uuu ti bas neki znalac,eto da znas u bajti zivim,2 metra ispod zemljehigh_volume wrote:
Ne znam gdje živiš, i da li si seljak, ali papak jesi.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8601 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
high_volume
#8602 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma boli me kurac gdje živiš, što si naporanbitanga_sa_otesa wrote:uuu ti bas neki znalac,eto da znas u bajti zivim,2 metra ispod zemljehigh_volume wrote:
Ne znam gdje živiš, i da li si seljak, ali papak jesi.
-
Naslovnica
#8603 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma gdje završi silna kocka koju skinu? Nije valjda da je baČe?!
- bitanga_sa_otesa
#8604 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ako te sta boli idi hećimuhigh_volume wrote:
Ma boli me kurac gdje živiš, što si naporan
- studiorum_tuzlaensis
#8605 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Naslovnica wrote:Ma gdje završi silna kocka koju skinu? Nije valjda da je baČe?!
Na tranzitu je istresli kao protuoklopno oružje. Kad Despot krene niz Vrace, jadna mu majka.
- mayab
#8606 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zaista je šteta što nije makar urađena izvedba nešto slično kao na slici,high_volume wrote:kakaljin wrote:Unistise zastitni znak kovaca, kocku su trebali vratiti a prije toga dobro podlogu napraviti.![]()
![]()
I prije skinutne granitne kocke bilo je postavljen asfalt, ali se naborao nakon nekoliko godina, zbog loše podloge i jakog sunca koje ga je topilo i pravilo pokretnim. Nekad prije uz groblje, bili su zasađeni bagremi, posječeni su i sad je ovdje golo i osunčano.
I kocka se naborala, zbog loše podloge, i ovaj asfalt će biti naboran za nekoliko godina. Naboran asfalt se ne može krpiti, kocka se mogla mijenjati ili podizati da se podloga izravna, ali nadležni organi nisu održavali kocku i zato je propala.
Hvala stručnjacima iz Starog Grada i sarajevskog ministarstva saobraćaja što uvedoše i Kovače u moderno doba. Još prje puno godina asfaltirali su i vratničke ulice i ulice Kovača, podigli hrešansku kaldrmu i postavili asfalt. Ostalo je još par stepeništa, ali nadam se da će i njih usloro zamijeniti modernim vremenima
asfalt "prošaran" dijelovima sa kockom , estetski odlično, ujedno radi usporavanje-umirivanje saobraćaja , dakle baš moderna kombinacija asfalta i kaldrme

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8607 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa ide pola kocka, pola asfalt, tako su rekli....
-
neki
#8608 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Manite se patetike...Kovače i Vratnik su njegovi stanovnici (što stari što novopečeni) uveli u moderno doba još krajem devedesetih. Prođi nekad Očaktanumom i Džininom i vidjećeš da to sve manje više liči na buća potok, osim par izuzetaka orginalne bosanske arhitekture koja je izdržala modernizaciju.high_volume wrote:kakaljin wrote:Unistise zastitni znak kovaca, kocku su trebali vratiti a prije toga dobro podlogu napraviti.![]()
![]()
I prije skinutne granitne kocke bilo je postavljen asfalt, ali se naborao nakon nekoliko godina, zbog loše podloge i jakog sunca koje ga je topilo i pravilo pokretnim. Nekad prije uz groblje, bili su zasađeni bagremi, posječeni su i sad je ovdje golo i osunčano.
I kocka se naborala, zbog loše podloge, i ovaj asfalt će biti naboran za nekoliko godina. Naboran asfalt se ne može krpiti, kocka se mogla mijenjati ili podizati da se podloga izravna, ali nadležni organi nisu održavali kocku i zato je propala.
Hvala stručnjacima iz Starog Grada i sarajevskog ministarstva saobraćaja što uvedoše i Kovače u moderno doba. Još prje puno godina asfaltirali su i vratničke ulice i ulice Kovača, podigli hrešansku kaldrmu i postavili asfalt. Ostalo je još par stepeništa, ali nadam se da će i njih usloro zamijeniti modernim vremenima
Uglavnom, više autentičnosti i starine ima na švrakinom selu
- Thorgerson
#8609 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gledajuci ovu sliku, možda to i neće toliko loše izgledati. Ove kocke - trotar - su sada prljave, pa to ne izgleda baš lijepo.
Međutim, kada se cesta asfaltira i ove kocke na trotoaru operu. Bice to lijepo.
Mislim, ovo nije toliko strasno.
Meni je strasnije npr. kad se asfaltira trotoar na Marijin Dvoru, pa se onda krpi jedno 10x. A u Ilijašu i Hadžićima npr postavljaju kocku na trotoar.
Centar koji ima 10x puta veći budžet jbg, ne može. Valjd nema kosovca u dilovima.
Međutim, kada se cesta asfaltira i ove kocke na trotoaru operu. Bice to lijepo.
Mislim, ovo nije toliko strasno.
Meni je strasnije npr. kad se asfaltira trotoar na Marijin Dvoru, pa se onda krpi jedno 10x. A u Ilijašu i Hadžićima npr postavljaju kocku na trotoar.
- Cossack
- corvus_edin
#8611 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ostajem bez rijeci - samo da kazem: FUJ! 
-
criticos
#8612 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Valjda naseljenici padina ovog lokaliteta najbolje znaju svoje potrebe
Iako je prvobitno planirano da se i na ovom dijelu zadrži kocka, na veliko insistiranje građana koji su podnosili inicijative Općini, odlučeno je da se ipak uradi asfaltiranje koje se smatra dugoročnijim rješenjem.
Kocka dokazano traje stoljećima a asfalt godinama ali je netko rekao da je asfaltiranje dugoročnije rješenje
- amar1994
#8613 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
preuzeli papci Stari grad 
Last edited by amar1994 on 06/08/2019 21:05, edited 1 time in total.
- insaneinthebrain
#8614 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
doslje se naselile i u srce bascarsije 
-
PM72
#8615 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pašće snjeg...joj kad se stanu klizat kombiji i polovni pasati sa gumama čija je šara ko hurmašica...
- alibaba_i_30_godina
#8616 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad ovo sve propadne za 3 godine max. 
- bitanga_sa_otesa
#8617 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
po asfaltu?PM72 wrote:Pašće snjeg...joj kad se stanu klizat kombiji i polovni pasati sa gumama čija je šara ko hurmašica...
-
PM72
#8618 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bitanga_sa_otesa wrote:po asfaltu?PM72 wrote:Pašće snjeg...joj kad se stanu klizat kombiji i polovni pasati sa gumama čija je šara ko hurmašica...
Ovaj dio jako dobro znam i prva bljuzga koja padne napraviće kolaps.Živi bili pa vidjeli.Biće auta u alijijom muzeju svako malo...
- bitanga_sa_otesa
#8619 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
znam ga i ja s raznim vozilima,sto sa starim kocijama,sto s novijim autima ali ne bi se bas slozio s tobom.PM72 wrote:
Ovaj dio jako dobro znam i prva bljuzga koja padne napraviće kolaps.Živi bili pa vidjeli.Biće auta u alijijom muzeju svako malo...
na kocki bas nema nekog gripa ,na kocenju pogotovo.da je kocka tako dobra sto se tice toga pravile bi se staze za trke od nje ,a ne od asfalta...
-
PM72
#8620 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bitango,
Znaš da si mi drag...
Kocka je klizavija ali ima neravnina pa se nekako i zaustaviš ali na onom dijelu ko se po bljuzgi zaustavi - neće šale krenut.
Znaš da si mi drag...
Kocka je klizavija ali ima neravnina pa se nekako i zaustaviš ali na onom dijelu ko se po bljuzgi zaustavi - neće šale krenut.
- alibaba_i_30_godina
#8621 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma prosipat će redovno, pa će onda sol jos brze izgristi i doprinijeti raspadanju ovog asvalta.PM72 wrote:Bitango,
Znaš da si mi drag...
- bitanga_sa_otesa
#8622 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ma znam sve, i ti si meni drag, ali ti kazem moja iskustva,kocka je glatka,klizao sam se po njoj na kisi vise puta,a kad je bljuzgara bez lanaca ili 4x4 si donji .PM72 wrote:Bitango,
Znaš da si mi drag...
jedne godine po snijegu ,mozda 10 cm ne uspijem se popeti sa vw t4 dok ga nisam okrenuo u rikverc,15 auta stalo,zaglavilo sve,a pored nas propici lik sa renoom 4 kao da je august
-
kakaljin
#8623 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bitanga_sa_otesa wrote:ma znam sve, i ti si meni drag, ali ti kazem moja iskustva,kocka je glatka,klizao sam se po njoj na kisi vise puta,a kad je bljuzgara bez lanaca ili 4x4 si donji .PM72 wrote:Bitango,
Znaš da si mi drag...
jedne godine po snijegu ,mozda 10 cm ne uspijem se popeti sa vw t4 dok ga nisam okrenuo u rikverc,15 auta stalo,zaglavilo sve,a pored nas propici lik sa renoom 4 kao da je august
Dali je ovakve boje bio
- bitanga_sa_otesa
#8624 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kakaljin wrote:
Dali je ovakve boje bio
jeste plavi je bio ,a datum je bio 31.12. 1998.
jesi to ti bio
-
kakaljin
#8625 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bitanga_sa_otesa wrote:kakaljin wrote:
Dali je ovakve boje bio
jeste plavi je bio ,a datum je bio 31.12. 1998.
jesi to ti bio
Nisam ja, ali znam da je tada taj reno imao Michelin zimske gume, kao sto taj isto vlasnik i sada na novim autima uvijek ima premium zimske i ljetne gume u setovima sa felgama