Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#8601 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

kaze mufljuz da mi pertle vire a ne konta da je rijec o toyoti :lol:
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8602 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

ne zamjeri mu ,rano je ustao :lol: :lol:
commendatore

#8603 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:ne zamjeri mu ,rano je ustao :lol: :lol:
moro sam jebi ga imao sam turiranje u krevetu :mrgreen:
amar1994

#8604 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

Bakir1 wrote:kaze mufljuz da mi pertle vire a ne konta da je rijec o toyoti :lol:
Image
auuu :shock:
sta mi uradi :-) :run:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8605 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

nije samo tebi...mucki provokator je ovaj bakir...pogadja uvijek gdje boli...
commendatore

#8606 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

jebo to na ovu ja pišnem

Image
johntra

#8607 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Image

AC Aceca...<3
commendatore

#8608 Re: Automobilizam - All about

Post by commendatore »

joj felgi :( :-) :izet:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8609 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

esso_sa wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:struĆnjaci izmostara :D najjace kad je pitao maza koliko ce konja dobit ako stavi intercooler na atmosferca :lol: :lol: :lol:

bakir i esso se sigurno sjecaju toga 8-)
Nemoj ba Mazu. Dobar je covjek ko hljeb ;-)
Sjecam se ja i razvlacenja federa wastegate-a pred svaku trku, da se dobije malo na pritisku turba :lol:
konektovan wrote: Simanici ubijaju, dnevno cipuju najmanje pet auta, a ovi sto mjere snagu kako je dyno u funkciji, kruze oko servisa k'o gladni vukovi oko srndaca. :mrgreen:
Znas li mozda koliko uzimaju za mjerenje na dyno ? I moze li se zakupiti dyno na nekih pola sata-sat ? Znaci, ja sve radim i mapiram, oni samo rentaju dyno

50 KM je mjerenje, a imas i u Tuzli od neki dan, Hi tec chip, takodjer ima dyno , al' kosta 100 KM.
amar1994

#8610 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:nije samo tebi...mucki provokator je ovaj bakir...pogadja uvijek gdje boli...
u centar vecinom :mrgreen:
530i

#8611 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

tempuser wrote:Da se vratimo 132-jki...
Ovo je dio teksta koji je izasao u brosuri uz Fiata 132 u DeA ediciji Legendarkih automobila za HR i BiH, autor je Dino Milicic Jakovlic hrvatski auto novinar prvenstveno iz oblasti auto istorije, pasionirani kolekcionar modela, a koji je ujedno urednik i strucni saradnik tog izdanja.
Kome vjerovati, nikakvim dokazima nigdje s jedne strane, a sa druge romantičnoj pričici iz neuspješnog časopisa koji je prodavao igračke, bez ijedne reference na neki stručni rad ili knjigu ili barem neki renomirani časopis...autonovinar je pisao, a autonovinarstvo na ovim prostorima de facto izumrlo masovnijom pojavom interneta. Za takve je i autobild štivo iz druge galaksije.
Pa ljudi i na wikipediji, koju svak živ može uređivati, navode izvore za sklapanje 132 u Španiji kao Seata, u Poljskoj kao 132p i u Koreji zajedno sa Pežoom 604...samo nigdje nema Zagreba osim kod romantičara.
Ko još ne vjeruje tu je slika sa pet auta, jedan na dizalici bez točkova, ostali sa otvorenim vratima... :oops:
Bakir1

#8612 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

amar1994 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:nije samo tebi...mucki provokator je ovaj bakir...pogadja uvijek gdje boli...
u centar vecinom :mrgreen:
tempuser

#8613 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

530i wrote:
Ovo je dio teksta koji je izasao u brosuri uz Fiata 132 u DeA ediciji Legendarkih automobila za HR i BiH, autor je Dino Milicic Jakovlic hrvatski auto novinar prvenstveno iz oblasti auto istorije, pasionirani kolekcionar modela, a koji je ujedno urednik i strucni saradnik tog izdanja.
Kome vjerovati, nikakvim dokazima nigdje s jedne strane, a sa druge romantičnoj pričici iz neuspješnog časopisa koji je prodavao igračke, bez ijedne reference na neki stručni rad ili knjigu ili barem neki renomirani časopis...autonovinar je pisao, a autonovinarstvo na ovim prostorima de facto izumrlo masovnijom pojavom interneta. Za takve je i autobild štivo iz druge galaksije.
Pa ljudi i na wikipediji, koju svak živ može uređivati, navode izvore za sklapanje 132 u Španiji kao Seata, u Poljskoj kao 132p i u Koreji zajedno sa Pežoom 604...samo nigdje nema Zagreba osim kod romantičara.
Ko još ne vjeruje tu je slika sa pet auta, jedan na dizalici bez točkova, ostali sa otvorenim vratima... :oops:
Pa zakljuci sam, nekome ko se potpise imenom i prezimenom, makar u Veseloj svesci ili 4-znacnog nicka na nekom forumu znanom po pogresnim i ogranicenim predrasudama (ovo je direkrno vezano za tvoje gluposti na nac. osnovi)_
530i

#8614 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

Svako ima pravo vjerovati u šta hoće u vezi strašne autoindustrije u Zagrebu, a i pričati na jednom mjestu kanton a na drugom županija i slične provale :lol: A taj neko nisam ja ;-) Uostalom, već su ti ljudi napisali, na forumu junak, u stvarnosti ni približno takav...niko normalan nema potrebe da bude dvoličan...
amar1994

#8615 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

carbon carbon i samo carbon al suhi :lol: :lol: 8-)
tempuser

#8616 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

530i wrote:Svako ima pravo vjerovati u šta hoće u vezi strašne autoindustrije u Zagrebu, a i pričati na jednom mjestu kanton a na drugom županija i slične provale :lol: A taj neko nisam ja ;-) Uostalom, već su ti ljudi napisali, na forumu junak, u stvarnosti ni približno takav...niko normalan nema potrebe da bude dvoličan...
Osim sto je lijepo znati da po drugim forumima ocigledno pratis moj lik i djelo, ne znam sta je tu provala i nakoje slicne provale mislis..?
Mene ako pitas, veca je provala kad neko pokaze koliko je opterecen i ogranicen nacionalnim predrasudama i to na apsolitno pogresnoj osobi, a taj neko nisam ja, ali kao sto si napisao, svako ima pravo vjerovati u sta hoce. :run:
Sodom1

#8617 Re: Automobilizam - All about

Post by Sodom1 »

530i wrote:
Pa da li je bila ta proizvodnja u Zg ili ne?
Za sad slabo dokaza materijalini
basicm

#8618 Re: Automobilizam - All about

Post by basicm »

Recite vi meni nesto:
Moze li ovaj Dino kod Simanica reci koliko snage imam na tockovima, konkretno sumnjam na "wrangler" da proklizava pa da vidim koliko gubi?
tempuser

#8619 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

Sodom1 wrote: Pa da li je bila ta proizvodnja u Zg ili ne?
Formalno i zvanično je bila, tu nema dileme. Postojala je (postoji i danas) hala za montazu, zbog muljavina sa kvotama nema podataka koliko i sta je montaza popdrazumjevala zato nema ni dokaza, a hrvatski auto novinari tvrde da je i prakticno postojala. Doduse, kako pravi forumski znalci tvrde, tu su samo glupani iz neuspjesnih casipisa koji prepisuju mitove s foruma.
konektovan

#8620 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Sodom1 wrote: Pa da li je bila ta proizvodnja u Zg ili ne?
Formalno i zvanično je bila, tu nema dileme. Postojala je (postoji i danas) hala za montazu, zbog muljavina sa kvotama nema podataka koliko i sta je montaza popdrazumjevala zato nema ni dokaza, a hrvatski auto novinari tvrde da je i prakticno postojala. Doduse, kako pravi forumski znalci tvrde, tu su samo glupani iz neuspjesnih casipisa koji prepisuju mitove s foruma.
Pricajuci sa starijim generacijama, ipak je bio pogon za sklapanje 132 u Zagrebu, ZCZ cini mi se, a evo i ovaj link sluti na takvo nesto.

https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Fiat_132_Argenta
530i

#8621 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

Sad odoh da promijenim taj članak na wikipediji da se proizvodio u Gornjem Vakufu :lol:
klaki

#8622 Re: Automobilizam - All about

Post by klaki »

basicm wrote:Recite vi meni nesto:
Moze li ovaj Dino kod Simanica reci koliko snage imam na tockovima, konkretno sumnjam na "wrangler" da proklizava pa da vidim koliko gubi?
pa sta drugo dyno mjeri nego wheel hp?

Kada ti izbaci konje na radilici samo pomnozi wheel hp sa koeficijentom. barem ja tako mislim da to radi. imas na tockovima oko 20% manje uvijek ili tako nesta
konektovan

#8623 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

https://youtu.be/9AYVCtfRc1o

Evo malo reklame. Prvi dio. :mrgreen:
konektovan

#8624 Re: Automobilizam - All about

Post by konektovan »

530i wrote:Sad odoh da promijenim taj članak na wikipediji da se proizvodio u Gornjem Vakufu :lol:
Evo malo i forum, pa procitaj, ima tu nesto. :wink:
http://www.oldschoolhr.com/forum/index. ... ic=8384.45
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8625 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

U cemu je ovdje problem sa Zagrebom?
Post Reply