HDZ-u ?
Kako ?
HDZ-u ?
Pa i da su se priključili trojci, opet bi HDZ bio u vlasti, šta se onda time dobilo ?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:28Da su se pridruzili Trojki+
SDA ne bi imala koalicioni kapacitet i ne bi bila jedna od opcija HDZ i SNSD.
Izbio si mogucnost da HDZ bira s kim ce.Athlon64 wrote: ↑14/10/2023 15:34Pa i da su se priključili trojci, opet bi HDZ bio u vlasti, šta se onda time dobilo ?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:28
Da su se pridruzili Trojki+
SDA ne bi imala koalicioni kapacitet i ne bi bila jedna od opcija HDZ i SNSD.
SDA svakako nema koalicioni kapacitet.
Sumnjam čak da bi i HDZ odustao bar od jednog ministarskog mjesta iz HR kvote.
Jer smo sličnu situaciju imali 2010. kad je SDP tražio samo jedno ministarsko mjesto iz HR kvote na federlanom nivou i HDZ nije pristao na to. Dakle prije nego što je DF postojao.
U suštini, DF je jedino mogao da učini uslugu Trojci pa da imaju stabilnu većinu, jer je i njihov kapcitet jako tanak, svakako zahvaljujući DF-u uspjevaju da usvoje fucking Dnevni red![]()
Postavlja se samo pitanje, šta bi DF mogao dobiti iz takve koalicije ?
Izbacivanje HDZa iz vlasti sigurno ne bi mogao dobiti, kao ni minsitarska mjesta iz HR kvote.
Nije mi ga sekunde žao ni na bilo koji nacin, on je ljudska i moralna nakaza, dok su on i njegovi milijarde uzimali i stavljali sve ostalo po strani sem vlastitog đepa, bosnjaci i drzava su nestajali.
Pa dobro, šta bi se time dobilo, to te pitam?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:39Izbio si mogucnost da HDZ bira s kim ce.Athlon64 wrote: ↑14/10/2023 15:34
Pa i da su se priključili trojci, opet bi HDZ bio u vlasti, šta se onda time dobilo ?
SDA svakako nema koalicioni kapacitet.
Sumnjam čak da bi i HDZ odustao bar od jednog ministarskog mjesta iz HR kvote.
Jer smo sličnu situaciju imali 2010. kad je SDP tražio samo jedno ministarsko mjesto iz HR kvote na federlanom nivou i HDZ nije pristao na to. Dakle prije nego što je DF postojao.
U suštini, DF je jedino mogao da učini uslugu Trojci pa da imaju stabilnu većinu, jer je i njihov kapcitet jako tanak, svakako zahvaljujući DF-u uspjevaju da usvoje fucking Dnevni red![]()
Postavlja se samo pitanje, šta bi DF mogao dobiti iz takve koalicije ?
Izbacivanje HDZa iz vlasti sigurno ne bi mogao dobiti, kao ni minsitarska mjesta iz HR kvote.
HDZ ce biti u vlasti zbog podrske koju imaju i to je tako.
Ili se nauci citat ili procitaj: dobilo bi se to da HDZ i SNSD nisu u mogucnosti "birati koji ce muslimani u vlast"Athlon64 wrote: ↑14/10/2023 15:45Pa dobro, šta bi se time dobilo, to te pitam?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:39
Izbio si mogucnost da HDZ bira s kim ce.
HDZ ce biti u vlasti zbog podrske koju imaju i to je tako.
Da li bi HDZ tada dao neko ministarsko mjesto iz HR kvote DFu i Trojci ?
Dao sam ti primjer iz 2010., prije postanka DF-a - tada također HDZ nije imao mogućnost da bira s kim će i nije ni milimetra popustio.
Svakako Trojka treba da se zahvali DFu jer bez njih ne bi mogli ni sjednicu održati, a ne da ih pljuju ovako. Što pokazuje da DF ipak ima dobre namjere, ali ne želi da bude dio igranke.
Dakle Trojka su muslimani ?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:46Ili se nauci citat ili procitaj: dobilo bi se to da HDZ i SNSD nisu u mogucnosti "birati koji ce muslimani u vlast"Athlon64 wrote: ↑14/10/2023 15:45
Pa dobro, šta bi se time dobilo, to te pitam?
Da li bi HDZ tada dao neko ministarsko mjesto iz HR kvote DFu i Trojci ?
Dao sam ti primjer iz 2010., prije postanka DF-a - tada također HDZ nije imao mogućnost da bira s kim će i nije ni milimetra popustio.
Svakako Trojka treba da se zahvali DFu jer bez njih ne bi mogli ni sjednicu održati, a ne da ih pljuju ovako. Što pokazuje da DF ipak ima dobre namjere, ali ne želi da bude dio igranke.
Jesu po Covicu i Dodiku.Athlon64 wrote: ↑14/10/2023 15:47Dakle Trojka su muslimani ?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:46
Ili se nauci citat ili procitaj: dobilo bi se to da HDZ i SNSD nisu u mogucnosti "birati koji ce muslimani u vlast"
i fino odgovori na pitanje, šta bi se time konkretno dobilo !
Ja i?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:49Jesu po Covicu i Dodiku.
Dobilo bi se da oni ne mogu birat s kim ce.
Ides na foe oba mi ocaAthlon64 wrote: ↑14/10/2023 15:50Ja i?_BataZiv_0809 wrote: ↑14/10/2023 15:49
Jesu po Covicu i Dodiku.
Dobilo bi se da oni ne mogu birat s kim ce.
Šta dalje? Oni nemaju tu mogućnost, ali se ulazi u vlast, "muslimanska kvota" se samo dalje dijeli, ali sada sa više lešinara (Stranaka).
Šta država dobija od toga ili barem Trojka + DF ?
Pošteno.
Može se danas reći slobodno - da nije bilo SDA, Bosna i Hercegovina bi se bolje i lakše i uspješnije odbranila od agresije, jedne i druge.DonieBrasco wrote: ↑14/10/2023 14:17 Najvece zlo koje je zadesilo bosnjake od kraja rata, agresine na drzavu do današnjeg dana.
Po kriminalu su isti, a to je glavno obiljezje SDA. Tihic je doduse pokusavao opravdati neke stvari i gurati ih pod tepih, Bakir je pokazao ogroman nivo bolikurcenja, kroz Sebiju, Fadila, respiratore, Asima pokazao ljudima da ih smatra ovcama i kmetovima.drug_profi wrote: ↑14/10/2023 17:28 Tihić je stranku vodio prema centru i bio je na dobrom putu. Ovaj ju je sahranio.
Debil klasicni.
Mislim jebe mi se i za stranku i za njega, ali mi smo kolateralna steta.
Pa to njegovo glasacko tijelo i jesu ovce i kmetovi.ultima_palabra wrote: ↑14/10/2023 19:20Po kriminalu su isti, a to je glavno obiljezje SDA. Tihic je doduse pokusavao opravdati neke stvari i gurati ih pod tepih, Bakir je pokazao ogroman nivo bolikurcenja, kroz Sebiju, Fadila, respiratore, Asima pokazao ljudima da ih smatra ovcama i kmetovima.drug_profi wrote: ↑14/10/2023 17:28 Tihić je stranku vodio prema centru i bio je na dobrom putu. Ovaj ju je sahranio.
Debil klasicni.
Mislim jebe mi se i za stranku i za njega, ali mi smo kolateralna steta.