglasio je, ”posljednji meč za reprezentaciju odigrat ću u Talinu 10. oktobra”. Međutim, prema posljednjim informacijama neki od saigrača i pojedini ljudi iz N/FS BiH pokušat će uvjeriti napadača Herthe da odustane od odlaska u ”reprezentativnu penziju” u 34. godini?!
Ne vjerujem.
-
kiligonzales
#8613 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ode Vedo legenda, tako mora biti, meni nas najdrazi igrac. Strijelac odlucujuceg gola za Brazil, strijelac prvog naseg gola na velikim smotrama...
A Meši hvala što nas je poveo na dvije velike smotre kako je obečao. Sam bi sebi otkaz dao da ima malo stida.
A Meši hvala što nas je poveo na dvije velike smotre kako je obečao. Sam bi sebi otkaz dao da ima malo stida.
- agent_zero
#8614 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
*ebem sve po spisku ovom neznalici bez imalo stida, časti i samokritičnosti, kao i onima koji su ovu pacovsku nesposobnu facu postavili za selektora i pustili ga da uništi i ove kvalifikacije!
Sram i stid da te bude pacovska faco s takvim igračima nisi ni drugo mjesto osigurao u najlakšoj grupi!
Od*ebi u troskoku kretenu!
Moderacija neka oprosti, ali i on i savez su zaslužili da im se sve najgore javno izgovori.
Sram i stid da te bude pacovska faco s takvim igračima nisi ni drugo mjesto osigurao u najlakšoj grupi!
Od*ebi u troskoku kretenu!
Moderacija neka oprosti, ali i on i savez su zaslužili da im se sve najgore javno izgovori.
- kakotakonikako
#8615 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
“Slažem se da ima puno dobrih igrača. Naši igrači igraju u najvećim evropskim klubovima. S te strane, ne možemo reći da nemamo kvaliteta. Što nismo nastavili kontinuitet poslije Brazila? Došlo je do drastičnog pada, nismo došli na na Evropsko ni na Svjetsko prvenstvo. Probelm je dosta ozbiljniji, a kad pobijedimo – sve je u redu, kad izgubimo – ništa ne valja”, izjavio je u telefonskom razgovoru.
“Mi nemamo domaćih igrača, najveći derbi Sarajevo – Željo okupi 5.000 navijača. Moramo vidjeti ko vodi Savez i takmičenje. Da li struka vodi fudbal, problem je dosta širi”, ocijenio je.
Pita se – da li su ljudi okupljeni oko fudbala u zemlji na pravom mjestu. “Imamo generaciju koja dugo igra vani, i ta generacija je pri kraju. To je tema za veliki dijalog”, kazao je.
Smatra da kompletan fudbalski sistem treba ispitati.
“Ne vodi jedan ili 10 ljudi fudbal. Ima tu hiljade ljudi. Moraju se stvari postaviti na svoje mjesto. Nisam da se ‘sijeku glave’, ali treba krenuti sa dobrom namjerom da se pomogne. Bit će ljudi koji neće biti zadovoljni, ali problem je ozbiljan i prelazi sferu fudbala i sporta. Mora se riješiti na nacionalnom nivou”, kazao je Hadžibegić.
O eventualnoj smjeni Baždarevića i njegovoj kandidaturi za selektora, kazao je:
“Ja znam kakav je to posao. Nisam za to da treba ‘sijeći glave’. Treba Baždarevića pitati šta misli, ima i dio odgovornosti ali i pozitivnih strana. Nije to jedino rješenje. Treba gledati generalno, sa ili bez Baždarevića. Nije bitno. Možemo staviti Mourinha, Ancelottija, Guardiolu – ali u ovim uslovima nemamo budućnost”, izjavio je.
Za kraj, kazao je da su bh. fudbalu potrebni uslovi da se živi od djece koja se školuju u BiH.
“Mi nemamo domaćih igrača, najveći derbi Sarajevo – Željo okupi 5.000 navijača. Moramo vidjeti ko vodi Savez i takmičenje. Da li struka vodi fudbal, problem je dosta širi”, ocijenio je.
Pita se – da li su ljudi okupljeni oko fudbala u zemlji na pravom mjestu. “Imamo generaciju koja dugo igra vani, i ta generacija je pri kraju. To je tema za veliki dijalog”, kazao je.
Smatra da kompletan fudbalski sistem treba ispitati.
“Ne vodi jedan ili 10 ljudi fudbal. Ima tu hiljade ljudi. Moraju se stvari postaviti na svoje mjesto. Nisam da se ‘sijeku glave’, ali treba krenuti sa dobrom namjerom da se pomogne. Bit će ljudi koji neće biti zadovoljni, ali problem je ozbiljan i prelazi sferu fudbala i sporta. Mora se riješiti na nacionalnom nivou”, kazao je Hadžibegić.
O eventualnoj smjeni Baždarevića i njegovoj kandidaturi za selektora, kazao je:
“Ja znam kakav je to posao. Nisam za to da treba ‘sijeći glave’. Treba Baždarevića pitati šta misli, ima i dio odgovornosti ali i pozitivnih strana. Nije to jedino rješenje. Treba gledati generalno, sa ili bez Baždarevića. Nije bitno. Možemo staviti Mourinha, Ancelottija, Guardiolu – ali u ovim uslovima nemamo budućnost”, izjavio je.
Za kraj, kazao je da su bh. fudbalu potrebni uslovi da se živi od djece koja se školuju u BiH.
- moa
#8616 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
JA cu biti selektor i bolje cu voditi od svih selektora do sada.
- p206
#8617 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
prvo što treba uraditi je da svi stadioni u državi moraju imati umjetnu podlogu, zašto?
zato što je održavanje prirodne trave preskupo za budžete klubova, a sa umjetnom igra bi dobila na dinamici i kvalitetu...bilo bi manje straha povreda
kad mogu Rusi i Islanđani igrati ligu na takvoj podlozi možemo i mi
zato što je održavanje prirodne trave preskupo za budžete klubova, a sa umjetnom igra bi dobila na dinamici i kvalitetu...bilo bi manje straha povreda
kad mogu Rusi i Islanđani igrati ligu na takvoj podlozi možemo i mi
-
Itsoktobealone
#8618 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja sam bio za ovog lika da ostane na klupi reprezentacije dok nisam otisao u Albaniju poslom i bio u istom hotelu gdje i svi oni. Tad mi je sve bilo jasno kakvog uhljupa su doveli i ko vodi reprezentaciju.
- Altsa
#8619 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Daj detalja.Itsoktobealone wrote:Ja sam bio za ovog lika da ostane na klupi reprezentacije dok nisam otisao u Albaniju poslom i bio u istom hotelu gdje i svi oni. Tad mi je sve bilo jasno kakvog uhljupa su doveli i ko vodi reprezentaciju.
- Thorgerson
#8620 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne mora značiti.Edin H. wrote:Jest ih frajer istrenirao za 3 dana, svaka mu cast.SSemir wrote:Jbt ljudi promijenise ttrenera 3 dana prije zadnje utakmice i spasise kvalifikacije, a kod nas se ovdje na forumu pisalo poslije kipra da je kasno da se sad mijenja selektor![]()
Šok terapija.
Koja je mogla zavrsiti i negativno, ali eto za hrvate zavrsi pozitivno. Sa Cacicem se znalo da bi zavrsila negativno. Mislim lik je uspio u odlucujucoj tekmi igrati nerijeseno protiv jedne Finske.
Paralela tome je nasa utakmica na Kipru, gdje imas 2-0 i rezultat ti preokrece ekipa koja je u svojoj historiji pobjedila ove timove: Gibraltar, Kazahstan, Andoru.
Jos jednom su nam usrali kvalifikacije, i znas to i opet izgubis 2-0 prednost. Mesa je bio zreo za otkaza. Odmah. Cim se zavrsila ta utakmica.

- Hajvan
#8621 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Obecao dva velika takmicenja.
Nije ispunio.
U medjuvremenu postao tezi za haman milion BaM.
Ja da dva mjeseca u nizu ne donesem vlasniku firme visak vrijednosti, noga mi je.
On zivi jebeni komunizam. Ja(?!), suruvu prvobitnu akumulaciju kapitala…
Nije ispunio.
U medjuvremenu postao tezi za haman milion BaM.
Ja da dva mjeseca u nizu ne donesem vlasniku firme visak vrijednosti, noga mi je.
On zivi jebeni komunizam. Ja(?!), suruvu prvobitnu akumulaciju kapitala…
-
Itsoktobealone
#8622 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Igrače boli uho za repkom. Svako svoje gura. On jadan sav se povio i šuti. Mlitav u pristupu igračima. Na treninzima se rade osnovne stvari bez ikakvog koncepta kako posložiti ekipu. U ekipi klanova koliko hoćeš. Vidiš grupice ljudi koji se druže odvojeno od drugih. Ona kobila Slavica kontroliše konstantno sta će se objaviti, ko ima pristup, kako, kad, gdje, ne bi li sta procurilo/saznalo. On na sve to samo trepće i šuti.Altsa wrote:Daj detalja.Itsoktobealone wrote:Ja sam bio za ovog lika da ostane na klupi reprezentacije dok nisam otisao u Albaniju poslom i bio u istom hotelu gdje i svi oni. Tad mi je sve bilo jasno kakvog uhljupa su doveli i ko vodi reprezentaciju.
Eh, francuz je bio druga priča. To je u ovom mandatu koji je on imao bila NAJBOLJA stvar u reprezentaciji. Stalno nosio fasciklu sa taktičkim formacijama, razvijao koncept za utakmicu protiv Alb (a i za nadolazece u kvalifikacijama vjerovatno - vidio sam da je pokazivao nekakve linije trcanja jednom pomocnom treneru, nemam pojma kako se zove),ukazivao uhljupu kako i šta. Igrače skautirao i provjeravao. Održavao kontakte sa ostalim trenerima u tim klubovima da prati napredak/stanje pridošlica/mogućih novih igrača. Jednostavno vidiš iz priloženog da je on u tom svijetu fudbala i da se tim bavi.
Ovaj naš...
-
tap3ah75
#8623 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Iz aviona se vidilo da je francuz pravi selektor a ovaj naš reda radi tu.Itsoktobealone wrote:Igrače boli uho za repkom. Svako svoje gura. On jadan sav se povio i šuti. Mlitav u pristupu igračima. Na treninzima se rade osnovne stvari bez ikakvog koncepta kako posložiti ekipu. U ekipi klanova koliko hoćeš. Vidiš grupice ljudi koji se druže odvojeno od drugih. Ona kobila Slavica kontroliše konstantno sta će se objaviti, ko ima pristup, kako, kad, gdje, ne bi li sta procurilo/saznalo. On na sve to samo trepće i šuti.Altsa wrote:Daj detalja.Itsoktobealone wrote:Ja sam bio za ovog lika da ostane na klupi reprezentacije dok nisam otisao u Albaniju poslom i bio u istom hotelu gdje i svi oni. Tad mi je sve bilo jasno kakvog uhljupa su doveli i ko vodi reprezentaciju.
Eh, francuz je bio druga priča. To je u ovom mandatu koji je on imao bila NAJBOLJA stvar u reprezentaciji. Stalno nosio fasciklu sa taktičkim formacijama, razvijao koncept za utakmicu protiv Alb (a i za nadolazece u kvalifikacijama vjerovatno - vidio sam da je pokazivao nekakve linije trcanja jednom pomocnom treneru, nemam pojma kako se zove),ukazivao uhljupu kako i šta. Igrače skautirao i provjeravao. Održavao kontakte sa ostalim trenerima u tim klubovima da prati napredak/stanje pridošlica/mogućih novih igrača. Jednostavno vidiš iz priloženog da je on u tom svijetu fudbala i da se tim bavi.
Ovaj naš...
- commendatore
#8624 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
hvala eto toliko o reprezentaciji mada se to sve dalo vidjeti i idiotima al idioti su pametovali o patriotizmu igracaItsoktobealone wrote:Igrače boli uho za repkom. Svako svoje gura. On jadan sav se povio i šuti. Mlitav u pristupu igračima. Na treninzima se rade osnovne stvari bez ikakvog koncepta kako posložiti ekipu. U ekipi klanova koliko hoćeš. Vidiš grupice ljudi koji se druže odvojeno od drugih. Ona kobila Slavica kontroliše konstantno sta će se objaviti, ko ima pristup, kako, kad, gdje, ne bi li sta procurilo/saznalo. On na sve to samo trepće i šuti.Altsa wrote:Daj detalja.Itsoktobealone wrote:Ja sam bio za ovog lika da ostane na klupi reprezentacije dok nisam otisao u Albaniju poslom i bio u istom hotelu gdje i svi oni. Tad mi je sve bilo jasno kakvog uhljupa su doveli i ko vodi reprezentaciju.
Ovaj naš...
hvala jos jednom jarane sto si mi potvrdio da zbog kretena ne trebam vise da se sekiram
sad treba jajare maršnut u sto picki materina da se vise ne pojavljuju
-
Itsoktobealone
#8625 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Da sam Bogda izvjestio o necem boljem al' tako ti je to kod nas.commendatore wrote:
hvala eto toliko o reprezentaciji mada se to sve dalo vidjeti i idiotima al idioti su pametovali o patriotizmu igraca![]()
hvala jos jednom jarane sto si mi potvrdio da zbog kretena ne trebam vise da se sekiram![]()
![]()
![]()
sad treba jajare maršnut u sto picki materina da se vise ne pojavljuju
Nadati se boljim vremenima